Dio transparentnosti;
Dogovor Vira i Žita o prodaji silosa i mlinova u Županji treba potvrditi Skupština dioničara Slavonije Županja, koja bi se trebala sastati 20. listopada ove godine.
Dio transparentnosti;
Dogovor Vira i Žita o prodaji silosa i mlinova u Županji treba potvrditi Skupština dioničara Slavonije Županja, koja bi se trebala sastati 20. listopada ove godine.
Isporučuju šećer po tim cijenama i gomilaju gubitke zbog toga...
Ne mogu vjerovati da to rade, zanima me samo što će dobiti od vlade za to...
Pa nisu oni Podravka pa da im vlada može narediti po kojoj cijeni da prodaju brašno.
Ionako je pitanje što bi bilo sa profitabilnosti sa ovakvom cijenom plina bez obzira na povećanje prodajne cijene.
Koje što tu nije za vjerovati. Da je Vlada mogla ograničiti cijenu šećera, a ne misliti koje probleme će imati Viro tj. šećerana Županja. Čime će Viro nadoknaditi manju cijenu šećera. I to sada kada je berba grožđa i spremanje kompota i bitno su povećane potrebe za šećerom. Poljoprivrednici su tu u boljoj situaciji jer ako im nije isplativo siju nešto drugo, ako im je i to drugo isplativo. Dok Viro nema mogućnost promjene proizvodnje. Može samo stvarati zalihe za bolje dane. Nije za vjerovati da Zadro sa ministricom poljoprivrede dogovara više posijane šećerne repe za slijedeću godinu. Pa zašto bi dogovarao veće količine da mu proizvodnja šećera nije isplativa.
Vlada podržala prijedlog na programu financiranja troškova energije prehrambenoj industriji.
https://listed-sme.com/CMS/Documents/…6818618ccbd.pdf
Solidna analiza pa koga zanima neka si pročita...
Svakako pogledati i procitati. Za one nadobudne koji vide samo rast cijene a ne vide projekcije rezultata i brojne probleme na putu oporavka
Po ovome izgleda da će prvo Kapitalni fond izaći sa svih svojih još nešto manje 50.000 dionica, a tko kupi dionice povoljno da pričeka još barem godinu i pol da zaradi više od 20%.
Sada nek' ministrica poljoprivrede spašava što je Plenković zabrljao svojim ograničenjem cijena. Dobro ako i uspije podržati i održati Viro.
deda prikuplja pare, a vi ?
Nekako mi izgleda da to sa Dalmacijvinom nema neke veze sa Marinkom Zadrom i Virom i trenutnom situacijom u Viru, nego je to samo biznis njegova unuka.
Povećali se za pripojeno društvo.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SAPN/COI-SAPN-f6ba169389f3e5977d4412a3212e026d.pdf
Display Morezašto nema šećera
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…j---742301.html
eto zato
"Sada radi samo jedna u Županji, koja je prošle godine proizvela 120.000 tona šećera, što je dovoljno za naše potrebe"
"S obzirom na sušni period, očekujemo manji urod šećerne repe za 20 posto. Prošlogodišnja proizvodnja šećera bila je u cijelosti dostatna za potrebe hrvatskog tržišta", umiruje direktor Sladorane Županja Željko Zadro.
P.s. i nemoj da koji misli da sam ja bubnuo ovih 500 komada, jer bi to onda bilo prije članka
ja sam solidno opskrbljen još od vremena kada su svi okretali nos od nje, jer kao nešto smrdi
https://www.glas-slavonije.hr/498223/4/Zeljk…avanju-problema
Ovo u vezi drugog članka. Napisali su da će se problem s prvom kišom riješiti. Ovoliko kiše je i više nego dovoljno.
Na sve napisano na ovom forumu ovih dana da se doda i ovo.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/COI-ADPL-0c844fcc9b14d115847586f1f7bff617.pdf
E, zbog toga mi je najdraža dionica na burzi.
i meni, uđeš i izađeš kad hoćeš, ubodeš pa odeš
ne mogu se načuditi da je ekipa opet napucala cijenu da može prodati dobivene dijonice po ljepšoj cijeni
+viro, nije dividenduša ali je repa krenula i to valja uzeti u obzir
Sa gledišta prerađivača dobro da blato plača proizvođač, a nije na trošak prerađivača.
Dugoročne obaveze koje su zadnjim kvartalom još povećane kao da ih nema.
Ima li da je koji Podravkin proizvod obuhvaćen tim tzv. zamrzavanjem cijena? A ne vjerujem da će išta oduzeti od Podravkine dobiti i njihovih darovanja samih sebe iz dobiti. Sada mi sve više izgleda kako osobe u politici koje govore loše o vođenju politike premijera imaju pravo. Taj čovjek izgleda nema srama. Kako ga nije sramota? Nek' pita sam sebe.
Kako je objavljeno na teletekstu za zaključiti da je pri određivanju cijene šećera i Zadro rekao svoje;
“Premijer Andrej Plenković na Vladinoj je sjednici predstavio odluku o ograničavanju cijena osnovnih namirnica koja stupa na snagu 1. Listopada.
Rekao je da su nakon konzultacija s proizvođačima i trgovačkim lancima dogovorili limitiranje cijena suncokretovog ulja, mlijeka, glatkog i oštrog brašna, bijelog kristal šećera…"
samo neka Plenki još proba limitirati cijenu dionice pa će nas čuti
Utješno, tri (3) mjeseca kažu da će trajati ograničenje cijena šećera i ostalih namjernica. Oni ne smatraju da su npr. i sol ili ocat također mogli ograničiti, a oni baš šećer za koji je suša utjecala na usjev. I to da su smanjili više namjernica po manjem postotku nego je njihova računica baš kako su odredili.
znao sam da će nas nešto opet za.ebati, Plenkimon skinuo 20% .ebe se njemu što je već treća godina PSN
Kako je objavljeno na teletekstu za zaključiti je da je pri određivanju cijene šećera i Zadro rekao svoje;
"Premijer Andrej Plenković na Vladinoj je sjednici predstavio odluku o ograničavanju cijena osnovnih namirinica koja stupa na snagu 1. Listopada.
Rekao je da su nakon konzultacija s proizvođačima i trgovačkim lancima dogovorili limitiranje cijena suncokretovog ulja, mlijeka, glatkog i oštrog brašna, bijelog kristal šećera…"
To koliko prosječno kućanstvo troši kilograma šećera godišnje; Koliko ja znam najveća je potrošnja za stavljanje šećera u vino i onda su u mnogim dućanima akcije prodaje šećera. Mislim da sa ovom cijenom tih akcija neće biti.
Koliko prosjecno kucanstvo trosi kila secera godisnje ?
Ne znam što mislite ovim pitanjem ali ovaj dio u premijerevoj izjavi mi je za izdvojiti;
"Predložit ćemo Saboru poseban porez na dobit, Ministarstvo financija je u fazi razrade prijedloga kojeg ćemo uputit Saboru s dodatnim oporezivanjem onih poduzeća koja ostavaruju značajnu dobit, a koja je posebno narasla u vremenu krize. To je načelo pravednosti. u ovakvim okolnostima s ovakvim mjerama Vlade svatko mora dati doprinos. Ovo nije vrijeme prekomjerne dobiti', rekao je Plenković."
To premijer misli bogatima uzeti, a siromašnima dati. Onda je Viro na ovoj drugoj strani. Kada je već pokvario sa cijenom šećera.
Lijepo je građanima udovoljio sa cijenom šećera, a s druge strane zadužiti će državu na što se malo tko više i obazire.
To pala cijena ADPL dionicama zbog "Član Uprave Ivan Čupić podnio je ostavku iz osobnih razloga". Može padati i dalje. Prodao sam te dionice. Rado bi ih kupio opet, jeftinije. Znati će se poslije Q3.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ADPL/COI-ADPL-b89e6c77887dad0b7af804d14b55b39e.pdf
evo se i Vladari uključuju, najbolje da kao i gorivo bude Sve po 12kn, najmanje će se zapamtiti
A što će onda izvoziti šećer po boljoj cijeni? I druge države će imati problem sa potrebnim količinama za sebe. Hrvatskoj će ovako ostati da jede manje palačinki, kolača, torti, stavljati manje šećera u vino i dr. Ili što se piše da Podravka ima manju prodaju npr. 14%. Pa ne znači to da će ljudi jesti manje za 14%. Naći će neke druge načine nabave namjernica i zaobići Podravkine proizvode.
+VIRO, sada je valjda dosta do PSN.