Obično to bude na zadnjoj sjednici vlade u studenom.
-prošle godine izglasano od strane HPB 11.studenog .
-nek ispravi netko ako je krivo ![]()
Obično to bude na zadnjoj sjednici vlade u studenom.
-prošle godine izglasano od strane HPB 11.studenog .
-nek ispravi netko ako je krivo ![]()
NITKO nije očekivao ovako loš, loš, loš kvartal...mislim da je najveći pesimista očekivao barem 30 milja dobiti.
Lako moguće da se popuni gap sljedećih dana.-
-davne 1998 mislim da je cijena jedne dionice bila 75 kn.
-kupi i uzmi tablete za spavanje tako je govorio Kostolany![]()
Rezultati slabiji nego za isto razdoblje prošle godine.
Napuhana veličina kroz medije i prognoze.
Balon koji bi se trebao malo ispuhati i vratiti u realne okvire.
trenutni izvještaj obećava ,uvjek malo.![]()
kad su se djelili novci na groblju nije bilo i u pola ovoga.![]()
malo iz štampe.
Aj da cujem prognoze. Na koliko cekamo cijenu ? 600 ili ponovo 550 ili ? Da se ponovo ne zeknem zbog par E .....
valjda treba popuniti gap...a dalje ako do tog dođe nepoznato![]()
moje mišljenje,koje može biti krivo.
-KOEI u slobodnom padu ![]()
-za očekivati ili ne.
-ciljana cijena od 900 e za sad na čekanju .
-sve je psihologija na burzi,rekao je Kostolany.
https://danica.hr/podravka-ce-otkupiti-80-000-tona-psenice/
veliki promet i rast?
očekivano
podcijenjeno spram drugim.
Ja se nadam da hoće, ali iznad 570.
Moji mokri snovi su da će ovih nekoliko velikih koji su ušli, kupovati pakete i rasterećivati mirovince, dok će mali gurati cijenu gore i svima bildati NAV. Kako ja gledam, svima je u interesu sada da se cijena počne pomicati prema sjeveru.
novca u banci ima.
puno mld. e se spominje ,misli se na građane .
taj novac propada po stopi inflacije koja je veća od oficijalne statistike
samo mali dio tog novca mogao bi posupati sve ove viškove.
ali šta je tu je , ![]()
koliko sam shvatio dok 11 nosi ili će nositi prihod na godinu od 30 mil e .
oće reći 1/3 ukupnih prihoda.
sad to ubaciti u kalkulator i dobit ćemo ukupne prihode u budućnosti ,onda ostaje da se vidi kakve profitne marže nosi novo postrojenje.
s obzirom da inflacija nije još pod kontrolom i neće još dugo biti ,ulaganje u dok 11 nije bila loša poslovna odluka.![]()
N.B napisao poduži post na FB za Viktor Lenac d.d. 🩵 vrijedi pročitati i donijeti odluku 🫡
jučer bilo na ponudi ozbiljna količini ,niko da mrdne.
danas se gura i skida, komično![]()
-p/e 7
-u prijevodu ima potencijal.
-tržišni udio se povećava.
-likvidnost umjerena ,zbog cijene od 5000e i više.![]()
KOEI ili tvornica novca !
- trenutna cijena mislim da i nije bitna.
-realna vrijednost u budućnosti 1000e.
-bez pretjerivanja![]()
čeka se izvješće.![]()
lani 160 mil. dobiti cijelu godinu .
možda sad to zarade u pola godine![]()
Odlično izvješće za 2Q...dobit gotovo ista kao i prošle godine...do kraja godine će se skupiti cca. 70 mil.
nije za baciti,ide sve po planu.
odrazit će se i na cijenu dionice .
zadovoljan![]()
ŽITO -danas stupa na scenu.![]()
nalozi se slažu ,smjer nepoznat.![]()
nemam ništa protiv.
ali ni Podravka nije za baciti ,od kad su uzeli Belje ,Vupik...![]()
Šta ništa od dividende?
slijedeće godine!
većinski u zadnji tren bio protiv,novac ide u daljnje širenje poslovanja ![]()
Display MoreDostupan mi je tekst iz Slobodne Dalmacije o AD Plastiku.
Razumjeti ćete, ne smijem ga copy-paste jer bi sebe time doveo u potencijalnu pravno rizičnu situaciju, jer Slobodna Dalmacija ima autorska prava na njega.
Ali vam mogu prenijeti glavne ideje teksta i to svojim riječima, te dati svoj komentar.
Autor je poprilično površan i donosi zaključke na temelju poluinformacija i vlastitog dojma.
Očito je da autor pred sobom nema knjigu dioničara.
To ga ne sprečava da na temelju jedine dostupne javne informacija (da Josip Boban kupuje dionice, a to se vidi jer je među prvij 10), zaključuje kako postoji mogućnost da ruski vlasnik djeluje zajednički s bivšim i sadašnjim članovima uprave na tržištu kapitala. To potkrepljuje povećanim prometima na ZSE. Svima nama ovdje je jasno koliko je to površno razmišljanje. Bilo je dovoljno samo da pročita što smo u prethodnih nekoliko dana mi ovdje pisali, pa bi mu bilo jasno da je ova konstrukcija jako nategnuta. A da ne kažemo da je kao istraživački novinar mogao investirati 17,50 € i znati što se događa sa dioničarima AD Plastika.Usprkos toga što mu je Katija Klepo izravno odgovorila da ne postoji udruženo djelovanje dioničara i da se događaju promjene tek u strukturi upravljanja firmom, on je ustrajan u iznošenju ideje da je ruski vlasnik, možda, spreman izaći iz vlasničke strukture.
Pritom se autor teksta pita što će biti sa tvornicama AD Plastika u Rusiji. Ne znam na temelju kojeg zakona bi ruski vlasnik sa 30% dionica te tvornice mogao preuzeti na sebe? Dakle, tvornice AD Plastika u Rusiji ostaju tvornice AD Plastika u Rusiji.
Da ne kažem da autor teksta iznosi potpuno krivi podatak da mali dioničari imaju 12% dionica u AD Plastiku. Oni imaju oko 32%, a to je bitna razlika. Istaknuta imena članova sadašnjih i bivših uprava (Boban, Klepo, Došen, Tolić, Podrug, Luketin...) zajedno imaju oko 6% dionica kompanije. Da oni svi rade zajednički sa Rusom, a što nije izvjesno, mogu samo pjevati borbene. Nužno im treba neki od mirovinaca, a oni za sada ne daju nikakve znakove zajedničkog dioničarskog djelovanja. Autor teksta iznosi spekulaciju da Klepo, opet možda, s nekima od njih šuruje. Jako puno "možda" ima u ovome tekstu. Bez ikakvih argumenata! Dakle, tekst vrvi konstrukcijama, a bubu u uhu za te konstrukcije je vjerojatno dobio od one grupe dioničara koji su pisali HANFA-i da se nešto događa sa vlasnicima AD Plastika.
Ponavljam jako važnu stvar – upravljanje firmom i njezin menadžment je jedna tema. Vlasnička struktura kompanije i moguće promjene u njoj su druga tema. Prva tema je pogodna za spekulacije, geopolitičke i ekonomske intrige te možda ljubavne spletke. Druga tema je puno više kvantitativna i lako se analizira ako imaš nekoliko knjiga dioničara unazad dvije godine.
Autor testa, na žalost, to dvoje stalno brka, a nije si dao truda da bude pravi istraživački novinar.
autor teksta prenosi razgovor penzionera sa splitske rive![]()
misli se na članak u SD.
članak stavljen pod premijum?
kao neka ikluziva iz prve ruke.
imam ADPL ![]()
novosti ili se sve zna.![]()