1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 3, 2023 at 2:10 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

jučer i danas:

+ERNT po 198,50-199€

eto na, i ti postao bag holder :S

Ma kakvi, najstarija kupnja u ukupnom mi portfelju je tamo oko Božića lani...sve je kolega u tajmingu.. za ovu godinu gotov 100k eura prometa na mjesec imam.

Jedna obitelj brokera u Zg živi sigurno godišnje 3-5 mjeseci na moj račun...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 3, 2023 at 2:04 PM

jučer i danas:

+ERNT po 198,50-199€

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • October 3, 2023 at 2:00 PM

Jel se meni ovo čini ili je na ERNT završeno prosipanje po bidu???

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 2, 2023 at 5:01 PM

-ARNT 33,80 €., +15% (u inat bagholderu iz ERNT-a i to prodaja po ask-u ^^ )

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • September 29, 2023 at 3:42 PM
    Quote from Laudator

Lijepo se ruši prosjek. Optima mi pred očima.

Bilo je preočito što se sprema... :D

• Što smo danas tržili

• Junius
    • September 29, 2023 at 2:55 PM

jučer:

-ARNT po 33,60 € (+13%)

danas:

-ATPL po 52,60 € (+ 7%)

-GRLN po 7,25€ (+2% napokon van kolega Moler^^ )

+ERNT po 200 €

+ADR2 po 57 €

• Junius
    • September 28, 2023 at 4:08 PM
    Quote from barbosa 2.0

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ndex_tid=405455

Nominalni BDP je povećan 50 posto, a količina novčane mase je povećana za 260 posto.

Razlog, eksplozija deviznih doznaka iz inozemstva( naši iseljenici šalju novac doma), eksplozija transfera iz EU proračuna( na jedan euro uplate, dobijemo 4.5 eura nazad), od 2019 kategorizacija turističkog smještaja je povećana barem za jedan level i eto ti ogromnom nominalnog rasta BDP i novčane mase.

Nema to veze sa tiskanjem novca kod nas. Kod nas je inflacija isključivo uzrokovana eurom, tj. konvergencijom cijena( a i plaća) prema EU jezgri...Recimo naše su plaće u godinu dana porasle oko 12%, njemačke su oko 0%.

• Birtija

• Junius
    • September 27, 2023 at 9:02 PM
    Quote from D_artagnan

Dali postoji obaveza da se na svakom artiklu iskaze cijena za 1kg, L ?

Postoji...

• Junius
    • September 27, 2023 at 12:40 PM
    Quote from jasko

Tankerska prodala Donat za 41m USD....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Implicirate da skupljaju keš za sudjelovanje u dokapu ATPL?! odnosno da će ponuditi 60 € za dionicu???

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • September 26, 2023 at 10:38 PM

Dakle, mediji sustavno provode diskriminaciju žrtva nasilja prema spolu. Naricat će dan i noć nad 20-25% ubijenih žena u ukupnom broju ubijenih u državi u jednoj godini, iako se na svaku ubijenu ženu ubije i 3 muškarca.

Pa onda mediji provode i diskriminaciju žrtava nasilja i na temelju dobi, naricat će za mlađim ženama, one starije nisu zanimljive. Potom provode diskriminaciju na temelju fizičkog izgleda, pa su nad onom lijepom Bosankom naricali par mjeseci, da je stradala jedna izgledom i figurom neatraktivna, bila bi samo jedna crtica na portalima.

Meni ovo sve skupa nije normalno i kako se ovo razlikuje od njemačkih rasnih zakona, gdje smo imali građane I, II, III, IV reda...Svaku žrtvu ubojstva treba sustav jednako tretirati, a ne da se gleda spol, dob, ili fizički izgled...

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • September 26, 2023 at 9:51 PM
    Quote from Moller

https://www.vecernji.hr/showbiz/asim-u…omovine-1712016

evo još jednog domovine sina, koji izgleda misli da su turčini još pod Siskom ili zato što su u Kutini misli da može pljucati kao u nekoj svojoj glupoj seriji,

samo Hrvati su smećad za žene, a ovo sve drugo svila i kadifa, tamo ih naredaju 7-8 i nema se vremena za.ebavati s jednom, koja je malo neposlušna i ljubomorna jer ga nije bilo 3 sata,

ovu "našu" ne bih komentirao, samo ću reći da sam pročitao što je Lino rekao o njemu dok je bio u repki, dobar i povučen momak, očito je da ga je jedino takva i mogla zaskočiti, ali izgleda ne staje

Muškarci su žrtve ubojstava u 76% slučajeva

Muka mi je od ovog woke i feminističkog naricanja za svaku ubijenu ženu. Ubijeni muškarci su po njima niže vrijedna bića i nisu vrijedni spomena, kamoli intervencije države. Kao što mi je muka ljudi koji su potpali pod utjecaj ovog feminističkog ludila, kao i onih koji apriori vjeruju da žena priča istinu, a muškarac laže, odnosno da je nasilnik. Presumpcija nevinosti i sve ostalo, tu pada u vodu. Užas!

Također društveno je prihvatljivo da žena izbode nožem muža na spavanju, dobije svega par godina zatvora, dovoljno je da kaže da ju je maltretirao i odmah to sud gleda kao olakotnu okolnost.

A ovaj Asim je sramota i talog društva. Takvi su najgori, reći će i napraviti sve, za malo medijske pažnje. Inače ovih par ekstremno lijevih strančica potpiruju "rat spolova" i na tom valu jašu do izbora. Jeftini i ljigavi populizam.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • September 26, 2023 at 2:53 PM

Na ARNT OTP još nije do kraja pokratio, pa je malo nervoza, ali je jasno da je Trezor odlučio da brani cijenu 32,80€...samo treba biti strpljiv i ne prodavati na ovim razinama.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • September 25, 2023 at 1:34 PM

Evo jedna lijepa priča, Ledo otkako je prodan, plaće išle gore 25%, zaposleno dodatnih 120 radnika...nema učinkovitijeg načina da se destimulira iseljavanje od povećanja plaća.

Hrvatska tvrtka koju je kupio strani vlasnik u dvije godine digla plaće za 240 eura i zaposlila 120 novih ljudi
    Zaposlenike uvijek veseli povećanje plaće, naročito u vremenima kada cijene rastu pa se skoro svi žale kako ne mogu ispuniti sve svoje finacijske obveze.…
    slobodnadalmacija.hr
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • September 25, 2023 at 1:20 PM

Upratite kako je dotičnom svaka dionica 💩, osim ERNT gdje ima punu torbu tih dionica...inače lik uživa kad bilo koja dionica( u kojoj nije ) zaroni...po principu kad je meni crkla krava ( lani gubitak na ARNT od -25%, ove godine na ERNT od -20%), neka i susidu crkne...samo lagano ignor.

• Junius
    • September 25, 2023 at 12:16 PM
    Quote from zlocesti

Pat pozicija

Za kupnju nam je skupo, za prodati jeftino

Imam 6 papira, trgovan je samo HT u kolicini od sto komada

Sve skupa, odoh ja u Salon Kobali. Tamo je zanimljivije.

Provincijalka u prijestolnici :S

A forum se bavi svim i svacim, osim marketom.

Ajme, zgubidana

Display More

Niste u pravu prodao bi ja GRNL, ali neće nitko (ogubavila se dionica), a burza ne da da spuštam cijenu više od 7%. :D

• Junius
    • September 25, 2023 at 12:09 PM
    Quote from Laudator
    Quote from Junius

Nema od ove ATPL ništa ove godine, odustajem...

To ste vi kolega izašli sa 140 kom? :)

Nisam. Nikad na crvene dane ne prodajem po bidu.

• Junius
    • September 25, 2023 at 11:44 AM

Nema od ove ATPL ništa ove godine, odustajem...

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• Junius
    • September 25, 2023 at 11:42 AM
    Quote from D_artagnan

Poreze dizu, al nema spustanja drugih poreza, recimo na rad 😅,

Porez se ne diže, već samo korigira za 30-godišnj inflaciju...dizanje bi bilo recimo sa 1% vrijednosti nekretnine na 2%, ovo je samo indeksacija sa inflacijom.

• Junius
    • September 21, 2023 at 8:49 PM
    Quote from D_artagnan

Stvarno svakakva mašta ekipi radi :D :D :D :D :D

I u najboljoj kombinaciji da su oni uzeli svih 42k komada od Lonze, mogu kupit u prvom krugu još 20-30k sa još nekim dodatnim računom. Ako baš nitko ne sudjeluje u dokapu, taj broj može rasti, al da dostignu nešto za istiskivanje :D :D :D :D ,

Poanta je da će cijena poletiti u nebo, ako dotični krenu skupljati dvoznamenkasti postotak dionica. Što će im 3.5% dionica ATPL...idu oni na 25% + 1 dionica. Tek sa toliko dionica su faktor u kompaniji bez kojeg se ne može.

• Junius
    • September 21, 2023 at 6:32 PM
    Quote from Shogun

Ovdje se moze ici i u borbu za preuzimanje a tada ce biti sou.

Ovo stoji. IB ni Bog da da njegova kupnja od 600kn je nepobitna. Krive investicijske odluke su učestalije, nego li one ispravne i to znatno.

EDIT: Ja sam svoj nalog na ATPL danas opozvao, da se ne probudim jedno jutro i vidim cijenu na 75€, a mene poklopilo na 53 € :D Nema šanse da ponovim grešku sa TPNG.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt