Danas mi u kafiću produženu kavu htjeli naplatiti 3,5 Eura, bilo je više pića i platio sam u kunama, pa sam im prigovorio i pitao koliko je kava i kažu 2 Eura, te da su se zabunili kod preračunavanja kuna u Eure . Na kraju je korigiran račun na dolje za 20 kuna. Lov u mutnom gdje god da se okreneš, sada su svi postali pohlepni, od ugostitelja do frizera i trgovaca.
Posts by Robbie
-
-
TSLA -7% u premarketu, snizili cijenu vozila u Kini jer im pada prodaja
-
Znači likvidacijska vrijednost ADPL je trenutno oko 50% iznad trenutne vrijednosti na burzi. Po načelu neprekinutosti poslovanja vrijednost kompanije je uvijek veća od likvidacijske vrijednosti, bez obzira na vjerojatnost defaulta, samo tržište to mora prepoznati. Trenutne okolnosti se mogu relativno brzo promijeniti u slučaju primirja i početka pregovora između Rusije i Ukrajine.
-
Članak je iz 31.12., pa se slijedeća godina odnosi na 2023.
AD Plastik Grupa prolazi jedno od najzahtjevnijih razdoblja, ali intenzivno radimo na prilagodbi i očuvanju stabilnog poslovanja. U nimalo jednostavnoj godini ugovorili smo više od dvjesto milijuna eura novih poslova za europsko tržište, što je jako dobar pokazatelj. Sljedeća će godina biti vrlo izazovna, no najvažnije je očuvati financijsku stabilnost i održivost poslovanja. Tu će godinu obilježiti i kontinuirani razvoj internih procesa kako bismo spremni dočekali novi val uzleta automobilske industrije, koji sigurno dolazi, nadamo se – u što skorijoj budućnosti.
-
nastavak na FCF štoriju...
iz zadnjeg Q3/22 izvještaja LPI-ja CEO kaže sljedeće, odmah dobiješ dojam na čemu je naglasak:
90% izvještaja oil/gas kompanija je takvog narativa
Što mislite, da li smo na kraju padajućeg ciklusa ili slijedi još jedan waterfall? TSLA?
-
TSLA na 117$, ispuhuje se balon
-
Danas oštar pad USA tržišta, TSLA -9.5%
-
Za prvo mjesto nema dileme, to je sigurno Argentina.
Za njih će se kod Boga, a i šire zauzeti i moliti Papa Franjo čije molitve imaju najviše izgleda da ih Bog usliše.
Za viceprvaka nemam prognozu i ne marim jer nismo u igri.
Drvenu medalju već držimo u rukama što je veliki uspjeh, a možda je, ako nam božica Fortuna bude još malo naklonjena i zamijenimo za bronzu.
Vidite, ja nekako mislim da ćemo mi pobijediti Maroko, a Francuska Argentinu i tako obraniti naslov. Naravno, to je sve uz pretpostavku da suci neće nešto skuhati jer Messi mora osvojiti naslov.
Imam pitanje za vas, jeste to vi na avatar slici?
-
Novi ministar se želi dokazati, ali u startu radi ogromnu grešku s tim extra porezom svima. Podsjeća me na SDP koji kada je došao na vlast radio je pogrešku za pogreškom, pa nas je tada gurnuo u puno dublju recesiju nego što je trebala biti, pa bi tako mogli i s ovim porezom. Uglavnom, ako ste primjetili jednom kada se uvede neki novi porez teško se poslije ukida, jako teško.
-
Sto se u SAD-u desilo na kraju dana da biljeze ovakav rast?
Aha, Powell izjavio da usporavaju dizanje..dovoljno za 4 postotni rast 👌🏼👌🏼
Amerikanci idu gore dolje redovito bez sentimenta. Prvo neka dionica padne za 50 -60%, pa poslije naraste za 30-40%. To je pravo tržište za špekulante.
-
da dodam još......kao eventualni pozitivni okidać na zse moglo bi uvelike pomoći kad bi ovi predlagaći došli pameti i postali racionalni te odustali od extra harača.......jel inaće će "ukasti" dividendu nagodinu svima koji budu obveznici tog extra harača a to su sve redom firme kojima se najviše trguje na zse ako uopće i možemo reći da se na zse trguje.......
Idem razmisliti tko bi mogao biti na
“krivoj nozi”
Evo prvih izračuna koliko će država naplatiti novog poreza
Imamo prve izračune za ekstraporez: Nekim tvrtkama izbit će više od 100 milijuna kunaBudući da poslovna godina još nije gotova, tvrtke ne žele izlaziti sa službenim procjenama, no svi imaju izračunenovac.jutarnji.hr -
Kramarić je danas pokazao koja je svjetska klasa napadača, postigao bi i hat trick da ga izbornik nije zamijenio. Kovačić napokon pokazao što zna i može, samo da krene tako u kontinuitetu. Modrić je odigrao koliko može, ali i to je bilo dovoljno, godine ipak rade svoje, ali ima čeličnu volju i vrhunski talent. Bit će teško bez Modrića kada jednom ode.
-
Što mislite da li se na ovoj cijeni isplati kupovati dionice od kompanije AdPlastik?
Na gledalici vidim kako netko proda par tisuća dionica na 78 kn, automatski se obnovi nalog, a inače se ne vidi. Jel to sakriveni nalog ili se zove nekako drukčije?
Pratio sam današnje trgovanje. Nije bilo "automatsko" obnavljenje bida tj. danas nisu bili u pitanju skriveni nalozi.
odgovor na pitanje ti nitko ne može dati. Procijenu ćeš morati sam donijeti.Odlučio sam kupiti ovu dionicu AdPlastik, jer mi se cijena ispod 80 kn učinila dovoljno atraktivnom, bez obzira na Rusiju. Vidim iz obavijesti da AdPlastik sudjeluje na investicijskoj konferenciji 30.11., pa možda bude nekih novih informacija
-
But as shoppers head to stores to swoop up Black Friday deals, U.S. stock exchanges will open at their usual time, 9:30 a.m. EST, but will close at 1 p.m. instead of 4 p.m.
Sutra se radi skraćeno...
Black Friday, sutra se love niske cijene i popusti, pa možda bude i neka dionica na rasprodaji
-
Baš mi je čudno da danas padaju dionice u USA, a inflacija se počela smirivati. Možda je to zbog otkaza o kojima se piše na finance yahoo.
-
Što mislite da li se na ovoj cijeni isplati kupovati dionice od kompanije AdPlastik?
Na gledalici vidim kako netko proda par tisuća dionica na 78 kn, automatski se obnovi nalog, a inače se ne vidi. Jel to sakriveni nalog ili se zove nekako drukčije?
-
Može li netko staviti današnje vozarine za Dry Bulk, gdje se to može provjeravati?
-
Amazon otpušta 10 000 ljudi, a isti dan Jeff Bezos izjavio da planira pokloniti 124 milijarde $$$. Dionica je to popratila sa padom od 1,5%
-
Uz dužno poštovanje, zvučite mi kao oporba u hrvatskom saboru. Samo da je kontra. I protiv LNG-a i protiv Evra i protiv toga da se Horvat zaposli, a ne da cica proračun 6+6 i protiv da Hrvatska školuje ukrajinske vojnike itd.
Pogledajte malo kako se zadužuju češki, poljski ili mađarski građani. Mislite li da smo stabilnija zemlja od Češke pa da su nam kamate toliko manje zbog toga?
Kuna ne vrijedi pišljiva boba u svijetu i ovo je najbolji poklon pod bor koji nam dolazi 01.01.2023.
Dobro pišete kolega, Euro nam je najbolji poklon pod bor koji smo mogli dobiti kao industrijski nerazvijena i relativno siromašna zemlja sa korumpiranim političarima kojih se ni Rumunjska ne bi posramila, a sve to možemo zahvaliti dragom Bogu i lijepoj zemlji u kojoj ljetuju većinom stanovnici EU. Zajednička EU valuta Euro svrstava nas uz bok najrazvijenijim državama na svijetu, a to je Europska unija. Koliko god $ sada bio u paritetu sa €, to nije toliko bitno, već je bitnija kupovna moć građana EU, a ona je među 10% najvećih na čitavoj planeti.
-
Najnoviji članak o problemima u Credit Suisse koji su očito dosta veliki. Spominje se puno zainteresiranih investitora s Bliskog Istoka, ali poznavajući njihov mentalitet radeći tamo puno godina, njima je godina ili dvije za donošenje neke ulagačke odluke sasvim normalno, ali za banku u problemima je u dokapitalizaciji ulagački kapital potreban odmah.
Velika banka pogođena skandalima traži izlaz: ‘Do petka mora pronaći 2 milijarde dolara‘Nagađa se da druga najveća švicarska banka ukupno treba između četiri i osam milijardi dolara kapitalanovac.jutarnji.hr