1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Recesija

• Junius
    • October 4, 2023 at 8:33 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Junius

Nabrojao sam one koje najviše zarađuju s obzirom na cijenu dionice, P/E jelte...a Hrvatska neće ući u recesiju, to možete zaboraviti. A to garantira jaki rast neto plaća i minimalne plaće, rast mirovina,13 mirovina, rast doznaka iz inozemstva, rekordni turistički prihod, jaka država potrošnja i sve veći priljev sredstva iz EU fondova i općenito državne investicije. Pogledajte samo kolike su državne investicije u cestogradnji i željezničkoj mreži.

Zato je jednogodisnja obveznica na 7% nista nije tako jednostavno

Totalna nebitno informacija u uvjetima velikog budžetskog suficita od 2.5 milijarde € u prvih 9 mjeseci(moja procjena).

U najgorem slučaju imat ćemo jedan kvartal nultog rasta...proći ćemo kao Poljska 2008-2009. U 3Q imat ćemo rast bliže 3%, nego 2%. Tako da priča o recesiji je izlišna.

• Recesija

• Junius
    • October 4, 2023 at 8:23 PM
    Quote from josip100
    Quote from Junius

Pa recimo ZABA, HPB, IKBA, MAIS, AUHR, ERNT, te potencijalno VLEN, LKPC te ADRS2

CROBEX danas i CROBEX prije mjesec dana, nema veze jedno sa drugim osim u imenu. Ušla cijela kompozicija novih dionica u njega. Uostalom sve stare CROBEX dionice(prije revizije indeksa) su doživjeli pad od -10 do 25% od ATH ove godine.

Ne znam zašto ste baš te nabrojali kao podcijenjene...pa banke uvijek prve stradaju pri spomenu recesije...

Nabrojao sam one koje najviše zarađuju s obzirom na cijenu dionice, P/E jelte...a Hrvatska neće ući u recesiju, to možete zaboraviti. A to garantira jaki rast neto plaća i minimalne plaće, rast mirovina,13 mirovina, rast doznaka iz inozemstva, rekordni turistički prihod, jaka država potrošnja i sve veći priljev sredstva iz EU fondova i općenito državne investicije, te rast kreditiranja cijele ove godine. Pogledajte samo kolike su državne investicije u cestogradnji i željezničkoj mreži.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 4, 2023 at 8:15 PM
    Quote from Junius

+ADR2 po 57 €

-ADRS2 po 57,40 € 0% ( imao neki loš filing jutros, neka keša za dokup drugih dionica)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • October 4, 2023 at 7:57 PM
    Quote from komot

I bolje je tako.

Samo, nekako ne vidim neke predobre prilike za uletit. Poskupilo uglavnom sve kaj je bilo podcijenjeno.

Pa recimo ZABA, HPB, IKBA, MAIS, AUHR, ERNT, te potencijalno VLEN, LKPC te ADRS2

Quote from Chai

CROBEX-a

CROBEX danas i CROBEX prije mjesec dana, nema veze jedno sa drugim osim u imenu. Ušla cijela kompozicija novih dionica u njega. Uostalom sve stare CROBEX dionice(prije revizije indeksa) su doživjeli pad od -10 do 25% od ATH ove godine.

• Junius
    • October 3, 2023 at 11:23 PM

Ispada po kolegi Kvartu da mi rastemo dok drugi padaju.... ^^

• Junius
    • October 3, 2023 at 11:07 PM
    Quote from kvart99

Krenulo vani konačno jače dole.

Valjda ce to donijeti malo zivosti i ovdje.

Kao da u nas od lipnja veliki dio dionica nije potonuo po 10-20% ^^

• Junius
    • October 3, 2023 at 10:13 PM
    Quote from tollway

ne znam kako dugo pratite dionicu, ali q3 im je najčešće najlošiji kvartal! a ako poledate maticu kojoj već par godina ne cvjetaju ruže....

Zaradili su više u prva dva kvartala 2023 , nego cijelu 2021 ili 2020.

• LRHC (FTB TURIZAM d.d.)

• Junius
    • October 3, 2023 at 3:42 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Imala sam lrhc, i prodala , već i zaboravila kada.

Nije mi se sviđalo kretanje cijene u rasponu. I za akumulaciju predugo je trajalo, a nije se moglo ni akumulirati, minorne količine

Zec je dakle bio u drugom grmu, sad vidimo i u kojem

Zse priča.

nije problem zse priča, stvar je u slušateljima, mnogi žele saslušati priču do kraja, ali meni se čini da je bolje ranije prekinuti slušanje i mirno spavati, jer ovdje uglavnom nema priča za laku noć i miran san

Slažem se sa vama, izletio iz LRHC, izletio i ZABA-e, izletio iz ATPL, izletio iz GRNL, izletio djelomično iZ ARNT...bit ću slobodan pa ću napisati, da se osjetiti kada kola kreću prema dole, jednostavno, ako dovoljno dugo buljiš u ekran vidiš "znakove" (koji se pojavljuju danima ili koji tjedan )..samo kod KTJV nisam slušao "znakove" ,već me ulovio hype koji je na forumu tada vladao...

• Junius
    • October 3, 2023 at 3:17 PM
    Quote from zlocesti

Onaj na ikba sa 200 komada mi je misterij.

Misterij mi je kako imati ne znači i znati.

E pa tako se ne prodaje, tako se kupuje

U tom slučaju Hats Off

Bude dobar Fi za 3Q riješio taj problem.

• DRY BULK

• Junius
    • October 3, 2023 at 2:29 PM
    Quote from gigic23
    Quote from jasko

BCI 5 T/C routes 180000 22996 1351

BPI 5 T/C routes 82500 14905 -254

BSI 10 T/C routes 58328 13753 -137

BHSI 7 T/C routes 38200 12139 -51

BDI INDEX 1780 +43

BDI najviši od 24.10.2022

BCI najviši od 10.07.2022

Display More

Ni jedan ni drugi ne igraju ulogu ATPL...dolazi loši 3Q i ne vidim poantu...

• Junius
    • October 3, 2023 at 2:15 PM

Inače moram da pohvalim OTP indeksni, ne krate pošto poto portfelj da bi se prilagodili reviziji CROBEX-a.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 3, 2023 at 2:10 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

jučer i danas:

+ERNT po 198,50-199€

eto na, i ti postao bag holder :S

Ma kakvi, najstarija kupnja u ukupnom mi portfelju je tamo oko Božića lani...sve je kolega u tajmingu.. za ovu godinu gotov 100k eura prometa na mjesec imam.

Jedna obitelj brokera u Zg živi sigurno godišnje 3-5 mjeseci na moj račun...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 3, 2023 at 2:04 PM

jučer i danas:

+ERNT po 198,50-199€

• Junius
    • October 3, 2023 at 2:00 PM

Jel se meni ovo čini ili je na ERNT završeno prosipanje po bidu???

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 2, 2023 at 5:01 PM

-ARNT 33,80 €., +15% (u inat bagholderu iz ERNT-a i to prodaja po ask-u ^^ )

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • September 29, 2023 at 3:42 PM
    Quote from Laudator

Lijepo se ruši prosjek. Optima mi pred očima.

Bilo je preočito što se sprema... :D

• Što smo danas tržili

• Junius
    • September 29, 2023 at 2:55 PM

jučer:

-ARNT po 33,60 € (+13%)

danas:

-ATPL po 52,60 € (+ 7%)

-GRLN po 7,25€ (+2% napokon van kolega Moler^^ )

+ERNT po 200 €

+ADR2 po 57 €

• Junius
    • September 28, 2023 at 4:08 PM
    Quote from barbosa 2.0

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ndex_tid=405455

Nominalni BDP je povećan 50 posto, a količina novčane mase je povećana za 260 posto.

Razlog, eksplozija deviznih doznaka iz inozemstva( naši iseljenici šalju novac doma), eksplozija transfera iz EU proračuna( na jedan euro uplate, dobijemo 4.5 eura nazad), od 2019 kategorizacija turističkog smještaja je povećana barem za jedan level i eto ti ogromnom nominalnog rasta BDP i novčane mase.

Nema to veze sa tiskanjem novca kod nas. Kod nas je inflacija isključivo uzrokovana eurom, tj. konvergencijom cijena( a i plaća) prema EU jezgri...Recimo naše su plaće u godinu dana porasle oko 12%, njemačke su oko 0%.

• Birtija

• Junius
    • September 27, 2023 at 9:02 PM
    Quote from D_artagnan

Dali postoji obaveza da se na svakom artiklu iskaze cijena za 1kg, L ?

Postoji...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • September 27, 2023 at 12:40 PM
    Quote from jasko

Tankerska prodala Donat za 41m USD....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Implicirate da skupljaju keš za sudjelovanje u dokapu ATPL?! odnosno da će ponuditi 60 € za dionicu???

1. Privacy Policy
  2. Kontakt