Da su htjeli napraviti istiskivanje, kupili bi te dionice gosp. Franje. Ne bi mu dali da ih prodaje malim dioničarima.
Posts by SOUR
-
-
Ovako je pisalo 30.9.'22.
UniCredit i Allianz učvršćuju svoje partnerstvo - Zagrebačka bankaUniCredit i Allianz objavljuju da su potpisali okvirni ugovor i dva dodatna ugovora o kupoprodaji udjela u Zagrebačkoj banci, s namjerom da otpuste svoje…www.zaba.hr -
Kako znate da ide istiskivanje ?
Mislim da istiskivanje nema smisla. Jer ako gosp. Franjo i proda tih svoji nešto manje 400.000 kom s kojima se nije trgovalo, malim dioničarima, samo će time potaknuti veće trgovanje ovom dionicom. Možda je ZABI trgovanje i uvrštenje na burzi i neka vrsta reklame. Da su htjeli izaći s burze već bi izašli.
-
Eto sada je potpuno jasno da gosp. Franjo postavlja nalog od 50.000 kom. U utorak ponovo samo jedna kupnja 67 kom, po 12,00 € od toga naloga i isti vlasnik. Vjerojatno prodaje svih 300.000 i više dionica. Ja se te njegove prodaje ne pribojavam jer ovo neće ići po modelu Kutjeva i Nexe. Prodavala je i Sveučilišna bolnica sličnu količinu. U njegovom slučaju, pričekao je da dobije dividendu, a onda da se cijena poslije dana za dividendu popravi na cijenu prije, zaokružio to na 12 € i krenuo u prodaju. Ako će ostati ustrajan, a izgleda da hoće da ne prodaje ispod 12 €, pa podizati, cijena će i dalje nastaviti rasti. Eventualno da mu netko kupi sve odjednom ili na više većih naloga. Ovako ostaje pratiti u slijedećim podacima SKDD-a daljni razvoj.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ako je to točno, tj. da je odlučio sve prodati ,onda sigurno ide istiskivanje preostalih malih dioničara i delistiranje sa ZSE.
Ja sam Zabu prodao prije 2 mjeseca jer sam se bojao uprao tog scenaria, istiskivanje i delistiranje.
Sa tom lovom gosp. Franjo može kupiti 53% dionica SNBA. Malo se šalim, ali nikada se nezna ,bumo videli.
Interesantno mi je u tome ako on neće spuštati cijenu ispod 12 € jer mu je jasno što bi to značilo, pa u tom slučaju neće ni tromjesečni prosjek biti u minusu.
-
Eto sada je potpuno jasno da gosp. Franjo postavlja nalog od 50.000 kom. U utorak ponovo samo jedna kupnja 67 kom, po 12,00 € od toga naloga i isti vlasnik. Vjerojatno prodaje svih 300.000 i više dionica. Ja se te njegove prodaje ne pribojavam jer ovo neće ići po modelu Kutjeva i Nexe. Prodavala je i Sveučilišna bolnica sličnu količinu. U njegovom slučaju, pričekao je da dobije dividendu, a onda da se cijena poslije dana za dividendu popravi na cijenu prije, zaokružio to na 12 € i krenuo u prodaju. Ako će ostati ustrajan, a izgleda da hoće da ne prodaje ispod 12 €, pa podizati, cijena će i dalje nastaviti rasti. Eventualno da mu netko kupi sve odjednom ili na više većih naloga. Ovako ostaje pratiti u slijedećim podacima SKDD-a daljni razvoj.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Dionica je jeftina. Dividenda je manja od 4 %. Da je 100 eura dionica s ovakvim rastom ne bi bila skupa. Nema MM.
Pa ima MM.
Popis održavatelja tržišta (zse.hr)
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Primjetio sam poslije da nisam upisao "ULAZ" uz poziciju 6, PBZ. Pa da to ispravim. Što mi izgleda baš najbitnije.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Da, hvala na ispravku! Nije se radilo o početku korona virusa već stanja u Ukrajini. Prema podacima SKDD Slovenci su ušli u prvih 10, 29.4.'22. i to sa više 30.000 kom tako da ne samo da su kupovali po tadašnjih 30 € već vjerojatno i niže, pogotovo nakon 24.2. dok je cijena bila nekih 24 €.
Sada imaju 32.500 kom pa im je prema sadašnjoj cijeni profit oko 100 % ili više. Pa da li onda tu ima mjesta za ikakvu priču o njihovom lošem trgovanju ili u objavi prije da im je profit 25%?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bez uvrede, ponovo pažljivo pročitajte moj post. Prvo, smatram (iz moje ograničene perspektive) da fond čija je uputa da nije namijenjen ulagačima koji misle ulagati na rok kraći od pet godina ne bi trebao kupovati i prodavati kao što je to radio (paziti na gornju granicu da, al ja tu ne vidim tu namjeru). Drugo, prinos fonda je 25,48% u pet godina, tako sam i napisao, a ne 25% na SPAN-u.
Meni je namjera napomenuti da što se tiče Spana da su istrgovali puno bolje od većine i da su si ili tek hoće, pribavili prilično novca na dionicama Spana za sebe i svoju deželu dok su hrvatski ulagači uglavnom trgovali bitno lošije. Evo usporedba broja dionica u prvih 10 na tri različita datuma.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Jedna ispravka podaci SKDD-a su od 19.6. ponedjeljka ne od petka ali sve je ostalo isto.
-
A, da sjetio sam se nečeg. U petak je netko imao jedinu kupnju po 12,00 €, 100 kom od naloga 50.000 kom koji je došao na prvo mjesto na prodaji. Današnji SKDD podaci prikazuju trgovanje od petka gdje je gosp. Franjo prodao 100 kom. Ovo bi trebalo biti sigurno kao i knjiga dioničara da tih 50.000 kom pripadaju njemu.
zar se na hrvatskoj burzi ne koriste botovi?
Baš mi svejedno. Ja prekjučer kupio dionice ZABE, cijena na niže neće, a to sa nalozima na prodaji mi ne izgleda uvjerljivo.
-
stvarno ima!!!! cijelih 100 kom!!???
Ali tko postavlja prije svakog trgovanja nalog preko 300.000 kom, pa ga miče?
-
A što je tek ovo. Nakon vremena prodaje sjetili se da ponovno počnu kupovati;
SPAN-R-A: Promjene dioničara - MojeDionice
Netko je krajem prošlog tjedna u nekoliko navrata podebljavao kotu 12,0 Eura gdje je bilo 50 000 komada na prodaju sa dodatnih 300 000. Stavi ih pa ih ukloni i tako nekoliko puta. Meni odma pao na pamet Franjo Luković
Ima nešto u tome.
-
Kupovali su Slovenci tamo negdje pojavom koronavirusa po 230 kuna, pa na više. Ne bi se složio da nisu profitirali. Profitirali su oni na Spanovim dionicama i te kako. Mogli bi se neki hrvatski fondovi i Vladine institucije od njih učiti kako trgovati dionicama.
mora da ste pomiješali nešto! span je na zse niti dvije godine, a korona se pojavila početkom 2020-te! nešto tu ne štima!
Da, hvala na ispravku! Nije se radilo o početku korona virusa već stanja u Ukrajini. Prema podacima SKDD Slovenci su ušli u prvih 10, 29.4.'22. i to sa više 30.000 kom tako da ne samo da su kupovali po tadašnjih 30 € već vjerojatno i niže, pogotovo nakon 24.2. dok je cijena bila nekih 24 €.
Sada imaju 32.500 kom pa im je prema sadašnjoj cijeni profit oko 100 % ili više. Pa da li onda tu ima mjesta za ikakvu priču o njihovom lošem trgovanju ili u objavi prije da im je profit 25%?
Slovenci imaju i na kupnji i na prodaji. Tako kada cijena padne kupuju, a dalje prodaju.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Koliko sam do sada pratio Janezi i penezi baš nisu išli skupa, prodavali su jeftino pa kupovali skuplje, možda griješim. Ali MM nisu oni, nego Interkapital.
Kupovali su Slovenci tamo negdje pojavom koronavirusa po 230 kuna, pa na više. Ne bi se složio da nisu profitirali. Profitirali su oni na Spanovim dionicama i te kako. Mogli bi se neki hrvatski fondovi i Vladine institucije od njih učiti kako trgovati dionicama.
-
Jel se vama čini da se MM muči s održavanjem ask-a?
Slovenci imaju i na kupnji i na prodaji. Tako kada cijena padne kupuju, a dalje prodaju.
+KOEI dokup. Možda gosp. Bakić još nije zaključio da i ova dionica vrijedi više.
-
Samo je tih 9 ponuda vjerojatno od istog dioničara. Možete navesti kome pripada tih 9 ponuda?
Ne znam.
Zašto misliš da je od jednoga ?
Napisao sam prije da se ta kompletna ponuda miče i postavlja na prodaju u istom broju dionica, a to ne može da je 9 vlasnika.
-
Lijepo piše 9 ponuda na prodaju.
Samo je tih 9 ponuda vjerojatno od istog dioničara. Možete navesti kome pripada tih 9 ponuda?