Ja cu bit zadovoljan i sa pozitivnom +0% ako naknade pokriju pad depozitnih kamata (razlika Q1.2024-Q1.2025)
Posts by Bull_over_Bear
-
-
[…]
Kad sam ovo napisao prošle godine, komentari su bili svakakvi. Izgleda da sam imao pravo.
Tek toliko.
Moram priznati da i dalje ne razumijem vaš stav. Vi gledate realno kratak vremenski period i tvrdite da postoji "prekupljenost". Da li Vi kupujete dionice za trade ili kao dugorocne investicije?
Da ove godine cijena kodt raste 100% a dobit 10%, po meni je i dalje podcijenjena i dobar buy. To sto je cijena trenutno pala zbog nakvarcanog u bijeloj kuci, to je dugorocnima svejedno. Preporucam da usporedite rezultate i cijenu konkurenata KODT-u pa da prema tome zakljucite jel podcijenjena ili precijenjena dionica.
Da li ste smatrali da ste u pravu kad je cijena skocila 15% u prvom mjesecu? Ili tek kada je negativni sentiment zahvatio cijeli market?
Zanimljiv podatak: Cijena dionice je pala a neto marže u Q4 pokazuju da profitabilnost i dalje raste.
P.S. poštujem vaše mišljenje iako se ne slazemo. Sretno sa daljnjim ulaganjima!
-
Očito ima dosta onih koji misle da će to još dobro rasti, iako se ne piše puno (nažalost nema parice i na sreću nema, ovdje to i nije moguće, onih koji su zaglavili unutra po puno većim cijenama kao na nekim kraljicama burze).
Mene malo brine, za budući rast, prekupljenost dionice. Ako pogledamo KODT2, rast YTD je 120%. Rast dobiti YTD je 54%. Ako uzmemo u obzir da rast cijene na dugi rok prati rast dobiti, mislim da je za očekivati usporavanje rasti cijene ili korekciju, što i nije loše jer je korekcija prilika za dodatno kupiti. Inače, sve dok vidim da u backlogu imajo posla za slijedeće 2 godine, za njih nema zime.
Od kud vam da je rast dobiti 54%?
Evo tablica za ovu godinu:The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Pokazatelj P/E, koji prati odnos cijene i neto dobiti je u padu naspram 2023, a ne u rastu (sto bi znacilo da je dionica jeftinija ove godine nego je bila prethodne)
-
Pokušao sam pronaći po ovoj temi i po internetu ali baš nisam razumio.
Koja je razlika između KODT i KODT2?
Je li svejedno koja se dionica kupuje?
Nisam uspio pronaći ima li razlike u isplatama dividendi?
U teoriji bi neka razlika bila jer je jedna povlaštena a druga redovita, no ne mogu pronaći kako se to na ovoj dionici manifestira.
Ako ne mislis na GS glasat, onda ti je svejedno.
U pravilu je KODT malo skuplji a KODT2 prati odmah iza svaku promjenu cijene.
Dividende su ti jednake za KODT i KODT2. -
-
Ako dobro citam, nije im bas nesto Q3 u ukupnim rezultatima. Slabiji od Q3 2023...
-
Glede stock-splita, ja se nadam da ce na sljedecoj GS biti o tome razgovora i da bi stock-split mogao biti jedna od tocaka dnevnog reda.
Ja sam osobno za stock-split, barem 1:10 ako ne i više (1:100?
).
No, i da se to ne desi, ako nastave izbacivati ovako dobre izvještaje, cijena ce rasti sa ili bez splita.
-
P/B(price-book):
ZABA - 2,57HPB - 0,89
IKBA - 0,94
-
Svi spavaju nad ovom dionicom.
Puno price i nade od kolega na HPB dijelu foruma no ovdje nista.
Za usporedbu par podataka:
/ P/S P/E ZABA 6.33 11.54 HPB 2.33 6.15 IKBA 2.08 4.87 -
"Key ECB interest rates
The Governing Council today decided to lower the three key ECB interest rates by 25 basis points. Accordingly, the interest rates on the deposit facility, the main refinancing operations and the marginal lending facility will be decreased to 3.25%, 3.40% and 3.65% respectively, with effect from 23 October 2024."
-
Zanimljivo je da su se odlucili smanjiti spread sa .50/.25 na .15
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
ECB spustio stopu za .25
"The Governing Council today decided to lower the deposit facility rate – the rate through which it steers the monetary policy stance – by 25 basis points. Based on the Governing Council’s updated assessment of the inflation outlook, the dynamics of underlying inflation and the strength of monetary policy transmission, it is now appropriate to take another step in moderating the degree of monetary policy restriction."
-
-
In July 2024, new EU car registrations saw a modest increase (+0.2%) with mixed results across the region’s four major markets: Italy (+4.7%) and Spain (+3.4%) recorded moderate gains, while the French (-2.3%) and German (-2.1%) markets experienced declines.
Seven months into 2024, new car registrations increased by 3.9%, reaching more than 6.5 million units. This is the result of a low comparison base. The bloc’s largest markets all showed positive but modest performance, with Spain (+5.6%), Italy (+5.2%), Germany (+4.3%), and France (+2.2%) all recording growth.
-
Postotak praznih stanova je lupetanje. Što znači prazan stan? U kakvom je stanju taj stan? Je li taj stan useljiv uopće? Koja mu je lokacija? Koji je stupanj završenosti radova?
Tvrde da je veliki broj praznih stanova.
Pa me zanima koji je to postotak preznih stanova? Na osnovu čega ovo tvrde?
Na temelju potrošnje struje.
-
Čestitke svim dioničarima KOEI!
Prošli milijardu kapitalizacije:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Digli se fondovi. Izgleda da će biti isplata dobiti iz 2023 i 2024 godine.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Znaci cirka 1.3-1.4 eura divke ako isplate sve.
p.s. Dobit u oba razdovlja je bila 0.7 eura neto po dionici.
-
-
Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 305 milijuna eura dobiti nakon oporezivanja u prvom polugodištu 2024. godine. Dobit je za 55 milijuna eura (+22,0%) veća u odnosu na prvo polugodište 2023. godine.
Ako ovako nastave, mogla bi biti masna divka nagodinu