Lenac je uzeo ESCOV kredit bas zbog rasvijete i ogromne potrosnje struje prije par godine bas zbog energetske ucinkovitosti solarke bi ih jos vise ucinila konkurentnima uglavnom cijena je smijeh jer se Lencu u zadnjih 9 mjeseci sve poslozilio od rat u Ukrajni do poecanja kapaciteta LNG pa do blokade pojedinih remontnih brodogradilista u Crnom moru uglavnom ocekujem samo u 2Q dobit nakon poreza od najmanje 40 mil kuna
Posts by enes.razman
-
-
plus atpl na 420 20kom tu se nema vise sta cekati pracka je napeta pogotovo sto su Kinezima ova otezanja sa Covidom dosla do vrata pa sad mole Australce za cumur plus jos sto su osijetitli da im Europa nabija cijenu
-
to je to hvala vrijednost brodova ove straosti koje posjeduje Atpl raste pogotovo Supre koje su im stare 10 godina to je bitno pogotovo na ovaj paritet dolara bitno da nemaju Capove
-
kako je stanje sa cijenama polonih brodova u zadnjem izvjestaju.Nazalost Jasko je bniran pa smo sljepi
-
-ckml 654 kom plus 94kom Atpl po 405.2 prosijek
-
pdaju i druge znatno jeftinije dionice nema likvidnosti
-
po mome ovo je dno ispod 400kn nece
-
samo 1.5 kn ili ti 2 posto
-
140 kom atpl
-
pa zato bas smanji kratkotrajni dug smanji rashod za kamate i poboljsaj novcani tijek uzmi odlican 2 q a u 3q mozes i sa manjim vozarinama ui oakav tecaj dobro zaradjivati
-
ako su pametni prije ovoga rasta dolara imali su dooljno kesa da ubiju kratkotrajni financiski dug
-
a mozda bi MF-oi vanka a ako krenu prodaati na burzi ode dionica u bezdan, ovako ako prodaju trezoru mozda sacuvaju nesto kapitala
-
kupio Rivp jucer po 33 i Ingru po 11.90
-
htjedoh reci ako nemozes sazvati skupstinu iz objektivnih razloga cemu onda kalendar dogadjanja sazovi je u 7 ili 8 mjesecu kad budes imao sve podatke ali je sazovi kako si i najavio ipak jos ima malih dionicara koji ulazu vlastiti novac bez obzira dali je to 10,100,1000 ili vise dionica.
-
za gospodina Havi dali je upravni nadzorni odbor ili bilo koje drugo tjelo u pitanju u sazivu Glavne skupstine mene kao malog dionicara Atpl-a me neintresira ali me svakokao interesira transparentnost koju su pokazali kod zadnjeg kvartalnog izvjestaja,osbno to me ponukalo da kupim jos koju dionicu Atpl-a.A ovo sa najavam i odgadjanjima Glavne skupstine je cisti mazohizam i makjevaizam i nonsalantnost upravljacke strukture ATPL jos bi razumio da se to desava ali da se desava gdje je I.B koji je i sam bio mali dionicar pa zna kako je to kad ulozis vlastite pare na trzistu kapitala
-
nemojte mi samo o Atpl imam dionice a uprava i nadzorni odbor sviraju rastimanu simfoniju pa se nemogu dogovoriti kad ce skupstina i sta je sve na dnevnom redu
-
koliko ja znam do kraja godine zakonski rok a poziv onda sa prijedlogom za skupstinu do 30.11. tekuce godine
-
a zasto bi gubio break even je oko 13500 dolara problem je BDI koji konstantno pada u kvartalu koji je tradicionalno najjaci plus sto nemamo kvruma za odrzavanje glavne skupstine
-
Svatko igra na nesto ali ja cu se drzati cinjenice da ja 3q tradicionalno najbolji kvartal u brodara da su najesen izbori u Kini te da Xi nemoze bas praznih ruku pred komitet plus nizak orderbook plus kriza sa enrgentima a bez struje se nemoze a ugljen kratkotrajno nema alternativu a sa druge strane je recesija za koju neznamo koliko duboka bude. Uglavnom ima tu toga i za i protiv pa ko voli neka analizira te odluci sam za sebe u svom slucaju firma recesiju docekuje u puno boljem financijskom polozaju nego 2010godine
-
ok da nema dokovanja kladio bi se u zaradu od oko 90-95 mil kuna ovako vjerujem 65 mil kn a nadam se 70 mil kuna to je samo moje misljenje ono sto nemogu dokuciti koji im je break even ako znamo da su ima 4 Panamaxa na dugom najmu pa gorivo placa unajmitelj a 8 ih je na spotu.Poanta moga gornjeg posta je pitanje duga koji je kolega Chuck napomeno pa sam mu odgovorio da me dug ne brine dok god imaju imovine koje nedaj bog nekog zla mogu unovciti tj imovina znatno vrijedi vise od duga