1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Birtija

• Junius
    • February 8, 2023 at 7:44 PM
    Quote from KultLicnosti
    Quote from Junius

VPN ti je za ništa kad imaš posla sa državnim institucijama. Oni jasno vide odakle pišeš. Znam na primjere od bliskih ljudi.

MUP je bio pretpostavljam ?

Primjeri iz USA i UK, jedan primjer je bio primanje nekakve naknade za nezaposlene, a boravilo se van USA( skuženi da piše na FB van USA, iako su koristili VPN), drugi primjer UK rad online za britansku firmu iz RH, iako je uvjet da se boravi u UK-u( isto VPN nije pomogao, te se ostalo bez posla).

• Birtija

• Junius
    • February 8, 2023 at 2:06 PM
    Quote from D_artagnan

Nemaju pametnijeg posla… fino stavis VPN i deri,

VPN ti je za ništa kad imaš posla sa državnim institucijama. Oni jasno vide odakle pišeš. Znam na primjere od bliskih ljudi.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • February 7, 2023 at 11:01 PM

Zadnju knjigu koju ja imam je od 15.9,a to nije od neke pomoći ^^

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • February 7, 2023 at 10:09 PM

I opet su lani zaradili cca 320kn po dionici. Ovde ste drami kao da je firma napravila 50 milijuna kuna gubitka u godini. Uz to je cijela dionice pala sa 730€ u srpnju na današnjih 560€. Tako da je ovaj loš 4Q već ukalkuliran (uglavnom) u cijenu.

• Junius
    • February 7, 2023 at 6:49 PM

Zna netko tko se ovo kipa danima na HPB-u, i tko danima kupuje????

• Birtija

• Junius
    • February 7, 2023 at 6:47 PM

Zato nije zabranjeno da učiteljica maloljetne učenike zavodi, to je pohvalno... ^^

• Junius
    • February 7, 2023 at 11:23 AM
    Quote from Paulie

Pa zato jer 100 dionica nema tko kupit i srušio bi cijenu značajno. Da se istovari sa svih 3000 komada gdje bi cijena otišla.

S obzirom na promatranje izlazaka na raznim dionicama tokom godina, rekao bi da se likvidnost jako poveća kada se krene muški izlazit, ovakvo mrcvarenje ubija likvidnost do Ibera i nazad, jer nikome se ne kupuje dionica u kojoj će lik izlazit još barem godinu dana(dapače ovakav izlaza je kontraproduktivan). Naravno neki popust na količinu mora dati cca 10%, ali nije baš da je dionica precijenjena pa da će je zakucati ispod 500 €.

Quote from Moller
    Quote from Paulie

Pa zato jer 100 dionica nema tko kupit i srušio bi cijenu značajno. Da se istovari sa svih 3000 komada gdje bi cijena otišla.

dok ne probaš, ne znaš, možda bi mu netko postavio sačekušu

Ja mislim da se gospon Rade više boji da ga netko ne poklopi na ASK-u, nego da BID propadne.

• Junius
    • February 7, 2023 at 10:57 AM
    Quote from Moller

j

jedino mi nije jasno što se gosn Rade toliko muči s desecima komada, valjda i njemu dosadno na poslu

Da, njegova politika prodaje je u najmanju ruku čudna, koja razlika je stavit 100 dionica na ask ili 5 dionica, kad svi ionako znaju da prodaješ...jedino što se nameće, jest da se cijena koči...ovde je po meni treba "samo" dokučiti motiv gospona Radeta i zarada je sigurna.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 7, 2023 at 10:47 AM

+KTJV po 6,30 € (malo)

• Junius
    • February 7, 2023 at 10:14 AM

Kolega to vam je članaka iz 2018.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • February 6, 2023 at 11:10 PM
    Quote from Blister
    Quote from Moller

meni su i ZSE "nekretnine" dobre, ako se malo pokrenu biti će još bolje, ne vidim u zadnje vrijeme više dionica s nekim velikim gubitkom, stabiliziralo se to malo i sve kao da samo čeka koliko će rasti

IMHO bolje se kockati s dionicama nego s državnim obveznicama u banana državi. S njima mogu samo izgubiti. Gdje su nam fondovi zbog i takvih ulaganja u obveznice.

Na kratkoročnoj obveznici se ne može izgubiti, da je još mala kraća zvala bi se trezorski zapis. Fondovi su izgubili samo na određenim obveznicama, jer je kamatna stopa na nove obveznice počela rasti, pa postojeće obveznice sa niskom kamatom gube na vrijednosti.

Kod obveznica treba razlikovati:

-nominalnu vrijednost obveznice

-tržišnu vrijednost obveznice

-kamatnu stopu na obveznicu

-te prinos do dospijeća.

Inače na obveznici ne možeš izgubiti, jer ti država garantira kamatu(svakih 6-12mjeseci), te glavnicu(nominalu) prilikom dospijeća obveznice.

• Inflacija

• Junius
    • February 5, 2023 at 10:48 PM

Eurozona treći mjesec zaredom u deflaciji

euro-area-inflation-rate-mom.png?s=euroareainfratmom&v=202302011017V20220312

• Nekretnine opcenito u HR

• Junius
    • February 5, 2023 at 8:09 PM

Evo kolega recimo za naselje Split(ne grad):

-2011., 167121 stanovnika

-2021., 149830 stanovnika

------------------------------------------------------

Naselje Rijeka:

-2011., 128624 stanovnika

-2021., 107964 stanovnika

-------------------------------------------------------------

Naselje Osijek:

-2011., 84104 stanovnika

-2021., 75535 stanovnika

Znači situacija je jednostavno neodrživa.

• Nekretnine opcenito u HR

• Junius
    • February 5, 2023 at 7:33 PM
    Quote from tizian1
    Quote from tollway

apsolutno točno! možeš dobiti stambeni sa cca 3,50% prvih pet g fixne kta, a dalje promjenjive, sa ili bez hipoteke, ako uzmeš u obzir očekivanu inflaciju samo naredne dvije tri godine koja će biti gotovo sigurno na nivou kamate (vrlo vjerovatno i puno više), a cijene nekretnina su samo prošle g narasle oko 20%..... za razmisliti. prije desetak dana sam preuzeo novi stan. i odmah napravio predugovor za slijedeći kod istog izvođača. a i slijedečih nekoliko godina će rast nekretnina biti izraženiji i nastaviti vjerovatno i više od lanjskog.

Ja mislim da će kratkoročno biti malo hlađenje cijena nekretnina, 10% a uslijed rasta kamata i još važnije pooštravanja uvjeta za dobiti kredit, dugoročno rast cijena nekretnina

Ja vidim hiperprodukciju izgradnje novih stanova, u uvjetima sveopće depopulacije to će dovesti do jake korekcije u cijenama nekretnina. Što se tiče stranaca oni uglavnom kupuju stare kuće(u kojima nitko ne živi) koje onda renoviraju, te se na koncu dodaju ukupnom broju stanova.

Također imamo ekspanziju novih hotelskog smještaja, što će na Jadranu ponovno gurnuti turističke stanove u stambene.

• Birtija

• Junius
    • February 4, 2023 at 9:39 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Junius

Ajme šta su dosadni sa tim zlatom...financijska imovina kao svaka druga...

je, koju kupujes kad je jeftina i prodajes kad je skupa… kao i svaku drugu imovinu

Doduše ova ima trošak skladištenja u trezoru...

• Junius
    • February 4, 2023 at 5:38 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Hrx84

Danas se nitko ne boji dizati ogromne kredite kad su u pitanju bilo kakve nekretnine i njihovo renoviranje. Osim možda par nas na ovom forumu.

zato ćemo mi dizat kad bude tribalo kupit dionice ;)

Ono što sam dosada naučio , jest da od paraliziranog pasivnog promatranja marketa, nema zarade...dobro proučit materiju i kad ti instinkt kaže uleti, uleti...također za one koji su stalno u smaku svijeta za njih nije market, jer tu leži zarada.

• Birtija

• Junius
    • February 4, 2023 at 2:04 PM
    Quote from D_artagnan

Boze koja nesposobna ekipa nam vodi drzavu, gospodarstvo i financije 🤮😡

https://www.novilist.hr/novosti/gospod…WtA4SBT3XGE22jw

Ajme šta su dosadni sa tim zlatom...financijska imovina kao svaka druga...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • February 3, 2023 at 11:05 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

3.5% navodno...bude brzo vrijednost obveznice na burzi skočila 3-4% od nominalne, za 2-3 tjedna od izlistavanja na burzi, uvrh glave...

ma samo da bude likvidnosti.

onda ćeš moć birat oćeš li čekati dospijeće ili će bit cash me outside, how bou tha :S

Iako meni je zanimljivije refinanciranje 3ZGH u 7 mjesecu, to bi moglo ići do 4.5-5%kamata...to mi je kupit(povoljno) i zaboravi do dospijeća, a kamata kapa svakih 12 mjeseci...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • February 3, 2023 at 10:54 PM

3.5% navodno...bude brzo vrijednost obveznice na burzi skočila 3-4% od nominalne, za 2-3 tjedna od izlistavanja na burzi, uvrh glave...

A uskoro ide i nova obveznica ZG Holdinga, doduše nećemo moći sudjelovati u primarnoj emisiji, ali ovdje bi kamata mogla biti i 4.5%.

• Energetska kriza, posljedice, rjesenja ...

• Junius
    • February 3, 2023 at 9:15 PM

Poslije oštrog pada cijena nafte i plina na red je došao i ugljen, pad sa 400$/T na svega 250$/T...pad od -40% u svega nekoliko dana:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt