1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 8, 2022 at 11:36 AM

-HPB po 790kn jučer, nešto sitno

-RIVP 29,10 kn pošto kupio, po to prodao.

+ARNT po 220 kn

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • December 7, 2022 at 11:39 PM
    Quote from darac11

To me malo i brine🤔😢,ove godine su zabilježili rekordni prihod i rekordnu dobit a cijena dionice skoro ista kao kada su hoteli i kampovi bili zatvoreni😢🤔. Ovo mi je jedna od većih grešaka kada kupuješ na odličnom izvještaju, a baš sam ga fulao.

ovakve misli obično dolaze pri samom dnu cijene dionice...ovako je i mene prala TPNG na 37kn :) Inače imam pola milje kuna u ARNT prosjek 242 kn

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • December 7, 2022 at 2:31 PM
    Quote from Jope

Misliš da više nema HPB kod malih dioničara?

Ako je on mislio kupovati... kako to da se nije bojao da ga netko pokupi na 800?

Iscijedio je preko 2000 dionica. Zašto bi se bojao kad su najavili porez na extra dobit od 33%, koja bi najviše pogodila HPB od svih firmi. CROBIS je krenio u trend plus ovaj kvartal(tako da se makao na aska), lako bi ovaj kvartal mogao biti bez gubitaka na obveznicama i napokon bi mogao biti normalan Fi. Kako god ja sam pokratio pola i čekam, dok god ne znam što će biti sa ovim porezom i što će bit sa kamatnim stopama na obveznice.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • December 7, 2022 at 2:10 PM
    Quote from Junius

EDiT:A što se tiče ovoga naloga na 800kn, on je tamo da vas potakne da prodate, još to malo dionica što je ostalo kod malih dioničara. Ne nasjedati.

Quote from Jope

Kud nestade onaj nalog od 300 kom sa prodaje ...ima li nekih novih info ..

Obavio je svoju funkciju.

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • December 7, 2022 at 12:28 AM
    Quote from komot
    Quote from Junius

926000 noćenja u studenom , rast od 36,7% naspram prošle godine.

Samo je pitanje, s ovim cijenama energenata, koliko je u tom istom studenom ostalo od tih noćenja.

Nije još kasno za instalaciju solara do sljedećeg lita + toplinske pume voda-zrak. Nekako mi je nadrealno da hotelijeri po ovom pitanju stoje kao krepane krave, promatraju i ne mrdaju. Djeluje mi da svi kalkuliraju da će cijene struje doći opet u normalnu, pa im se ne ulaže.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • December 7, 2022 at 12:14 AM

U zadnjih 30 dana ARNT kupila svega 1976 dionica...ovdje izgleda ni trezor ne želi trošit municiju, dok ZABA skrbnički ne izađe van...eventualno pri kraju dana kupe nešto da cijena skroz ne zaroni. Ukratko, cijena će ronit dok ZABA skrbnički ne proda što ima, ovim tempom to je kraj 1 mjeseca.

EDIT: Da nema market makera, koji preuzima 80% udara ZABA skrbničkog, ovdje bi gledali cijene u rasponu 180-200kn, kao iz doba najljućeg lockdowna. ^^

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • December 6, 2022 at 9:16 PM

926000 noćenja u studenom , rast od 36,7% naspram prošle godine.

• Inflacija

• Junius
    • December 5, 2022 at 5:45 PM
    Quote from barbosa 2.0

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ndex_tid=289964

Među zemljama članicama čijim je podacima Eurostat raspolagao najviše je pao promet od trgovine na malo u Austriji, za 4,6 posto. Slijedi Hrvatska s padom prometa od trgovine na malo od četiri posto u odnosu na rujan kada je bio pao za 1,1 posto.

Najbolja antiinflacijska mjera, pad potrošnje, pa vi dižite cijene i pravite nas mulcima. Mislim meso su digli u prosjeku 20%, a ono prošlogodišnje smanjenje PDV sa 25% na 5%,a cijene ostale iste, to misle da smo zaboravili...

Kad maknemo PDV sa strane, u 24 mjeseca digli su cijene mesa 50%. ^^

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 5, 2022 at 5:38 PM

+ARNT po 222kn poklopilo me junački... ^^

• Inflacija

• Junius
    • December 2, 2022 at 2:17 AM

Tržišna cijena uree se prepolovila, kako to, kako to...

Urea (USD/T):

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Inflacija

• Junius
    • December 1, 2022 at 11:34 PM

To što je SPOT cijena plina na nizozemskoj burzi išla gore ne znam koliko je totalno nebitno, jer se opskrba plinom obavlja preko višegodišnjih ugovora(uglavnom dvogodišnjih), koji služe upravo tome ,da se anuliraju takvi cjenovni sokovi.

• Inflacija

• Junius
    • December 1, 2022 at 10:53 PM
    Quote from verdi

da li bi se ti sad zakleo da je izvor informacija istinit. npr. evo moja desna ruka da je to baš tako i nikako drugačije. živimo u svijetu laži i zašto bi vjerovali bilo kojim podatcima?

Nemam što vjerovat, cijena benzina plus sve režije (voda, smeće, komunalno, telefon, internet, mobiteli, dopunsko) mi je cijena ista danas u 12mjesecu, kakva je bila u prvom mjesecu ove godine, samo je struja išla gore 10% u travnju i to je prvo povećanje cijene struje mislim od 2015 godine.

Cijena hrane je šila gore cca 20%,ali zadnjih mjeseci mnoge osnovne namirnice su se jako ispuhale u cijeni. A da će do pada cijena u trgovinama doći, nam pokazuje indikator pada proizvođačkih cijena u mnogim EU zemljama.

Npr. jaja su sada 20-22kn pakiranje, sada im stoje hrpetine jaja po trgovinama i nitko ih ne kupuje, što misliš koliko će vremena proći dok se cijena jaja ne uruši???

Što je bolje? Prodat u trgovini 3 europalete jaja po 15kn, ili pola euro palete po 22kn, a ostatak baciti u smeće, jer je prošao rok???

• Inflacija

• Junius
    • December 1, 2022 at 10:21 PM

Udunilo inflaciju u eurozoni na mjesečnoj razini...toliko o tome...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Oporavila se i maloprodaja u rujnu na razini EU:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • November 30, 2022 at 6:21 PM

Je se meni ovo čini ili je ova naša Burza zadnje vrijeme okrenula trend u lagani rast??? A i počelo su kupovati po asku.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • November 30, 2022 at 12:02 PM

-HPB 785kn....bolje pokratit pola svega sada, nego čekati da me država pokrati...usput smanjio poreznu osnovicu.

• Inflacija

• Junius
    • November 29, 2022 at 7:40 PM

njemačka, inflacija
    Priopćenje za javnost #499 od 29. studenog 2022

Indeks potrošačkih cijena, studeni 2022.:

+10,0% u odnosu na isti mjesec prošle godine (preliminarno)

-0,5% u odnosu na prethodni mjesec (preliminarno)

Harmonizirani indeks potrošačkih cijena, studeni 2022.:

+11,3% u odnosu na isti mjesec prošle godine (preliminarno)

0,0% u odnosu na prethodni mjesec (preliminarno)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zakočila inflacija u Njemačkoj u studenom skroz te iznosi 0%

Također proizvođačke cijene u Njemačkoj u listopadu su jako pale -4,2%, što u prevodu znači da će za 2-3 mjeseca u maloprodaji doći do jake deflacije

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • November 29, 2022 at 2:24 PM

RIVP probilo branu na 28kn... ?(

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Junius
    • November 29, 2022 at 1:46 PM
    Quote from alfa1

Investiramo | Portfelj Dioničara (SKDD)

Kapitalni je vani, stanje dionica ADPL=0 komada.

Vani ili su samo ispali iz top 10?!

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Junius
    • November 29, 2022 at 12:54 PM
    Quote from harpun

16 najvećih automobilskih koncerna svijeta je po navodima konzultantske kompanije povećalo promet u prosjeku za 28 posto.

https://www.poslovni.hr/svijet/kvartal…roblema-4365147

Sad kad bi znali jel ovo trend ili anomalija?! :/

• Birtija

• Junius
    • November 29, 2022 at 11:58 AM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

Samo tijekom studenoga u Ukrajinu je ušlo 136.000 komercijalnih generatora, EU im daje preko 400 transformatora, te 40 velikih generatora.

Ako je ovo točno, onda ste dobro informirani. Je li to nekakav indajder podatak ili javno dostupan?

Ukrainian media also said, citing deputy head of the Ukrainian parliamentary committee on finances, tax and customs policy Yaroslav Zheleznyak, that Ukraine imported 136,000 power generators of different types for approximately $88 million between November 1 and 21.

Ukrenergo announces only scheduled power cuts in Ukraine for Wednesday

EU will give Ukraine 200 transformers, 40 heavy generators to support energy sector.

EU will give Ukraine 200 transformers, 40 heavy generators to support energy sector.
    The announcement was made by European Commission President Ursula von der Leyen in a phone conversation with President Volodymyr Zelensky. "Each of these…
    kyivindependent.com
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt