Fakat je zatukao cijenu papira, unazad već nekoliko mjeseci se mučimo sa njime
I on sa nama
Zatukao cijenu???? Radi se o block transakciji.
Cekamo ga jos nize
Kako ga čekate??? Ta prodaja nije za nas smrtnike...
Fakat je zatukao cijenu papira, unazad već nekoliko mjeseci se mučimo sa njime
I on sa nama
Zatukao cijenu???? Radi se o block transakciji.
Cekamo ga jos nize
Kako ga čekate??? Ta prodaja nije za nas smrtnike...
Da, s obzirom da od 2016 svaku godinu isplate 5-10 eura po dionici, sigurno je to ulagače odbilo i prisilio na prodaju...![]()
Ova HPB roni li ga roni ,a sve samo pozitivni događaji u 4Q.
-ukupni depoziti povećani za oko 500 milija eura
-uloženo 108 milijuna eura u novu obveznicu po kamati od 3.75%( refinancira stara sa kamatom od 1.75%)
-objavljena isplata dividende za ovu godinu od 2.61 €
-6M EURIBOR raste za 0,371% od NG i sa njim i svi novi krediti u HPB-u...
-administrativni troškovi smanjeni za oko 1/3( završetak pripajanja NHB te uvođenja eura)
-bilanca ex NHB dobro pročišćena novim rezervacijama
-udio loših kredita pao na ATL svega 5,87%
Što se babi tilo, to se babi sinilo.
Kakve veze ovo ima sa čađom na trupu broda za koju impliciraš da su oštećenja od pogodaka?!![]()
Još nije godina gootva, u zadnju se mrtvi( euri) broje.![]()
ovi huti baš nemaju nikakvog razumijevanja za te američke oslobodilačke akcije. razarač Carney se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu. potop brodova započet sa krstaricom moskva završit će sa nekim nosačem aviona na dnu mora.
S ove dvi opiturane fleke izvleda ko da je pogođen kad ono bočni ispuh
Što se babi tilo, to se babi sinilo.![]()
![]()
Ma ne brinite kolega, držite dionice i dalje, evo vam rok promjene regulative ….😁
Na pitanje kada bismo mogli očekivati novu regulativu je odgovorio da je dokument u izradi, a nada se će uskoro biti gotov, u roku od tri godine ili kraće.
zvali su ga brzi uhljeb,
što duže oteže s dokumentom, više u njihovu kasicu, a najavio je promejnu i to je dovoljno da dobiju glas na izborima
Kolega jel ste počeli opet trgovati???
+ERNT po 195 €
Podemos ( We Can ) ili po naški Možemo...vidim koliko možete![]()
Europska središnja banka može skinuti s dnevnog reda temu daljnjih povećanja kamatnih stopa s obzirom na značajan pad inflacije, rekla je članica uprave ECB-a Isabel Schnabel Reutersu.
Nije da smo očekivali daljnji rast kamata. Rekla je samo ono što svi znaju.
Što mislite hoće 14.12.23 zadržat stopu od 4% ili ide spuštanje na 3.75%...ja mislim(i želim) da će ostati još ovaj put 4%?!
Ja ne znam o čemu se ovde raspravlja.![]()
ZABA ide gore ostale banke dole![]()
Sa time da bi ja u 4Q očekivao 15-20 milijuna eura dobit, jer banke obično u 4Q pojačano čiste bilancu i rade rezervacije...
Ako nista kupit pa prodat na ponudi 3-4€ vise 🙃, 200k € za koji tjedan, nit oro, nit kopao
Ma zahebancija, to je ono iz veljace, sad ce reci kako su bolje prosli jer su prodali za 4€ vise od procjene 💪
Ma njima je cilj ispunit uvjete za ulazak u OECD, briga državu za 2-3 eura gore, dole...te eventualno pomoći tankerskoj da preuzme ATPL ,te da tako država dobije jednu jaku brodarsku kompaniju.
https://www.poslovni.hr/domace/cerp-pr…-lagune-4377170
"Na Zagrebačkoj burzi, unutar knjige ponuda, na ponudu će se staviti sve CERP-ove dionice u dubrovačkoj Atlantskoj plovidbi raspoložive za prodaju. Riječ je o ukupno 54.616 dionica, koje čine 3,91% temeljnog kapitala, a za koje je početna cijena utvrđena na 2,729 milijuna eura."
To pitaju ispod 50 € po dionici![]()
+ernt po 195€
Jesi procitao sta pise ovdje gore, mozda jos bolje sta pise tocno u bilanci na poziciji 52 ?
Što da pročitam??? Pozicija 52 nema veze sa nedospjelim kamatama, tzv. ostale obvezu su ovo:
Obveze po nedospjelim kamate su 21M kuna na kraju pošle godine, a te nedospjele kamate su moguće jedino kod višegodišnjih oročenja, kad se pripiše kamata nakon 12 mjeseci od početnog dana oročenja ili na kraju kalendarske godine( ovisno od banke), te ta ista nedospjela kamata postane dospjela nakon isteka oročenja od npr. dvije ili 3 godine.
I baš se lijepo ovo vidi na donjoj slici, gdje se jasno vidi da su nedospjele kamate isključivo od ex Sberbank, koja je nudila za tadašnje uvijete primamljiva kunska oročenja na 2 do 3 godine, gdje je kamata bila između 1-2%(i otud te kamate), pripis u prvoj ili drugoj godini oročenja, a kamata nije dospjela, jer oročenje nije isteklo.
Sve sam lijepo objasnio u prethodnim postovima, koga zanima neka pročita.
Display MoreDisplay MoreMislim da niste u pravu, jer onda bi u bilanci vidjeli uz kamatni prihod i smanjenje tog istog prihoda(za prijevremeno razročene depozite), kao što imamo kod rezervacija i porezne obveze.
Evo od jedne banke, gdje decidirano kaže kako se kamatni trošak vodi u knjigama banke:
Kamatni trošak na oročenu štednju obračunava se i evidentira u poslovnim knjigama Banke sukladno obračunskom razdoblju na koje se odnose: posljednji dan u mjesecu za protekli mjesec i po dospijeću (po isteku ugovorenog roka oročenja) i za kratkoročne i dugoročne oročene depozite stanovništva.
Ukratko, ako ti oročena štednja ističe 11.12.23, banka to vodi u svojim knjigama kao kamatni trošak na dan 31.12.23
U bilanci nema kamatnog prihoda, samo u RDG-u, ako je nesto diskontirano za nesto onda nema smisla da se knjizi posli ako je vec uracunato prilikom priznavanja
Znam da nema kamatnog prihoda u bilanci, već samo u RDG-u. To sam naveo zato, jer tvrdite da se kamatni rashod po oročenom depozitu knjiži postepeno, a ne po dospijeću oročenog depozita.
Da je tako kako vi tvrdite, onda bi se takve kamate kao obveza vidjele u bilanci(dok se ne isplate na račun vlasnika depozita, a ne vide se), isto kao što se vide rezervacije i porezna obveza. Ovo mi govori logika, jelte.
-AUHR po 160-161€., SVE ( po koliko uša po tolika izaša)
i odma:
+ADPL po 13,85€