sa dugom bio bio problem onoga trena kad Atpl nebi zaradivala u dolarima i kad imovina koju posjeduje nebi bila u dolarima dok god je ukupan dug tj 778 mil kuna u dolarima manji od ukupnog imovine tj po zadnjem izvjestaju 1q 2022 ona iznosi 255 mil dolara ili ti 1.9 milijardi kuna visi tecaj dolara necini negativnu nego pozitivnu tecajnu razliku.Nadalje brodovi koje su kupili i grade se kostati ce 68 mil dolara ocete mi moli vas onda reci da ti brodovi onda nemaju soju ili slicnu vrijednost na trzistu prije 3 mjeseca su prodali jeda brod za nemalih 20 mil dolara ocekujem minimu 75 mil kuna ise po zarsetku ovoga kvartala na racunu pa mi je dug u ovakim okolnostima nebitan
Posts by enes.razman
-
-
ako usporedimo eto vozarine za supramx prosle godine u ovo vrijeme 31000 dolara na tecaju usd-hrk 6.3 ove godine trenutno je 25000 dolara ali je tecaj Usd-hrk 7.25 tj 12posto veci nego prosle godine
-
Da definitvno imaju problema sa donosonjem odluke oko upotrebe dobiti za 2021g kako sam napisao vjerujem da bi neki pojedinci zadrzali dobit a neki bi mozda i povecali dividendu para se ima pa je sada povuci potegni uglavnom idealno za lov u mutnom
-
svjedoci smo rata u Ukrajini i trenutnih reperkusija oko plina struje danas citam jutarnji pa Njemacki Vicekancelar ujedno predstavnik zelenih kaze da u ovom trenu nema alternative ugljenu ako Njemacka kako tako ima sansu napuniti svoja skladista prije zime. Malo sam guglao i nasao podatak da Australski ugljen ima najvecu kalorijsku vrijednost sa najmanje udjela sumpora i stranih cestica tj.on je najcisci tj najbolji izbor od najgorih mogucnosti.Nadam se da ce to pozitivno utjecati na oporavak BDI
Što se tiče ugljena, Habeck se doima devastiran. "To me znatno više boli. To mi je čak depresivno. Volio bih da nisam nikada morao donijeti tu odluku. Sada ćemo se još brže morati prebaciti na obnovljive izvore, a čak ni to se ne može učiniti bez kompromisa. Za vjetrenjače i solarne panele trebamo rijetke metale, čije rudarenje oštećuje okoliš. Kao napredna država, naš rast, naša potrošnja energije i naš stil života stvaraju probleme, uključujući probleme za okoliš i za ljude koji žive drugdje."
OGLAS
Objasnio je i zašto se protivi produljenju rada preostalih nuklearnih elektrana u Njemačkoj, koje bi se sve trebale ugasiti do kraja godine. Prema Habecku, jedini način da se njihov rad produlji jest da se sada smanji njihova proizvodnja energije, a upravo sada su najpotrebnije dok država pokušava što više napuniti svoja skladišta plina.
Instalacija novog radioaktivnog goriva trajala bi najmanje godinu dana, a sve njemačke nuklearne elektrane morale bi proći i skupi i dugotrajni remont i provjeru sigurnosti, koja se već tri godine odgađa zbog predviđenog gašenja elektrane. "Za mali doprinos, imali bismo najgoru nuklearnu sigurnost u povijesti države. I to u situaciji u kojoj imamo hakerske napade na našu energetsku infrastrukturu", naglasio je Habeck.
-
htjedoh reci da je vlasnicka stuktura top 10 rascijepkana te da sad kad ima dobrih naznaka poslovanja CEO firme bas zbog te vlasnicke strukture koja je usitnjena gdje prevladavaju partikularni interesi pojedinaca tesko donosi odluke o upotrebi dobiti sad kad te dobiti ima.
A ovo sto je bid mrsav to me ne interesra on se puni kao i ask htjedoh reci da je to varljivo evo vam primjer Vlen prosle godine ga niko nije htio ni po 8 kuna u studenom a vidi danas.Ja kupujem outlook i neke ptojekcije prihoda dobiti i tako
-
ako ja znam citati hrvatski glavna skupstina je 28.07.2022 to znaci da je ponedjeljak zadnji dan za sazivnje glvane skupstine ako se ona vršno odrzava 28.07.2022g.E sad ja ne pamtim kad su cekali taj zadnji dan za sazivanje glavne skupstine ali vjerujem da je razloga vise ono sto mi pada na pamet je to da bi neko mogao imati protuprijedloge oko isplate ili ne isplate divdende.Osim I.B koji je u upravnom odboru nemogu naci nijednog drugog clana upravnog odbora u top 10 Atlantske plovidbe, poanta price je da je vlasnicka struktura A.P toliko usitnjena da ni najveci dionicar nije siguran da nece biti preglasan kad se postavi pitanje upotreba dobiti za 2021godinu
-
meni ok ima tu novih brodova, starih dugova, ulaganja u Atlant centar nakraju krajeva firma je bila pred bankrotom prije 2 godine
-
Indonezija je zabranila ali nije Australija i Juzno Africka Republika ciji ugalj ima znatno vecu kalorijsku vrijednost pogotovo Australijiskikoji je i najkvalitetniji.Ima Europa uglja ali ne te kvalitete a i tko ce ga kopati nije to samo tako meni treba uglja pa ajmo kopati nema europa radne snage za veci kapacitet otkopavanja uglja uvoz je puno laksi i da u ovom trenu kratkorocno struja nema alternative ili ugalj ili shut down
-
dali postoji zakonski rok do kada trgovacka drustva koja kotiraju na zse moraju objaviti revidirana konsolidirana izvjesca
-
plus Atpl 65 kom na 490
-
BRUXELLES - Europska komisija odobrila je Španjolskoj i Portugalu 8,4 milijarde eura subvencija za nabavu fosilnih goriva za termoelektrane koji bi trebali sniziti veleprodajne cijene struje na tržištu u regiji i time ublažiti udar na budžete kućanstava.
Izvor Seebiz,eu
-
kako ja vidim problem sa revizorskim izvjestajem je da je vlasnicka struktura topa 10 rascijepkana a neki clanovi upravnog i nadzornog odbora koji su prvi puta u ovakvoj situaciji da su cijene vozarina ovako visoke i da je u kasici puno para pa se nemogu usuglasiti kako dalje vjerujem da bi mnogi htjeli i dividendu a neki bi isli u nabavku novih brodova uglavnom biti ce vrlo interesantno
-
dok god je orderbook u podrumu ropotarnca povijesti sa nadolazecim EXII-em uopce nesumnjam dali je pocetak ili kraj ciklusa a vi kako hocete
-
Prosle godine u ovo vrijeme BDI je bio nizi nekih 100 bodova a o Kini cemo vrlo skoro pricati kad za 2 tjedna krenu ljetne vrucine i kad Xi bude imao izbore na jesen
-
gospon Hugh vani su dionice brodara presisale ATH uz obilate kvartalne dividende a nasa kraljica cumori na 0.5NAVA ako niste primjetili na cijeni od 520 kn je oversold uglavnom kako god uskoro cemo saznati ocemo li biti adekatno nagradjeni.Sto se Cerpa tice vjerovatno otpustaju braniteljima imaju odredjenu godisnju kvotu
-
Bez obzira na rat u Ukrajini oa 3 katamarana su redovni gosti sake godine u Lencu plus jos jedan brod bio to Hersell Woody Willamas ili USS C.H. Brezzen
-
je bilo i prosle godine i to u istom sastavu samo je pitanje obim posla
-
jep to je 3 USA katamaran
-
– Nemamo izbora, rekao je Frans Timmermans, povjerenik Komisije odgovoran za provođenje tih zamisli, kada su ga pitali je li to u skladu sa »Zelenim planom« Unije i njezinom ambicijom da do 2030. smanji emisije ugljika za 55 posto, kako bi 2050. postala klimatski neutralno područje. Dužnosnici Komisije tvrde da deklarirani klimatski ciljevi EU-a uopće nisu u pitanju, jer će se velik dio investicija u smanjenje ovisnosti EU-a o ruskim energentima usmjeriti u proizvodnju čiste energije, a znatno će se povećati štednja energije u kućanstvima i gospodarstvu.
Ugljenu se vratili i Rusija i Kina
Upotrebu fosilnih goriva povećavaju Kina i Rusija, koje su obećale postizanje klimatske neutralnosti (nultih emisija stakleničkih plinova) do 2060., desetljeće kasnije od SAD-a i EU-a. U Rusiji su planovi za prelazak na čistu energiju zastali i zbog zapadnih sankcija koje ruskim poduzećima onemogućuju uvoz tehnologija za prilagodbu klimatskim promjenama. Usprkos tome što je vodeća u svijetu po ulaganjima u sunčevu energiju, Kina se od prošle jeseni naglo vratila uporabi ugljena, kako bi smanjila ovisnost o uvoznoj energiji. Potrošnja ugljena u Kini lani je skočila za 4,6 posto. Prema podacima GlobalData, Kina gradi još 39 termoelektrana na ugljen, iako ga danas troši više nego ostatak svijeta zajedno. Sličan je trend u Indiji, koja je treći po redu onečišćivač zraka u svijetu – nakon Kine i SAD-a. Ta siromašna zemlja je na konferenciji u Glasgowu rekla da klimatsku neutralnost neće moći postići prije 2070. godine.
Pa ipak, vlada Grčke je najavila udvostručenje proizvodnje ugljena u sljedeće dvije godine kako bi smanjila ovisnost o plinu iz Rusije. Njemačka je vlada proteklog tjedna najavila da će ponovno staviti u pogon termoelektrane na ugljen ako budu obustavljene isporuke ruskog plina, iz kojeg najveće europsko gospodarstvo dobiva 15 posto ukupne električne energije. Neke elektrane na ugljen stavljene su u pogon još prošlog ljeta, ne samo u Njemačkoj, nego i u Ujedinjenoj Kraljevini. Zatvaranje elektrana na ugljen odgađa se u Portugalu i brojim ostalim članicama EU-a. Belgija je do daljnjega odgodila i zatvaranje nuklearki.
Izvor clanka je Novi List
-
Koliko visa ili visoka cijena goriva utjece na poslovonje brodarskih kompanija tj. tko snosi vecinu troskova brodar vlasnik brodova ili osoba koja je unajmila brod za prijevoz sirovina.