ovaj imao bi par pitanja prvo je sto se tice Stona ako kupac koji je platio 15 posto kapare za cijenu od 18.5 mil kuna odustane od kupnje dali taj novac ostaje matici i drugo pitanje je dali je uprava dala na znanje da ce se ostati na 12 brodova ili ce pokusati odfinancirati capex kako ste gore objasnili pa ce ATPL imati 13 brodova( jer naime ako dolaze 2 nova Camarsmaxa a prodan je AP Ston flota ce se povecati za 1 brod pa ce ih biti 13 u tom slucaju mi i nemoraju isplatiti dividendu i biti cu zadovoljan ali ako uprava osim AP Stona proda jos jedan brod povecat ce se Capex i u tom slucaju dividenda od 20 kn je mizerna)
Posts by enes.razman
-
-
prosijecna placa radnika koji radi u Podravki 30 godina je 5500kn pa ti vidi a menadjeri 40-50000 plus beneficije znam iz toga sam kraja pa ti vidi
-
meni se cini da i Europa i Indija imaju sta za reci poradi cumura ne samo Kina
-
kretanje brodova AP
evo i jos su se neki brodovi pokrenuli
-
e stvarno peh ja poslao punomc za 1535kom sad ih imam 1700 moj sogor ima 300 kom vise nego prje punomoci moj sef 220 kom prije punomaci i kolega 211 prije punomoci vidim da nam je jedna Supra zavrsila dokovanje
-
Dali tko zna jesu li im ova 4 Panamaxa u dugorocnom najmu ili 3 Panamaxa i 1 supramax.Hvala
-
Neznam koliko je Panamaxa u dugotrajnom najmu 3 ili 4
-
Vecina ugljenokopa u Kini je u Sjevernoj Kini i na granici sa Mongolijom na samom jugu i jugoistoku Kine nema znacajnijh ugljenokopa a tamo im je industrija te im se vise isplati uvoziti ugljen iz Indonezije i Australije brodovima nego prebacivati nisko kaloricni ugalj zeljeznicom preko cijele Kine na sam jug.Kad im se pokrene industrija a to ce se desiti kad tad tada ce trebat termalni ugalj visoke kvalitete i sa manje oneciscenja iz Australije.
Inace do kraja ove godine otara se desetak novih termoelektrana na ugalj u Kini s time da su predani novi zahtjevi za gradnju novih Termoeletrana ali citam i da ce Indija ove godine kao i Europa znacajno povecati uvoz ugljena sto se Indije tice rijec je o 76 mil tona e sada zasto su ovi Capovi nisko pali i povlace cijeli dry sektor nebih vam znao odgovoriti nadam se nekakvo suvislom odgovoru ali eto ni ja neznam odgovor na to pitanje
-
pa da prodas cijelu flotu onocis gotovu Batalu poplacas sav dug na kraju ovog kvartala bi ti ugrubo ostalo 1100kn po sadasnjem tecaju dolara.Moze ovo ATPL izgurati mislim niske vozarine svaki novcic ima dvije strane stvoriti ce se novi driver Indija Afrika ili sama Kina nekim drugim infrastrukturnim projektima oo su druga vremena nego 2010g
-
Prvo hvala za info oko BWTS-a a normalno da pitam za scrap jer ce se brodolasnici prije odluciti za pojacani scrap ako su stari brodovi nerentabilni sto znaci da kad krenu cijene brodarina gore ostavlja mogucnosti brzeg i jaceg oporaka vozarina ili ja to krio tumacim suplay/demand
boga mi ni ja nerazumijem cumur ATH a vozarine padaju pogotovo za Capove mozda bi trebalo vidjeti zalihe Kineskog uglja i to Chart zadnjih 3 godine i usporediti ili nema tko kopati ugalj pa ima previse brodova za sad je jedino dobro sto Atpl nema Capove a Supre su vise za prijevoz zitarica
-
jos mi nitko ne odgovori pa cu ponoviti pitanje tko snosi trosak ugradnje BWTS-a na Panamaxima koji su u berbotcharteru Atpl ili onaj tko ih je unajmio za durocni najam i molio bi nekog tko ima podatke o stanju scrapa najnovije eto Hvala
-
tko snosi trosak dokovanja i ugradnje BWTS ako su im Panamaxy u bearbot charteru kod Rusa u dugurocnom najmu i samo su oni ostali u cijeloj floti osim Argosya za ugradnju
-
jasko kakvo je stanje sa Scrapom ako imas kakvi link ili bilo tko drugi
-
nizak orderbook i nove regulative EXII od pocetka sljedece godine ce pomoci DRY Bulku jos ako bi pojacali scrap do kraja godine ceka nas ljepa 2023
-
A sta je vise sigurno u BDRY ove godine 1q je bio sto se vozarina tice najbolji a ovaj 3 q je zasad pusiona da se razumijemo na trenutnim vozarinama ATPL dobro zaradjuje ali to nije ono sta smo ocekivali
-
ma jasno kao dan kad se ukljuci vrijednost brodova plus non core sektor(Batala) prakticki na cijeni od 400 kn per shere prodajes 1 kn za 30 lipa
-
Ap Revelin netreba dokovanje jer ima sa drugim handyem ugradjen BWTS
-
ono sto mogu Supre nemogu Capovi i Pnmax a to je ulaziti u dublje esturaije rijeka pa je problem sa pretovarom robe bez celika se moze ali bez hrane probajte vi.Kako ce Brazil imati rekordnu zetvu cak i dvije vjerujem da se pojacava izvoz iz Juzne Amerike Handyi su manje tonaze ali Supramaxi su idalni
-
jos bih i razumio strah da cijene polonih brodova koje Atpl posjeduje a to su PNMx,Supramx i Handy padaju ali ne one su nepromjenjene iili blago rastu vozarine za taj tip brodova milina ja potisujem odmah na 5 godina ako supre budu po 20000 k dnevno vozarine ai jos k tome ako izglasaju dividendu od 60 kn pa sta drugo reci nego hvala na ova 144 komada po 400 kn
-
uveli Covid restrikciju i time dobili sta ljude zatorili u 4 zida nista im ne prostaje nego da jedu a sta ce da jedu kad su im nasadi rize pogodjeni susom na povrsinama od 1 milion hektara rijesenje je suplay od kud nego iz Juzne Amerike po meni to je razlog sto Supre razvaljuju