1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • September 1, 2023 at 11:33 AM
    Quote from zlocesti

Obustavljeno je trgovanje etf- ovima.

Nema obavijesti.

WTF ?

A neš' ti burze, male im plaće, ili su na pauzi ?

Nema ni MM na nekim dionicama...

• Kako funkcioniraju skriveni nalozi

• Junius
    • September 1, 2023 at 12:39 AM
    Quote from Mario
    Quote from Junius

To vam je kolega skriveni nalog, koji se vidi van aktivnog trgovanja. Ujutro od 9.00 do 9.30h, u 12.00-12-10h, te 15.55-16.00h

Kolega Junius, nisam znao, hvala na informaciji. Dakle, nalog u gore navedeno vrijeme nije skriven, a u sva ostala vremena je skriven? Neobično. Usput, gdje se mogu vidjeti pravila postavljanja skrivenih naloga?

Evo vam za RIVP, uokvirio sam ono što vas zanima.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • August 31, 2023 at 9:28 PM

Ukupni depoziti tako su u srpnju u odnosu na lipanj porasli za 1,5 milijardi eura ili 2,8 posto (na osnovi transakcija), istaknuto je u komentaru kretanja kredita i depozita Hrvatske narodne banke (HNB).

Kako su istaknuli iz središnje banke, ukupni krediti nastavili su rasti i u srpnju razmjerno snažnim intenzitetom, kao i proteklih mjeseci, ovaj put za 246 milijuna eura ili 0,7 posto.

Odnosi se za sve banke, višak likvidnosti( rast depozita - rast kredita) otišao u HNB na kamatu od 3.75% ?! A gdje je još kolovoz?! ^^

HNB: U srpnju snažan sezonski rast domaćih depozita, razmjerno snažno rasli i krediti
    www.poslovni.hr

• Kako funkcioniraju skriveni nalozi

• Junius
    • August 31, 2023 at 6:01 PM
    Quote from Mario
    Quote from Mario

Je li netko primijetio veliki kupovni nalog (+40.000 komada) na RIVP koji je bio izložen neko vrijeme oko 12.30 sati pa je naknadno maknut?

Evo onog jučer spomenutog kupovnog naloga danas nazad, na samom kraju današnjeg trgovanja. Nije bilo realiziran.

To vam je kolega skriveni nalog, koji se vidi van aktivnog trgovanja. Ujutro od 9.00 do 9.30h, u 12.00-12-10h, te 15.55-16.00h

• Što smo danas tržili

• Junius
    • August 31, 2023 at 2:23 PM

+AUHR po 160 € (dokupio).

• Banke i bankarske usluge u RH

• Junius
    • August 31, 2023 at 12:52 PM

Izgleda da će ECB opet dignuti kamatne stope, inflacija se pokazala postojanom u kolovozu u Eurozoni...

euro-area-inflation-cpi.png?s=eccpemuy&v=202308311015V20230410

• Banke i bankarske usluge u RH

• Junius
    • August 31, 2023 at 12:39 PM
    Quote from StatusQuo

Malo o kretanju kamata

4822e381-aba4-0bcf-a3a2-c39b8eeac709?t=1690983569936

I onda ekipa navija da porastu kamate na depozite, kako bi kamate na kredite eksplodirale...to je ta logika. Zanimljivo za građanstvo smo na samoj donjoj granici Eurozona raspona kamata. Uostalom zato nam BDP raste i dalje, jer se ne guši novo kreditiranje.

• Junius
    • August 30, 2023 at 10:04 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Ne bi me ni začudilo...iako imamo jaki proračunski suficit, tako da si država može priuštiti otplatu većeg dijela trezoraca., čak i prijevremeno...nekih 650 milijuna eura manje trezoraca od NG.

Nekako mi se čini da požuruju što prije nova zaduženja je je kamata jos u uptrendu a već ih malo oparilo pa čekanje samo pojačava bol

Te trezorce je još lani trebalo u cijelosti prijevremeno isplatiti jednom makar 2 ili 5 godišnjom obveznicom. Kao da nisu znali što slijedi.

Ali eto, navodno dug mora biti različite duljine ročnosti, da bi se osigurala likvidnosti i stabilnost tržišta.

• Junius
    • August 30, 2023 at 9:55 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Što izvodi ovaj PBZ CO OMF -KATEGORIJA B, režu pozicije gdje stignu...

Biće ih Plenky zamolia da skupe paru za trezorske zapise od kad su mu banke sklizle iz ruke?

Ne bi me ni začudilo...iako imamo jaki proračunski suficit, tako da si država može priuštiti otplatu većeg dijela trezoraca., čak i prijevremeno, za ostatak im uleti isključivo nebankarski sektor, dakle mirovinci......nekih 650 milijuna eura manje trezoraca imamo od NG.

• Junius
    • August 30, 2023 at 9:35 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Nema tu poante, što su dobili ako srežu par posto određene pozicije, već pri tim količinama sebi proizvedu velike gubitke u portfelju...

više unas vrijedi dobro kumstvo nego par postotaka nekoga portfelja

Mislite na ovo što prodaju gospon Lukoviću...

• Junius
    • August 30, 2023 at 9:16 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

o tome se radi, kada veliki krenu rezati, mali već moraju biti vani, jer oni diktiraju i vladaju tržištem

Nema tu poante, što su dobili ako srežu par posto određene pozicije, već pri tim količinama sebi proizvedu velike gubitke u portfelju...

• Junius
    • August 30, 2023 at 9:09 PM

• Junius
    • August 30, 2023 at 4:04 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Svi koji su u kešu su od nove godine kumulativno izgubili između 6-7% realne vrijednosti. Zadnja dva miseca cijeli -2.7%

croatia-harmonised-inflation-rate-mom.png?s=hrvhirm&v=202308170910V20230410

zašto bi izgubili, treba nešto ubaciti i u betone, dok ne stignu Dalmatinci poslije sezone

Kakve veze ima beton sa vašom tvrdnjom da ste 82% u kešu...da je u betonu, ne bi bila u kešu, jelte :)

Iako ovo definitivno nije godina za kupnju nekretnina( lanjska je bila), eventualno ulaganje u gradnju nekretnine, to je uvijek profitabilno, osim ako nisi u Slavoniji (veće gradove ne računam).

• Junius
    • August 30, 2023 at 3:46 PM
    Quote from Vule

Evo da vam se pridruzim

Ja sam na danasnji dan 97% in 3% keš

Jeb.. ak nisam u dionici nema biznisa minusa ni plusa🫣

Svi koji su u kešu su od nove godine kumulativno izgubili između 6-7% realne vrijednosti. Zadnja dva miseca cijeli -2.7%

croatia-harmonised-inflation-rate-mom.png?s=hrvhirm&v=202308170910V20230410

• Energetska kriza, posljedice, rjesenja ...

• Junius
    • August 29, 2023 at 5:58 PM

“Prošle smo godine u prvih sedam mjeseci kupili 1248 GWh električne energije, dok smo u istom razdoblju ove godine zbog povećane proizvodnje hidrocentrala prodali viškove od 1086 GWh električne energije. Kad se uzmu u obzir tržišne cijene električne energije u tom razdoblju, sada smo ostvarili povoljniju vrijednost razmjene u iznosu od 466 milijuna eura”, navode iz OIEH.

Ove godine HEP je neto izvoznik električne energije i to mu je donijelo prihode od prodaje(čistu dobit) od 466 milijuna eura. A Tomašević se žalio na tropsku klimu. ^^ ^^

• Birtija

• Junius
    • August 29, 2023 at 2:46 PM

S obzirom da me određenih forumaš sa Poslovnog stalno proziva da sam pogubio ozbiljne novce na ARNT, a zapravo dotični je priznao da ima masu ARNT prosjek 315kn, pa je ljut na sve oko sebe...

Čisto da svoj obraz operem:

Nerealizirana dobit na ARNT( ono što mi je dionica ostalo)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Realizirana dobit na ARNT(ono što sam prodao)

Dividenda ARNT

Dakle očito je iz aviona da ni na jednoj dionici ARNT nisam ostvario gubitak, nerealizirani dobitak cca 5200 €, realizirani dobitak 4200 €, prihod od dividende 1585 eura. total cca 11000 €. dobiti na ARNT.

HPB mu neću stavljat jer bi mu došlo slabo, s obzirom da mi čini 44,4% portfelja.

• Junius
    • August 29, 2023 at 1:37 PM

BDP u drugom kvartalu porastao 2,7 posto

Hrvatsko gospodarstvo poraslo 2,7 zahvaljujući pojačanoj potrošnji kućanstva
    www.poslovni.hr

Evo još jedan poguranac za TK na ZSE-u...

• Junius
    • August 29, 2023 at 11:14 AM

OTP indeksni baš je lijepo zakucao cijenu Kutjeva..kad se samo sjetim koja je bila pomama za ovom dionicom prije pola godine, godinu...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • August 29, 2023 at 10:59 AM
    Quote from stockzgzg

Deutche Bank se vratila na cjenovne razine koje su bile prije vijesti talijanske vlade o uvođenju onog poreza...ne znam što ZABA čeka..

PBZ mirovinac prodaje...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • August 28, 2023 at 8:48 PM
    Quote from Junius

+ATPL po 49,60 €( cijena je u malo više od mjesec i pol pala cca 80 kn po dionici, uz rast vozarina)

-ATPL po 48,50 (u petak izletio većim djelom, jer sam čuo da kolega Matkko kupio po 49,30€)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt