1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • March 5, 2023 at 12:15 PM
    Quote from D_artagnan

Jel ima netko strucan tko bi mogao objasniti kako se mogu dogoditi takvi padovi??

Kad kamatne stope na državni dugi rastu, onda postojeće obveznice gube na tržišnoj vrijednosti, kada kamatne stope padaju, onda postojeće obveznice dobivaju na vrijednosti.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • March 4, 2023 at 10:17 PM

Da, ko i dionice.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • March 3, 2023 at 9:49 PM

.......... ... ...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • March 3, 2023 at 5:49 PM
    Quote from Manu

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

konačni uvjeti izdanja

Prinos 3.65%

https://zse.hr/UserDocsImages…0.pdf?vel=39737

E ovo je sad ozbiljna kamata, kao da banke daju kmt od 4.2%.

I sad ovo na burzi kupiti po 98% od nominalne, pa prinos do dospijeća će biti 4.6% na godinu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • March 2, 2023 at 2:26 PM
    Quote from D_artagnan

Hmm, ja kad sam 2016… a onda pred 2-3 godine prebacivao ostale pozicije u brodare gledao sam jesam li blesav toliko se izlagat jednom sektoru jer se to ne radi u racionalnom investiranju, makar bio zabijen… ali jednostavno ne mozes odoliti kad vidis valuacije, kad tad se mora otvoriti samo treba strpljenja i hladna glava. Jeste da su rusi sve prolongirali….

Kolega ovo vi pišete svaku godinu na početku godine, na kraju godine bude muk, te krene kosa ispadat.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • March 2, 2023 at 12:49 PM

94% duga sa fiksnom kamatom, prosječna ročnost duga 6.6 godina , PROSJEČNA KAMATA NA DUG SVEGA 2.1%

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Junius
    • March 2, 2023 at 1:14 AM

Već se duže vrijeme ARNT stavlja na teret, da imaju godinama negativni novčani tok, e pa tome je došao napokon kraj:

-Ukupni novčani tok za 2022., +25.08 miljuna €

----------------------------------------------------------------------------------------

-Novac na računu na 31.12.22., 70.437 milijuna €

-novac na računu na 31.12.21., 45.246 milijuna €

-----------------------------------------------------------------------------------------

Također može mi netko objasniti knjigovodstveno odakle se stvorilo 3.2 milijuna € porezne obveze na ime porez na dobit u 4Q 22, jer su samo sa gubitkom iz 2020 mogli prebit cijelu dobit ove godine???

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • March 1, 2023 at 10:59 PM
    Quote from D_artagnan

Jedino mi nije jasno ako je bilo u prospektu 1 mlrd. Eura.. valjda si to uzeo sa tocnom svrhom, otplatom postojece obveznice… zasto si prosirio na 1.5 ako ti je i prva bila dovoljna i bilo je receno da ce se visak vratiti…?

Treba refinancirati ovaj trezorac možda???https://mfin.gov.hr/UserDocsImages…203.5.2022..pdf

• Junius
    • March 1, 2023 at 7:00 PM
    Quote from KicanCRO

Bit ce para kad je prilika prava, ima puno spavaca koji prate al ne kupuju, pa vide 15 posto dividenda zabe, atlantska 10 posto, rekordne dobiti mnogih turista, itd itd, pa se vrati na burzu zbog dobrih prilika, podcjenjenosti, unatoc svemu sto je prosao na zb. Nocas gledam Hang Seng 4 posto u plusu, sve normalno, kod nas kad se zareda malo zelenila svi se cude, prodaje se. Iako treba biti dosta oprezan jer ima opasnih situacija, ja odavno vise prilika nisam vidio na zagrebackoj burzi. Ne bude li recesije(sad vise ni ne mislim da ce je biti), bude li inflacija u uzdama a rat ne eskalira, imatelji dionica ce biti nagradeni. Tocit ce se Adzić i Galić kao tocena piva.

Ovo od NG je samo i isključivo korekcija marketa(na gore) na ime prošlogodišnje inflacije, a gdje je još da se nadoknade gubici marketa iz druge polovine 2022.

Koliko sam upratio( možda sam u krivu) nijedan turist nije napravio revalorizaciju svojih nekretnina(na ime inflacije), a gdje je još porast vrijednosti uslijed višegodišnjih ulaganja u te iste nekretnine.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • March 1, 2023 at 3:03 PM
    Quote from sonda

Baca mi na pranje ili zataškivanje novaca.

Kakvo pranje??? Na 10000€ keša kojeg doneseš u banku moraš donit pisani dokaz o podrijetlu novca.

Quote from Moller

neki očito kao relevantne informacije imaju ankete s TV, a tamo sama kuknjava, pogotovo pred blagdane, ne mogu kupiti ovo, ne mogu kupiti ono, sve će biti skromnije,

Normalno, i ja kukam ispred ljudi...troše se samo tekući prohodi, štek se ne dira ni pod prijetnju nuklearnog rata. Da tako ne rezoniram , nebi nikad di došao to ovoliko fin. imovine, uz malo sreće i obiteljske pomoći naravno.

Priča mi jučer stari da je ugradio dva sefa za spremit keš, jedan u kući drugi u kući za odmor, a vozi 14 godina staro auto. Kad ga vidiš ovako rekao bi sirotinja, to je taj mentalitet koji akumulira kapital.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • February 28, 2023 at 6:02 PM
    Quote from KicanCRO

Pa nek se potopi, naci cu resurse za dokupiti, siguran sam u duzi smjer dry bulka i tankera, za vas nema duzeg smjera, oprezni ste. Svatko ima svoj nacin, zadnje tri godine sam mogao naci 100 razloga za stajanjem u cashu. Kockar u meni ce naci 101 za biti u dionici. Da ne volim rizicnost ne bi ni bio u brodarima.

Danas su futuresi dobrano povukli, novogradnje kasne, brodovi idu u rezalista, brzina se smanjuje, nije mi jasno zasto Atpl ne kupi sve ovo od cerpa, novca se svakako ima, trpali su se na visoj cjeni kad je bilo za njihov dzep.

Kolega odnija vrag prišu. Lipo sam vam reka da ne žurite.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • February 28, 2023 at 5:30 PM

Sad zamislite kako bi se iskakalo danas iz dionice da su HPB-u odrezali 300-350 milijuna kuna ekstra poreza na dobit, kako se bilo licitiralo u "stručnim" časopisima da hoće. :D

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • February 28, 2023 at 5:13 PM
    Quote from babo65

Koja je svrha ovakve prodaje?

Mogao je to učinit u 15:54:99 i dobit 2-3tisuća eura više. Očito je bila dogovorena prodaja po toj cijeni.

• Junius
    • February 28, 2023 at 4:54 PM

HOTEL RIVIERA, PULA HRVATSKA

Objekt je kupljen u travnju 2020. godine za 36 milijuna kuna, a radovi na pozicioniranju objekta u luksuzni hotel sa 66 soba trebao bi započeti u 2023.

Sobe i sadržaji: 66 soba

Ukupni iznos ulaganja: Oko 113 milijuna kuna

Dovršetak radova: Ljeto 2024.

Status radova: 5% dovršeno
    Građevinska dozvola za ovaj objekt izdana je u veljači 2023. godine i razvoj našeg trećeg premium objekta u Hrvatskoj je u fazi planiranja.

Dobili su građevinsku ide u obnovu i ovaj hotel

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ART’OTEL, ZAGREB

Luksuzni lifestyle hotel na vrhunskoj lokaciji u srcu povijesne jezgre Zagreba

Sobe i sadržaji: 115 soba, restoran i bar, wellness i spa centar, teretanu, unutarnji bazen s barom, prostorije za događanja i parkiralište.

Pozicioniranje: luksuzni lifestyle hotel na vrhunskoj lokaciji

Ukupni iznos ulaganja: Oko 135,6 milijuna kuna

Dovršetak radova: Ljeto 2023.

Status radova: 60% dovršeno

Razvoj dobro napreduje i unatoč preprekama u lancu opskrbe dovršenje se očekuje sredinom 2023. godine

Ajde i ovo je gotovo do kraja lipnja

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARENA STOJA KAMP, PULA

Sadržaji: Kamp, luksuzne mobilne kućice veličine od oko 45 do 58 m2, restorani, barovi

Pozicioniranje: Luksuzni kamp

Ukupni iznos ulaganja: Procjena od 50 milijuna kuna za prvu i drugu fazu

Dovršetak radova: lipanj, 2023.

Status radova: 50% dovršeno

Prva faza, u kojoj je izgrađena zona luksuznih mobilnih kućica, uključujući 75 novih luksuznih kućica, nova infrastruktura i zelene površine, dovršena je u proljeće 2022. godine. U drugoj fazi nastavlja se s razvojem infrastrukture, novim ulazom u kamp, opsežnoj obnovi glavnog restorana i bara i unaprjeđenjem privlačnosti kampa.

I ovdje druga faza završava do kraja lipnja 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARENA FRANZ FERDINAND NASSFELD, AUSTRIJA

Grupa je u prosincu 2021. godine kupila ovaj objekt za 112,1 milijuna kuna i u 2022. godini unijela u svoj portfelj prvo turističko naselje u Austriji čime je nadopunila svoju ponudu ljetnog odmorišnog turizma.

Sobe i sadržaji: 144 sobe, spa, sadržaji za razonodu, unutarnji i vanjski bazen, glavni restoran
    Repozicioniranje: Luksuzno turističko naselje koje posluje tijekom zimske i ljetne sezone.
    Ukupni iznos ulaganja: 26,4 milijuna kuna Dovršetak radova: Zima 2022.
    Status radova: 100% dovršeno

Ovde je obnova hotela završena 100%

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ART’OTEL BUDAPEST, MAĐARSKA

Suvremeni luksuzni lifestyle hotel s mješavinom jedinstvenog dizajna i arhitektonskog stila nadahnutim umjetninama i opremljen originalnim umjetničkim djelima Donalda Sultana, jednog od vodećih suvremenih američkih umjetnika.

Sobe i sadržaji: 165 soba, restorani i bar, konferencijski centar i wellness

Ukupni iznos ulaganja: oko 49,1 milijuna kuna

Dovršetak radova: Prva faza: Ljeto 2022.

Status radova: 50% dovršeno

U prvoj fazi repozicioniranja hotela usredotočili smo se na opsežan redizajn i obnovu javnih površina u prizemlju i suterenu, gdje se nalaze recepcija, lobby, restoran i bar, konferencijski centar i wellness. U drugoj fazi obnovit će se hotelske sobe kojima će se podariti suvremeniji izgled. Projekt treba započeti u 2023. godini, s ulaganjem od 25 milijuna kuna.

I ovde kreće druga faza obnove i to je to za ovu godinu po pitanju investicija.

• Junius
    • February 28, 2023 at 4:19 PM

U rujnu 2022. godine, u kontinuiranom nastojanju Uprave da poveća vrijednost za dioničare, Društvo je pokrenulo svoj drugi dvogodišnji program Otkupa. Program obuhvaća kupnju do 100 000 dionica u vrijednosti do 30 milijuna kuna, što uključuje dionice stečene u razdoblju od rujna do prosinca 2022. godine Osim osiguranja zarade dioničarima, program Otkup podržava i očekuje se da će povećati likvidnost dionica. Na dan 31. prosinca 2022. godine dovršeno je 25% programa, pri čemu je 5,9 milijuna kuna utrošeno na kupnju 24.329 dionica. Slijedom toga, redovne dionice u optjecaju na kraju godine smanjile su se za 0,5%. Zarada po dionici iznosila je 7,14 kuna, što je povećanje od 15% u odnosu na 6,20 kuna po dionici u 2021.

Na dan 31. prosinca 2022. godine novčana pozicija Grupe povećala se na 530,7 milijuna kuna (u 2021. iznosio je 340,9 milijuna kuna). Snažna novčana pozicija uglavnom je rezultat rekordnih poslovnih rezultata u kombinaciji s novim kreditima banaka.

• Junius
    • February 28, 2023 at 12:10 PM
    Quote from Normani

Kako je moguće da je kupovni nalog viši od prodajnog, a da se nije dogodila transakcija? Skrivena količina ili block ili što?

Aukcija 12.00h-12.10h.

• Junius
    • February 28, 2023 at 10:58 AM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Samo sam htio reći da je zarada pravovremenom prodajom dividende dionice ,čekati ex dividenda dan i onda udarati po bidu u pravilu vodi u gubitak. Naravno pravovremeno pozicioniranje u dionici je tu najbitnije. Dugoročne ja ovdje ni ne spominjem.

Npr, ono ludilo oko ZABA-e u petak, gdje su plaćali dionicu x2 više od same dividende je najplastičniji primjer kako se stvaraju nepotrebno gubici.

Nevezano za ZABA ,dividenda se objavi, a dionica se napuca samo tako do ex div. dana i onda se sruši samo tako na taj dan. Puno ekipe to i sa ovog foruma radi, pa uglavnom izađu sa gubitkom od par posto.

osobno sam još na HTeju brusio tu vještinu, nekada je čak znalo ispasti puno bolje nego da sam čekao dividendu

Baš jučer promatram HT i razmišljam si da bar bude jedan jači crveni dan na HT pa da kupi 10-20k € dionice i odsurfam u dioni hype oko divke.

• Junius
    • February 28, 2023 at 10:49 AM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Inače mi nikad nisu bili jasni ti lovci na dividende, koji dividendu na koncu i prime na račun, i onda kasnije prodaju dionicu za iznos koji je 2-3 puta manji od same dividende. i to se ponavlja iz dionice u dionicu iz godine u godinu.

Dividenda se kapitalizira prije ex dividenda dana i bude u pravilu masu izdašnija od same dividende.

lov na dividendu počine ranije u godini, ako je procjena da će je biti, ako se ostaje dugoročno onda taj pad nema baš nekog utjecaja, ja obično za dobiveni novac opet dodajem dionicu nakon toga pada na ex DD

da ne bi bilo zabune, to je formula za dividendne dionice u kojima sam dugo, ostale trgujem prema mirisu bureka

Samo sam htio reći da je zarada pravovremenom prodajom dividende dionice ,čekati ex dividenda dan i onda udarati po bidu u pravilu vodi u gubitak. Naravno pravovremeno pozicioniranje u dionici je tu najbitnije. Dugoročne ja ovdje ni ne spominjem.

Npr, ono ludilo oko ZABA-e u petak, gdje su plaćali dionicu x2 više od same dividende je najplastičniji primjer kako se stvaraju nepotrebno gubici.

Nevezano za ZABA ,dividenda se objavi, a dionica se napuca samo tako do ex div. dana i onda se sruši samo tako na taj dan. Puno ekipe to i sa ovog foruma radi, pa uglavnom izađu sa gubitkom od par posto.

• Junius
    • February 28, 2023 at 10:31 AM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Ma bacaju se jer su očekivali 2-3€ dividende.

a najbolje 5, pa nije to Plag, iako sam i ja mislio prezimiti u tom brlogu, ali me medo istjerao

Inače mi nikad nisu bili jasni ti lovci na dividende, koji dividendu na koncu i prime na račun, i onda kasnije prodaju dionicu za iznos koji je 2-3 puta manji od same dividende i to se ponavlja iz dionice u dionicu iz godine u godinu.

Dividenda se kapitalizira prije ex dividenda dana i bude u pravilu masu izdašnija od same dividende.

• Junius
    • February 28, 2023 at 10:25 AM

U petak trezor kupio 500 dionica po 33,80€

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ARNT/ZPI-ARNT-fe264ee2c53e9c95772beb4ed8d53615.pdf

1. Privacy Policy
  2. Kontakt