1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • January 31, 2023 at 9:17 PM

Citiram: "Do smanjenja dobiti dolazi uslijed povećanja troškova, (porast troška šteta za 127,6 mil. kn, poslovni rashodi za obavljanje djelatnosti 45,7 mil. kn), ulaganja u djelatnike (porast troška plaća za 9,3 mil. kn), te konzervativnog pristupa talijanskom tržištu (ukupno povećanje bruto pričuva šteta u odnosu na prethodnu godinu za 52,7 mil kn od čega se na Italiju odnosi 41,6 mil. kuna)"

Može netko ovo pojasniti???

• Best buy

• Junius
    • January 31, 2023 at 3:22 PM
    RE: Što smo danas tržili

[…]

:/

danas samo

j(a)dos+ opet:)
    Moller
    January 30, 2023 at 3:55 PM

Kolega Moller koji vam je plan sa tim dionicama??

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • January 31, 2023 at 3:04 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Junius

CERP prodaje okrugle cifre ih odaju...zadnja prilika za dokup...

EDIT: mene sada zanima FI za 4Q da vidim kako se odvijaju investicije firme.

Ako je CERP onda baš nije zadnja prilika, osim za onog tko ima 1,5 mil. eura za ulupat samo u Arenu, a okrugle cifre nije prodavao samo CERP već Zabin skrbnički puno prije njega.

Htio sam reći da je zadnja prilika da se kupe veće količine pri ovim cijenama(CERP je poznat po tome da prodaje mic po mic i diže cijenu ,ako ima interesa)...ARNT ima desetak hotela kojima je zima najjače godišnje doba, Uskrs je blizu, trezor kupuje, sutra je već veljača itd...ja ovde gledam za cca pola godine ubrat barem 10 eura po dionici...kad cijena zaroni ispod 32 eura dokupim, 80k € sam do sada uložija ovde...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • January 31, 2023 at 1:02 PM

Hrvatska konačno izdaje ‘narodnu’ obveznicu: Evo zašto je ovo odlična vijest za građane

Ako bude kamata +4%, budem uložio 100k kuna...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • January 31, 2023 at 12:48 PM

+ARNT po 31,80€

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • January 31, 2023 at 12:47 PM
    Quote from enes.razman

puno je tu dionica proslo po 29 eura i malo nize jednostano kapitaizacija dobiti a turisticka sezona daleko

CERP prodaje okrugle cifre ih odaju...zadnja prilika za dokup...

EDIT: mene sada zanima FI za 4Q da vidim kako se odvijaju investicije firme.

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • January 31, 2023 at 12:03 PM

Vas broker, vaša pravila...kod nas nije tako...

• Junius
    • January 31, 2023 at 11:57 AM
    Quote from emil
    Quote from Junius

Inače tko ima veliki promet na Erste brokeru, ovo treba znati...

citiram iz VIP cjenika:"Erste&Steiermarkische Bank d.d. zadržava pravo u iznimnim slučajevima dogovoriti naknade izravno s klijentom."

Dakle zovite pregovarajte, ako imate velike promete...ovih cjenika i obavijesti iz njih nema javno...

supe.jos nam samo pojasnite sto su veliki prometi ?

To je ono kad osjetiš potrebu da ih nazoveš i kažeš im platio sam vam lani toliko i toliko, dajte mi povoljnije naknade...ja još nisam osjetio potrebu hahha

• Junius
    • January 31, 2023 at 11:42 AM

Inače tko ima veliki promet na Erste brokeru, ovo treba znati...

citiram iz VIP cjenika:"Erste&Steiermarkische Bank d.d. zadržava pravo u iznimnim slučajevima dogovoriti naknade izravno s klijentom."

Dakle zovite pregovarajte, ako imate velike promete...ovih cjenika i obavijesti iz njih nema javno...

• Junius
    • January 31, 2023 at 11:27 AM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Ne treba...samo tada će ti biti malo duži transfer novca tekući-brokerski( ovako je do 5 min). Uz to aplikacija se može koristiti i za trgovanje vani, naknade su iste 0.4%.

Koliko mi je poznato za trgovanje vani triba imati skrbnički u Erste i “žive” cijene pratiti preko neke druge gledalice?

Ako se ima tekući i George aplikacija sve se riješava iz fotelje.

Koliko vidim većina dionica iz vani je u režimu Erste Best Execution, za gledalicu ne znam...a što se tiče skrbničkog, to se rješava sa Erste goldom pa bude min mjesečna naknada 20kn+pdv.

EDIT: rečeno mi je da ide nova aplikacija sa novim funkcionalnostima. Mislim i vrijeme je...

"VIP cijenik"

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Junius
    • January 31, 2023 at 11:19 AM
    Quote from emil

Ne bojim se da ce mi broker propast al da kojim slucajem treba u stecaj nisam bas siguran da bi ga banka spasavala jer logika govori da taj broker gubi novac pa je zato i zavrsio u stecaju i uteg je banci pa bi ja dobio samo 20.000e od fonda. s

Ne može broker propast, jer broker je banka, broker nije pravi subjekt, već odjel banke, pa ni ne može biti pušten niz vodu. Broker i banka su isti pravi subjekt i dijele istu sudbinu sa razlikom da sredstva na brokerskom ne mogu biti otuđena ni ako banka propadne.

citiram tvoj citat"sredstva na brokerskim računima. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u
    likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci."

Ukratko sredstva na brokerskom su sigurnija, nego na tekućem, jer su neotuđiva, eventualno mogu biti nedostupna neko vrijeme.

• Junius
    • January 31, 2023 at 10:50 AM
    Quote from emil
    Quote from Junius

Ajmo opet...sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura, sredstva na tekućem do 100000 eura. Brokerski odjel banke ne može propasti, jer dijeli isti račun dobiti i gubitka sa bankom. Naime, radi se o istoj pravnoj osobni.

upravo sam kontaktirao brokere i to ga pitao. ako broker propadne dobit cete 20.000 . dok ako propadne banka kao stedisa cete dobit 100.000€

Broker je naglasio da nema nikakve veze s DABom.

Sukladno odredbama ZTK-a imovina Klijenta na računima Klijenata definiranih u Općim uvjetima vodi se na posebnim

računima odvojeno od imovine Banke. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u

likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci.

Nitko to nije ni rekao da HAOD garantira za sredstva na brokerskom.

Sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura plaća "Fond za zaštitu ulagatelja", sredstva na tekućem do 100000 eura plaća "Hrvatska agencija za osiguranje depozita".

Ali ovo ne mijenja činjenicu da se radi o istoj pravnoj osobi, sa istim računom dobiti i gubitaka, samo su pojedini računi osigurani po drugim kriterijima i od drugih pravnih osoba.

Ukratko da brokerski odjel napravi 100 milja kuna gubitka, to banka prebije po sili zakona sa ostalom dobiti. Dakle mogućnost da propadne sam brokerski odjel banke ne postoji. Također brokerski odjel banke neće nikad imati problema sa likvidnošću, jer likvidnost banke je u milijardama kuna.

• Junius
    • January 31, 2023 at 10:40 AM
    Quote from emil
    Quote from Junius

Ne razumijem poantu??? brokerski odjel banke ne može propast, jer je račun dobiti/gubitka zajednički sa bankom. Likvidnost banke je u milijarda kuna "keša."

Grijesite.

Sredstva su osigurana samo do 20.000€ jer nisu dio banke i nisu osigurani kod DAB.

Ajmo opet...sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura plaća "Fond za zaštitu ulagatelja", sredstva na tekućem do 100000 eura plaća "Hrvatska agencija za osiguranje depozita". Brokerski odjel banke ne može propasti, jer dijeli isti račun dobiti i gubitka sa bankom. Naime, radi se o istoj pravnoj osobi.

• Junius
    • January 31, 2023 at 9:57 AM
    Quote from Laudator
    Quote from Junius

min naknada 19,97kn , 0,4% brokerska provizija(može i do 0,35%), nema članarine, kad prodaš, novac možeš odmah koristiti( samo ga ne možeš povući sa brokerskog do namire), zadani nalozi se mogu mijenjati i smatraju se istim nalogom, imaš obračun poreza automatski. itd...

Mana: nalozi se mogu mijenjati, zadavati, opozivati samo unutar radnog vremena burze...

Treba li imati tekući otvoren u Erste?

Ne treba...samo tada će ti biti malo duži transfer novca tekući-brokerski( ovako je do 5 min). Uz to aplikacija se može koristiti i za trgovanje vani, naknade su iste 0.4%.

• Birtija

• Junius
    • January 31, 2023 at 9:54 AM
    Quote from D_artagnan

Citam ovo napojnice konobarima preko kartica… pa mi ni bas jasno.

Sta to ce konobar prije izdavanja racuna pitati svakog jel mi zelis dati napojnicu?

Sve napojnice se bacaju u jednu posudu, na kraju radnog dana se broj, dijeli sa osobljem i uzima porez.

• Junius
    • January 31, 2023 at 9:50 AM
    Quote from Laudator
    Quote from Manguc

U Erste

Koje su naknade, min nalog...?

Ima li mjesečne "članarine" ?

Nakon prodajne transakcije može li se odmah istim sredstvima otvorit kupovni ili se čeka namira...'

min naknada 19,97kn , 0,4% brokerska provizija(može i do 0,35%), nema članarine, kad prodaš, novac možeš odmah koristiti( samo ga ne možeš povući sa brokerskog do namire), zadani nalozi se mogu mijenjati i smatraju se istim nalogom, imaš obračun poreza automatski. itd...

Mana: nalozi se mogu mijenjati, zadavati, opozivati samo unutar radnog vremena burze...

• Junius
    • January 31, 2023 at 9:44 AM
    Quote from Zlatek
    Quote from Junius

Zato je imam za brokera banku i takvih misli o propasti novca na brokerskom nemam...a to mi je bila i misao vodilja kod izbora brokera, s obzirom na povijest brokeraja u RH.

Mogu bez problema stavit na brokerski milijun kuna i ne trebam se trest hoće li Erste banka propast i kako ću doći do novca. A ti sitni brokeri( čak i Agramove provizije su sića), čija je osnovna i jedina djelatnost brokeraj, to je mačak u vreći...niti imaš uvid u njihovu bilancu, niti račun dobiti/gubitaka.

Potpuno krivo. I novci na brokerskom računu kod brokera koji nije banka su na nekoj banci. I "sigurni" su kao i ovi od bankarskog brokeraja.

Ne razumijem poantu??? brokerski odjel banke ne može propast, jer je račun dobiti/gubitka zajednički sa bankom. Likvidnost banke je u milijarda kuna "keša."

• Junius
    • January 30, 2023 at 11:12 PM

da, odavno je to trebalo biti 100000 €

• Junius
    • January 30, 2023 at 10:53 PM
    Quote from verdi

danas je napravljeno 86 transakcija x dana u mjesecu pa usporedi brojke. prosjek je oko 150 dnevno.

ono je bila prva generacija. šta godine čine !

račun broj 13 je osiguran mislim da je dignuto do nekih 300 000kn. možda griješim (400 000)

dionice koje imaš možeš odjaviti od brokera pozivom skdd, staviti na slobodnu poziciju ili na drugog brokera vrlo brzo.

mislim da nema potrebe za velikom panikom.

te transakcije pomnožite x2, jer je nalog na kupnji i na prodaji ,iako je samo jedna transakcija vodi na ZSE.

Osigurano je na brokerskom 150000 kuna https://www.hanfa.hr/trziste-kapita…itu-ulagatelja/

• Junius
    • January 30, 2023 at 10:11 PM

Čisto da se vidi koliko brokeri malo naloga izvrše, ove godine Erste broker je proveo samo cca 1200 naloga u mjesec dana. Od toga sam ja napravio 3%.

Čekam da mi pošalju obračun provizija za 2022, ali po mojoj procijeni sam im ostavio u 2022 oko 25k do 30k kuna na ime provizija i naknada.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt