Bježi se pred tom najavljenom dokapitalizacijom. Oni gledaju za sebe kao firma, a ne za male dioničare. Dokapitalizacija u stvarima i pravima. Znači nema mogućnosti da mali dioničar uloži u novcu, a oni valjda već znaju kako će što posložiti između sebe.
Posts by SOUR
-
-
Ljudi moji dal je to moguće, pa šta je ovo, izgleda skoro kao pravi berzan, HT 8.5 milja ojra prometa, a
ATPL 2,4 milja ojra prometa, za ne povjerovati. Nikad još to nisam vidio u svojoj kratkoj karijeri burzovnog
promatrača
8,5 milja ojra = 64 milja kuna
2,4 milja ojra = 18 milja kuna
Da malo povećam ovu Vašu statistiku;
Znaći nalog u 15:44:36 sati ukupno 46.340 dionica od 1.395.520 = 3,3206%. Od malih udjela u prvih 10 dioničara to je stvarno puno.
1 BILBIJA IGOR 12,79 %
2 CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 7,41 %
3 USKOKOVIĆ OLEG 4,15 %
4 VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO 4,04 %
-
Rekao bih da Adris više i nema toliko love na računu.
Kolege forumaši, dajte vaša mišljenja, ne samo lajkove, želimo čuti i drugu stranu i drukčije stavove. Dajde malo...
Evo malo druge strane, nema tu više na računu nešto posebno novaca, pogotovo ako pogledamo koliko je prije bilo i u odnosu na TK.
Imam Adris2.
Ako se tu radi o novcu u banci, baš sam to pogledao danas u jutro, onda izgleda ovako;
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
HPB je u petak CO prodao 1.500 dionica nekom izvan prvih 10, a trgovanje 2.000 dionica KOEI u petak kupio i prodao netko izvan prvih 10.
-
To kao jedna ili još koja osoba kojoj je svejedno da li će ili neće prodati stavi neku veću količinu na prodaju i nakon nekoliko uspjelih prodaja povisi cijenu i ako opet proda izgleda da cijena raste i krene silna kupnja bez razloga.
Na taj način može jedino srušit cijenu.
Neće srušiti cijenu kad ponestane svih koji stavljaju nalog na prodaju ispred njegovog, pa cijena dionici duže vrijeme na istom mjestu, a onda krene.
-
To kao jedna ili još koja osoba kojoj je svejedno da li će ili neće prodati stavi neku veću količinu na prodaju i nakon nekoliko uspjelih prodaja povisi cijenu i ako opet proda izgleda da cijena raste i krene silna kupnja bez razloga.
-
Ovo mi izgleda kao tek početak rasta cijene.
kako sada početak rasta? pa u zadnja dva mjeseca, dakle od FI za H1 je narasla 30%!!! nije to baš malo!
Pa kratkoročno novi uspon cijene, a na duže, nije ovaj investitor kupio ovu količinu da ne očekuje dobru zaradu. Samo mi nije jasno što je čekao do sada s tom kupnjom da nije kupio po nižim cijenama.
-
Ovo mi izgleda kao tek početak rasta cijene.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Plus ulpl netko mi prodao malo po 8,9
To bi bio JDPL?
-
Svi mi nekad pogriješimo, ništa značajno ovdje neće biti za 6 mjeseci.
Za godinu i pol ili dvije moguće.
Moguce. A ja mislim da ce se vratit na ATH za 5 mjeseci.
SPAN od svih mi bitnijih dionica ima najveći pad od prije Q2 izvješća sa -16,05%. Blizu su mu LKPC i VLEN. Ako će i rasti cijena, rasti će vjerojatno nešto malo. Pivci prodaju, Slovenci kupuju.
-
Izgleda ništa bitno.
-
Prošlo 16:00, još nema objave o održanoj sjednici...
Situacija je krajnje napeta........
Tu se o jako važnoj objavi radi. Valjda bude imala utjecaj na cijenu dionice, a niže ne bi trebala. Baš sam pogledao objave dvije prošle GS-e 2021. i 2022. koje su također održane 30.8. u 12:00 kao i ova. Obavijest o prvoj u 17:07. O drugoj 16:03.
-
Netko je od ovih.
Za sada ne primječujem neke bitne promjene u kupnji dionica niti jedne druge firme. Ali dobro, pričekajmo.
Pregled promjena u MSCI Frontier indeksima za našu regiju
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Kolega recite mi što se podrazumjeva pod " Adrs(pref) ". Jesu li tu uključene obe dionice Adrs i Adrs2 ili samo ova druga?
Drugo pitanje - je li već počela trgovina ili se čeka 31.08. kao zvanični datum početka.
Službeno 31.8.'23. ali ne brani nitko nikome da već i sada kupuje. Za Adris ako tko drugi može pojasniti.
"U Hrvatskoj ćemo tako od 31. kolovoza po MSCI-u imati 12 investabilnih dionica (+4), dok će od toga njih 5 ući u veliki Frontier Market indeks i praviti društvo HT-u i Zagrebačkoj banci, koji su već tamo."
Veliki uspjeh hrvatskih kompanija (i kako ulagati u najbolje!) (icam.hr)
-
Podravka ide 31.8. u glavni Frontier markets indeks MXFM pa bi ovo danas mogli biti na kupovni strani mozda i prvi strani fondovi. Isto ide Adrs2, ATGR i RIVP
Za sada ne primječujem neke bitne promjene u kupnji dionica niti jedne druge firme. Ali dobro, pričekajmo.
Pregled promjena u MSCI Frontier indeksima za našu regiju
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
-
Dionica bude oko 500-600 kn, naraste na cca 1000 kn i onda NB kao prodaje Span jer eto firma nema perspektivu i ulaže u Podravku po cijenama iznad 1000kn... Ovo ukoliko osoba nema povlaštene informacije bilo bi klasično kockanje.
I gle čuda cijena i dalje raste. Kako li je vidovit taj NB.
Da mi je samo znati zasto se u kontroverznoj dokapitalizaciji odrekao preko 60 000 dionica DLKV tadasnje vrijednosti oko pola milijuna kuna i nikada u javnosti nije progovorio o tome.
Zaključak je jasan. Dobro došli u "Lijepu našu".
NB je kupovao od nekih 101,00 € ovo mi više liči na Pivce. Možda je NB bio vidovit da će se pojaviti Pivci i nastaviti dalje podizati cijenu dionice. Iako oni već imaju veću količinu pokupovanu po nižim cijenama. Moguće da ovim posljednjim kupnjama prođu kao i na SPAN-u. Da su oni najveći pokretač (ovdje i jedini) rasta cijene dionici, a ako oni stanu ode cijena na niže.
-
Jedno pitanje: ako u crobex ulazi samo kodt2 da li ce doci do razlike u cijeni izmedu kodt i kodt2 u puno vecoj mjeri nego sada kada se prate? Jer zasto bi fondovi dalje kupovali kodt ako nije u indexu? Da li je to razlog sto sada fondovi prodaju kodt pa namjeravaju kupovati kodt2 jer moraju??
Izgleda nam evo odgovora u ovoj današnjoj kupnji KODT.
-
Pave izlazi iz svega
LKPC ENERGIA NATURALIS D.O.O. -149,635 -35.38 A o čemu se tu radi? Samo je velika količina premještena na Interkapital skrbnički.
Je to bio onaj veliki nalog sa preko 1.500 kom? Trgovalo se sa 2.327 kom. Cijena išla i na 197 €, a sada zatišje.
Netko puni ask i ne dozvoljava "igru"
Tko god da prodavao mora dignuti cijenu sa 13,00€ da napravi interes za kupnju. I po 12€ je prodavano, pa podignuto na 12,50€, 13,00€. Više će profitirati i prije prodati.