Cloud i Cyber Security + 44 %
Razvoj softvera + 54 %
25 mio para na računu
EV/EBITDA = 8
Ebitda + 40 % na rekordnoj razini 10 mio EUR
Bonbon.
Cloud i Cyber Security + 44 %
Razvoj softvera + 54 %
25 mio para na računu
EV/EBITDA = 8
Ebitda + 40 % na rekordnoj razini 10 mio EUR
Bonbon.
Span Cyber Security konferencija
Rast EBITDA +39 %….a Cybersecurity usluge tek počinju radit u početku 2025, kad bude vani lista 900 poduzeća pod NIS 2.
Po meni super rezultati. Mislim da je pad cijene više posljedica migracije špekulativnog novca v Koei gdje su rezultati stvarno izvrsni.
Vratija se Šime : AZ obvezni mirovinski fond kategorije A došao na 18. poziciju u knjigi dioničara SPAN - 20.000 komada
Najbolja adresa za AI u Hrvatskoj.
Ne znam za takav datum.
Mislim da sam negdje čitao da nakon što isteke datum da firme imaju još 12-16 mj da provedu DORA ni NIS2. tako da nece to samo tako preko noći biti sve. Audit bude radio review, ali kazne neće biti odmah neko možda tek kasnije.
DORA : 17.1. 2025 najkasnije moraju svi imat sve poslozeno…Odmah poslije krece audit revizija. Kazne po logiki ako nije sve OK….brzo…Ali DORA je za finansijske institucije, ovi imajo pare, a sto je jos bitnije, kod finansijskih institucija nema zajebancije. Ugled i povjerenje klienata, koji tamo drze pare, je jedina bitna stvar. Bitnija nego troskovi in dobit v bilancu. Tu nece bit izbjegavanja i spekulacija. Ovi ce se drzat roka 17.1. 2025. Ako se tu gubi povjerenje, brzo ce zakljucit z biznisom. Moje misljenje….vezano na iskustva odnosno insighta u modus operandi finansijskih institucija. Al ima logike u tome.
Mirovinci očito dižu limit, jedan je još dokupio izgleda, sad moraju reagirati i drugi
Kako znate da nije opet kupio RBA mirovinski?
Nisam napisao da nije kupio…napisao sam da je jedan od njih kupio…Sasvim moguce da je bil RBA mirovinski.
Mirovinci očito dižu limit, jedan je još dokupio izgleda, sad moraju reagirati i drugi
EBITDA 3.3 mio EUR u q2, ako se to ponovi u q3 ide to nazad na 70 eur.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…esti_ostalo_d_0
I tak, izgleda da ova orijentacija SPANa na cybersecurity ipak nije bzvz...
Da, znaju oni dobro sta rade, samo nista nije od danas na sutra kako bi voljeli investitori
Kakvo će tu biti kvartalno izvješće, zna li tko kada je izvješće?
Verovatno zadnji dan u 7. mjesecu ko obicno kod njih. Prihodi ce bit raketa, jer opet dolaze MSFT licence iz Ukrajine, tako da mora i profitabilnost y/y jako poskociti.
Erste mirovinci su ovaj put 🎯 sa kupnjom dionica.
Da, kupili su dodatnih 30 %
“Hrvatska poduzeća se pripremaju za uvodjenje obveznog eRačuna u gospodarstvo od 2025. godine”
Sad je više jasno zašto je Span kupio firmu Trilix prošli tjedan.
Procijena : Hrvatska + Slovenija = 1500 tvrtki pod NIS 2
Jer je prije toga bez pravog razloga palo.
Analize/valuacije jos uvjek potpiraju cijenu iznad 60 eur.
Podupiru ili potpiruju?
I prvo i drugo 🤘
Jer je prije toga bez pravog razloga palo.
Analize/valuacije jos uvjek potpiraju cijenu iznad 60 eur.
Raiffeisen mirovinac kupuje svaki dan na marketu…
Imaju para skoro za 20 % trzisnje kapitalizacije na racunu. 17 milijona EUR. Jos uvijek gledaju da bi kupili koju firmu u Njemackoj, odnosno DACH regiji.
Display MoreDisplay MoreBio sam na callu danas. Dobar je bio, pozitivan.
Cybersecurity, rast pocinje ove godine, ali prava kapitalizacija od 2025 na dalje. Prema upitima i komunikaciji koju imaju, SPAN se prepoznaje kao go-to firma za cybersecurity u Hrvatskoj.
Ukraina se vraća, to je odlično.
..i još dosta toga.
PS. mooji, teško ti je ovdje pomoći ljudima koliko god se trudio.Je su li govorili kolike su očekivane profitne marže?
U cybersecuritiju je ogromna konkurencija. Ukrajna je zemlja u ratu i tamo marže ne mogu biti velike, ali porezi su sigurno ogromni.
Za cybersecuriti su ljudi vec zaposleni, to znaci da Span vec ima tu fiksne troskove, koji se vec vidu u izkazu uspjeha 23, 24…Tako da prihodi kad dodju iz ovog dijela svi idu direktno v EBITDA. Zato bude profitabilnost tu ekplodirala.
CEO Span Dujmovic na danasnjem conf callu za investitore
1. Strelovita rast prihoda iz Cybersecurity usluga u 2025
2. Prihodi iz prodaje licenca u Ukrajini vec u ovom kvartalu…25 mio EUR bilo pred ratom, sada jos dodatno veliki novi ugovori. Bit ce vidno vec u reportu 30.7. 24
3. Velika potražnja po AI uslugama