Po meni su prebacili neke fakture v Q1 zbog ekstra poreza. Plus 40 % pojacanje zaposlenika, koji se na pocetku uče posla i nema od njih prihoda.
Šampanjac bude na hladnom još malo do Q1 izgleda 😆
Po meni su prebacili neke fakture v Q1 zbog ekstra poreza. Plus 40 % pojacanje zaposlenika, koji se na pocetku uče posla i nema od njih prihoda.
Šampanjac bude na hladnom još malo do Q1 izgleda 😆
Seller je riješen. Sad je put otvoren do novog ATH.
Prije rezultata Spana utorak 28.2. evo poslovanje slične romunske cybersecurity kompanije Safetech
u 2022.
Total turnover 2022/2021 +52 %
Operating result 2022/2021 +65 %
Net result 2022/2021 +70 %
Na ove rezultate : EV/EBITDA : 14
P/E : 21
Da bi investitori na burzi isto ocjenjivali SPAN ko ERNT, po istom EV/ EBITDA multiplu, SPAN bi vec danas morao biti 66 eur 🤷♂️
Ako bude dobro izvješće dokle bi mogli potegnuti?
Prvo da vidimo brojke, pa čemo onda pričati o vrijednosti. Sve ostalo je čisto nagadjanje.
Tako nekako. Racuni se placaju kad se zavrsi projekat. A dosta projekata se tempira da je zavrseno do kraja godine. Jer su budzeti klienta vezani na tekucu godinu.
ERNT Prihodi od prodaje Q4/Q3 + 44 %
IT industrija završava projekte kraj godine i naplačuje račune. Možemo očekivat jaki Q4 i na Spanu.
Sutra rezultati ERNT za 2022 ( po kalendaru za investitore )
BARD gospodin Lektor. Hvala za vaš feedback!
Jos jedna analiza rasti panoge u sledece 3 godine
I zašto je to dobra vijest za dionicare piše ICT portal u članku Snažan rast low code tehnologije u 2023.
Ovo po meni nije dionica koju se kupuje do sledeceg izvjesca. Span je napokon 20 godina rada docekao vrijeme za uspjeh. Sledecih 10 godina bude posla s Cloudom i Cybersecurity-jem, AI -jem i digitalnom transformacijom. Nisu za bezveze zaposlili 400 novih ljudi zadnju godinu dana. I jos traze. SPAN i ERNT sta jedini dvije growth dionici na ZSE.
Tek smo na pocetku, nastavlja se shopping do izvjesca a poslje ce postat skupo
Skupo za onog koji nije kupio.
Otišla baka s kolačima.
Izgleda da posljednjih 550 komada možda i nije ni bilo njihovo. Bila sta 2 naloga na 55.
AZ da! Ima na asku na 55 otvoreno kolicino i smanjuje za toliko koliko proda kad razbije bid.
Od 1.2. je bil promet do danas oko 45k, veliku vecinu je prodao on. A imao je 30k.
netko junački kupuje na 43, ovo mi sad miriše na proboj prema gore...bumo videli
Seller je pri kraju. Ima samo jos nesto vise od 2.5k
Rast u ovom segmentu ce biti najvaznija kod rezultata Spana za 14 dana. Tu se stvara Ebitda i Dobit.
Dobra vremena dolaze.
Dobro ga čiste, sa takvim tempom seller je sledeci tjedan riješen.
Romunska cybersecurity firma Safetech je dala vani ocekivane brojke (guidance) za 2023.
Total revenues 2023/2022 + 65%
Net result 2023/2022 + 100%
To su slicne cifre rasti prihoda za 2023 koje je imao u tom segmentu isto Span u 2022. Izgleda da rast tu ne popušta i ove godine.