1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • March 13, 2023 at 10:57 AM
    Quote from emil
    Quote from Junius

pa erste broker je aplikacija...ne može ni preko moba ni preko laptopa, dva različita izvora neta, nije do mene.

ja se spajam u pregledniku : https://web.erstebroker.hr i radi

dal oni tu svoju stranicu zovu aplikacijom nemam pojma. al za mene je aplikacija nesto sto radi samo za sebe . skines instaliras. a ovo to nije.

meni sad više brine zašto tebi radi, a meni i kolegi ne radi... ^^

• Junius
    • March 13, 2023 at 10:52 AM
    Quote from emil
    Quote from Junius

Meni samo vergla u mistu, neće da se prijavi u aplikaciju...

aplikaciju? kaj imaju i aplikaciiju? nemam pojma :D

ja sam na kompu i web pregledniku.

mozda da upalite mobilne podatke :D i uplatite koju kunu jer bez kuna nema interneta :D

pa erste broker je aplikacija...ne može ni preko moba ni preko laptopa, dva različita izvora neta, nije do mene.

• Junius
    • March 13, 2023 at 10:48 AM
    Quote from emil

Nisam primjetio. al proucavao sam narodne novine o pausalcima pa je mozda bas u to vrijeme stekalo.

Meni samo vergla u mistu, neće da se prijavi u aplikaciju...

• Junius
    • March 13, 2023 at 10:41 AM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Kolega Emile, jel kod vas erste radi???

Blokalo

Drugi put u par dana i baš kad su crveni dani...

Quote from emil
    Quote from Junius

Da. normalno cijeli dan.

Znači nije blokalo prije cca 10 min??

• Junius
    • March 13, 2023 at 10:36 AM

• Junius
    • March 13, 2023 at 10:08 AM

Nemojte crnjačiti, dajte da kolege pokrate pozicije u miru...

• Junius
    • March 13, 2023 at 1:32 AM

Ajde malo zelenila sutra... ^^

Quote from BudFox

Eto, oko banke je sve riješeno preko vikenda, ljudi će dobiti novce, futuresi rastu, ma milina, a Oscari još traju, pa tko voli stigne može pratiti dodjelu Oscara:thumbup:

Tako je to u razvijenim državama, lijepo država preuzme rizik na sebe, jer ih nisu dovoljno kontrolirali, .

Pa i u nas je država riješila problem Sberbanke za 71 milijun kuna i nakon sanacije banke dobili ekstra 700 milja kuna vlasničkog kapitala i 7 milijardi kuna nove imovine za upravljanje. Banka bila zatvorena 2-3 dana i sve se nastavilo po poslije normalno.

• Junius
    • March 12, 2023 at 12:11 AM
    Quote from BudFox
    Quote from zdenkic

koja je poveznica svb-a i nasih banaka?

ajde da je propala bank of america ili tako nes, pa bi se to vjerojatno prelilo, ali ne vidim poveznicu od svba do banke u hrvatskoj nikako

what am i missing?

(preraspodjela casha preko 100K u razlicite banke je dobra ideja nevezano sa ovom situacijom)

Pa da, ja upravo tako razmišljam, ne kužim poveznicu, ali ok, svatko ima pravo na mišljenje.

Također, ako fakat imaš para preko 100 kila ojra isto ih malo pomiješaj po bankama, nevezano

za sve navedeno. Možda je i dobro da je propala ta banka, sada će se prenapuhane Tech dionice

sa P/E 50 vani malo ispuvati, pogotovo ako su izgubili pare u toj banci koja je valjda radila većinom

u silikonskoj dolini, ali ne onoj u Beogradu, gdje se šeću djevojke sa silikonima, pa ju zato tako zovu :)

Display More

Meta 14% keša držala u toj banci. Doduše to je podatak od 31.12.22.

• Junius
    • March 12, 2023 at 12:06 AM
    Quote from zdenkic

(preraspodjela casha preko 100K u razlicite banke je dobra ideja nevezano sa ovom situacijom)

Mislim da je ipak sigurnije prebaciti cash u male banke( koje imaju do par milijardi kuna ukupne imovine), tu ćete sigurno biti isplaćeni....ako legne PBZ, ZABA, Erste, HPB,OTP , odnosno ako nastupi osigurani slučaj, novac nećete viditi ni ako ste ispod 100k eura,.

Hrvatska agencija za osiguranje depozita, nema više od 4 milijarde kuna na računu, tu nikakvi savjeti rodbini neće pomoći osim migracija u male banke, koje usput svoju imovinu ne ulažu u obveznice.

Država vam garantira vašu štednju do 100k € , ali samo sa imovinom ex DAB-a. ^^

• Junius
    • March 11, 2023 at 11:58 PM
    Quote from zdenkic

koja je poveznica svb-a i nasih banaka?

Jadranska banka, kad se povuče paralela aktiva banke---BDP Hrvatske, te aktiva ove banke u Kaliforniji i BDP SAD-a.

• Junius
    • March 11, 2023 at 4:42 PM

United States Fed Funds Rate

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Došli smo tek na 50 godišnji prosjek FED-ovih kamatnih stopa. Svatko neka sam izvuče svoj zaključak iz ovog grafa.

• Junius
    • March 11, 2023 at 4:29 PM
    Quote from barbosa 2.0

jasno uvidjeti ali je eto nekima priča dobro došla da se nadruka panika pa čak i na ovome našemu malome forumu, lako je po dinamici postova i textova uvidjeti tko je prodao i sad bi htio jeftinije ?(

Istina, svi čekamo da nam iskrcate ZABA-u, koja je narasla +40% od NG ^^

• Junius
    • March 11, 2023 at 12:26 PM

The US economy added 311,000 jobs in February, outpacing expectations

The US economy added 311,000 jobs in February, outpacing expectations | CNN Business
    edition.cnn.com

The data had eased some concerns that the Fed could raise rates by 50 basis points at its March meeting after hawkish remarks from Fed Chair Powell this week.

• Junius
    • March 11, 2023 at 11:51 AM
    Quote from Manu

Banke se krcaju obveznicama bez obzira na plasmane kredita. Kad ih banke ne bi kupovale države ih ne bi imale kome prodati. Ova naša turbofolk obveznica je izuzetak a ne pravilo. Ali svejedno i ovdje u deset najvećih pozicija dominiraju banke

H253BZAGREBAČKA BANKA D.D.--105,972,2005.73%106.18M
    ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.--63,583,3003.44%63.71M
    ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.--59,507,0003.22%59.63M
    AZ OMF KATEGORIJE B--51,616,0002.79%51.72M
    PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.--40,928,3252.21%41.01M
    RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.--40,000,0002.16%40.08M
    RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.--24,893,8001.35%24.94M
    OTP BANKA D.D.--21,194,4001.15%21.24M
    ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG D.D.--21,194,4001.15%21.24M
    PBZ CO OMF - KATEGORIJA B--18,022,9000.97%18.06M

Treba razlikovati osnovni račun banke od skrbničkog računa...

• Junius
    • March 10, 2023 at 11:06 PM

Inače ovo su Ameri elegantno odradili...danas objavili kao će odmah sljedeći tjedan u S&P index-e uvaliti široki dijapazon banaka, kako bi ih index fondovi krenuli kupovati i oporavili cijene, te tako smirili market.

Te sam termin objave da je propala Silicon Valley Bank je dan u petak, nakon zatvaranja burzi, tako da ulagači imaju cijeli vikend da se smire i da ih pusti panika do pon..

Maksimalan damage control od strane Amera. :thumbup:

• Junius
    • March 10, 2023 at 10:57 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

Srećom i polako spušta nogu.

di si bijo 2020.? :S

Igrom slučaja u gotovini, tjedan prije sve prodao ,jer bio zadovoljan prinosima. Ostao nešto sitno bio samo u ZABA-i.

• Junius
    • March 10, 2023 at 10:45 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

EDIT: A taman nam je bilo lijepo krenulo na ovoj našoj burzici ^^

ZSE je ono, vidila žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.

samo šta, kad ZSE digne nogu, onda ulagači obično ostanu po*išani :S

Srećom i polako spušta nogu.

Likvidiram sve pozicije, osim najveće. Dva dana nemir u meni, a nije proljeće. ^^

• Junius
    • March 10, 2023 at 10:44 PM

Baš me zanima koliko će ZABA odolijevati, koja je napumpana u dva mjeseca sa 8,5€ na 12€ iliti cijelih 41% :D

• Junius
    • March 10, 2023 at 10:34 PM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

Banka je posrnula nakon što su njeni korisnici, uglavnom radnici u IT sektoru i kompanije s poduzetničkim kapitalom, počeli povlačiti svoj novac.

Zašto djelatnici u IT sektoru i poduzetnici povlače svoj novac?

The wheels started to come off on Wednesday, when SBV announced it had sold a bunch of securities at a loss and that it would sell $2.25 billion in new shares to shore up its balance sheet. That triggered a panic among key venture capital firms, who reportedly advised companies to withdraw their money from the bank.

Klasični bank run, e sad jel uzrok propasti ili posljedica ili kombo oboje, nemam pojma...

EDIT: A taman nam je bilo lijepo krenulo na ovoj našoj burzici ^^

• Junius
    • March 10, 2023 at 10:28 PM

Evo crnog labuda...

BANKA Silicijske doline (Silicon Valley Bank) propala je i tako je došlo do drugog najvećeg bankrota financijske institucije u povijesti SAD-a, javljaju američki mediji. Njezina sredstva zaplijenila je američka Federalna korporacija za osiguranje, a banka je posrnula nakon što su njeni korisnici, uglavnom radnici u IT sektoru i kompanije s poduzetničkim kapitalom, počeli povlačiti svoj novac, piše CNN.

Silicon Valley Bank collapses after failing to raise capital | CNN Business
    edition.cnn.com
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt