Nije loše.Ima se.
Posts by bjane
-
-
Der Trend steigender Staatsverschuldung in China setzt sich fort und das Land erreicht im Jahr 2019 eine Schuldenquote von rund 52,6 Prozent des BDP.
Podaci za 2019..
52,6% BDP
-
pošto se svi ovdje kladite na Kinu, evo malo pogleda o onome što se događa iza kulisa.
Novi krediti su eksplodirali, a ukupni javni i privatni dug u 2020. premašit će 270 posto BDP-a,
Ažurirani podaci od jučer
Kina 70 %duga BDP
USA 120%
Kome vjerovati..!?
-
poslodavci koji su tražili potporu za očuvanje radnih mjesta za svibanj i lipanj te za srpanj i kolovoz za 50 i više radnika, kao i poslodavci koji ostvaruju potporu za skraćivanje radnog vremena ili potporu za zaštitne radionice i sl., biti će u obvezi vratiti iste ako od 29. svibnja pa do 31. prosinca 2021. godine:
- isplate dividendu ili udjel u dobiti ili druge istovjetne primitke koji se smatraju raspodjelom dobiti bilo kojega poreznog razdoblja;
- ako vlastite dionice odnosno vlastite poslovne udjele dodijele članovima uprave i/ili izvršnim direktorima i/ili prokuristima i/ili drugim osobama koje su ovlaštene da vode cijelo ili dio njegovog poduzeća;
- dodijele pravo osobama iz toč. 2. na opcijsku kupnju dionica ili bilo koje drugo pravo koje se temelji na vrijednosti vlastitih dionica;
- isplati osobama iz toč. 2. bilo koji iznos kao što su: bonus za postignute rezultate, nagrada za radne rezultate iznad neoporezivog iznosa propisanog propisima kojima se uređuje oporezivanje dohotka i ostale slične primitke koji se oporezuju kao dohodak od nesamostalnog rada ili drugi dohodak, sukladno propisima kojima se uređuje oporezivanje dohotka;
- steknu vlastite dionice odnosno vlastite poslovne udjele.
Kako uprava na ovo gleda ima da tek vidimo.Znamo svi za ovaj pravni akt.
-
Čim zasjedaju, nisu bez veze
Da,okolo kole pa na mala vrata.Novaca ima na računu da se nema nebude se nitko ljutio.Držati se zakona o neisplati dobiti iz"20 ne bude big problem.
Ima zadržane dobiti iz prijašnjih gpdina.
Ako i ne bude ništa opet sve po šezdeset.
-
Saponija nije više jedan truli sustav kako neki to doživljavaju.Nikad nije ni bio.
Sve je posloženo vertikalno a ako i nije, radi se.
Možda se previše gleda u tehničku analizu i čeka se povoljan ulaz.Upravo tehnička nam govori da je raspoloženje investitora na nivou.Osobni scenario je da će tako i ostati.
-
4932 dionice je pokupio top 10 od 13.08.2020. do danas...znači skoro 5000 komada u 5 mjeseci...kuha se ovdje opasno pogotovo br 2.
broj 2 ima u top 10 još jednog svog skupljača.!
-
na djelu je čisti reflation trade.
po zdravom razumu, na duži rok, totalno neodrživa priča.
al, Bože moj, uživajte dok traje (do FI za Q4).
samo se nadam da svi imate targete za izlazak.
ja sam i dalje "konzerva" i čekam u CASH-R-A.
pusa svima
CASH-R-A...
Loša procjena za burzovnog ulagača.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Na grafu se jako lijepo vidi da je samo u 2020 naštampano dolara kao u razdoblju 1980 - 2007, a toj lovi treba vremena da se spusti do Malog Mate, bar godinu - dvije. U tom razdoblju oni do kojih prvih ta lova dođe kreću u shopping po još niskim cijenama, zato divljaju burze, nekretnine i crypto. Problem nastaje kad se lova spusti do raje, tada troškovi života podivljaju, a kad se to poveže sa Corona recesijom, dobijete najgori makroekonomski užas: STAGFLACIJU. Iz toga se skoro nemoguće izvući bez gadnih rezova i povezanih društvenih nereda i nestabilnosti.
Problem je što ovdje nemamo više disfunkcionalnu Jugoslaviju sa 800 tenkova, 500 aviona, 1500 topova i par razarača - ovdje imamo Imperij sa 4.000 nuklearnih bojnih glava, 50.000 tenkova i BMP-ova, najjačom avijacijom i mornaricom. Kod nas je gadno završilo, a ako kod ovih krene, neće nitko ostati pošteđen...
Mali tip za ulaganje sljedećih godinu-dvije: NAFTA I ZEMNI PLIN.
IZVLAŠTENJE možda jedno od najvećih u novije doba.
-
pa tko se nije prilagodio ce jedva docekat da kaze .. a jesam vam ja rekao da je sve balon i sve ce u ponor.
ostali ce na na tom balonu zaradjivat dokle god ide i pazit da ne ostanu u papiru preko vikenda pa kad dodje dan da netko povice car je gol i krene crvenilo oni ce ipak s smjeskom docekat da opet kupe nesto jeftino...
Da, moramo se prilagoditi.Dolazi nova era ili dekada,pravi naziv neznam.
Neka nova pravila dolaze,kažu do sad nije zapisano u užbenicima nešto ovako .Dakako misli se na financiski sustav.
Valjda neki novi početak nakon restarta.
Najbolje potražiti lijek kod financiskog savjetnika.on znašto je iza kulise.
-
Što rade uSaponiji?
Ako otvorimo web stranicu Saponie,možemo uočiti što sve samo kemiski dio proizvodi.
Mislim poslovna filozofija Saponije je digitalizacija,inovacija i održivi razvoj.
Slično kao Henkel & Cie ,prisutan 140 godina.Saponija mislim 120.
Sad pričati o srestvu za dizinfekciju i njegovom utjecaju na razvoj firme je smješno.
-
Pišu jedne" seriozne" strane novine ili bolje, prenose izjave visokih dižnosnika ili visoke politike.
Nikad manje insolventnih firmi,tako otprilike naslov stoji.
Zašto?
Koliko od toga su Zombi firme ili laički rečeno u transu poslovni subjekti.!
Što znači riječ Zombi?
Kako se to odražava na bilance banaka.Za sada nikako ali u dogledno vrijeme, jednom se mora podvuči crta ,mogu i dvije.
-
Ko je radio domaći rad, taj zna da je bilo prekida isplate divke.
Krize dolaze i prolaze, ali povratak divke je garantiran i to lipi bokun.
Ja sam se povukao iz ZABE ljetos sa gubitkom, nije mi drago al šta se mora nije teško.
GODINA; DIVIDENDA; DIONICA; PRINOS
2009_____0,00___260,00___0,00
2010_____18,90__250,05___7,56
2011_____0,00___40,58____0,00
2012_____2,28___37,59____6,07
2013_____1,92___29,00____6,62
2014_____1,45___33,50____4,33
2015_____3,60___36,98____9,73
2016_____0,00___54,00____0,00
2017_____5,30___52,70____10,06
2018_____2,62___57,20____4,58
2019_____5,79___62,00____9,34
2020_____0,00___54,20____0,00
2021 ?
Ništa protiv sretno svima,mislim na dioničare.
Samo sam iznio svoj pogled iz promatračke lože.
-
Malo izvan teme Zagrebačka banka.
piše Jesenjin.
-zašto daklen da patim zbog tebe
-zašto daklen da me snađe jad.
-....
.....
.....
-nek se ruke vinu
-nek sve ide u materinu.
-a ja druže umrijeti neću.
-
Bakica,ja bih rekao madam Legard koja pazi na svoj izgled kad nosi na sebi sve blješti i osijava.Od nakita .odjeće i bjelih bisernig zubi.
-
Christine Lagarde kaže #we should be happier to have a job than to have our savings protected"#
Sad u slobodnom prijevodu glasi ne izgleda baš heppy za sve.
-
Banke su svakako na raznim arbitražnim parnicama svaki put pobjedile Republiku Hrvatsku. Jedino što ne vjerujem da će radi ovoga podizati tužbu, mislim da ovo njima čak odgovara jer lako oni nađu način da matici pošalju novce ako treba.
Mali dioničari su jedini koji uvijek izvise.
Ako pogledamo na cijenu drugih velikih banaka iz EU onda će nam biti mnogo toga jasnije.
Sve su one ovisne od centralne banke ili možemo to nazvat pravim imenom ECB.
Banke kao i Osiguravajuće kuće tek čeka sedam gladnih godina.
-
Kad čovjek pročita ove hvalospjeve, rekao bi da se radi o firmi koja godinama isplačuje dividendu a ne o firmi koju održavaju na životu samo zahvaljujući želji regulatora da razbije duopol na tržištu. Sva nesreća optime je što ju na život održava njen "dželat".
Ovaj "dželat" osim udjela tu je i neke novce zaštekal. Why?
Valjda vidi materijalnu korist.Siguran plasman i prinos.
-
Što se tiče HT i njegove politike u Optimi ,njihov glavni motiv je zarada, to se vidi po njihovoj opstrukciji,znaju da jednom prelazi u druge ruke.
Stvarno kolega vjerujete u to da je HT-u Optima služila kao izvor zarade?
Njih je privukao isključivo broj korisnika kojeg je Optima stekla "profitabilnim" cijenama.
Da.Njihova igra je prozirna,možda za običnog promatrača nevidljiva.
-
Na Optimi igra tek započinje u 2021.
Sad kad multipliciramo 5.30 kn sa brojem dionica i nije neka velika pinka.
Kupuj kad bilanca loše stoji,najbolja kupnja je bila na 1,50kn.
Neki spominju dug.pa i mnoge EU države imaju dug 150--180 BDP i nije bed.
Što se tiče HT i njegove politike u Optimi ,njihov glavni motiv je zarada, to se vidi po njihovoj opstrukciji,znaju da jednom prelazi u druge ruke.