1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Baltazar

Posts by Baltazar

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Baltazar
    • April 14, 2020 at 12:54 PM

Pogledao sam statistiku. Adriatic osiguranje je imalo rast od 29,74% zaračunate bruto premije u prvom kvartalu ove godine. Također, broj automobilskih nesreća je 25% manji za prva 3 mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Obzirom na navedene brojke i elastičnost poslovanje društva za vrijeme prošle krize možemo očekivati izvrsne rezultate . Šteta zbog dividende, ali već će se nekako valorizirati dobro poslovanje, samo treba strpljenja.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Baltazar
    • March 2, 2020 at 1:03 PM

Zaračunata bruto premija Adriatic osiguranja je rasla 13,31% a sektor je imao rast 11,26 % za 2019. godinu. Dobit je ista kao prošle godine, vjerojatno zbog troškova u Italiji ili računovodstvenih kategorija. Zanimljiv i čudno velik je rast bruto premije Adriatic osiguranja od 41,03% za siječanj ove godine obzirom na bazu i sve ostale varijable što je naravno samo pozitivno u smislu poslovanja. Rast sektora u siječnju ove godine je iznosio 8,22%. Mislim kako je ovo jedna od najjeftinijih dionica na našem tržištu, jedini nedostatak je likvidnost. Koliko znam riješili su problem s nadzorom-HANFA. Zbog toga vlasnici dionica mogu očekivati isplatu dividende u ovoj godini.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt