1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mooji

Posts by mooji

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 12, 2023 at 1:47 PM

BTW iza onog kibernetskog napada na Ministarstvo za vanjske poslove Slovenije i jos par, prosli tjedan stoje Kinezi.

Kitajski odtisi na kibernetskem napadu na MZEZ
    Zazvonili so vsi alarmi. V eni izmed evropskih držav so preiskovalci odkrili in takoj tudi zasegli dva sumljiva internetna strežnika. Takrat se je začela…
    www.24ur.com
  • SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 12, 2023 at 11:05 AM

Slovenac samo krati jer mu probija 10 % u fondu (UCITS pravila max 10% u jednoj dionici). To mu je najjaca pozicija u fondu :)

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 11, 2023 at 1:55 PM

Da.

U zadnji godini i pol zaposlili su preko 400 novih zaposlenika (nešto su jih dobili sa Ekobitom), a očigledno nije dovoljno tolike su potrebe. Poduplirali su staff i još traže.

Ovi novi če tek ove godine početi da nose prihode, edukacija i trening traje prvo 6 mjeseci.

Ako pogledamo na njihovu web stranicu u ovom momentu traže : 13 inženjera i sistemskih administratora, 5 softwear developera, 5 konzultanta/project managera i jednog računovođu (toliko para treba brojat, treba još jednog :))

Zaposlenike tražijo za urede u Baku (Azerbejdžan), Kiev (Ukrajina), Chisinau (Moldova), Zagreb, Ljubljana i čak Chicago (USA)

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 7, 2023 at 2:26 PM

Halo Span, pomozi Slovencima 😀

Kibernetski napad na ministrstvo za zunanje in evropske zadeve
    Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZZ) je bilo tarča kibernetskega napada. Kot so sporočili, so v fazi izvajanja varnostnih ukrepov in ocenjevanja…
    www.rtvslo.si
  • SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 6, 2023 at 8:49 AM

Mislim Crna gora je dio Nata, to sam htjeo reci, I Rusi stvarajo probleme stalno. Narocito sada kad je vlada pro evropska.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 6, 2023 at 8:29 AM
    Quote from renchi

U poslu s jakim principalima, cesto si pod pritiskom ekskluziviteta jer se stite od konkurencije. Zato je dobro SPAN u da je mala kompanija. S druge strane MS nema najveci market share u cybersecurity, ali zato ima najveći rast. Ako je SPAN dobio posao za Crnu Goru u cybersecurity reklo bi se da je i MS zainteresiran da to bude njihovo, a ne, recimo, Cisco. Opasnost za SPAM je ovisnost o MS, ali ja ne vidim nista lose u tome biti vezan za najveceg. Zna li se sto vise o dobrom poslu u Crnoj Gori ?

Nista se ne zna jos. Za sad postoje samo fotografije sa ministrom, i da je veliki projekt crnogorske vlade digitalizacija i cybersecurity. Imaju tamo probleme sa Rusima zbog želje ulazka u Nato vec neko vrijeme.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 6, 2023 at 8:15 AM

Redirecting

Span-ov Ekobit zapoceo prodavat i softwear u Brazilu bankama i osiguravateljima

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 5, 2023 at 7:12 PM

Kolega Havi, stvarno mi je žao da ste slicno ko vecina hrvatskih brokera i portfolio managera pogrešno skužili poslovni model Spana. Vjerujte kolegu Mcvilliyu77 koji radi tamo i nemojte se previse svadjati s njim i drugima. Nema smisla jer ako ne vjerujete kolegu, onda rezultati Spana sami reflektiraju da niste u pravu. Ova prica da je Span zavisan samo od MS je pocela u momentu kad su svi iz finansijske industrije prodali dionice brzo po prvom skoku cijene od IPO. A svaki kvartal do sada i jos par kvartala koji slijede svi se drze za glavu. I glavobolja ce biti svaki kvartal jaca.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 5, 2023 at 4:10 PM

I zato ja mislim da ce konsolidacija malih partnera iti dalje i da ce Span odigrat ulogu konsolidatora.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 5, 2023 at 3:38 PM

havi

Slazem se sa vama u tome da je prerano. Htjeo sam samo reci da Span ima sve komponente koje trebaju za uspjesnu pricu. I to na globalnom nivoju. A cijena dionice je u biti stvar ocekivanja buduceg razvoja kompanije. I tu so velika ocekivanja zbog potenciala panoge. I zato cijena dionice raste.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 5, 2023 at 3:04 PM

havi

Ako citate moje postove, tamo budete nasli analize panoge koje rade globalni konsultanti i cak neke od Microsofta. Jasno se vidi da je Digitalna transformacija & Cloud & Cybersecurity - The Name of the Game. I to za sledecih 5 godina svi prognoziraju jaku rast. Ne treba insiderska informacija za kupovinu ove dionice. Treba samo kuzit trendove v IT. Span recimo ima i firmu koja se zove BonsAI. Znate sa cim se bave ? Sa AI. Imaju AI cak v imenu firme. Investitori to konacno kuze i zato cijena raste. Ja mislim da je tek dobro pocela.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 5, 2023 at 2:35 PM

Kako se meni cini su “ Slovenci koji su se vec davno trpali unutra” jedini koji su dobro analizirali SPAN, isto ko Ameri koji stoje iza racuna PBZ/Bank of New York (Top 6 pozicija).

Al polako, za 20 dana kad izlazi q1, vidjet cemo ko je u pravu. Onaj koji je prodao i sad vice Prijevara! ili oni koji kupuju. Ja se kladim na Slovence, Amere i ove zadnje.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 4, 2023 at 10:01 AM

CEO Nikola i ekipa iz Cybersecurity centra Spana bila jucer kod Marasha Dukaja - Ministara za javnu upravu i digitalizaciju Crne Gore. Veliki ugovor sa vladom Crne Gore ?

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 3, 2023 at 11:44 AM

Valuaciju treba radit po segmentima. Estonci prodavaju u glavnom licence i ne rade puno IT servisa gdje je marza velika. Sa tim poslom Span dobiva kliente, kojim ce prodavat servis sa marzom.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • April 3, 2023 at 9:44 AM

Procjena samog Microsofta : Rast prihoda iz Clouda do 2029 za Baltik i CEE + 400 %

The Baltics and Eastern Europe will see cloud market revenue almost quadrupling by 2029
    Cloud for manufacturing and retail market revenue in the Baltics and Eastern European regions will grow at an annual rate of 16.7% between 2022-2029, Fortune…
    news.microsoft.com
  • SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • March 31, 2023 at 3:21 PM
    Quote from havi

Bojim se da su novi vlasnici bili prilično nesigurni za održivost brzorastućih prihoda pa su transkacijsku valuaciju uvjetovali ispunjenjem nekih buducih ciljeva. U pravilu se prodavači ponašaju “take the money and run”, jel inače ni ne bi prodavali.

Kako meni pricaju ljudi iz Microsofta, je nova politika firme imat sto manje malih partnera, tako da žele konsolidirat vendorje. Moguce stari vlasnici nisu ni imali druge opcije. U svakom slucaju Span se širi i to je odlicno za prihode i cijenu dionice.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • March 31, 2023 at 2:54 PM

Sjajan potez. Svaka cast ! Konacno se trose pare iz IPO. Baltik je poslovno blizu i Skandinaviji, tako da se tu otvara bezbroj mogucnosti tamo gdje su najjaci - Cloud i Cybersecurity. Ako pocnu samo sa starim klientima ove firme, bit ce posla i prihoda vrh glave. Zato je i stari vlasnik insistirao da se djeli i neki prihod u sledecim godinama.

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • March 27, 2023 at 9:39 AM

Dolaze pare za biznis.

IMF staff reaches agreement with Ukraine for $15.6 bln program
    The International Monetary Fund said on Tuesday it had reached a staff-level agreement with Ukraine for a four-year financing package worth about $15.6…
    www.reuters.com
  • SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • March 21, 2023 at 8:48 AM

Novo partnerstvo i nova nagrada :

[SPAN AWARDS]

Span je prošle godine postao partner ugledne tvrtke Saviynt, globalnog lidera na polju pametnih rješenja vezanih uz upravljanje identitetima, a već ove smo osvojili i njihovu nagradu! U Londonu, na konferenciji Saviynt partnera i korisnika nagrađeni smo za “Fastest transaction in 2022“, odnosno za najbrže sklopljen ugovor. Sa Saviynt alatima i platformom radimo na implementaciji rješenja na području identiteta, pristupa i nadzora, a ova nam je nagrada još jedna potvrda da je Saviynt napravio dobru odluku kada nam je ukazao povjerenje. Veselimo se budućoj suradnji!

Izvor : Linkedin

• SPAN (SPAN d.d.)

• mooji
    • March 15, 2023 at 12:22 PM

Verovatno ce bit na kraju nesto veča utjež jer ima Span oko 15 % veču free float tržišnju kapitalizaciju od ADPL.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt