1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Birtija

• Junius
    • January 2, 2023 at 8:56 PM

Ljudi ne znam za vas, ali gledam svoj tekući u OTP banci, 2 od 3 transakcije koje sam obavio 30.12 uopće nisu registrirane....ukratko 300 kn goriva natočio na Tifonu niti je skinuto sa računa, niti se nalazi u rezervacijama, također niti kupnja boce smirnoffice, nije naplaćena niti se nalazi u rezervacija, samo kupnja u Konzumu isti dan se nalazi u rezervacija, kao i kupnja od danas je u rezervacijama također.

Tako da izgleda pojia vuk magare. Što je najbolje kupio i bateriju za mob pouzećem prije 15 dana, došla mi doma, poštar govori plaćeno, ja ok kad je plaćeno.

• Birtija

• Junius
    • January 2, 2023 at 6:33 PM

Udio mladih koji žive sa roditeljima

9a1e5c0c-5f8b-4041-b594-0f3c2f19269a.jpeg?width=640&mode=crop&anchor=topcenter&scale=both

Zanimljivo, uopće ne stojimo loše, dapače...također je zanimljivo vidjeti da na stopu fertiliteta uopće ne utječe samostalan/nesamostalan život.

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • January 2, 2023 at 4:30 PM
    Quote from emil
    Quote from Junius

Hvala ti...jer sam trenutno kratak sa strpljenjem, pa bi eskaliralo brzo da sam ih kontaktirao :)

ma ja sam si SS ovo. sad cu se po selu hvalit da sam veliki igrac :D

ne brini i ja sam snimio ekran, već sam se jučer hvalio sa milijunima koje sam zaradio...da vidiš koliko zelenih faca je bilo ^^

• Junius
    • January 2, 2023 at 4:12 PM
    Quote from emil

Poštovani,

Hvala na poslanom izračunu, provjerit ćemo pa ćemo se javiti,

Lijepi pozdrav,

sutra ce sve bit ok.

Hvala ti...jer sam trenutno kratak sa strpljenjem, pa bi eskaliralo brzo da sam ih kontaktirao :)

• Junius
    • January 2, 2023 at 4:05 PM

Mislim mogli bi ažurirati i indexe na monitoru...znam da tražim puno... ^^

Ajde da barem ovo riješe :)

• Junius
    • January 2, 2023 at 3:53 PM
    Quote from emil

PS. prijavljeno brokeru mailom.

Javi što je rekao...

• Junius
    • January 2, 2023 at 3:24 PM
    Quote from emil

Erste broker- izracun poreza radi normalno. nije radio ujutro al sad uredno izracuna porez.

Kako izračun poreza računa normalno???...kad mi dobit u kunama prikazuje u eurima, a dobit u kunama mi uvećava za x7,53.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • January 2, 2023 at 3:19 PM

Kako sam i pretpostavio, zbog manjih nominalnih iznosa, gotovo sve cijene dionica su išle gore, osim RIVP.

• Junius
    • January 2, 2023 at 2:41 PM

Kolege jel tko danas pisao erste brokeru ??? ništa ne valja, od stanja portfelja , pa do izračuna poreza...

• Junius
    • January 2, 2023 at 2:32 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Meni samo stoji nabavna vrijednost , tržišna 0. :D

mijenjaj brokera ^^

kliknem na izračun poreza za 2022...jedno par milijuna kuna kapitalnih dobitaka imam, samo su sve pomnožili sa x7,53, trenutni iznos portfelja mi je iznos gotovine koji imam na brokerskom ^^ ....užas kakva neozbiljnost, dam im danas fore, sutra ih isprašim...

• Junius
    • January 2, 2023 at 2:22 PM
    Quote from Moller

Godina mi je odlično počela, još nismo ni krenuli a već preko 7000€+ u portfelju, isto je moglo biti i minusa, sada idem tražiti gdje je caka,

znao sam je da to sve treba snimiti, znam ja njih

Meni samo stoji nabavna vrijednost , tržišna 0. :D

• Birtija

• Junius
    • January 1, 2023 at 10:16 PM
    Quote from verdi

ja sam u stanju shvatiti neko predavanje ali malo teže prenosim te spoznaje na druge. to profesori znaju, a ne ja. a i zašto bi. tko ovo želi shvatiti mora se podići na jedan viši nivo razmišljanja, stvoriti si tu apstraktnu sliku u glavi i puno više zagrijati stolicu. i ni pod razno ne slušati oficijalne ekonomiste.

FlYbjbwagAE8_5I?format=jpg&name=small

• Birtija

• Junius
    • January 1, 2023 at 9:52 PM
    Quote from D_artagnan

Buduci za je kuna bila prakticno vezna uz euro od njegovog uvodenja i prije uz marku i kako su sve relevantne cijene i stednja bili u eurima ili netko u chf i $… onda nam je sasvim svejedno sta imamo, ovako ili onako… bitno da imas papirica, pa koji god to bili…

Iznimno od redovitog rasporeda vremena trgovanja, na prvi dan trgovine u euru dražba otvaranja u modalitetu kontinuirane trgovine bit će produžena. Umjesto završetka u 9:30 sati, dražba otvaranja trajat će do 11:00 sati,

tek u 11h sutra burza otvara.

• Junius
    • January 1, 2023 at 8:33 PM
    Quote from plavi05

Ja na budućnost burze gledam kao sportske lige, zašto je NBA, nogometne lige petice atraktivne jer se tu koncentrira kvaliteta, predložio bi ujedinjavanje austrijske, slovenske i naše burze u kojima je euro kao zajednička valuta pa bi se i Beč mogao razvijati kao burzovno i financijsko tržište a mi bi imali puno više likvidnih dionica prilika za trgovinu

Ne znam koliko sam puta ovo napisao u vezi objedinjavanja burzi, u ovom slučaju zagrebačke i ljubljanske(jer je isti vlasnik i ista valuta trgovanja).

Samo izgleda mirovincima jedinima odgovara ovakvo stanje, te su oni ujedno i krivci što burza kopni iz godine u godinu. Ubijaju free float, sa obveznicama trguju isključivo OTC, te block transakcije sa dionica, da ne bi slučajno netko kupio po toj cijeni itd...

• Junius
    • January 1, 2023 at 7:21 PM
    Quote from Barikb

Trebaju barem poduplat provizije.

Pa da nas 100-200 što trejdamo na ZSE prestanemo to raditi??? Ne da treba povećavat provizije, nego ih treba smanjit, svakom tko po kvartalu napravi milijun kuna prometa. Da su provizije za trejdere recimo 0.1% onda bi ja sam daytrejda po nekoliko stotina tisuća kuna prometa. Jer mogu bez problema na svim likvidnim dionicama nategnit 0.5%-1% dobiti u 1-3 dana držanja. Ovako mi se ne isplati, jer sve uzme broker.

• Junius
    • January 1, 2023 at 4:33 PM
    Quote from kvart99

Baš me zanima kako su informaticari brokerskih kuca rijesili ovo sa svojim gledalicama.

Nisu još ništa riješili...meni su samo izbrisali vrijednost dionica, ostalo mi je u portfelju samo keš. ^^

Quote from kvart99

A da ne spominjem uz to jos i nove cjenovne pomake i limite za pokretanje drazbi za sve dionice....

hahah koji će tek ovo biti cirkus...ja sam lani za TPNG morao zvati brokera, jer nisu ažurirali promjenu režima pomaka cijene prva 3 mjeseca...

Ovo je već 3 put da zovem( u dvije godine) da isprave greške na gledalici koje su stajale mjesecima tamo, masa ekipa ima ovog brokera,a nitko ne zove...rekoh sebi neću ja sve rješavati, neka se i drugi malo potrude...

EDIT:A da ne govorim da me je SKDD zaboravio za 11 mjesec i uopće mi nisu poslali ispis promjena stanja računa za studeni. Tako da ću i to morat riješit ovih dana.

• Kolike prinose ostvarujemo

• Junius
    • December 31, 2022 at 6:04 PM
    Quote from tizian1
    Quote from StatusQuo

Ja stvarno ne znam kako ti to sve stignes popratit i potrgovat uz sve obaveze pravi si market maker :/

Ma Parica je kralj, meni je teško dokučiti kad sam šta kupio i prodao a kamoli neke dodatne postotne izračune ...da nema onoga prinosa na Agramu skoro ne bi znao ni koliko sam u plusu/minusu...ali ne ide mi loše... :D :D <3 <3

Ovisi koju aplikaciju za brokerski imaš...neke su baš intuitivne i u par klikova dolaziš do svih relevantnih podataka. Također ni promet nije teško izračunat, jer neki brokeri šalju na kraju godine koliko su ukupno naknada naplatili.

Recimo ja sve radnje vodim u posebnim fajlovima i u par klikova su mi dostupe sve kupnje i prodaje, kao i sve moguće potvrde, uplate isplate love itd....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Ekonomski podaci

• Junius
    • December 30, 2022 at 11:45 PM

Maloprodaja u studenom na godišnjoj razini realno porasla 1%....ne damo se...

croatia-retail-sales-annual.png?s=croatiaretsyoy&v=202212301001V20220312

• Birtija

• Junius
    • December 30, 2022 at 9:51 PM
    Quote from tenchi0110

Petarde je zabranila desnokršćanska vlada,

Tko priča o petardama, čemu trolanje??? Dođe NGO udruga i odredi vladi kako će se ponašat od Istambulske, Marakeša, načina kako se granica brani, ukidanju kvota za strane radnike, pa čak i vatromet zabranit, Čečeni uredno ulaze u RH u tisućama, nitko ni prosvjednu notu BiH uputit...Doslovno nam NGO udruge vode državu, financirane od strane stranih ambasada. NGO udruga dođe u Banske Dvore i Plenkoviću daju naputke što će radit. Tako ova vlada funkcionira. A građani što obrazovaniji to sa njima lakše manipuliraš, vidljivo po ZG-u i ST-u. Umjesto da se sa takvima najteže manipulira.

Kažete desnokršćanska vlada??? Jel to ona vlada koja te pita kojoj vjeri pripadaš pa napišeš "kršćanska", pa te pita kojoj vjerskoj zajednici pripadaš pa napišeš "katolička crkva", pa te takva kršćanska vlada ne svrsta pod katolike, već pod ostale kršćane??? Jel o toj kršćanskoj vladi pričamo???

A možemo pričati o Ivi Šuletnić i o tome kako je čupala mikrofon da se ne bi slučajno pjevale za neke "nepoćudne" pjesme???

• Birtija

• Junius
    • December 30, 2022 at 7:56 PM

Ovi progresivci su nam zabranili i vatromet :D e moj narode.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt