Kako se god okrene nema smisla zakucavat dionicu još dole, pričekat, eventualno dokupit kad stane pad i to je to...na silu izlaziti ne valja,,,
Posts by Junius
-
-
ako je prije bila inflacija 10%, a sada je 6%, to znaci u biti da je sve 4% jeftinije! cijene padaju!
Pa i ne baš..već da su u posljednjih 12 mjeseci cijene porasle u prosjeku 6%. Hrana, energenti i gnjojiva su pojeftinili i to bi se trebalo odraziti na maloprodaju i spustiti cijene hrane...budemo vidili...
-
Eurozona svibanj, inflacija:
Ovo je završena stvar.
hahaha, je, gotovo je ako nam je cilj imati inflaciju od 6% godišnje.
Ali to je još uvijek 3 puta više od ciljane inflacije i normalnih, podnošljivih 2%.
No, ako si po "završena stvar" mislio da je to to i da se dalje ne može, onda se slažem. Završilo je spuštanje inflacije. Sad ćemo tu "visiti" neko vrijeme, +-posto gore/dole.
Na ljeto to ide na 4% i tu će se stabilizirati...
-
ja sma ti lijepo objasnio, pnezići su dobili u travnju na računima skoro 25% više, nego u ožujku. Porast noćenja je mogao biti odgovoran do 1% tog rasta i to sam puno rekao.
-
Ma u travnju su penzije porasle cca 5% +zostaci od NG+ energetski dodatak...znači rast primanja umirovljenika od gotovo 25% u samo jednom mjesecu.
-
Je zlostavljate BID na Kutjevu...
-
Malo sam gledao knjigu dioničara...
-van top 10 se nalazi 99.903 dionice, od toga sljedećih 19 dioničara ima više od 1000 dionica i oni zajedno drže 60.145 dionica, preostali drže svega 39.758 dionica od toga je sigurno 5000 dionica neaktivno, odnosno uopće nije registrirano kod nijednog brokera.
Ukratko 29 fizički i pravnih osoba ( zapravo se radi o 25 osoba, jer isti mirovinac ima po par podfondova unutra) drži 98% dionica HPB-a. Ovo je brutalna koncentracija.
kako vidis koliko je dionica neke kompanije registrirano kod svih brokera?
Pa usporedim sa knjigom od prije dvije godine...sva sića do 100 dionica ako je i dalje u nepromijenjenom broju tu , sigurno se radi o neaktivnim dionicama i onda to umanjim za cca 20%.
-
Hrvatska inflacija svibanj:
-
Eurozona svibanj, inflacija:
Ovo je završena stvar.
-
To neka dogovorena prodaja 2500 dionica...
Pa zadnjih 10 dana tiska se dolje veca kolicina kap po kap a nije u prvih 10
Ovo izlazi onaj što je mjesecima držao 5000 dionica na 40€, prodao je jučer 50%
-
+HPB po 136 i 137€., dokupio( kamatne stope na kredite rastu, kamate na depozite i dalje na nuli, plaće stanovništva porasle skoro 10%, sanacija NHB završena, CROBIS se stabilizirao te drži istu vrijednost od sredine siječnja, što je bitno zbog tržišne vrijednosti obveznica) Što se ima reći, banka je u 1Q napravila 160 milja kuna novog dioničkog kapitala.
+HPB po 140 €( prosjek svih kupnji 134€)još malo i nestalo
-
Nije mi jasno kako su mogli napraviti veći gubitak( negativna EBIDA), nego lani, a pustili su u promet samo 41,4% raspoloživih soba od lani i usprkos tome povećali prihode od smještaja za 36,4%, a zarada po raspoloživim sobama im je narasla 224.9%, sa 6.3€ lani, na 20.6€ ove godine...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Malo sam gledao knjigu dioničara...
-van top 10 se nalazi 99.903 dionice, od toga sljedećih 19 dioničara ima više od 1000 dionica i oni zajedno drže 60.145 dionica, preostali drže svega 39.758 dionica od toga je sigurno 5000 dionica neaktivno, odnosno uopće nije registrirano kod nijednog brokera.
Ukratko 29 fizički i pravnih osoba ( zapravo se radi o 25 osoba, jer isti mirovinac ima po par podfondova unutra) drži 98% dionica HPB-a. Ovo je brutalna koncentracija.
-
meni je ovaj puran najveća enigma na zse već desetak godina! kako ju duže pratim imam osjećaj da sve manje znam!
ili samo ne vidim nešto očito!!!???
Čuješ, petlja se sa bilancom to je evidentno, da objasnim ovo, znači sve što mogu prilikom obnove hotela, kampova i naselja vode odmah kao jednokratne troškove i time smanjuju dobit umjesto da kroz 5-10 godina amortiziraju postepeno...samo 2022 i 2023 će uložiti ili su uložili 500 milja kuna u obnovu hotelskih kapaciteta, a investicijski ciklus je započeo od 2019, preko milijarda i pol kuna uloženo....ovo je trebala biti tvornica novca, a to se ne vidi na računu dobiti i gubitaka...
Također 1Q 23 u RH su imali samo 75000 raspoloživih soba( po broju operativnih dana), lani u istom razdoblju 175000 raspoloživih soba...znači samo 45% kapaciteta bilo raspoloživo u 1Q za RH, naspram lani, uz povećanje prihode od smještaja za 35%, a njihov krajnji rezultat lošiji nego lani, ma hajde...
-
Kolega ovde kod mene si mogao lani novogradnju kupiti po 1800 eura, danas 2800€, a gradi se kao da sutra ne postoji....što je najbolje mislio sam lani kupiti stan, danas bi po svakom kvadratu bio u plusu 1000 €
Sve je to točno, mislim da će se to ipak malo korigirati i kod nas, krenulo je lagano s nižim cijenama materijala, ukida se APN, banke dižu kamatu, mislim da ipak netko moćniji drži konce u rukama i natjerava raju u koji god smjer hoće, kod nas će biti nešto malo otpora ako nas sezona pomazi i dobar dio zarade se prelije u nekretnine, inače stvarno nema razloga za bilo kakav dalji rast cijena
Stranci diktiraju rast cijena u ZG i Jadranu, njima je 3000 € jeftino...i tu smo ga mi domaći fasovali ..kod nas je na djelu konvergencija razina cijena prema eurozoni, i to je nepovratni proces...
-
Vani crvenilo samo takvo...burze pale i do -2%
-
Konstrukcijski ti kuću mora izgraditi građevinska firma, dakle temelje, zidove, tarace i krov(ako ga imaš)...ostalo možeš ti sam.
I onim sto mora bit strucno, tipa struja.
To je najlakši dio...pogotovo ako imaš nekog da te malo uputi, kad imaš nedoumice...eventualno razvodnu ploču sa osiguračima dati nekom da je ukomponira i to je to....danas je struja prelagana za staviti, kad imaš specijalizirana kliješta za guljenje kablova i wago spojnice...debelo smo off topic.
Definitivno je boluje sve raditi od betona, jer se prije lijevanja uvale instalacije i bužiri pa nema poslije štemanja i krpačine, a i fasadu je lakše staviti na gladak takav zid.
-
Al jbga, ja ne kuzim sta toliko kosta?
Pa za taj iznos sam sagradis po projektu kucu pomalo, koliko vremena treba da zaradis taj iznos, vise ti se isplati to vrijeme onda ulozit u lopatu, kariolu i pomalo graditi💪💪💪, ako nesto falis, onda ostemas i ponovo napravis.
Kao nasi stari sto su delali kuce hvala bogu
Konstrukcijski ti kuću mora izgraditi građevinska firma, dakle temelje, zidove, tarace i krov(ako ga imaš)...ostalo možeš ti sam.
-
informacija čovjeka koji se bavi nekretninama u Njemačkoj od neki dan," niti možeš više dobiti cijenu za stanove niti možeš što prodati,
sve se događa iznenađujućom brzinom"
Kolega ovde kod mene si mogao lani novogradnju kupiti po 1800 eura, danas 2800€, a gradi se kao da sutra ne postoji....što je najbolje mislio sam lani kupiti stan, danas bi po svakom kvadratu bio u plusu 1000 €
-
+HPB po 136 i 137€., dokupio( kamatne stope na kredite rastu, kamate na depozite i dalje na nuli, plaće stanovništva porasle skoro 10%, sanacija NHB završena, CROBIS se stabilizirao te drži istu vrijednost od sredine siječnja, što je bitno zbog tržišne vrijednosti obveznica) Što se ima reći, banka je u 1Q napravila 160 milja kuna novog dioničkog kapitala.