1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • September 2, 2024 at 8:39 PM
    Quote from Infinity
    Quote from point

Da ,pa!?Ako mu je onda HPB bio "Asset Play" Bakić je sve izračunao,svi ovi nedostaci koje spominjete su pročitani i u budućnosti popravljivi i slažu se kao lego kockice.

Problem većine dionicara je otkriti potencijal neke dionice,,:thumbup:,svi bi na sigurno.Malo morgen

Naravno cijena dionice onda i sada potvrđuje njegovu teoriju da HPB banka i dionica samo raste.

Do kada? ....tek je počelo odmotavanje:thumbup:

Samo što se neke brže odmotavaju.

IKBA premotala s dobiti,ZABA iako isplaćuje gotovo svu dobit opet bolja.

Uz kombinaciju IKBA i ZABA meni HPB nije interesantna.PBZ bi mi smutnju napravila da je ostala.

Dobro je kad se može uz dobro birati bolje.

Staviti rast idobiti iz 2016.g. je malo klimavo,radije gledam tekuću i što bi moglo biti naprid.

Display More

HPB može sutra opozvati super štednju 2 i tako obraniti dobit, te anulirati utjecaj ECB smanjenja kamata, ZABA to ne može, jer I sada daje mizerne kamate na štednju...

• Junius
    • September 2, 2024 at 3:23 PM
    Quote from Infinity

Kladia bi se da je i bruto dobit po zaposlenom poražavajući kod politike usporedno sa ZABA.

Na dan broj zaposlenih:

-30.06.2024., 1749

30.06.2023., 1801

---------------------------

Reže se i ovde...ovde treba srezat barem još 10% zaposlenih.

A što se tiče zaposlenika u bankama, oni bankama samo rade štetu, jer doslovno tjeraju banci potencijalne klijente , govoreći im to se ne može...koliko sam puta ja morao inzistirati da dobijem nešto od banke što mi je šalteruša govorila da ne mogu dobiti...

• Junius
    • September 1, 2024 at 5:41 PM

p/e može porasti tako da dobit padne....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • August 30, 2024 at 9:36 PM

Još cca 2 mjeseca pa budemo znali na čemu smo sa divkom u HPB-u tj. jel 12 ili 24 €

• Junius
    • August 30, 2024 at 9:30 PM
    Quote from tiko1
    Quote from Junius

za CROBEX je bitno broj radnih dana kad se nije trgovalo, sam iznos prometa nebitan.

Bilo je par dana da se nije trgovalo gdje se može vodih koliko ih treba biti da se ispadne iz Crobexa?

trgovanje 75%+1 radni dan

• Junius
    • August 30, 2024 at 4:40 PM
    Quote from tiko1
    Quote from SILVIO2024

Izvanredna Skupština se planira do kraja godine...

Sudski sporovi nisu opasnost...

Mrel zadovoljavajući...

Proširenje nadzornog odbora sljedeće godine...

Samo pozitivno :saint:

Display More

Zvuči sjajno neka je i promet malo živnija da ne ispadnemo iz Crobexa

Display More

za CROBEX je bitno broj radnih dana kad se nije trgovalo, sam iznos prometa nebitan.

• Junius
    • August 30, 2024 at 1:49 PM
    Quote from point
    Quote from dionicar

A koliko solidarna ?

Nadam se da Junius ne udara po bidu;)

Junius se misli bi li dokupio...

• Junius
    • August 28, 2024 at 1:09 PM
    Quote from Blabla
    Quote from Junius

Budete tamo??? Super. Može jedna sugestija:

1. postavite pitanje u vezi Fantasylanda, neka malo cijelu situaciju obrazlože...

2. kada će povući "super štednju 2" jer već poprilično narušava dobit banke.

Super štednja je politička odluka

neka bude super štednja 3.

• Junius
    • August 28, 2024 at 12:02 PM
    Quote from SILVIO2024

Tema o dividendi će biti sporedna jer ovisi o Uredbi Vlade RH ali ćemo svakako postaviti pitanja o tome kada ćemo već biti tamo.

Javim sve podijeljene informacije ako će ih biti :)

Budete tamo??? Super. Može jedna sugestija:

1. postavite pitanje u vezi Fantasylanda, neka malo cijelu situaciju obrazlože...

2. kada će povući "super štednju 2" jer već poprilično narušava dobit banke.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Junius
    • August 20, 2024 at 12:22 PM
    Quote from kiaa

https://forbes.n1info.hr/aktualno/proda…ognoze-su-crne/

malo štiva abc

Naslov i što piše u tekstu...

GlobalData nemilosrdno smanjuje prognoze prodaje u zapadnoj Europi. Prije tri mjeseca predviđali su rast od tek nešto manje od 5 posto. Posljednja prognoza kaže kako rasta gotovo uopće neće ni biti – predviđaju tek 0,2 posto.

• Junius
    • August 13, 2024 at 4:15 PM
    Quote from vecoki

koliko su po Vama kolege šanse u postocima da će država stvarno isplatiti dividendu?

99%...ako je prošle godine na neto gubitak HPB grupe 2022 naređena isplata dividende, di neće na +80 milijuna eura neto dobiti 2023 godine...

• Junius
    • August 12, 2024 at 2:08 PM
    Quote from tiko1

Nakon 4 sata trgovanja na zabi hpb adpl 7slo i spanu ukupno desetak tisuća eura prihoda i ove dionice su medu likvidnijim toliko o fin pismenosti Hrvata zato se udara kladara na najjače

VLEN je trenutno miljenica burze...

• Junius
    • August 8, 2024 at 1:35 PM
    Quote from abc1

Dobro, zašto ne kupiš? Stoti već puta, jeftino, jeftino ali nikako do (kupiti), a sve ukazuje na veliki rast. A malo ima točnih saznanja, osobito od ovlaštenih revizora, neee samo ovdje, svugdje. Zato msrketing u stranu a akcija na djelu.

Ja ništa ne vjerujem dok ne vidim da se lupa po asku i skidaju stotine dionica.

• Junius
    • August 7, 2024 at 8:09 PM
    Quote from tiko1
    Quote from Junius

Znam ,ali ovde su tri fonda teškaša,a interesa za kupnju nema barem pola godine. Ne dao bog da sad ispadnemo iz Crobex-a. Jer tada kreće i OTP indeksni...:)

Plešemo i kanalu 230-250 već par mjeseci vjerujem da ce tako bit do objave divke ne vjerujem da ćemo probiti na doli jer je postojala velika kupnja na 232 i tome ko je kupova tada nije ni sad problem skupljati na ovom malim prometima

Ako ne probijemo 250 eura, odnosno to postane nova zona potpore, onda će cijena lagano kliziit na 200eura...ovo bi bio treći pokušaj probijanja 250eura.

• Junius
    • August 7, 2024 at 7:55 PM
    Quote from Nevera

Šala mala, svuda neki fondovi hoće van. Teško da je slučajno.

Znam ,ali ovde su tri fonda teškaša,a interesa za kupnju nema barem pola godine. Ne dao bog da sad ispadnemo iz Crobex-a. Jer tada kreće i OTP indeksni...:)

• Junius
    • August 7, 2024 at 7:01 PM
    Quote from point
    Quote from Junius

Osim ako u jednom kvartalu ne iskoče rezervacije za Fantasyland, pa popaju cjelogodišnju dobit.

...pusti da jos malo ojacamo i dotaknemo ATH ,a onda "mili moji kuda koji":)

Teško ćemo mi preko 250 i nešto, jer se aktiviraju fondovi CO, Erste, Nuklearni itd, a na kupnji nema nikoga osim malih...mislim da nas je revizija shebala i otjerala fondovsku industriju sa kupnje, inače bi sad bili barem na 300€

EDIT: Onoga trena kad se skroz riješim HPB, odleti će preko 300€ u par dana. Tako to ide.

• Junius
    • August 7, 2024 at 6:23 PM
    Quote from point
    Quote from tiko1

Za 20 tak dana je skupština di Ce se izglasati Divka od oko 12 eura najmanje tako su najavili u pozivu i dionica se još može kupit po 230 da čovjek ne povjeruje

Glede cijene... tiha voda brege dere...odlična za dokup,srednje i dugoročno ulaganje

Osim ako u jednom kvartalu ne iskoče rezervacije za Fantasyland, pa popaju cjelogodišnju dobit.

• Junius
    • August 7, 2024 at 5:30 PM
    Quote from tiko1
    Quote from Junius

Ovo nažalost nije istina...

Piše u pozivu da ce poštivati odluku Vlade o izvršenju proračuna a ona je već prije odredila da hpb treba uplatiti 30% dobiti ako sam dobro pratio objave to bi trebalo bit oko 12 eura

Ali se neće izglasati isplata dividende. To je na vladi RH.

• Junius
    • August 7, 2024 at 5:02 PM
    Quote from tiko1

Za 20 tak dana je skupština di Ce se izglasati Divka od oko 12 eura najmanje tako su najavili u pozivu i

Ovo nažalost nije istina...

• Junius
    • August 5, 2024 at 12:40 PM
    Quote from accountant

Svi koji su 'muški' kupovali u petak, danas imaju novu priliku da uprosječe ulog. U stvari, na ZSE tek sutra.

Ameri otvaraju s fjučersima na - 2% 😕

Bolje da sam kupio po 230€, nego koji dan prije po 248-254€, tada sam prodavao...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt