Span ima tvrtku u Chicagu, ako prodaje svoje usluge za Ameriku preko njih nema carina.
Posts by mooji
-
-
Od 5. svibnja 2025 nema više pardona.
Ključni datumi i obveze za kategorizirane tvrtke prema Zakonu o kibernetičkoj sigurnosti. Rokovi su počeli teći.
#ncsc #pixi #nias | Marko GulanUpozorenje za kategorizirane tvrtke prema Zakonu o kibernetičkoj sigurnosti: Rokovi su počeli teći Nacionalni centar za kibernetičku sigurnost (#NCSC) započeo…www.linkedin.com -
Marko Gulan, konzultant za cybersecurity o NIS2 :
#nis2 #cybersecurity #riskmanagement #compliance #strategicthinking | Marko GulanNIS2 i Zakon o kibernetičkoj sigurnosti: Usklađenost se ne kupuje. Ona se gradi! Nedavno sam pozvan u jednu tvrtku na konzultacije – neposredno prije njihove…www.linkedin.com -
Ulazimo u potpuni Trump show: Mogli bi profitirati DOK-ING, Orqa FPV, ali i tvrtke kao Span sa svojim cyber security rješenjima - Poslovni dnevnik
https://www.poslovni.hr/hrvatska/ulazi…senjima-4469539Kužim za DOK-ING i Orqa, ali koje ono Span ima riješenje. Koliko znam ima samo ljude, ali da ima neki security proizvod prvi glas
ili možda kupili nekaj od Izraelaca.
Pa tako kako možete s novci EU fondova kupit dronove od Orqe, isto možete kupit Cybersecurity rješenja (usluge) od Spana. Ja bi rekao da Bešlič, koji je osnivač i vlasnik Sofascora zna šta priča....
-
Ulazimo u potpuni Trump show: Mogli bi profitirati DOK-ING, Orqa FPV, ali i tvrtke kao Span sa svojim cyber security rješenjima - Poslovni dnevnik
-
Ne znam, pitanje je kako to oni planiraju implementirati. Ne vjerujem da imaju in-house rješenja što ponovno znači preprodaju tuđih licenci i softvera. Marže u tom slučaju nisu velike, a zaposlenici dobivaju dodatan posao (nešto rade i sada). Bit će tu i usluga konzaltinga te održavanja, ali pitanje u kojoj mjeri i koliko će popraviti dobit. Konzaltiraju i sada oko drugih stvari pa se nismo previše usrećili.
Preprodaja licenca i softvera (i iz Cybersecurity-a) se izkazuje u drugom segmentu, u ovom u kojem pricamo je samo service i tu so marze prave. Mislim da cemo vidjet to profitabilnost vec u H1 ako ne vec u Q1.
-
Pitanje je samo u kojoj mjeri će porast Cybersecurity segmenta podiċi neto dobit.
Porast u ovom segmentu ti direktno podigne EBITDA, jer troskovi su u glavnom zaposleniki. A ovi su na istoj plači ako rade puno ili nista.
-
Jedna sa Linkedin-a....
Obratite pažnju na odgovor Mirana Gosta, direktora Hakom-a (Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti)....dole na kraju stranice.
#fima #izazovinvestiranja #capital #markets | Milan HorvatSpan d.d. je kompanija čije vrijeme tek dolazi. Ukupni prihodi u 2024. godini iznosili su im 182 milijuna eura, što je 26% više nego u 2023. godini. EBITDA…www.linkedin.com -
Valjda ce uprava shvatiti i primiti se posla a ne glumiti brokere i kvazi bogataše !!! Jer ako nece oni netko drugi ce raditi ....
Cloud i Cybersecurity
PRIHODI q4 2024 /q4 2023 +44 %
Počeli su raditi…u ovom mjesecu napravljen je i popis kritične infrastrukture (poduzeća pod NIS2)….tako da posla vrh glave u sledecim kvartalima.
-
Konačno kategorizacija kritične infrastrukture.
Kibernetički napadi: Tvrtke nespremne, gube milijuneKibernetički napadi u Hrvatskoj rastu, a tvrtke su nespremne. Gubici u 2024. dosegnuli su 17 milijuna eura, uz porast napada od 20 posto.hr.bloombergadria.com -
Osnovali su krajem godine društvo Span B. V. sa sjedištem u Nizozemskoj, kojemu je cilj ojačati komercijalne i strateške veze s najvažnijim partnerima, Microsoftom i Googleom.
Niko se nije pitao kaj stoji iza toga. Kad bude jasno, cijena dionice neče biti više na ovoj razini.
-
Cloud i Cyber Security + 44 %
Razvoj softvera + 54 %25 mio para na računu
EV/EBITDA = 8
Ebitda + 40 % na rekordnoj razini 10 mio EUR
Bonbon.
-
Span Cyber Security konferencija
Span Cyber Security Arena: sve o najnovijim trendovima i nadolazećim rizicimaPo prvi puta smo organizirali konferenciju Span Cyber Security Arena koja je okupila više od 500 posjetitelja u zagrebačkom hotelu The Westwww.span.eu -
Rast EBITDA +39 %….a Cybersecurity usluge tek počinju radit u početku 2025, kad bude vani lista 900 poduzeća pod NIS 2.
Po meni super rezultati. Mislim da je pad cijene više posljedica migracije špekulativnog novca v Koei gdje su rezultati stvarno izvrsni.
-
Vratija se Šime : AZ obvezni mirovinski fond kategorije A došao na 18. poziciju u knjigi dioničara SPAN - 20.000 komada
-
Najbolja adresa za AI u Hrvatskoj.
Span on LinkedIn: #spanit #iso #iso42001[ISO CERTIFIKATI] Span je prvi u Hrvatskoj uspješno proveo certifikacijski audit za normu ISO/IEC 42001:2023, međunarodni standard koji definira zahtjeve za…www.linkedin.com -
Ne znam za takav datum.
Mislim da sam negdje čitao da nakon što isteke datum da firme imaju još 12-16 mj da provedu DORA ni NIS2. tako da nece to samo tako preko noći biti sve. Audit bude radio review, ali kazne neće biti odmah neko možda tek kasnije.
DORA : 17.1. 2025 najkasnije moraju svi imat sve poslozeno…Odmah poslije krece audit revizija. Kazne po logiki ako nije sve OK….brzo…Ali DORA je za finansijske institucije, ovi imajo pare, a sto je jos bitnije, kod finansijskih institucija nema zajebancije. Ugled i povjerenje klienata, koji tamo drze pare, je jedina bitna stvar. Bitnija nego troskovi in dobit v bilancu. Tu nece bit izbjegavanja i spekulacija. Ovi ce se drzat roka 17.1. 2025. Ako se tu gubi povjerenje, brzo ce zakljucit z biznisom. Moje misljenje….vezano na iskustva odnosno insighta u modus operandi finansijskih institucija. Al ima logike u tome.
-
Mirovinci očito dižu limit, jedan je još dokupio izgleda, sad moraju reagirati i drugi
Kako znate da nije opet kupio RBA mirovinski?
Nisam napisao da nije kupio…napisao sam da je jedan od njih kupio…Sasvim moguce da je bil RBA mirovinski.
-
Mirovinci očito dižu limit, jedan je još dokupio izgleda, sad moraju reagirati i drugi
-
EBITDA 3.3 mio EUR u q2, ako se to ponovi u q3 ide to nazad na 70 eur.