Baš bacio pogled na YoY inflaciju o ožujku u zemljama eurozone, 10 od 20 zemalja članica ima inflaciju veću od 3%.
Posts by Junius
-
-
Ne postoji osnova da ZABA ima baš toliko veći P/E od HPB-a, a bogami i IKBA...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
- ECB Leaves Deposit Facility Rate at 4.00%
Sada čekamo rezultate izbora, pa potom rezultate za 1Q. -
mozes integrirati kako da ne, poslusaj elenu , ima 21 godinu, zna sta prica
Ovo je napredak, slušali su autističnu Gretu od 13 godina i to ozbiljni ljudi...
-
Dvije su mi stvari super jasne nakon ovih anketa.
- Mediji toliko guraju Možemo da ispada kako je to neka bitna stranka, oni će uvesti sve promjene u društvu koje novinari priželjkuju. Po anketi na indexu imaju 50% popularnosti, svaka njihova mudrolija se prenosi u medijima kao bitna.
To ti je stranka koju guraju Anglosaksonci, kao onomad za Šestorku Vesnu Pusić i HNS...
-
Ako sutra ostave kamate kakvima jesu, onda smo dva miseca mirni( do lipnja), te možemo reći da će i 2Q za banke biti izvrstan....
Ako pričamo o bankama najvjerojatnije si u pravu.
Tržište nisu samo banke a svi znamo šta znači za sve ostale, a kada se tone teško je doći do zraka.
Mislim da se i sada novoizdani krediti za pravne osobe u Rh kreću oko 3% kamate, pogotovo kad je inflacija 4%, to je kredit sa negativnom kamatnom stopom, u najgorem slučaju sa 0%......ako im je to problem, onda sistemski ne valjaju...
Što bi banke trebale plasirati imovinu ispod stope inflacije, pa to je suludo.
-
I pazi ovde još nisu uračunata 3 zastupnika diaspore....
to ti je 63+8 manjinaca, znači 71.
još triba skupit barem 5 pokemona, a HDZ ima na najbolji lubrikant💰
Ja bi na mjestu HDZ-a sa DP oformio koaliciju, i ostale trabante pustio u kanalizaciju, kamo i pripadaju.
HDZ treba korektiv koji će ga spriječit da gura woke agendu.
-
Na osnovi nekih špekulacija i poratasta i jačanja inflacije najverovtnije ništa od Fed snižavanja.
Sutra ECB donosi probnozu za EU, opcije lapo /lapo. Nekima super a nekima joj.
Ako sutra ostave kamate kakvima jesu, onda smo dva miseca mirni( do lipnja), te možemo reći da će i 2Q za banke biti izvrstan....
-
uf, dobro će bit.
ljevica nema šanse, a HDZ može kombinirati i sa desnicom i sa liberalima.
al će bit preletača u ovom sazivu
I pazi ovde još nisu uračunata 3 zastupnika diaspore....
-
Ako gledamo a-vista depozite na početku 1Q23 i 1Q24(imamo rast od gotovo pola milijarde eura) , te ako gledamo kamatne stope HNB-a u 1Q23 od cca 2.5%, te kamatne stope HNB u 1Q24 od 4%,također ako znamo da je 6M EURIBOR lani u 1Q bio 2.278%, a u 1Q24 je 4,071% trebao bi neto kamatni prihod u 1Q kvartalu biti znatno bolji, ali nikad ne znaš sa HPB.
Također lani se iskoristili u 1Q porezni odbitak na temelju gubitaka iz prijašnjih razdoblja, pa je neto dobit bila veća za neplaćeni porez...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ne dao Bog da se trgovanje zatvori danas na 228€, odmah treba srušit cijenu na 218€
EDIT: Lako ćemo mi za sve, samo da sutra ostave kamate na 4%.(ali nešto mi govori da će ih smanjit, daj Bože, da sam u krivu).
-
Zamrla je trgovina valjda se čekaju izbori.Pobjeda radničke fronte nije izvjena ne vidim tu neke posljedice za banku
Pobjeda predsjednikove crvene opcije može imati utjecaja u vidu nekoliko puta naglašenog novog poreza. Šanse im nisu velike, no moguće.
Dobro sam pa to je već ukalkulirano u cijenu od P/E 5.5, pa nećemo valjda radi možebitnog poreza trgovati sa HPB na P/E 4 ili 5,a ZABA će se trgovati sa besramnim P/E 11 ili 12
-
Zamrla je trgovina valjda se čekaju izbori.Pobjeda radničke fronte nije izvjena ne vidim tu neke posljedice za banku
Sutra vijeća ECB, pa smo do lipnja mirni...
-
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/iz-rimc…LjE3MDU0MjQ5MDM.
S sad zamislimo da su ovi tudumi koji vode državu i koji su nepotrebno potrošili milijarde na rafale koji će biti gdje??? u hangaru
koji sa jednim, dva drona pošalješ sve u staro željezo.... Ajde da još imaju par lokacija, tipa željava da su avioni barem donekle sigurni...
Da su samo 20-30% tog iznosa usmjerili u kompanije koje bi bile sposobne razviti bespilotne letjelice za obranu zemlje ili u bespilotne čamce za obranu obale, koji bi to win-win scenarij bio. Razvijaš kompanije i tehnologiju koju možeš koristiti u miru i ratu ako te netko napadne.
Možda im jednog dana dođe iz gu-ce u glavu
Ma trebali smo se nakupovati raznih AT oružja, MANPAD-a, te nekoliko stotina NSM-a sa kojima se mogu gađati ciljevi na kopnu i moru do 250 km udaljenosti. također trebali smo kupiti i barem 50-70 Cesara. Sve drugo je bacanje love, koje nemamo dovoljno.
-
Jesmo li već ušli u predizvještajno mrtvilo? Malo smo uranili ovaj put...
bome, ovo ne vidjeh već dugo, od 04.04 kupujem 100kom Atgr i danas mi jedva završilo nalog, imao ukupno 5 izvršenja u 5 dana, sada razmišljam, kupujem li pogrešnu dijonicu ili griješim što uopće išta kupujem
Bid je naglo omršavio na brojnim dionica koje pratim, toliko da ga gotovo i nema...ne znam što da mislim...
-
HPB ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B -246 -0.01% 72,140 3.56% 16.45M Samo identičan ili bolji rezultata u 1Q kvartalu ove godine , naspram lani će riješit ovaj problem...nada, se da neće prodavati ispod 220€( jer je i danas naprdio nalog bio).
-
Zanimljiva cijena trgovanja danas... Netko prodaje ispod cijene ili?
EDIT: Vidim sad da je danas prvi dan trgovine ex dividend... ništa naročito dakle.
Nije danas, već je bio 03.04.24...a što se tiče današnje prodaje cijele 3 dionice, prodaš tri dionice i srušiš cijenu, da bi neko onda udario po tvome nalogu, koji je eto prvi na asku, klasika...
-
+HPB po 220€ ( dok sam bio u pritvoru, to je to više neću)
-
I da, neko moje mišljenje u vezi dividende, da bi dividenda proizvela najbolji učinak po cijenu dionice, trebala bi se objaviti nakon ex dividenda dan na ZABA-i. Jer realno, HPB je cijeli 1Q žrtva dividende ZABA-e.
-
Koliko se sjećam ovo su sve blok prodaje Erste plavnoga od ove godine, nadam se da su se namirili( za sada) i da će se okanit prodaje po bidu.
31.05.23 ima li su 87761 dionica, ukratko 15k dionica su prodali kroz blok prodaje ove godine, i možda 300-400 po bidu/asku.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.