S obzirom na promjenu trenda trenutno mi Adpl izgleda kao best buy, a ako uskoro dođe do početka pregovora između Rusije i Ukrajine, te u razumnom roku do neke vrste dogovora o završetku rata u Ukrajini trend bi mogao postati strogo rastući.
Posts by Robbie
-
-
AD Plastik se pohvalio odličnim rezultatima poslovanja, neto dobit se gotovo udvostručila, sklopljen milijunski ugovor
AD Plastik se pohvalio odličnim rezultatima poslovanja, neto dobit se gotovo udvostručila, sklopljen milijunski ugovorNeto dobit AD Plastik grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 580 tisuća eura, što je rast od 44,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, priopćila…slobodnadalmacija.hr -
Iz ovog izvješća danas se već lagano nazire pozitivan trend i preokret u poslovanju
-
Nije mi racionalan ovaj pad cijene dionice Adpl danas, jer kompanija posluje sve bolje i bolje u teškim okolnostima rata u Ukrajini i zelene tranzicije klasične stare autoindustrije u Europi u novu industriju i svih problema koje to sa sobom nosi, od puno skupljih automobila do manje potražnje i poticaja EU za kupnju tih automobila, a da ne kažem i uglavnom nedovoljno razvijene infrastrukture za električne automobile. U svim tim teškim okolnostima kompanija uspijeva isporučiti dobre rezultate, te možda dogodine i dividendu, a pojedinci (neka se sami prepoznaju) žele iskoristiti ovu paničnu rasprodaju za jeftinu kupovinu i kasniji možda i troznamenkasti rast cijene dionice u postotku.
-
Gnjavaža radno zakonodavstvo u HR, općenito u cijeloj EU, treba prijeći na SAD model gdje ne držiš radnika jer te sili ugovor nego držiš radnika jer je jako gospodarstvo i ako mu daš otkaz zbog neke kalkulacije ti ćeš morati uzeti nekog neiskusnoga za skoro istu plaću kada ga opet trebaš jer će onaj prošli naći bolje plaćeni posao u međuvremenu... Dobrom radniku je u jakom gospodarstvu njegovo iskustvo glavni osigurač za posao, a ne radno zakonodavstvo i sindikati... U biti ne samo dobrom radniku nego većini radnika osim onih koji koriste radni zakon i sindikate da se ne moraju truditi na poslu...
U svakom slučaju sumnjam da AD Plastika daje otkaze ljudima nakon dvije godine da bi uzela nove neiskusne. I za posao na traci je radnik sa godinu dvije iskustva puno produktivniji od novozaposlenog, a za vjerojatno najisplativije poslove projektiranja i razvoja iskusni radnici im sigurno nisu potrošna roba i lako zamjenjivi...
Očekujem bar 5 palaca dolje od dežurnih socijalista na dioničarskom forumu, nemojte me razočarati...
Pričao sam sa radnicima iz AD plastika digli su plače 5 posto a inflacija 30% od covida ovima u proizvodnji malo više mozda zato ljudi odlaze
Mislite da su druge korporacije (ne male firme, već one sa 1000+ ljudi) u domaćem ili pogotovo stranom vlasništvu podigle plaće za iznos inflacije? Raspitajte se malo kolike su plaće običnih radnika ili čak direktora u Končaru? A Končar je zvijezda Zse zadnje dvije godine, dok su plaće ispod prosjeka, ne samo Zagreba, nego općenito Hrvatske. Ta razlika je još i veća, pogotovo kada se uzme u obzir povišica u javnom sektoru ove godine pred izbore od 30-40%, koju privatni sektor ne može ili ne želi pratiti, bez obzira na dobit i branšu u kojoj posluje.
-
Može li mi tko od zainteresiranih kolega pojasniti čemu toliki natječaji za zapošljavanje u AD Plastik grupi ako se očekuju poremećaji u autoindustriji
-
Bacite pogled na preporuke naših analitičara za AD Plastik.
https://hr.bloombergadria.com/ekonomija/hrva…e-zaraditi/news
A za sve one koji imaju svoje cijenjeno mišljenje oko dvojbe "struja ili benzin", najbolji komentar je dao predsjednik uprave Marinko Došen koji je rekao:
"Za nas u ADPlastiku je apsolutno svejedno o kakvoj vrsti motora u autu se radi. Mi proizvodimo i prodajemo plastične dijelove za automobile."
Do sada, pa unazad 15-tak godina se pokazalo da obično treba raditi suprotno od preporuka Erste analitičara, što ne znači da ovaj put neće biti suprotno.
Evo jedne preporuke od Erste analitičara iz 2010. godine pa vidite koliko su tada bili u pravu. Preporuka je bila držati dionicu IGH na tadašnjih 340 €.
-
U financijskom izvješću za drugo tromjesečje, predsjednik solinskog AD Plastika Marinko Došen ističe pozitivan trend – uspješnu realizaciju novih projekata koji su započeli serijsku proizvodnju.
“Naše industrijalizacijske i projektne aktivnosti i dalje su u punom jeku. Do kraja godine očekuje nas početak serijske proizvodnje još šest projekata, a oni započeti u prvoj polovini godine uspješno se kreću prema dostizanju razina ugovorenih količina. Istovremeno, prodajne su aktivnosti vrlo intenzivne, što osnažuje našu poziciju i doprinosi daljnjem rastu”, kaže Došen, dodajući da u drugom polugodištu očekuje nastavak trenda i potpisivanje novih dodatnih ugovora. U prvih šest mjeseci AD Plastiku su prihodi porasli za 22 posto, na 80 milijuna eura, a tvrtka bilježi dobit na razini grupe od gotovo dva milijuna eura.
Pun pogon AD Plastika, Rimac ide korak naprijedwww.poslovni.hr -
I?
Jeste što čvaknili danas, kada se već nudi po diskontnim cijenama!
Ili čekate još niže?
Ja sam danas kupio jer vjerujem da uskoro slijedi preokret. Dionica je pala sa 17 na 12€(90kn) uz sve bolje poslovanje, sto se mora kad tad odraziti na cijeni, a tko je mislio prodati danas je valjda (ras)prodao, naravno ne racunajuci neke fondove(ne sve, svaka cast izuzecima) koji imaju svoju logiku za koju samo oni znaju.
-
+ADPL
Uskoro bi mogla porasti cijena zbog sve boljih fundamenata
-
Nevjerojatno da cijena ovdje stagnira nakon ovako dobrog izvješća, čini se da imamo veliki preokret u poslovanju, a trenutno je očito fokus na Končaru, ali niti on ne može vječno rasti, pogotovo nakon porasta od 100 - 150% u zadnjih godinu dana. Ovdje imamo priliku kupiti dionicu po niskoj cijeni, jer neopravdano se desio pad cijene dionice od -25% u zadnjih godinu dana, a sve uz stabilnost i rast poslovanja i polugodišnju dobit od preko 2 mil.€, ali dokazano dobro poslovanje se mora kad tad odraziti i na porastu cijene dionice.
-
komentari na današnji rast?..ovi hakerski napadi/ulazak nekog većeg još tamo od 45?
Ja sam kupovao od 45 nakon onih velikih paketa i ne planiram uskoro prodavati, jer dionica ima potencijala za dodatni porast. Objava današnje akvizicije, u kombinaciji sa isplatom dividende, te sa pisanjem po medijima o sve većim hakerskim upadima su sigurno doprinijeli današnjem rastu.
-
Upravo mi je sjela dividenda od SPAN-a, dogodine se nadamo i višoj, ali i sada je lijepo vidjeti je na računu, uz ovaj porast cijene dionice svi pokazatelji su trenutno pozitivni.
-
Bit će profitabilnosti jer je cybersecurity na koji se Span u zadnje vrijeme fokusirao posao sa velikom dodanom vrijednošću, za razliku od prodaje Microsoft licenci, a ni posla neće nedostajati s obzirom na učestalost i intenzitet hakerskih napada u zadnje vrijeme
Novi hakerski napad: Nakon KBC-a Zagreb na udaru i tvrtke ‘Labud‘ i ‘Badel 1862‘"Uzorak koji su dali hakeri prikazuje osobne podatke partnera (telefonske brojeve, fizičke adrese) i financijske podatke"www.jutarnji.hr -
Ja sam dodatno kupio SPAN, a što se tiče trgovanja sada je ključno prebaciti 50 Eura, što je psihička granica i na tom iznosu je prijašnji otpor, pa će poslije toga i rast biti lakši. Dionica ima puno potencijala, ovih dana bi trebala sjesti i dividenda, a nakon transakcija sa onim velikim paketima put prema gore je širom otvoren, te sada imamo tehnički moment rasta i potencijalno veliki posao sa državom i privatnim sektorom oko implementacije direktive NIS2 do kraja ove godine i početkom iduće.
Još jedno događanje tj. konferencija o cyber sigurnosti Span Cyber Security Arena
Vodeći stručnjaci za cyber sigurnost ove jeseni stižu u ZagrebKONFERENCIJA Span Cyber Security Arena po prvi puta će se održati 4. studenog 2024. godine u Zagrebu.www.index.hr -
Ako nekoga malo više zanima cybersecurity i koliko je bitan sada kada je sve na Internetu.
Kibernetički napad hakeri su izvršili u noći s 25. na 26. lipnja, zbog čega je nastao kolaps informatičkog bolničkog sustava u KBC-u Zagreb. Trebao je jedan dan da se sve vrati u normalu, a tijekom prošlog četvrtka sve se odrađivalo ručno pa su se i nalazi ispisivali rukom.
Iza napada na KBC Zagreb stoje najopasniji hakeri na svijetu: Tko je LockBitIza prošlotjednog hakerskog napada na KBC Zagreb navodno stoji zlogasna skupina LockBit, koja je bolnicu napala virusom LockBit 3.0; riječ je o vrlo opasnom…www.tportal.hr -
Potreba sigurnosti na Internetu je sa ovim posljednjim u nizu hakerskim incidentima došla na vidjelo i utrošit će se velika sredstva da se Cyber sigurnost dovede na prihvatljiv nivo, te da se što je moguće brže implementira NIS2 direktiva, a tu nastupa SPAN kao najkompetentnija kompanija za implementaciju te direktive.
-
Članak o napadu na hrvatske institucije
Ruski hakeri preuzeli odgovornost za napad na hrvatske institucije: ‘Dugo nismo posjetili Hrvatsku...‘Objavili su popis institucija koje su napali - Ministarstvo financija, Porezna uprava, Hrvatska narodna banka, portal HNB-a, Zagrebačka burza...www.jutarnji.hr -
ZSE ne radi jer je pod hakerskim napadom, bit će posla za Span koji ima najveći ugled u pogledu inicijative NIS 2 i prvi je u poslu informatičke sigurnosti u Hrvatskoj. Ovi napadi su uzeli maha: Hanfa, HNB, Ministarstvo financija, Porezna uprava, ZSE, KBC Zagreb...
-
Čini se da su završene transakcije sa velikim paketima dionica, te bi uskoro mogao krenuti rast cijene, uz očekivane bolje rezultate poslovanja u ostatku ove i tijekom iduće godine.