Evo stiglo 1300 kom na prodaju, razina 125 €. Ima li zainteresiranih kupaca 😉
To je kolega Mittko, uhvatila ga nervoza jer nema ništa od 127€ targeta...
Evo stiglo 1300 kom na prodaju, razina 125 €. Ima li zainteresiranih kupaca 😉
To je kolega Mittko, uhvatila ga nervoza jer nema ništa od 127€ targeta...
ARNT | ARENA HOSPITALITY GROUP D.D. | 150 | 0.00% | 74,169 | 1.45% | 2.67M |
OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM | 620 | 0.01% | 38,299 | 0.7 |
Malo trezor, malo OTP.
nitko nije spomenuo propast i treće banke, Signature Bank, 110 milijardi dolara ukupna imovina, kao da se nije ni dogodilo.
The bank also said its digital asset-related client deposits stood at $16.52 billion. Signature was one of the few financial institutions that had opened its doors to taking deposits of crypto assets, a business it entered into in 2018.
Evo i ovde cripto grobari...pa vi podilazite Milenijalcima i njihovom opsesijom sa cryptom i kockom.
Da, sve je bilo ok, samo sam čekao bar jedno dva, tri mjeseca. Bili su mi jako blizu, jako pristojni, ništa nisu sporili.
Ako imate iskustvo iz prve ruke, opišite situaciju...
Što je sa tom Croatia bankom, bilo je priče da će se spojiti sa HPB-om, pa da imaju stranog kupca/kupce...nekako mi se čini da se ex DAB-u "omilio" upravljat tom bankom...po meni ta banka se treba stopiti sa HPB-om.
ak je propala matica jel onda propala i banka kod nas?.......
Nisu, jer su zasebne pravne osobe. Ako propadne matica ZABA-e recimo, najgore što će se pravno dogoditi ZABA-i je da većinski vlasnik izgubi 100% vlasničkog kapitala u ZABA-i, te da vjerovnici matice preuzmu vlasničke udjele u banci ili je kupi netko treći, nebitno. Eventualno ako je ZABA dala matici kakav kredit, vjerovanto bi malo glavnica kredita bila ošišana , s obzirom da sada EU preferira bail-in, umjesto bail-out-a.
Samo ZABA-a bi vjerojatno legla, jer bi nastalo bezrazložni bank run.
mislim, može se dogoditi da nekoj našoj banci propadne matica, pa krene histerija.
To naši maheri riješe lako...zatvori se banka 3-4 dana, preuzme je država za 1kn i objave u pon se nastavlja normalno poslovanje u unutar HPB grupe, te malo ruke ako treba da i Agencija za osiguranje depozita u vidu dokapitalizacije , ako treba može i HNB uskoči i otkupit malo obveznica od dotične banke da se stvori dodatna likvidnost.i riješena stvar.
Barem neke koristi od mafije.
Svaki dan saznaš nešto novo, mislio sam da je do 100.000 eur kao i tekući račun. Dobro je znati.
Ovo do 20000 € je samo kada je pravna osoba brokerska kuća( i ovde su sredstva izuzeta iz likvidacijske i stečajne mase). Kada je pravna osoba banka onda je 100k €( sredstva izuzeta i likvidacijske i stečajne mase). Službeni stav HNB-a.
da, al bitnije je što se događa sa ostatkom preko 20000€?.......
Dobiješ sve nazad...100k € dobiješ u roku od 15 dana od nastupa osiguranog slučaja( u slučaju brokerskog odjela banke),a ostatak podigneš nakon što se proglasi stečaj banke ili dok ne sjedne prvi keš na račun banke Pazi ovo je stav HNB-a.
Sukladno odredbama ZTK-a imovina Klijenta na računima Klijenata definiranih u Općim uvjetima vodi se na posebnim
računima odvojeno od imovine Banke. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u
likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci.
A ovo gore je odgovor brokera Erste banke, na ovaj tvoj upit....copy/paste od kolege Emila.
da, takvu sam i ja informaciju jos prije dobio......i sad npr. banka propadne.......20000 € ti garantira država a što s ostatkom?.......
Evo ovako je bilo za Centar banku koja je imala brokerski odjel...
"Brokersko poslovanje je bilo integralni dio banke, a tada novac na računima ne ulazi u stečajnu i likvidacijsku masu, ali u njoj ostaje do odluke Trgovačkoj suda o pokretanju stečaja", sudac Trgovačkog suda mora unutar 30 dana odlučiti hoće li ili ne pokrenuti stečaj.
Podsjetimo, jesu li sredstva klijenata brokerskih kuća osigurana štednja ili ne, posvađala je HNB i Hanfu nakon propasti Credo banke u studenom 2011. HNB je tada poručio da treba razlikovati pruža li banka investicijske usluge ili samo vodi račun za investicijsko društvo. Ako pruža investicijske usluge klijentima (kao u slučaju Centar banke) novac je siguran i izuzima se iz stečaja ili likvidacije.
Dakle brokerski račun ako je dio brokerskog odjela banke, je safe haven.
Ovi što su puni keša, gdje drže taj keš?
na brokerskom računu banke, jer isti ne ulazi u stečajnu masu banke...ili doma u 2-3 sefa ili u zlatu i umjetninama.
ARNT CERP -371 -0.01% 49,405 0.96% 1.75M OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM 1,000 0.02% 37,679 0.73% CERP prodaje nešto, ali OTP više kupuje...
što se taj otp indexi "toliko razmahao" kupnjom na pojedinom dionicama?.......nije da su to neke brutalno velike kolićine ali pamtim da oni vrlo često olako kupuju i plaćaju "skuplje nego bi trebali" pa onda kasnije "prodaju puno jeftinije nego bi trebali".........mene njih "strah"......
PS
ne tvrdim tu da neke firme ne vrijede love, nego da koliko pamtim imaju totalno krive tajminge kupovine i prodaje........to je onaj princip trgovine kad ne kupuješ sa svojom lovom a i kad prodaješ ne prodaješ za svoju lovu nogo zato što ti se hoće ili moraš?.......
Oni imitiraju Crobex, oni nemaju imperativ da investiraju što bolje, već da samo imitiraju što bolje CROBEX, živo ih zaboli u kojem će smjeru index.
ARNT | CERP | -371 | -0.01% | 49,405 | 0.96% | 1.75M |
OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM | 1,000 | 0.02% | 37,679 | 0.73% |
CERP prodaje nešto, ali OTP više kupuje...
Zanimljivo propala banka u US a najveća panika na EU tržištima. U US danas nema drame.
Da, baš gledam, USA burza danas raste, osim naravno banaka,
Sad će i Europa u fotofinišu zatvoriti blizu nule, ako SAD ostane zelen...
I kazete bezobraznici vam ne daju da budete prvi na asku
majko mila cudno li je to
i niste se zapitali da niste mozda vi taj klaun kojeg spominjete koji stalno mice ask da bude prvi na asku?
mozda da stavite sve na ignore
Doktor Kalica dobro ne podnosi stres, ne bi mu danas bio pacijent...
Kripto je dobro utočište, ako voliš šišanje na nulu, barem jednom na godinu.
kad je to kripto propao na 0?
znamo da je povelik broj dionica prosle godine propo 70% .
znaci zakljucak je isti.
Dionice su dobro utočište, ako voliš šišanje na nulu, barem jednom ili više puta na godinu
Šišanje na nulu je kolokvijalni izraz, ne shvatiti doslovno. Sa 67k $ na 16k $ pasti, to je po meni radila mašinica. Znam da danas nikome nije dobar dan, sutra će biti bolje...valjda
Burza u Beču -4.3% Kako je ono išlo jutros, uopće nema pada????
Btw, upeavo je btc i zamisljen da kad banke pocnu rokat zbog loseg upravljanja, pohlepe ili FEDa da bude sigurno utociste, divitalno zlato i alternativa gramzivim bankama.
Kripto je dobro utočište, ako voliš šišanje na nulu, barem jednom na godinu.
-HPB po 118-119€ , te nekidan po 124 € (nije mi trenutno biti ugodno u bankama)
+KTJV po 6,40€
taman slušam podcast sa likom koji je radio u FED-u.
ako se uloži u novčani fond, tada depozit "bježi" sa bilance banke
Samo ti je dovoljno prebaciti sav novac na brokerski račun banke, sredstva na njemu ne ulaze u stečajnu masu banke...barem je tako kod nas...
Meni i pbz bloka, vidim cijenu, ali ne i naloge i obavljene transakcije
Uvijek to naprave u ponedjeljak nakon velikog loma vikendom. Bez obzira očekuje li se crveni ili zeleni ponedjeljak.
Em sve roni, em nemam pristup svom brokerskom računu, em već vidim da neke prodaje mi nisu prošle, iako su prošle...odo rezat masline, jer ovo nema smisla više.
Meni i pbz bloka, vidim cijenu, ali ne i naloge i obavljene transakcije
bolje mi je da ni cijenu ne vidim
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Kažu jutros da se dramilo cijeli vikend bezveze, a spalilo mi u sat vremena brat bratu 20k kuna.