PBZ/ The Bank of New York opet kupuje Span
Posts by mooji
-
-
Tankerska izplacuje preko 200 mio EUR malim dionicarima TUHO negdje do sride sledeceg tjedna. Ako se vrati samo 5 % tih para na ZSE bit ce veselo na Crobexu.
-
Slijedeci tjedan je FI za Q1.
Prošle je godine Q1 bio jako dobar sa oko 2.3 miliona eura dobiti. To je ujedno bio i najbolji kvartal prošle godine.
Kada bi se jednako ponovilo i ove godine, bio bi to odlican rezultat.
Ja cu biti optimisticniji. 3 mio EUR odnosno + 30 %
-
Herve Tessler CEO Noventiq (Cloud, Cybersecurity, Digital Transformation, Business Solutions) -
Microsoft partner
- Veliki globalni SPAN
"I want to double our business every two years, I call that the two-by-two strategy,"
"We want to double profit, double revenue, double EBITDA, and double our customer base."
-
Tu je i program otkupa vlastitih dionica ove i slijedeće godine za koji je SPAN odvojio priličnu svotu iz koje kada se izračuna prosječna cijena po dionici, ta cijena ispada prilično veća od ove koja je sada.
U pravu ste. Te teme vec dugo nije niko spominjao. Ali
Span je 31.3. 23 otpustio 6415 trezorskih dionica, tako da jih ima jos 13614 komada. Sad slijede otpuštanje za nagradu upravi (prošle godine u 6. mjesecu 7191 komada) i na jesen još 4500 komada za 10 % bonus onima zaposlenicima koji su upisali ESOP v IPO. Po ovim brojkama su prakticki ispraznili trezor. A trebaju svake godine za nagrade i ESOP oko 15.000 dionica. Treba bo pocet polako kupovat.
-
A kaj se tice valuacije…Jel niste bas vi ili je to bio neki vas prijatelj pisali na tom forumu pre par tjedna da ne mozes usporedzivati Ernt i Span? Sad je dobar moment da se donosi odluka o tome. A mozda da sacekamo 15 dana ? Mozda ce bit lakse. Ko bi znao.
-
Kolega havi
Sve informacije koje postam, su javno dostupne. Sve je na internetu. Ako bi uradili domaču zadaću in uložili malo napora (pratili web) znali bi sami. Al najlakse je bit negativan per se kad drugi zaradjuju, a vi ne.
-
To je jedino bitno :
ICT Business | Nastavak rasta globalne IT potrošnje 5,5 posto u 2023.Predviđa se da će svjetska IT potrošnja u 2023. iznositi ukupno 4,6 trilijuna dolara, što je povećanje od 5,5 posto u odnosu na 2022., prema Gartneru. Unatoč…www.ictbusiness.info -
Toliko opet nekih rijeci o tome zasto je par pojedinca iz menedzmenta prodalo mali dio svojih dionica pre 6 mjeseci. Morate znat da su to inzenjeri, koji su radili 30 godina da su konacno osjetili neke pare na racunu. Od njih jedan ima tezko bolest. Jos jednom - Inzenjeri su, njima finansijske valuacije nisu jaka stran. Prodali su po cijenama koje su bile tada na trzistu.
Jedini covjek iz menedzmenta - uprave Spana, koji zna nesto o valuacijama je Dragan Markovic. On nije prodao ni jednu dionicu.
-
BTW iza onog kibernetskog napada na Ministarstvo za vanjske poslove Slovenije i jos par, prosli tjedan stoje Kinezi.
Kitajski odtisi na kibernetskem napadu na MZEZZazvonili so vsi alarmi. V eni izmed evropskih držav so preiskovalci odkrili in takoj tudi zasegli dva sumljiva internetna strežnika. Takrat se je začela…www.24ur.com -
Slovenac samo krati jer mu probija 10 % u fondu (UCITS pravila max 10% u jednoj dionici). To mu je najjaca pozicija u fondu
-
Da.
U zadnji godini i pol zaposlili su preko 400 novih zaposlenika (nešto su jih dobili sa Ekobitom), a očigledno nije dovoljno tolike su potrebe. Poduplirali su staff i još traže.
Ovi novi če tek ove godine početi da nose prihode, edukacija i trening traje prvo 6 mjeseci.
Ako pogledamo na njihovu web stranicu u ovom momentu traže : 13 inženjera i sistemskih administratora, 5 softwear developera, 5 konzultanta/project managera i jednog računovođu (toliko para treba brojat, treba još jednog
)
Zaposlenike tražijo za urede u Baku (Azerbejdžan), Kiev (Ukrajina), Chisinau (Moldova), Zagreb, Ljubljana i čak Chicago (USA)
-
Halo Span, pomozi Slovencima 😀
Kibernetski napad na ministrstvo za zunanje in evropske zadeveMinistrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZZ) je bilo tarča kibernetskega napada. Kot so sporočili, so v fazi izvajanja varnostnih ukrepov in ocenjevanja…www.rtvslo.si -
Mislim Crna gora je dio Nata, to sam htjeo reci, I Rusi stvarajo probleme stalno. Narocito sada kad je vlada pro evropska.
-
U poslu s jakim principalima, cesto si pod pritiskom ekskluziviteta jer se stite od konkurencije. Zato je dobro SPAN u da je mala kompanija. S druge strane MS nema najveci market share u cybersecurity, ali zato ima najveći rast. Ako je SPAN dobio posao za Crnu Goru u cybersecurity reklo bi se da je i MS zainteresiran da to bude njihovo, a ne, recimo, Cisco. Opasnost za SPAM je ovisnost o MS, ali ja ne vidim nista lose u tome biti vezan za najveceg. Zna li se sto vise o dobrom poslu u Crnoj Gori ?
Nista se ne zna jos. Za sad postoje samo fotografije sa ministrom, i da je veliki projekt crnogorske vlade digitalizacija i cybersecurity. Imaju tamo probleme sa Rusima zbog želje ulazka u Nato vec neko vrijeme.
-
Span-ov Ekobit zapoceo prodavat i softwear u Brazilu bankama i osiguravateljima
-
Kolega Havi, stvarno mi je žao da ste slicno ko vecina hrvatskih brokera i portfolio managera pogrešno skužili poslovni model Spana. Vjerujte kolegu Mcvilliyu77 koji radi tamo i nemojte se previse svadjati s njim i drugima. Nema smisla jer ako ne vjerujete kolegu, onda rezultati Spana sami reflektiraju da niste u pravu. Ova prica da je Span zavisan samo od MS je pocela u momentu kad su svi iz finansijske industrije prodali dionice brzo po prvom skoku cijene od IPO. A svaki kvartal do sada i jos par kvartala koji slijede svi se drze za glavu. I glavobolja ce biti svaki kvartal jaca.
-
I zato ja mislim da ce konsolidacija malih partnera iti dalje i da ce Span odigrat ulogu konsolidatora.
-
Slazem se sa vama u tome da je prerano. Htjeo sam samo reci da Span ima sve komponente koje trebaju za uspjesnu pricu. I to na globalnom nivoju. A cijena dionice je u biti stvar ocekivanja buduceg razvoja kompanije. I tu so velika ocekivanja zbog potenciala panoge. I zato cijena dionice raste.
-
Ako citate moje postove, tamo budete nasli analize panoge koje rade globalni konsultanti i cak neke od Microsofta. Jasno se vidi da je Digitalna transformacija & Cloud & Cybersecurity - The Name of the Game. I to za sledecih 5 godina svi prognoziraju jaku rast. Ne treba insiderska informacija za kupovinu ove dionice. Treba samo kuzit trendove v IT. Span recimo ima i firmu koja se zove BonsAI. Znate sa cim se bave ? Sa AI. Imaju AI cak v imenu firme. Investitori to konacno kuze i zato cijena raste. Ja mislim da je tek dobro pocela.