Nuu...jel zna tko kako ce se odrazit na cijenu dionice ova najava o dokapitalizaciji?
Kako se meni cini ispada da ce ici npr. 1 na 10...ovisno kakvo misljenje dobiju...mišljenja??
Nuu...jel zna tko kako ce se odrazit na cijenu dionice ova najava o dokapitalizaciji?
Kako se meni cini ispada da ce ici npr. 1 na 10...ovisno kakvo misljenje dobiju...mišljenja??
Eto je na ZSE po 38.....i kaj sad?
I kaj sad delat?..... dat po 38 ili se kockat?
Ovako se je pisalo 2008 god.
Ingra će ukupno za zakup i otkupnu cijenu dobiti 132,88 milijuna eura. U slučaju plaćanja zakupa kroz 28 godina, Ingri će dobiti 210 milijuna eura.
Molio bih ako cemo vračat igrat se proroka sto ekipa mislite,i da li imate informacije koliko novaca jos Ingra duguje za otplatu kredita za izgradnju Arene te koliko i na koji rok jos ima pravo onih 7.5milja eura rente godisnje?
Te sto je sa onih 350 tis.Openheimovih dionica koke su trebale biti osobno jamstvo za dobivanje kredita 2010.god.
Nekim grubim izracunom usprkos svim zaduzenjima realna cijena kada se ukalkuliraju sve buduce otplate za Arenu,Ingri daju vrijednost od cca.100 eura po dionici.
Napominjem to je neki moj grubi izracun.
Zanimame sto vi mislite o tome??
Display MoreDisplay MoreUkoliko je operativno stabilizirano na nulu, kupili su i neke brendove koji vrijede.
Rus je upravo kupio Mikado, prvu čokoladu na svijetu s rižom. To nema niti Nestle, niti Mondalez, imalo Zvečevo i otišlo za neku siću.
Potencijal marketinški je u najmanju ruku odličan.
let that sink.
Drugo s 30% premije na BV (pitanje ima li tu nevalorizirane imovine) dolazi do 15.8€.
Ako gledamo max 15% free float dionica, to je cca 60.000kom.
Cca 3 € ekstra je niti 200.000€ da se riješi svih nas, potencijalnih zanovijetala.
Optimisticno mislim da ide 15-16€ range.
Zimzi bravo, u parama si 😎
Drago mi je da sam bio pesimistican, iako sam se dijela riješio. Čestitke svima koji su izdržali ovu patnju godinama.
Druze znam da je nazahvalno dijelit takve savjete..ali što uciniti,obzirom da javne ponude nema....prodavat na ovoj cijeni na burzi ili čekat?
Realno u dionicu sam usao bezveze sa desetak kom.cisto jer sam iz jednog drugog konditora izasao sa lijepom cifrom..pa umjesto kladionice odigro na zvecevo...sto uradit prodat ili cekat??
Pise da je kupovao po 46eura..znaci li to da ponderirani prosjek raste?
Ili pojeo vuk magare?
Imam neku sicu na ovome jos dok je bila 20 hr.novaca.Što mislite kolike su šanse za delist.??
Sve si kontam rus je to...drž nedaj...
Ako si radio u ingri onda znaš kako je sastavljen ugovor za arenu. I šta se se događa sa 4 zadnje godine s isplatom od strane grada zg i države... I koliko ona iznosi
a koliko iznosi? nisam upucen ?
Uff...ako me pamcenje sluzi neka cifra od preko 100milijuna kn je bila u igri,to je bio i prijepor pregovora sa državom i gradom.
znam da je bilo burno tih dana i firmi.
Kako su se poslje dogovorili da me ubijes ne sjecam se tocno....Meni je to i manje bilo bitno jer ja onda sam bjezo od dionice ko vrag od tamjana (budala)
Da sam bio pametan danas bi bio car...al bilo pa proslo....
Nego sad imam neku siću i redovito pratim stanje u top 10.
I kazem znam Peju i Debla i Sandru....i to nisu vise mladi šljakeri...a mozgovi su...
I cijelo vrijeme me svrbi dlan kad vidim da oni uredno kupuju...nisam dovoljno pismen da dokucim koji je njihov motiv?
Potrosili su dosad fine sume...a sumnjam da to rade da bi danas sutra uzeli par kn dividende ili prodali za par kn vise....mora tu biti neki master plan posrijedi.
Slazem se,sva logika je na strani navedenog.
Medutim ono sto mene kopka je koji motiv imaju ovi u top 10 da podebljavaju pozicije?
Ok jedno je kada bi ko recimo menađeri Podravke si dijelili povlastene diomice,pamono racunas nisam je platio 10 nego 5 pa ajd naci cu budalu kojoj cu uvalit.
Ali ovi kupuju i na 3 ...10..17kn.
Sto bi mogo biti razlog....?
A sto se tice istiskivanja...ha gle nisu u postotku ko sto je ddjh ili dlkv ali opet posto je ovo Hr.sve je moguce.
Poslje te pljacke malih ništa im ne vjerujem.
Snimam ju još od 4 kn, ali nikako da skupim hrabrosti da ubodem malo. Kako cijena raste sve mi je rizičnija. A svašta tu može biti, i top i flop. Ponekad se sjetim onog ludila u Sanaderovo vrijeme kad je od 2000 otišla na 60 000 ili više. Ingra je bila prva violina, prima balerina tih ludih vremena.
Tih godina sam radio u Ingri,dobro se sjecam tog ludila,u firmi je bila atmosfera ko iz filma Vuk sa W.str.
Eh da sam onda imao dionice....al eto bilo pa proslo.
Ono sto je zanimljivo u to vrijeme netom prije potpisivanja ugovora za izgradnju dvorane/a Ingra nije imala bas neke extra projekte i procesu izrade ili tijeku.
Mucili su se sa onim urbanim vilama,radili su nesto sitno na Bliskom Istoku ali sve u svemu osim stare slave nije tu bilo bog zna cega.
I onda sa nekih <100 radnika dolazi rast na nekih 300 zaposlenika naravno nakon potpisa ugovora za gradnju Arene,i to samo u upravnoj zgradi,gradevince ne racunam.
Dionica tu krece letit u nebo,stara garda znamo koji prodaju svoje i sad imamo sto imamo.
Ono sto mene zanima s obzirom na to da je realno dionica porasla iskljucivo jer se je na samo Ingrino poslovanje gledalo kao dugorocno stabilno zbog odnosa najma...dakle keš na racunu,najamnina sigurna =ostaje novaca za servisiranje kredita +neki sitni projekti = win dionica.
Medutim nitko nije ocekivao da ce stara garda unovcit svoje i time prouzrocit pad povjerenja u dionicu,ok tu se je jos poklopila i kriza i rat na B.I. ali sve skupa nebi utjecalo toliko, koliko odlazak/prodaja starih igraca.
Koje su sanse da dionica krene na cifre od 1000kn +???
Jer ovo krcanje ekipe u top 10 pogotovo Debana i Pejovica mi sugerira da su dugorocne projekcije strašne...njih dvojca su dosli skoro iz školskih klupa u Ingru,oni su tamo doktorirani od malih nogu sto bi se reklo,netko to orkestrira iz sjene.
Sve mi se cini da je to dobar smjer za imatelje dionica da bi ta dionica mogla poletit visoko ...jedino sto me muci da se ne dogodi perfidni sistem istiskivanja malih dionicara kao u primjeru dlkv a potom i ddjh.
Kaj vi mislite??
Koliko je realno da ode ne samo na 1000kn nego ono 10000-20000 tis. Pa i vise?
slazem se..nisam pogledo kolicinu.
Svejedno koji onda hazader moras biti kupovat po 70-120kn pa i "malu kolicinu"?
Ovo nema smisla al bas nikakvog faknig smisla,netko se je na cijenama od kune i sitno krco...smijali smo se.....ko fol mrtva dionica.
Znalo se da ide 50 u 1 i potom 2u 1.
Sada cijena mrtvo ladno 100 i kusur kn.
Ako to nisu insajd neke informacije onda ne znam sto je....
Klasika dokaza nema,al zato svak ima malo mozga da mu je jasno o cem se radi....fuj
Ovo ima samo kod nas....To nemre ni pas sa maslom pojesti.
50 u 1 i onda 2 u 1 🤣
Hebate sto ne posalju obavjesti da uzimaju dionice i amen a ne ovako kao sve po zakonu.
Ekipa pozdrav,jel zna kome mogu dat i di punomoc za skupstinu?
Posto na "onaj"forum nemrem pristupit.
A tam vidim da se narod organizira.