ADDIKO BANK D.D. (14036333877)/PBZ CO OMF - je samo skrbnik!
Djeluje za isti račun!
Isprepleteno je to sitnim vezom.
ADDIKO BANK D.D. (14036333877)/PBZ CO OMF - je samo skrbnik!
Djeluje za isti račun!
Isprepleteno je to sitnim vezom.
Tki želi može vani.! Veliki kupac se postavio bez fige u đepu:
Najmanje dvoje iz top10 se istresa da vam uvali na 11kn a vi se gurate na kupnji.
- pomozite TOPU10 da iziđe iz ove dionice.
- postavite se na kupnju 11 kn.
Radimo na tome.! Svaki višak likvidnosti ide tim smjerom.
@
1. ne znamo za koliko je Maraska prodana (što ako bude za manje od očekivanog? )
2. ne znamo koji će manevar sa cash-om napraviti gazda, jer u drugim firmama mu ne cvjetaju ruže.
Samo jedan trgovaćki centar u vlasništvu "gazde" u susjednoj državi vrijedi kao cijela Saponija,
dakle ekipo.....ovu državi vraćaju ...8 kuna ide ziher ...zanima me samo dali drže sad tu dionicu pa će vratit odmah za tih 8 ili će to do div.daya rasti...to pratimo ... nemojte zaboraviti ....600 milja novih poslova ugovoreno u zadnje 4 godine ....auto industrija .idee......beš koronu,...evo čekam novu octaviju 4 mjeseca.....česi rade...a radi i reno ! i ostali ...dakle ....samo je pitanje jeste trejderi ili ju držite duže ...ja bi mogo do penzije ...a to je nekoh još 5 godina ...bum videl ...u svakom slučaju ...splati se ovo imat ..
Neku paralelu imaoci dionice trebaju povući sa cijenom dionica autoindustrije.
npr, BMW,VW,,MERCEDES BENZ.
Kako tehnički stoji?!
Nitko da analizu postavi.Jedan drugar je prije stavljao sad valjda odustao.
Zna dionica stampedo napraviti ,u zadnjem padu prije godinu dana moglo se kupiti između 13000-14000 kn.
Ko je kupovao napravio je dobar posao.Onima koji nisu puno sreće drugi put.
19.800,oo !!!!!!!!!!
Display Moreprobaj prodati 30 kom ako možeš!
- imam toga i preko 30 kom, ali ne znam razlog zašto bi to prodavala.
- teško je kupiti tu dionicu, a još teže ju je prodati, likvidnost nikakva.
- e sada hoće ili neće tu biti dividende isto nemam pojma, dosta čudna dionica.
- trgovine nema jer nitko ne želi prodavati po 18.000 kn.
- isto tako nema ni kupnje jer ju nitko ne želi kupiti po 20.000 kn.
Sigurna divka isplata jednom godišnje.Prinos pristojan,rast cijene zadovoljavajući.Penzionerska dionica.
malo iz povjesti atpl...
davne 2007 ukupni prihodi bili su nešto povrh 1mld. kn.
22 broda imali su u floti
734 zaposlena
cijena dionice nešto oko 3500kn
npm.13,7%
Petogodišnje kretanje cijene nije nešto obečavajuće nešto što ostavlja bez daha,misli se na cijenu dionice.
Tamo daleke 2016 najveći pojedinačni dioničar počeo ja sa agresivnom kupnjom.Možda i graf izgleda zbog toga zvonastog oblika.
Nešto se tu u međuvremenu prodavalo ,skrivalo i pretumbavalo.
Bilo je i blokade računa.
Što nam donosi novo proljeće tek će se vidjeti.
Kažu treba izdržati.!
vjerujem da na većini dionica fondovi doslovno šišaju ovčice male...s par sto tisuća na nekoj dionici napraviš čuda...
Fondovi kao "babaroge" ili postoji drugi izraz.
Umrtvljena trgovina na ATLP.
U zadnjem kvartalu dodatno opterećena bilanca.
Kako će poslovanje utjecat u budućnosti na bilancu, ja bih rekao nepoznato.Uprava ni glasa o tome.Lijepo!
Gdje su novci netko pita!
TU su.?!
Farmaceutski lobi nije mačji kašalj.Ja bih rekao da je birokrat lutka na koncu...
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/35861
https://eho.zse.hr/fileadmin/i…0534a53d9a30822f17256.pdf
Što bi rekli analiziraj ovo i kapitalizaciju na ZSE.
10% NPM a možda i više, bit će neko mjerilo na ukupne prihode Saponije.
Sad,treba naglasiti da će ukupni prihodi godinama u buduće konstantno rasti.
Zašto če rasti?
Niz okolnosti koje se preduzimaju na nivou grupe ,rade na tome.
Bravo za upravu Saponije!
Passenger car registrations: -24.0% in January 2021
– In January 2021, new car registrations tumbled by 24.0% from 956,447 units in January 2020 to 726,491 units this year, marking the lowest January total on record to date.
ADPL je siguran liferant i pouzdan, što mu daje dodatnu vjijednost među mnogim dobavljaćima.
Sjedište je EU,nalazi se u najbližoj okolici autoindustrije znači nema zime za njegove usluge.
Ako se netko sjeća sto znači nepouzdan dobavljač kao PREVENT (Bih Bugojno) trakavica i zastoj u VW tvornicama.
Sad se pojavio zastoj u isporuci čipova za autoindustriju sa jugoaziskog tržišta.
Evo sto kaze Ante Zigman.
Lijepo izlaganje,pohvatao nisam ništa.Šteta.
Ako Saponija proda Marasku....što će po vašem mišljenju kolege na forumu Saponija učiniti s tim novcem(po svemu sudeći iznos veći od100 mil.kn za udio Saponije).....?
Što će učiniti ?
Bilo je riječ o akviziciji u susjetstvu,za sad je Saponija kao "nepoželjan kupac" možda se promjene okolnosti.
Napinje se pracka ovdje. Kupnja dolazi, prodaja standardno, tako-tako.
Kupiti sada ili čekati izvještaj?
Ako usporedimo Henkel kao sektorsku analizu doći ćemo do okvirne cijene ove dionice.
Negdje P/E 10 konzervtivno za Saponiju
Henkel P/E 16
Cijepidlaćenje.
Koliko treba vratiti.!
Neće ovo dalje 160 kn.
Tečaj rublje je nepovoljan.
Pad prodaje automobila u EU...usw..