Posts by SOUR
-
-
Ruski rubalj najjači u posljednje dvije godine, samo kako ga unovčiti ako se njime može kupovati samo u Rusiji.
Ruski rubalj je najjači u posljednje dvije godine. Kako?TEČAJ ruske nacionalne valute rublja je najjači u posljednje dvije godine. Koliko je to realno?www.index.hr -
ovaj Viro kao da će trajno ostati u PSN,
Viro ima vjerojatno 4 uposlena, ŽZ, MB, IR i neka teta u administraciji, prosjek bruto plaća oko 20000kn,
a nešto imovine očito ima još neprodano+vjerojatno sl.automobili, kakva zgrada..........
Ali u izvješću se navode svi udjeli koje Viro ima. Nešto 100%, nešto manje. Pa se računa sve skupa.
-
Fi 4. kvartal
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…7181c32ef08.pdf
...i mojedionice.com imaju jednaki info koliko vidim
Aha, to je zbog ovoga kolko vidim:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Netko tko bolje zna knjigovodstvo i financije bi mogao pojasniti kaj je ovo, i kolko vidim, to je dodano nakon oporezivanja.
Misliš zbog ovoga? 2021/Q4
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ovakvo je stanje u Hrvatskoj. Broj prodanih automobila.
Ovo je trenutno najprodavanije novo vozilo u Hrvatskojwww.poslovni.hr -
To i meni nije bilo jasno. Po financijskom izvješču Q4;
8.715.273, Q3; 7.251.647
-
A imaju novca.
-
Ovo panika na dionici danas zbog novih sankcija Rusiji?? Ovde mi se pari puno špekulanata ima, jer dionica odmah zaroni čim Putin zakašlje. Ovde treba ostavit keša za dokup, jer ako špekulanti izađu, to će biti na silu, a cijena će tada zaronit tko zna dokle...sa današnjim danom imam nekih 500-injak dionica sa prosjekom ispod 100kn.
Ne zna se gdje je u današnjoj rasprodaji Kapitalni fond koji rasprodaje gotovo svaki radni dan ZB burze. 14.3. su imali nekih 100.000 dionica. 29.4. dokle su dostupni podaci nekih 65,668 dionica. Ako misle prodati sve moglo bi potrajati i gdje će cijena završiti. Bez Kapitalnog fonda mislim da ja cijena od 120 kn sasvim u redu.
-
Molim pojasnjenje onih koji prate Viro detaljno.
Imaju trosak placa 1 mil kuna. Tko su zaposleni i sto tocno rade? Trosak amortizacije je 1 mil kuna. Na kojoj imovini? Dobit je 2 mil kuna. Na temelju koje djelatnosti ostvaruju prihod? Hvala.
Sve ti je to manje bitno u ovom izvjescu, bitno je sta se dogadja tamo na onom dijelu imovine koji se vodi metodom udjela koliko vidim, a ocito su namjerno tako namistili da bude sve kamuflirano
Jučer sam to nešto na brzinu pogledao izvješće. Kao sud odugovlači ali tvrde da ove godine treba sigurno biti riješeno sa sudom te da će tada početi proizvodnja sa svim kapacitetima. Znači i u svim Virovim udjelima, a da li će proizvoditi dobitke ili gubitke, procijenite sami.
-
Kada se očekuje izvješće za prvi kvartal ovdje?
Stiglo izvješće
-
jedini da im on pravi novu ambalažu (vreće) za šećer i rezance,
na Polovnom dnevniku još i Robića povezuje s Virom, taj je već debelo u nekom novom biznisu, a ovdje ostali neki novi robići robovati
Taj Robić se neki dan riješio svojih dionica. Sada pripadaju većinskom vlasniku.
Ovako nekako izgleda promjena dioničara.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Što oni misle pod novim vlasnikom Vira koji namjerava proizvoditi papir ili slično u pogonima Vira. Kakav to može imati utjecaj na dionicu?
Članak od 20.12.2021.
jedini da im on pravi novu ambalažu (vreće) za šećer i rezance,
na Polovnom dnevniku još i Robića povezuje s Virom, taj je već debelo u nekom novom biznisu, a ovdje ostali neki novi robići robovati
Taj Robić se neki dan riješio svojih dionica. Sada pripadaju većinskom vlasniku.
-
Što izvode iz Podravke prvo su objavili Izvješće pa onda Ispravak?
-
Interesantan podatak Goodwill im je s nekih ustaljenih 19,5 mil. kuna porastao na 47.379.447 kn. Ne znam baš na ZG burzi da neko ima takav napredak nečijeg mišljenja o firmi.
-
-
U nekim dijelovima poslovanje im ide i bolje nego prije.
U izvješću Q1; "Pridruženo rumunjsko društvo EAPS ostvarilo je značajan rast pokazatelja poslovanja u odnosu na prva tri mjeseca 2021. godine, zahvaljujući prije svega boljoj realizaciji kupca Dacia."
-
Evo roman, ups izvještaj ali zato odmah na prvim stranicama u glavu koliki je minus o odnosu na 2020 g.
Neto dobit 32,7 mil kn . - 30,3 %
To su stari podaci koji su poznati poslije četvrtog kvartala, a izvještaj za Q1 je najavljen za 28.4.
Jedino novo što bi mogao izdvojiti iz tog izvješća;
"…na kraju izvještajnoj razdoblja usvojen je plan poslovanja AD Plastik Grupe za 2022. godinu … Iako su u plan bili ugrađeni rizici vezani za krizu s poluvodičima i posljedice pandemije, novi izazovi rusko-ukrajinske krize imaju neočekivane utjecaje na globalno gospodarstvo, a samim time i poslovanje kompanije. AD Plastik Grupa ima dvije tvornice u Rusiju i na tom tržištu ostvaruje oko 25 posto svojih prihoda. Iako tvornice u Rusiji proizvode isključivo za rusko tržište, za sada je puno nepoznanica vezanih uz daljnje poslovanje i razvoj geopolitičke situacije.
U ovom su trenutku primjetni poremećaji u dobavljačkim lancima i logističkim tokovima, a uslijed toga bilježe se i zastoji proizvodnje kod ruskih proizvođača automobila. Tvornice AD Plastik Grupe u Rusiji rade u skladu sa operativnim planovima svojih kupaca te su spremne u svakom trenutku povećati iskoristivost svojih proizvodnih kapaciteta."
-
- stvarno pošteno od vas, evo nagovorili ste me da nešto i napišem.
- više nećete na ovoj temi od mene imati palac dolje.
- ne znam kako ste se zvali u za prošlog forumskog života, ali i to je nebitno.
- nego što bi ja učinila da imam dionice Dalekovoda odnosno da sam zaglavila u istim.
- ja bi lijepo zamolila za pomoć gospodu Nabiduiasku, Mollera i Marina da mi svojim pisanjem na temi i naročito što smo tržili napišu nekoliko redaka i pohvale se svojim zaradama za burek, ne bi bilo loše ni zamoliti gospona Mittka da nacrta koji uzlazni graf.
- a ja vam mogu obećati da s moje strane više neće biti negative.
- i ako sve to dobro posložite s još nekim forumašima cijena dionice stvarno ima šanse za neku uzlaznu putanju, jer nije bitna dionica, bitna je priča, jer priča i svijetla budućnost se dobro prodaju.
Sad bi se mi neki trebali uvrijedit ,jer nas je kolegica Ivana navela da trgujemo za burek....ne znam ja se nisam uvrijedio, meni je bitno da kapa stalno...
Inače da citiram kolegicu sa drugog foruma:– u ovom tjednu minus -0.9%, što daje prinos u ovoj godini od +5.0%......znači u u skoro 4 mjeseca jedva jednice ste natukli 5% nereliziranog prinosa, neka vam netko proda jednu dionicu Medike po bidu, otopit će vam sav taj plus u 1 sekundu, toliko o bureku:)
Sad stajem da ne zatrolamo temu!
Po načinu pisanja Ivana7 sa ovog foruma i onog drugog ni slučajno nisu ista osoba, a s obzirom na isto korisničko ime baš me zanima da li su si što u rodu pa da li Ivana7 s onog foruma ima strategiju po uputama Ivane7 s ovog foruma.
Ivana7 s ovog foruma nadam se da se nećete srditi radi ovoga ali baš sam znatiželjan jer sam na više mjesta naišao da se smatra da se radi o istoj osobi.
-
Kolega @ SOUR
Puno pisete o tome sto, tko, zašto, koga, a ne pisete o najbitnijem. O poslovanju, rezultatu i procjenama za te varijable. Nikad nećete zaraditi novce razmišljajući i analizirajući sto drugi rade. Fokusirajte se na ono sto radi firma i sto ste vi spremni poduzeti vezano na njihov uspjesan ili neuspješan rad.
Što ću pisati o poslovanju, to je jasno da je firma jedna od nekoliko najboljih investicija na ZG burzi. Napomenuo sam trenutnu situaciju da je cijena dionici (meni neopravdano) nešto zastala. Izgleda da mnogi drugi dioničari ne vjeruju u vrijednost SPAN-a. Al' uskoro će Q1 pa bude jasnije.
Evo jedan detalj iz posljednjeg izvješća; Izjava Marijana Pongraca, člana Uprave, direktora za tehnologiju;
"...Span koji je od 19
zaposlenih koliko je brojao s mojim dolaskom, u dvadeset godina narastao na njih gotovo 600."
-
Imao te dionice, pa prodao po 218 i dvoumim se da li ju kupiti tj. na koju stranu će krenuti cijena. Po jednoj strani stalno nešto dokupljuju pa bi cijena trebala rasti, a po drugoj bila je prilična kupnja ispod 190 kn dok je bila prilika pa ne znam što ti namjeravaju da li će spuštati cijenu, a i najveći prodavaoc za sada je Fond za financiranje razgradnje, a ima još skoro 40.000 dionica. Iako zadnjih nekoliko objava ne piše da je prodavao.