-ARNT po 31.80 € (+9% dobiti)
i sa tim kupio:
+HPB po 175 € (ostavlja mi dojam nemjerljivo bolje prilike)
te na kraju dana vratio cijene u vinkl:
+HPB po 180 €
+ARNT po 32 €
-ARNT po 31.80 € (+9% dobiti)
i sa tim kupio:
+HPB po 175 € (ostavlja mi dojam nemjerljivo bolje prilike)
te na kraju dana vratio cijene u vinkl:
+HPB po 180 €
+ARNT po 32 €
Mislim moguće je i daljnje povećanjem kamata, jer u 11 članica eurozone inflacija je i dalje preko 5%, a tri najveća gospodarstva eurozone i dalje imaju inflaciju bliže 5%, nego 4%.
Valjda ecb bude plaćao tu kamatu godinu dana dok isteknu nova oročenja
Budu pojačali kreditiranje, ako držanje novca u HNB ne bude isplativo, nenamjenski krediti idu po po 7% kamate. https://www.hnb.hr/informativna-l…ita-potrosacima
Inače 26.10 je novo zasjedanje ECB, očekujem da kamata ostane ista.
kako iživljavanje?
pa samo je 17,8K eur prometa na volumenu 92 dionice u 3 transakcije uz pad vrijednosti 1,5%
Svako prodavanje na silu je po meni iživljavanje, a to se radi tjednima, da se ne lažemo...
Koje iživljavanje na ERNT, jer trendovi se moraju pratiti, iako sa nama nemaju puno veze...
Također čekam da cijene padnu. Ne mislim ništa kupovat do 12. mjeseca
Cijene vam padaju 2-3mjeseca, neće vam to baš svake godine po -30%.![]()
Sve mi se čini da smo danas dotakli cjenovno dno sa ZABA-om i da sada slijedi rast prema gore...
Gledam ZABA-u i pitam se imali li kraja njenom padu??? Nikako mi nije jasno zašto se prodaje po cijeni sa kraja 2Q. Ako je ovo ok cijena, čemu onda ono jurcanje do 14,50€...
Ako ikada misle prodati banku, sad dolazi vrijeme za to, sad kad banke zarađuju ponovno veliki novac i mogu se postići puno bolje valuacije za vlasničke pakete nego što je to bilo prošlih godina. Mislim će 2024. godina to i pokazati.
Pomalo kolega, tek poslije 4Q, trebamo barem 4 kvartala brutalnih kamatnih prihoda, da se P/E pokaže u svoj svojoj veličini. Ovo pogotovo vrijedi za HPB( zbog katastrofalnog prošlogodišnjeg 4Q).
Što se tiče IKBA, po mojoj procijeni taj trenutak će biti na dan prije ex dividenda dana, sljedeće godine.
greška obrisati...molim lijepo
Kolega što je kupio dvije dionice HPB po 185€( rast 1.65%) i moje 4 dionice ARNT po 32,80€ (rast 2.5%), je poguralo CROBEX u zeleno na kraju dana.![]()
Bit će zanimljiva izvješća za treći kvartal.
Ovo ništa ne znači...što znači da je proizvedeno 95 komada nečega umjesto 100 komada, ako komad vrijedi 15% više ,nego lani???
čuvaju se novci dok ne krene objava rezultata za Q3
Tada je gotovo...kako sa povoljnom kupnjom ili prodajom...
Interesantno mi je da Zaba misli da će ECB kamatna stopa pasti u roku od godinu dana. valjda oni znaju bolje od mene.
To misli i PBZ...tj. ECB će smanjit kamatu sljedeće godine, zasigurno...pitanje je samo u kojem dijelu godine i koliko...
Pitam se sad koliko će postojećih depozita sada biti oročeno. Do sad su bili gotov na 0. Znači trošak kamata će se povećati značajno.
Kad??? Trošak u 3Q2024![]()
Rastom kamata na depozite raste i NRS![]()
Krasno...
I s ovim su me uspjeli prisiliti da izađem na izbore.
Na tekućem i kapitalnom računu platne bilance u drugom je ovogodišnjem tromjesečju ostvaren višak od 636 milijuna eura, što je za 1,5 milijardi povoljnije nego u istom razdoblju prošle godine godine kada je zabilježen manjak od 870 milijuna eura, pokazuju podatci iz HNB-ovog komentara platne bilance za drugo tromjesečje 2023.
Kažu neki, ide recesija, kako da ne
![]()
recesija je svakim danom sve bliža, to je sigurno i svi to znamo, koliko još dana je do tada to nitko ne zna
Jeste li sigurni???
Na tekućem i kapitalnom računu platne bilance u drugom je ovogodišnjem tromjesečju ostvaren višak od 636 milijuna eura, što je za 1,5 milijardi povoljnije nego u istom razdoblju prošle godine godine kada je zabilježen manjak od 870 milijuna eura, pokazuju podatci iz HNB-ovog komentara platne bilance za drugo tromjesečje 2023.
Kažu neki, ide recesija, kako da ne
jedan dan ništa ne znači. puno je gora vijest da je vw obustavio proizvodnju na dva tjedna električnih automobila u dvije tvornice u njemačkoj.
Za sve vas koji mislite da mozete predvidjeti kretanje trzista tipa Verdi itd. :
The impact of missing the market's best days
Performance of a $10,000 investment in the S&P 500 between Jan. 1, 2003 and Dec. 30, 2022
The horizontal bars show the performance of a hypothetical $10,000 investment in the S&P 500 Index for 20 years from Jan. 1, 2003 through Dec. 31, 2022, along with the hit that investment would take if it missed the 60 best market days.
Balance Return Stayed fully invested $64,844 $64,844 $64,844 9.8% Missed 10 best market days $29,708 $29,708 $29,708 5.6% Missed 20 best market days $17,826 $17,826 $17,826 2.9% Missed 30 best market days $11,701 $11,701 $11,701 0.8% Missed 40 best market days $8,048 $8,048 $8,048 −1.1% Missed 50 best market days $5,746 $5,746 $5,746 −2.7% Missed 60 best market days $4,205 $4,205 $4,205 −4.2% Source: J.P. Morgan Asset Management
propast svijeta,...
Kolega Veri ne vidi da je značajna korekcija na gotovo svim ZSE dionicama odrađena.
Pa kako jutros DAX u plusu preko 1,5% pa šta nije sve propalo i da smo ušli u duboku recesiju iz koje nema povratka?!?
Histerija popustila, nastupilo otriježnjenje.