1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Što smo danas tržili

• Junius
    • March 15, 2023 at 9:19 PM
    Quote from Moller
    Quote from tento

Šta sutra, barem do ponedjeljka se ne diži. ;)

kada na medu naletiš, najbolje se praviti mrtav

Bojim se da tu pravljenje mrtvim ne pomaže...

The Revenant Bear Attack Scene - Leonardo DiCaprio
    This is the bear attack scene from The Revenant movie where Leonardo DiCaprio get mauled by the bear.
    www.youtube.com
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • March 15, 2023 at 9:13 PM
    Quote from emil

evo malo slikica:

28314715.jpg

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-otpad-15315911

nadam se da tocan odgovor nije pod slovo A : more

Evo ovdje...

Home | DefaultDNN

Onda će Cemex to opet ugradit u novi cement. I tako krug života se zatvara.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • March 15, 2023 at 8:40 PM
    Quote from D_artagnan

Ovoje sad kao ono, stres test 😅

Sa bojevom municijom ^^

• Junius
    • March 15, 2023 at 7:40 PM

U Europi danas smak svijeta danas , u Americi mlaki pad marketa do -1%...

Quote from st-brajo

evo, i Njemačka najvjerojatnije u tehničkoj recesiji, ali nije i "službeno" recesija dok je birokrati ne proglase :S

https://www.index.hr/mobile/vijesti…vo/2446835.aspx

Ma ja priznajem samo year on year kvartalno uspoređivanje BDP...dok takav BDP raste, ja to ne priznajem kao recesiju.

Koliko vidim cijene nafte, plina i ugljena su drastično pale u 1Q23, što će smanjiti uvoz energenata, te tako pridonijeti rastu BDP već u 2Q23.

• Junius
    • March 15, 2023 at 5:57 PM

Burza u Beču ljosnula danas -6.3%... vidim ekipa je danas po forumu u stanju šoka.... HPB već odradio pad, ZABA postojana, puna investitora koji ne znaju što rade, ali zato redovito pogube novce.

ATX Index (ATX) - Investing.com
    Get detailed information on the ATX including charts, technical analysis, components and more.
    www.investing.com

• Junius
    • March 15, 2023 at 4:31 PM
    Quote from Sheriff

Zaraza se širi i po EU.

Image

Ma ovo je čista korekcija bankarskog sektora, na ime gubitaka na obveznicama u zadnjih godinu dana...bdw banke su ovo mislile sakriti, tako da u bilanci prikažu samo nominalnu vrijednost obveznice, sad ih je market korigira, pa neka oni nastave sa kreativnim računovodstvom, (iako je sve to legalno).

• Junius
    • March 15, 2023 at 3:53 PM
    Quote from Moller

, sve je u redu, tako kažu ;(

Dok NATO brani ovakva diverse vojska snažnih žena, sa dvije mame nema straha...

EMMA | THE CALLING | GOARMY
    Raised by two loving and inspiring mothers, Emma excelled in school. But as a college student, she realized the challenge she truly sought required a surpris...
    www.youtube.com

Znam da je van teme, moje isprike unaprijed, ali morao sam...

• Junius
    • March 15, 2023 at 3:42 PM
    Quote from Moller

barem mene ne morate nagovarati, sutra je mali petak i nije mi do čekanja velikoga :)

Barem da mi je jedna prodaja po asku danas. (evanđelje po Asku)^^

• Junius
    • March 15, 2023 at 3:16 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius
    RE: Što smo danas tržili

Maknula se sa bida danas svugdje 🤣
    Marielena
    March 15, 2023 at 12:08 PM

Pošto trejdate, danas vam je prilika da kupujte, nećete valjda trčati za askom...

Mađari su još luđi, njihova burza danas zelena...Ove "balkanse burze" da grune atomska, one bi jedine rasle...

Inače nisu mi jasni ovi lovci na dividende, branite cijenu pošto poto, pa na ex dividenda dan potop od x2-3 od vrijednosti dividende...

ja na takav scenarij ne računam kod npr.Plag, ide sezona i ako padne opet će dionica nadoići, a lijepo je kada spremiš dividendu u džep

Kolega moj savjet, sutra ako bude zelenjava, treba kratiti pozicije u miru, a ne se bacati po bidu pošto poto, kao što danas rade...trebat će keša, nije ovo još gotovo.

EDIT: Novi problemi u raju...Credit Suisse Group (NYSE:CS) stock plunged 23% after the Saudi National Bank, a top investor, said regulations prevented it from being able to provide any more financial assistance to the Swiss finance firm.

• Junius
    • March 15, 2023 at 3:02 PM
    RE: Što smo danas tržili

Maknula se sa bida danas svugdje 🤣
    Marielena
    March 15, 2023 at 12:08 PM

Pošto trejdate, danas vam je prilika da kupujte, nećete valjda trčati za askom...

Quote from st-brajo
    Quote from Junius

Koji pomor u Europi, baš me jeza uhvatila.....Bečka burza -5.52% 8| Srećom riješio se naših banaka u pon do 10h.

baš i ja to gledam.

inače, imamo jako lijepu korelaciju sa ATX-om, ali zasad ništa od toga.

više mi se čini da smo se opet "pegali" za Beograd :S

https://www.belex.rs/

Mađari su još luđi, njihova burza danas zelena...Ove "balkanske burze" da grune atomska, one bi jedine rasle...

Inače nisu mi jasni ovi lovci na dividende, branite cijenu pošto poto, pa na ex dividenda dan potop od x2-3 od vrijednosti dividende...

• Junius
    • March 15, 2023 at 2:31 PM

Koji pomor u Europi, baš me jeza uhvatila.....Bečka burza -5.52% 8| Srećom riješio se naših banaka u pon do 10h.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • March 15, 2023 at 2:20 PM
    Quote from Jope

Evo stiglo 1300 kom na prodaju, razina 125 €. Ima li zainteresiranih kupaca 😉

To je kolega Mittko, uhvatila ga nervoza jer nema ništa od 127€ targeta...

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • March 14, 2023 at 9:56 PM
    ARNTARENA HOSPITALITY GROUP D.D.1500.00%74,1691.45%2.67M
    OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM6200.01%38,2990.7

Malo trezor, malo OTP.

• Junius
    • March 14, 2023 at 9:36 PM

nitko nije spomenuo propast i treće banke, Signature Bank, 110 milijardi dolara ukupna imovina, kao da se nije ni dogodilo. ^^

https://www.nytimes.com/2023/03/12/bus…k-collapse.html

The bank also said its digital asset-related client deposits stood at $16.52 billion. Signature was one of the few financial institutions that had opened its doors to taking deposits of crypto assets, a business it entered into in 2018.

Evo i ovde cripto grobari...pa vi podilazite Milenijalcima i njihovom opsesijom sa cryptom i kockom.

• Junius
    • March 14, 2023 at 6:08 PM
    Quote from abc1

Da, sve je bilo ok, samo sam čekao bar jedno dva, tri mjeseca. Bili su mi jako blizu, jako pristojni, ništa nisu sporili.

Ako imate iskustvo iz prve ruke, opišite situaciju...

Što je sa tom Croatia bankom, bilo je priče da će se spojiti sa HPB-om, pa da imaju stranog kupca/kupce...nekako mi se čini da se ex DAB-u "omilio" upravljat tom bankom...po meni ta banka se treba stopiti sa HPB-om.

Marija Hrebac: Cilj nam je završiti prodaju Croatia banke
    Nakon što su ulagači iz SAD-a i Hong Konga najvjerojatnije odustali, razmatralo se i pripajanje HPB-u
    novac.jutarnji.hr

• Junius
    • March 14, 2023 at 5:00 PM
    Quote from hugh

ak je propala matica jel onda propala i banka kod nas?.......

Nisu, jer su zasebne pravne osobe. Ako propadne matica ZABA-e recimo, najgore što će se pravno dogoditi ZABA-i je da većinski vlasnik izgubi 100% vlasničkog kapitala u ZABA-i, te da vjerovnici matice preuzmu vlasničke udjele u banci ili je kupi netko treći, nebitno. Eventualno ako je ZABA dala matici kakav kredit, vjerovanto bi malo glavnica kredita bila ošišana , s obzirom da sada EU preferira bail-in, umjesto bail-out-a.

Samo ZABA-a bi vjerojatno legla, jer bi nastalo bezrazložni bank run.

• Junius
    • March 14, 2023 at 4:49 PM
    Quote from st-brajo

mislim, može se dogoditi da nekoj našoj banci propadne matica, pa krene histerija.

To naši maheri riješe lako...zatvori se banka 3-4 dana, preuzme je država za 1kn i objave u pon se nastavlja normalno poslovanje u unutar HPB grupe, te malo ruke ako treba da i Agencija za osiguranje depozita u vidu dokapitalizacije , ako treba može i HNB uskoči i otkupit malo obveznica od dotične banke da se stvori dodatna likvidnost.i riješena stvar. ^^

Barem neke koristi od mafije.

• Junius
    • March 14, 2023 at 4:33 PM
    Quote from Paulie

Svaki dan saznaš nešto novo, mislio sam da je do 100.000 eur kao i tekući račun. Dobro je znati.

Ovo do 20000 € je samo kada je pravna osoba brokerska kuća( i ovde su sredstva izuzeta iz likvidacijske i stečajne mase). Kada je pravna osoba banka onda je 100k €( sredstva izuzeta i likvidacijske i stečajne mase). Službeni stav HNB-a.

• Junius
    • March 14, 2023 at 4:28 PM
    Quote from hugh

da, al bitnije je što se događa sa ostatkom preko 20000€?.......

Dobiješ sve nazad...100k € dobiješ u roku od 15 dana od nastupa osiguranog slučaja( u slučaju brokerskog odjela banke),a ostatak podigneš nakon što se proglasi stečaj banke ili dok ne sjedne prvi keš na račun banke Pazi ovo je stav HNB-a.

Sukladno odredbama ZTK-a imovina Klijenta na računima Klijenata definiranih u Općim uvjetima vodi se na posebnim

računima odvojeno od imovine Banke. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u

likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci.

A ovo gore je odgovor brokera Erste banke, na ovaj tvoj upit....copy/paste od kolege Emila.

• Junius
    • March 14, 2023 at 4:22 PM
    Quote from hugh

da, takvu sam i ja informaciju jos prije dobio......i sad npr. banka propadne.......20000 € ti garantira država a što s ostatkom?.......

Evo ovako je bilo za Centar banku koja je imala brokerski odjel...

"Brokersko poslovanje je bilo integralni dio banke, a tada novac na računima ne ulazi u stečajnu i likvidacijsku masu, ali u njoj ostaje do odluke Trgovačkoj suda o pokretanju stečaja", sudac Trgovačkog suda mora unutar 30 dana odlučiti hoće li ili ne pokrenuti stečaj.

Podsjetimo, jesu li sredstva klijenata brokerskih kuća osigurana štednja ili ne, posvađala je HNB i Hanfu nakon propasti Credo banke u studenom 2011. HNB je tada poručio da treba razlikovati pruža li banka investicijske usluge ili samo vodi račun za investicijsko društvo. Ako pruža investicijske usluge klijentima (kao u slučaju Centar banke) novac je siguran i izuzima se iz stečaja ili likvidacije.

Dakle brokerski račun ako je dio brokerskog odjela banke, je safe haven.

Tko će isplatiti milijune klijentima brokeraja?
    www.poslovni.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt