+ZABA ne previše, po 190€
Vjerujem kad se sa aska ovo počisti na 190€ da idemo puno više
Cijena je od HPB.
+ZABA ne previše, po 190€
Vjerujem kad se sa aska ovo počisti na 190€ da idemo puno više
Cijena je od HPB.
Za sada samo pretpostavke:
"Talijanski bankari pretpostavljaju kako će se porez odnositi samo na talijansko poslovanje, a ne na banke u vlasništvu UniCredita ili Intese. U Hrvatskoj su to Zaba i PBZ."
Koja je poanta vašeg upisa??? Koga u RH briga hoće li dividendu većinskog vlasnika koja je povučena u Italiju, Talijani dodatno oporezovati???
Sigurno da je cijena dionicama ZABE pala danas i jučer iz razloga pridavanja velikog značenja najavljenom porezu u Italiji. To bi trebalo svakog pojedinačno pitati zbog čega su jeftinije prodali dionice ZABE zbog vijesti iz Italije i zbog čega ovoliko pridavanje važnosti tom podatku na ovom forumu. Kao što sam spomenuo očekujem daljnji rast cijene dionice ZABE. Čak da i u Hrvatskoj uvedu neki porez ili slično dionica ZABE mi izgleda dovoljno stabilno.
"Talijanski bankari pretpostavljaju kako će se porez odnositi samo na talijansko poslovanje, a ne na banke u vlasništvu UniCredita ili Intese. U Hrvatskoj su to Zaba i PBZ."
Zašto vas to toliko zanima? Dioničar ste UniCredit S.p.A.? To je njihova stvar. Zbog toga jedino možda nećete birati Italiju za svoje strane investicije.
Raspisali se drugi o ulozi događanja sa talijanskim bankama. Možda da pitate i njih. Ja sam svoje dionice ZABE nakupovao i ne očekujem da će cijena padati. Puno je dionica nakupovano po 12€ i više, a i danas se dodaje, možda ponovno od gosp. Franje. Mogu samo ćekati da li će dioničari pričekati petak da vide stanje prodaje gosp. Franje ili će pokupovati što prije što se nudi po 13€ pa da cijena nastavi rasti.
ZABA nije na udaru
Mijenjao PODR za 2x ZABA
Koja je to taktika Croatia osiguranja ili Fonda za.. cijeli dan stavljaju novih 100 kom na 190 € kao i jućer. Tako ako izgube povjerenje kupaca u rast cijene neće ga lako vratiti. Bolja mi je taktika Franje sa ZG bankom. Stavio nalog koliko tim nalogom hoće prodati, prodao i išao dalje.
na 191 € je nuklearac, sa nalogom od 500 dionica(koji se lagano topi)...jel CO prodaje ovo ne znam ,treba pričekati 3 radna dana.
Stalno ista taktika. Mora da se radi o istom prodavatelju, a njih dvoje su standardni u izvješću za 3 dana. Iako sigurno je tek za 3 (radna) dana.
Koja je to taktika Croatia osiguranja ili Fonda za.. cijeli dan stavljaju novih 100 kom na 190 € kao i jućer. Tako ako izgube povjerenje kupaca u rast cijene neće ga lako vratiti. Bolja mi je taktika Franje sa ZG bankom. Stavio nalog koliko tim nalogom hoće prodati, prodao i išao dalje.
Lukoviću je ostalo otprilike još 100.000 dionica. Nije valjda odustao jer je danima nudio prije početka trgovanja sve dionice na prodaju. Nekao mi je za očekivati da će opet na nekoj višoj cijeni postaviti kojih 40.000 dionica.
Zbog rasta cijene dionice sada može smanjivati količine dionica na prodaju, postepeno, znači oko 10-15.000 kom.
Sada mu se vjerojatno sve manje žuri. Prvi veći nalog je 13.042 kom na 15,00 €. Stvano mu se ne žuri ako ima što s tim nalogom i ne misli prodati niže.
Dok je hpb rastao zaba je spavala,a 79%veća dobit nego u prvom polugodištu lani.Cijena se nije makla zbog Lukovića.Prema tome ona sad odrađuje ono šta je tribala odraditi.Stabilizacija na 17eura i čekat ce se rezultati ovog kvartala koji ce biti jos bolji!
Lukoviću je ostalo otprilike još 100.000 dionica. Nije valjda odustao jer je danima nudio prije početka trgovanja sve dionice na prodaju. Nekao mi je za očekivati da će opet na nekoj višoj cijeni postaviti kojih 40.000 dionica.
Sad vidimo da će ove godine biti pad dobiti kako je i predviđeno.
Analiza iz prošle godine je pokazivala da ni 2024. neće biti bolja od 2023.
Tako da treba vidjeti što će biti s cijenom dionice dalje. Vani je cijeli IT otpuštao masovno od početka ove godine zbog pada aktivnosti.
U SPAN slučaju se ne radi o otpuštanju već o većem broju, zapošljavanju novoosposobljenih ali da li se ne događa i hrvatska praksa odlaženja. Tako i iz SPANA dobro osposobljenih za višim novčanim prihodima. U izvješćima se to ne spominje.
+PLAG na početku. Nitko ju ne spominje, a trgovalo se dobro jučer i danas.
+PLAG Rasprodao se i onaj veliki nalog.
Zamjena -VLEN za +KOEI
Otkud Vlen kratite, umjesto da dokupite???
KOEI mi izgleda da ima veće mogućnosti za rast, a za VLEN su se u izvješću izjasnili da će imati manje mogućnosti za privezivanje brodova zbog popravka doka, a time i manju zaradu. A još u prošlom izvješću su spomenuli što i u ovom da su Turska remontna brodogradilišta bliža i jeftinija što Lencu smanjuje poslove, a i profit. U ovom slučaju sam KOEI dokupio. Uspio sam postepeno nakupovati dionice firmi za koje se pokazalo da imaju najbolja izvješća. Sada je pitanje koliko će trebati da prodaju koji su se odlučili prodati u većim količinama i oni koji ih prate sa prodajom. ZABA mi je na čekanju sa kupnjom osim ako me ne iznenadi prodaja dionica gosp. Franje nekom odjednom. A i što će pokazati izvješće SPAN-a. VLEN mi se nikako ne uklapa u kako smatram bolje prilike.
Zamjena -VLEN za +KOEI
AZ Profit je dobrovoljni mirovinski fond i pitam se koju dionicu(e) kupuju ili zadržavaju u portfelju ako prodaju KODT?
Po do sada poznatim podacima nije baš da predvode prodaju. Ima tu još kojima se prodaje.
KONČAR – Elektroindustrija d.d. ostvarila je za prvo polugodište 2023. godine poslovne prihode u iznosu od 14,1 milijun eura,
što je 32,4% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Normalizirani podaci u kojima su iz poslovnih prihoda isključene
jednokratne stavke veći su za 15,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
U istom razdoblju prošle godine u poslovnim prihodima, značajan iznos odnosio se na jednokratne transakcije na poziciji ostalih
poslovnih prihoda i to u iznosu od 8,5 milijuna eura, a koje su se odnosile na prihode ostvarene od ostvarene dobiti od prodaje nekretnina koje nisu u funkciji osnovne djelatnosti, prihode od naplate šteta, realiziranu dobit od iz otkupa potraživanja po zajmovima
te prihode od ukidanja rezerviranja.I. DOBIT ILI GUBITAK RAZDOBLJA 078 15.862.385 -174.933 9.354.549 178.692
Očekivao sam minimum 10 mil. neto dobiti da opravda cijenu dionice i daljnji rast. Nekako uvjerljivije izgleda 10 mil. nego mrvica manje iz izvješća. Ali dok sam pročitao u izvješću to što ste i Vi izdvojili sada mi tek Q2 dobiva na vrijednosti. Pa mi je jasnije zašto je Q1 2022. bio onoliko veći iznos.
Kako su naveli; "Financijske rezultate, ako ih usporedimo s istim razdobljem prošle godine, potrebno je promatrati na normaliziranoj razini zbog visokog iznosa jednokratnih stavki u prošlogodišnjim ostvarenjima."
Ma ja sam razocarn.. pa ne drze te hotele da bi placali racune neg da prave lovu...
Od svih sam si hotela odabrao samo ARNT i ne puno i prodao i to danas. Računao sam da ovaj kvartal neće biti hoteljerski. Nakupovao prije izvješća HPB, KOEI, KODT2 najviše.
Prodaja je velika, a kupnje malo, što bi onda bilo da je izvješće bilo loše?
Trebaju oni s više novca za kupnju proučiti izvješće da ne investiraju krivo. Izgledno mi je da bi netko mogao pokupovati uključujući 1000 kom na 191, a onda je cijena lako na 200 €. E, još da tako i bude ili slično. Ni prošli kvartal kupnja nije krenula brzo. Ipak sada su stvari puno jasnije.
Može administrator obrisati objavu. Ne odlučujem o tome ja. Dogodila mi se u žurbi pogreška koju sam pokušao ispraviti. Ali brojke su brojke koje nisam izračunao ja već tko je sastavljao izvješća. Nemam ja ništa od toga što netko ne može podnijeti da je napravio pogrešno ulaganje pa psuje po forumu i krvi kako mu dođe. Danas zbog ERNT jer je izvješće takvo kakvo je.