1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • March 17, 2023 at 1:57 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Junius

Koliko moraš biti lud, da kupuješ obveznice ročnosti po 30-50 godina, sa kamatom od jedva 1% na na dnu ciklus smanjenja kamatnih stopa??? I onda još se praviš lud i kreneš u knjigama vodit obveznice po nominalnoj vrijednosti, a ne tržišnoj i još smatraš depozitare budalama , koje neće zbrojiti 2+2 i povući depozite?

Problem je što su gubici na obveznicama pojeli vjerojatno gotovo sav vlasnički kapital, a ovi su to kreativnim knjigovodstvom samo ignorirali i mislim da to nitko neće vidit.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2447295.aspx

Zaključno, sve se moglo i trebalo predvidjeti. Pad cijena obveznica se mogao očekivati jer je FED jasno komunicirao tijekom cijele godine da će nastaviti s politikom povećanja kamatnih stopa, a povlačenje sredstava kompanija iz tehnološkog sektora iz banke se moglo očekivati jer je 2022. bila godina velikih problema u tom sektoru i masovnih otpuštanja.

Odjel financijskog rizika SVB-a je usprkos svemu tome odlučio ne samo da se neće dodatno osigurati od događaja koji su najavljeni i očekivani nego i da će osiguranja koja su postojala ukinuti.

• Silicon Valley Bank had an A rating for its Environmental, Social and Governance policies as it increased diversity and invested in sustainability startups
    • But for eight months last year, the bank did not have a chief risk operator
    • At the time, it was investing clients' money in low-interest government bonds and securities that saw their value fall when interest rates rose
    SVB hired woke board obsessed with diversity
    Silicon Valley Bank had an A rating for its Environmental, Social and Governance policies as it increased diversity and invested in sustainability startups.
    www.dailymail.co.uk

I što je najbolje izgleda da su svi glavonje iz ove banke prodali svoje udjele tjedan, dva prije propasti...al će se zatvori puniti...

• Junius
    • March 17, 2023 at 1:35 PM
    Quote from hugh
    Quote from Junius

Pa dioničari trebaju odgovarati za propast banke, pogotovo jer su izabralo woke vodstvo banke (koje su bavilo ideološkim glupostima). A odgovaraju svojim udjelima u banci. Tako i treba biti. Nitko banke nije sprječavalo da prodaju niskokamatne obveznice prije godinu dvi, a povećanje kamatnih stopa sa najavljivalo ohoho puta. dakle sve se znalo.

nitko ih nije spriječavao ali ni natjerao na to sve dok ih netko nije natjeralo pa ih malo potjeralo na žestoku brzinsku trčkalicu.......

Koliko moraš biti lud, da kupuješ obveznice ročnosti po 30-50 godina, sa kamatom od jedva 1% na na dnu ciklus smanjenja kamatnih stopa??? I onda još se praviš lud i kreneš u knjigama vodit obveznice po nominalnoj vrijednosti, a ne tržišnoj i još smatraš depozitare budalama , koje neće zbrojiti 2+2 i povući depozite?

Problem je što su gubici na obveznicama pojeli vjerojatno gotovo sav vlasnički kapital, a ovi su to kreativnim knjigovodstvom samo ignorirali i mislim da to nitko neće vidit.

• Junius
    • March 17, 2023 at 1:28 PM
    Quote from hugh
    Quote from barbosa 2.0

ne znam kako nekima do sada nije jasno, pa pred očima vam je i još ne vidite....nema urušavanja ničega, doslovce ničega, spašavati i spašava se sve(osim kripta), štampati će se koliko god treba ali propasti nema i to je nova stvarnost...kada se situacija stabilizira, onda možda idu neka rezanja, do tada preživljava onaj koji se prilagodi eko sustavu, onaj koji ne, taj se tješi pisanjem crnjaka po forumu 8)

na koj naćin su spašeni dionićari ovih banaka?.......vraćene su im pare po cijeni dionica na dan prije urušavanja?

Pa dioničari trebaju odgovarati za propast banke, pogotovo jer su izabrali woke vodstvo banke (koje su bavilo ideološkim glupostima). A odgovaraju svojim udjelima u banci. Tako i treba biti. Nitko banke nije sprječavao da prodaju niskokamatne obveznice prije godinu, dvi. Povećanje kamatnih stopa sa najavljivalo ohoho puta, dakle sve se znalo.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • March 17, 2023 at 11:57 AM
    Quote from dionicar

kolege koliki ce ti pad naa ex dividen date ? ja prognoziram 15ak%

Na 9.5€ 2-3 dan od ex dividenda dana. Ako se nastavi ovo sa bankama, na 8.5.€, Ne razumijem zašto ljudi ovih 12€ ne uzmu i vrate se nazad kad cijena ljosne.

• Junius
    • March 17, 2023 at 11:43 AM

"Tehnologija je stvar koja je prouzročila tako nagli odljev depozita utoliko što danas možete preko mobitela i internetskog bankarstva puno brže seliti depozite. Pogotovo ako ste iz te informacijske branše. Čule su se glasine. Depozitori su reagirali. To se odvilo puno brže nego u ranijim vremenima i stigli smo tu gdje jesmo. Tako da su regulatori u SAD-u za vikend morali i jesu reagirali"

Makroekonomist o bankarskoj krizi: Danas možete preko mobitela brže seliti depozite
    MAKROEKONOMIST Goran Šaravanja iz HGK, financijska analitičarka Mihaela Grubišić Šeba i financijski analitičar Neven Vidaković komentirali su bankarsku krizu.
    www.index.hr

I o ovome sam pisao( nameće se logički) danas možeš izazvati "bank run" iz dnevnog boravka i zato su banke mnogo ranjivije.

• Junius
    • March 17, 2023 at 11:33 AM
    Quote from Moller

već oni imaju spremnog krivca za sve, bojim se

https://www.poslovni.hr/svijet/sokantn…-sustav-4381657

kada jednoga dana pokažu kako dolaze s maskom i odnose sve $ iz opticaja i printer :)

Svako malo se priča o mothership aliena u solarnom sustavu. A gdje ima dima ima i vatre.

EDIT: Daj bože da su Ferengiji došli...

• Junius
    • March 17, 2023 at 11:25 AM
    Quote from Moller

Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još

nazdravlje

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…av-zdrav-149421

Pa kako nije sustav zdrav, pogledajte ZABA-u 12,10€...

Italy's UniCredit, Intesa fall as investors fret over bond portfolio risks
    Shares in leading Italian banks UniCredit and Intesa Sanpaolo fell sharply on Friday following a sell-off in U.S. and Asian banks driven by concerns lenders…
    www.reuters.com

Banks have limited the hit to their capital reserves by classing increasingly larger portions of their bond portfolios among assets held to maturity, which prevents them from having to value them at current market prices.Register now

However, European Central Bank Chief Supervisor Andrea Enria warned last November that"this accounting configuration gives a false sense of security in the face of shocks and volatility, in that actual changes in fair value are not reflected in the banks' earnings and regulatory capital figures."

O ovome pišem već tjednima i radi ovoga banke padaju...kreativno računovodstvo, koje je stvorilo opravdani dojam da banke kriju stvarno stanje stvari.

• Junius
    • March 16, 2023 at 3:55 PM

Kolega Kalica, "printanje novca" je eufemizam za "stvaranje virtualnih nula" iz ničega. Nitko ne sječe stabla da bi fizički printao novac, to je tako retro i košta. ^^

• Birtija

• Junius
    • March 15, 2023 at 9:46 PM
    RE: Što smo danas tržili

[…]

to mogu samo bliski rođaci u prvom koljenu
    Moller
    March 15, 2023 at 9:35 PM

meanwhile in Russia ^^

Bear in Russian traffic
    As featured on:Daily Mirrorhttp://www.mirror.co.uk/news/world-news/bizarre-footage-shows-trumpet-playing-11244229
    youtu.be
  • Što smo danas tržili

• Junius
    • March 15, 2023 at 9:19 PM
    Quote from Moller
    Quote from tento

Šta sutra, barem do ponedjeljka se ne diži. ;)

kada na medu naletiš, najbolje se praviti mrtav

Bojim se da tu pravljenje mrtvim ne pomaže...

The Revenant Bear Attack Scene - Leonardo DiCaprio
    This is the bear attack scene from The Revenant movie where Leonardo DiCaprio get mauled by the bear.
    www.youtube.com
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • March 15, 2023 at 9:13 PM
    Quote from emil

evo malo slikica:

28314715.jpg

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-otpad-15315911

nadam se da tocan odgovor nije pod slovo A : more

Evo ovdje...

Home | DefaultDNN

Onda će Cemex to opet ugradit u novi cement. I tako krug života se zatvara.

• Junius
    • March 15, 2023 at 8:40 PM
    Quote from D_artagnan

Ovoje sad kao ono, stres test 😅

Sa bojevom municijom ^^

• Junius
    • March 15, 2023 at 7:40 PM

U Europi danas smak svijeta danas , u Americi mlaki pad marketa do -1%...

Quote from st-brajo

evo, i Njemačka najvjerojatnije u tehničkoj recesiji, ali nije i "službeno" recesija dok je birokrati ne proglase :S

https://www.index.hr/mobile/vijesti…vo/2446835.aspx

Ma ja priznajem samo year on year kvartalno uspoređivanje BDP...dok takav BDP raste, ja to ne priznajem kao recesiju.

Koliko vidim cijene nafte, plina i ugljena su drastično pale u 1Q23, što će smanjiti uvoz energenata, te tako pridonijeti rastu BDP već u 2Q23.

• Junius
    • March 15, 2023 at 5:57 PM

Burza u Beču ljosnula danas -6.3%... vidim ekipa je danas po forumu u stanju šoka.... HPB već odradio pad, ZABA postojana, puna investitora koji ne znaju što rade, ali zato redovito pogube novce.

ATX Index (ATX) - Investing.com
    Get detailed information on the ATX including charts, technical analysis, components and more.
    www.investing.com

• Junius
    • March 15, 2023 at 4:31 PM
    Quote from Sheriff

Zaraza se širi i po EU.

Image

Ma ovo je čista korekcija bankarskog sektora, na ime gubitaka na obveznicama u zadnjih godinu dana...bdw banke su ovo mislile sakriti, tako da u bilanci prikažu samo nominalnu vrijednost obveznice, sad ih je market korigira, pa neka oni nastave sa kreativnim računovodstvom, (iako je sve to legalno).

• Junius
    • March 15, 2023 at 3:53 PM
    Quote from Moller

, sve je u redu, tako kažu ;(

Dok NATO brani ovakva diverse vojska snažnih žena, sa dvije mame nema straha...

EMMA | THE CALLING | GOARMY
    Raised by two loving and inspiring mothers, Emma excelled in school. But as a college student, she realized the challenge she truly sought required a surpris...
    www.youtube.com

Znam da je van teme, moje isprike unaprijed, ali morao sam...

• Junius
    • March 15, 2023 at 3:42 PM
    Quote from Moller

barem mene ne morate nagovarati, sutra je mali petak i nije mi do čekanja velikoga :)

Barem da mi je jedna prodaja po asku danas. (evanđelje po Asku)^^

• Junius
    • March 15, 2023 at 3:16 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Maknula se sa bida danas svugdje 🤣
    Marielena
    March 15, 2023 at 12:08 PM

Pošto trejdate, danas vam je prilika da kupujte, nećete valjda trčati za askom...

Mađari su još luđi, njihova burza danas zelena...Ove "balkanse burze" da grune atomska, one bi jedine rasle...

Inače nisu mi jasni ovi lovci na dividende, branite cijenu pošto poto, pa na ex dividenda dan potop od x2-3 od vrijednosti dividende...

ja na takav scenarij ne računam kod npr.Plag, ide sezona i ako padne opet će dionica nadoići, a lijepo je kada spremiš dividendu u džep

Kolega moj savjet, sutra ako bude zelenjava, treba kratiti pozicije u miru, a ne se bacati po bidu pošto poto, kao što danas rade...trebat će keša, nije ovo još gotovo.

EDIT: Novi problemi u raju...Credit Suisse Group (NYSE:CS) stock plunged 23% after the Saudi National Bank, a top investor, said regulations prevented it from being able to provide any more financial assistance to the Swiss finance firm.

• Junius
    • March 15, 2023 at 3:02 PM

Maknula se sa bida danas svugdje 🤣
    Marielena
    March 15, 2023 at 12:08 PM

Pošto trejdate, danas vam je prilika da kupujte, nećete valjda trčati za askom...

Quote from st-brajo
    Quote from Junius

Koji pomor u Europi, baš me jeza uhvatila.....Bečka burza -5.52% 8| Srećom riješio se naših banaka u pon do 10h.

baš i ja to gledam.

inače, imamo jako lijepu korelaciju sa ATX-om, ali zasad ništa od toga.

više mi se čini da smo se opet "pegali" za Beograd :S

https://www.belex.rs/

Mađari su još luđi, njihova burza danas zelena...Ove "balkanske burze" da grune atomska, one bi jedine rasle...

Inače nisu mi jasni ovi lovci na dividende, branite cijenu pošto poto, pa na ex dividenda dan potop od x2-3 od vrijednosti dividende...

• Junius
    • March 15, 2023 at 2:31 PM

Koji pomor u Europi, baš me jeza uhvatila.....Bečka burza -5.52% 8| Srećom riješio se naših banaka u pon do 10h.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt