+IKBA po 364 €
Posts by Junius
-
-
evo i cijeli ppt ispod članka
Digli su doslovno sve poreze i potpuno eliminirali sve što su prije ljeta napravili ukidanjem prireza.
Dakle totalna pušiona, izmjena poreznog sustava da bi se postiglo jedno veliko ništa.
Trebalo bi politici zabraniti da uređuje poreznu politiku.
Samo su pojednostavnili izračun poreza, umjesto dva porez, sada imamo samo jedan.
Jedini tko će se okoristiti su penzoneri sa penzijama većim od 4000kn i radnici koji nemaju nikoga na svojoj poreznoj kartici, te ovi na minimalcu jer će plaćati manje doprinose za mirovinsko...
Meni porezno opterećenje ide gore 7%.
meni je bas nepojmljivo da netko moze tako dizat spustat micat dodatav poreze kako im se prohtje
I to tako da to rade svaku božju godinu tamo od 2015, odnosno otkad pozornije pratim.
-
I što je najbolje ne daš parazitima ni centa poreza
Još možeš...biti će ponuda na ZSE...treba biti spreman.
hoćemo li morat platit porez na kupnju/prodaju i kamate ovih trezoraca šta najavljuju?
Porez na kamatu na trezorce se plaća....ali nešto mi govori da bi se to moglo ukinuti, kako bi što bolje plasirali "narodne trezorce"
Inače to sa tom 3ZGH2 obveznicom si na vrhu hranidbenom lanca, parazitiraš na parazitu
-
ništa kupit obveznicu Zg holdinga i čučat Tomaševića sa 5% godišnje do 2028
htio ja upravo to napravit al nista kad su oglasili 12 minuta prije izdavanja koje je trajalo pol sata
da sam uspio kupiti onda bih cak i zavolio senf
I što je najbolje ne daš parazitima ni centa poreza
Još možeš...biti će ponuda na ZSE...treba biti spreman.
-
btw., evo ministar kaže da smo jedna od zemalja EU koja najmanje opterećuje dohodak, i to je potkrijepio prezentacijom.
a to je kada gledas sa onim, sto konj ima da ne gleda lijevo desno kak se zove
maknes mirovinsko i zdravstveno i odjednom smo porezno najbolji u europi
Ništa, kupit obveznicu Zg holdinga i čučat Tomaševića sa 5% godišnje do 2028
-
Zahvalimo Možemo na ovom prijedlogu...
ima još vremena za zahvalit Mažemo.
kad ih glupi narod dovede na vlast, pa nam uvedu naknadu za "odrast"
Koji lik i iz koje stranke nam kroji poreznu politiku, svašta. Znači nekome dobro ide i treba mu odmah uzest više i to retroaktivno, najobičniji jalnuški hrvatski mentalitet. Osobni odbitak za kapitalne dobitke i prenošenje gubitaka, to ništa, to nama ne treba, jer smo miljarderi....hahahah
Ovi Možemovci će me natjerati da izađem na izbore prvu put u 20 godina, jer ako ovi dođu na vlast, šišnit će nam porez od 30%, bez da trepnu.
-
nekako mi je dobar dan, mislio sam da ce biti 15%, onda sam se toliko nadrkao, otvorio pivu, i na kraju je samo 12, i sada sam sretan jer nije 15
kakva taktika gospodine plenkovicu, kapa do poda
Meni je ovo rast davanja sa 11,2% na 12%...radi vašeg Tomaševića i njegovog igranja politikom cijela država mora patiti
-
kaze plenki sa 10 na 12, drago mi je da sam bio u krivu
Zahvalimo Možemo na ovom prijedlogu...
-
ne mozes samo preko noci odlucit da ces dici porez 50%, pa nije to mala stvar
Gdje to kolega piše???
-
Hm, na investoruje odavno.. samo je trebalo oznaku obveznice upisati da povuce…
Ja kad upišem oznaku, javi mi "zadanim instrumentom nije moguće trgovati, molim kontaktirajte svoga brokera" i tako za jedno 90% obveznica mi kaže
A ima ih u brokerskom odjelu barem 10-tak, jer svaki put drugo ime na fakturi koju primim( kupnja/prodaja).
Sičam se jednom na TPNG , promijenio se režim pomaka cijene, mjesec dana si mogao zadati nalog samo po starom režimu, nitko da ih kontaktira, a bila tada TPNG vruća dionica...pošaljem mail, bilo riješeno u 60 sekunda....ali jednostavno nikoga nije briga...
Vrijednosni papiri čiji podaci nisu upisani u Erste broker aplikaciji
Ukoliko klijent želi trgovati nekim vrijednosnim papirom koji se ne nalazi u bazi podataka Banke, potrebno je da prethodno zadavanju naloga, Banka verificira podatke o tom instrumentu i upiše ga u bazu podataka. Ovo Banka čini u razumnom roku koji u pravilu ne prelazi 24 sata od inicijative klijenta (ne uzimajući u obzir vikend i praznike). Kako bi unos vrijednosnih papira bio moguć, potrebno je da klijent Banci dostavi sljedeće podatke:
- Naziv vrijednosnog papira (izdavatelja)
- Vrsta vrijednosnog papira (npr. dionica)
- ISINTrebamo mi sami odraditi, ok
-
Moj broker još nije omogućio kupnju ni narodne obveznice, niti nove obveznice ZGH-a...lino mi je zvat ih radi drugih...ali sramota je...
Kako nije? Pa izlistano ti ja na ZSE kao i dionice, mozes kupit, prodat….
Ne vjerujem da je to do brokera.
Do brokera...netko to treba ažurirati u aplikaciji, a to ne rade, jer im nitko ne traži...recimo na staru 3ZHG obveznicu sam mogao postaviti nalog, doduše samo dnevni nalog ,ali moglo se...
-
To bi bilo najbolje da rijese preko ZSE i platformi, brokera za dionice.. da mozes rezervirati, kupiti…
Moj broker još nije omogućio kupnju ni narodne obveznice, niti nove obveznice ZGH-a...lino mi je zvat ih radi drugih...ali sramota je...
-
Ta zgrada suda u ST, a nekada robna kuća kupljena još u vrime V.Š. Ožbolt od Ž. Keruma, pa onda godinama proglašavana kao neprikladna (?!)... Da bi se najednom aktualni ministar sjetio da ipak može bit sud ali nisu ni to obavili kako treba, ahahaha.
A u međuvremenu sud i administracija suda u polu-neljudskim uvjetima na Dracevcu godinama. Ehh
Znam kad smo komentirali kad se gradila, nisu garažu napravili (a u Centru zgrada brale)
, 250 zaposlenika suda i stranke ugušit će autima ionako ugušeni centar Grada.
-
Rekao je da posebnoga selektivnog poreza za banke neće biti ali da se razmatra porez koji bi se odnosio na sve...pretpostavljam ovaj za extra profit.
HPB je lani imala koliko??? 120 milja € neto dobiti...tako, opet dobro...samo neka HPB dobro zaradi do kraja godine, pogotovo u 3Q, lako ćemo mi za porez.
Recimo 20 milijuna eura neto dobiti u 3Q gura P/E banke ispod 7.
-
https://seebiz.eu/banke/primorac…-bankama/295398
Prilično bitna vijest za razmotriti prije daljnjeg trgovanja.
HDZ-ovci jesu lopine samo takve, i vole populističke mjere, ali Tomaševića su lagano odbili kad im je došao sa prijedlogom većih stopa poreza za kapitalne dobitke, a evo sad i ovaj porez na banke, mi bi povećali obveznu pričuvu banaka, ali to nije stav ECB, tako ništa od toga...lajkam...definitivno su prokapitalistički nastrojeni i imaju tendenciju smanjivati namete, barem u ovom sastavu.
-
+ATPL po 48.90 € (dokup)
-
Revizija sastavnica Crobexa...
Bez iznenadjenja...HPB ulazi u Crobex10...ARNT izlazi..
Kolega jel znate , jel tko imitira CROBEX10 van RH??? Znam da sam klasa optimista, ali moram pitati...nešto poput InterCapitala koji imitira slovenske i rumunjske indexe na ZSE....
-
nešto slično (da ne detaljiziram) doživjeli poznanici na budvanskoj rivijeri u crnoj gori.
jel to krenula neka regionalna liga za turizam, neće ni naši biti zadnji
Nešto je ZSE mantrala, turisti RH, CG i Albanije na ZSE-u...
-
evo bitno iz clanka za nas ulagace :
Bilo je nagađanja da bi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević mogao kompenzirati dio gubitka od prireza ako Vlada dozvoli jače oporezivanje kapitala (zarada od dionica, udjela u tvrtkama) ili imovine (primarno iznajmljivanje), ali to se neće dogoditi. Kako su doznali 24 sata iz Ministarstva financija, spremni su te poreze, koji sad iznose 10 posto, povećati do 11 posto kad se ukine prirez kako bi porezno opterećenje ostalo jednako kao nekad s prirezom.
Bravo kolega(kad su veći mene izignorirali)...bave se nebitnim stvarima. Ušteda na prirezu taman za jedno zimovanje platiti
-
Trebao si bitno izvući iz članka...hvala HDZ
Bilo je nagađanja da bi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević mogao kompenzirati dio gubitka od prireza ako Vlada dozvoli jače oporezivanje kapitala (zarada od dionica, udjela u tvrtkama) ili imovine (primarno iznajmljivanje), ali to se neće dogoditi.