1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. SOUR

Posts by SOUR

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• SOUR
    • May 27, 2023 at 3:38 PM
    Quote from tollway

dragom bogu svejedno da li će divka 6 ili 12!!! daleko je bitniji sadašnji momentum. a on kaže da dionica postepeno klizi već 3-4 mj. razlog.... vrag bi ga znal!

Kriva im je dividenda što se razbacuju sa dionicama. Tako ne bi ni najveći početnik trgovao.

• INGR (INGRA d.d.)

• SOUR
    • May 26, 2023 at 5:47 PM

Ovaj dio poziva na Glavnu skupštinu mi je nedorečen, tj. po kojoj cijeni bi Uprava obračunavala dionice onima koji unose svoj kapital u zamjenu za te dionice i time povećavaju temeljni kapital za polovicu sadašnjeg.

Da tu nema nešto na štetu ostalih nas malih dioničara.

„Ovlašćuje se Uprava Društva da, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora jednokratno ili u više navrata izdavanjem novih dionica poveća temeljni kapital Društva, ali najviše s iznosa od 17.977.569.85 EUR….. za iznos 8.988.784,92 EUR…..na iznos od 26.966.354.77 EUR…..Uprava je ovlaštena odlučiti izdavati dionice za uloge u stvarima i pravima.

Ovlasti Upravi iz prethodnog stavka ovog članka daje se na razdoblje do najviše pet godina od dana upisa u sudski registar izmjene statuta kojim je dana ovlast.

Uprava može izdavati nove dionice uz isključenje prava prvenstva upisa novih dionica dioničarima Društva.“

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• SOUR
    • May 26, 2023 at 1:59 PM

Treba veća dividenda.

Obavijesti izdavatelja - EHO (zse.hr)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• SOUR
    • May 23, 2023 at 6:33 PM
    Quote from Lynx

To je matematički egzaktna stvar. Danas dividendu imaš u cijeni dionice, sutra u kešu. Ne bi trebalo utjecati na odluku o kupnji.

U teoriji 🙂 Osim ako ne misliš da reinvestiranje dividende od strane mnogih dioničara odjednom isti dan ne bi imalo “market impact” kod dionice ove razine likvidnosti? To bi značilo da bolje kupiti dan prije dok je manja gužva na kupnji. Ili će se baš zato gužva napraviti dan prije? 😀. To sve bi “efikasno tržište” trebalo uračunati na vrijeme pa svejedno u svakom slučaju. Možda je jedino problem u tome što tržište nije skroz efikasno...

Ali mislim da to naši dioničari koji reinvestiraju direktno nazad u KODT i ne rade tako. Ili čekaju samu isplatu da dobiju keš umjesto mehanički odmah sutra kao neki algoritamski portfolio management, ili čak to rasporede kroz godinu, dionicu po dionicu skupljaju, dakle nema market impact, ima dollar-cost averaging efekt, idealno (mada, ako ćemo točno, DCA je više psihološka stvar, dokazano je da lump-sum ulaz daje veći povrat dugoročno, osim… ako je tržište neefikasno i baš izabereš krivi trenutak…, a i psihološki efekt nije “samo”, ključno je biti miran i zadovoljan investicijom, procesom, tako da svatko nek radi kako misli da je najbolje u svojoj konkretnoj situaciji!).

Jedna stvar trenutno kod KODT mi nije nikako jasna. Trenutna valuacija je na razinama koje za KODT nisu uobičajne. Prema tome ili će cijena padati ili će KODT dionica poprimiti neka nova obilježja. KODT ima puno ugovorenih poslova, eventualno se može širiti, ali to mi ne opravdava trenutnu valuaciju u usporedbi sa prijašnjima, a i ta kupnja dionice zadnjih tjedana je prilično rijetka.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• SOUR
    • May 23, 2023 at 3:19 PM
    Quote from Roki

Petak je zadnji dan za kupnju s pravom dividende jel?

Jel pametnije pokupiti dividendu ili čekati sljedeći trgovinski dan bez prava na dividendu i očekivati pad dionice minimalno za taj iznos? Kako je bilo prošlih godina? nekako sumnjam da će biti neka rasprodaja nakon prava na isplatu dividende...

Ove godine očekujem još veći pad nego prošle.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• SOUR
    • May 19, 2023 at 2:28 PM
    Quote from babo65

Tek je počelo bez 200e nema prodaje!!!!!

Čak je i 200€ ni blizu ZABE.

• Što smo danas tržili

• SOUR
    • May 18, 2023 at 4:26 PM
    Quote from Dr.Kalica

-LKPC (sitno)

+KTJV , jbg. zapeo sam. Sad treba kupovati i nadati se nastavku dobrog poslovanja

+ERNT poprilično, iako mislim da će nastaviti padati. Ali želim u TOP10 za koju god pa... :D

+ERNT. Nemojte o padanju ERNT. Ne ovaj put. Jučer nisam primjetio da mi je HPB na 128 €, a bilo je jasno da je cijena tek krenula rasti. Sada sa ERNT pokušavam popraviti koliko može.

• Što smo danas tržili

• SOUR
    • May 15, 2023 at 3:32 PM
    Quote from zlocesti

Pa sve moram sama, dojadili ste :S

Dokupila sam AUHR

Postala sam Value Investor.

Ajmeeeeeeeee :S

Ajde lovu na sunce, i priznajte... što ste danas prodali, ili kupili

+ERNT

• SPAN (SPAN d.d.)

• SOUR
    • May 12, 2023 at 1:54 PM

Pa Pivci su ušli među prvih 10. Sve je jasno. Jedino ako je nekome bitno jučer i prekjučer.

SPAN-R-A: Promjene dioničara - MojeDionice

• INGR (INGRA d.d.)

• SOUR
    • May 11, 2023 at 3:36 PM
    Quote from frico
    Quote from dionicar

ne znam ja kolega ali snam da je BVPS 4 eur

bit će zanimljiv poziv na skupštinu...

moguće vijesti...

- izlazak iz pred stečaja

- isplata dividende

- otkup vlastitih dionica

Display More

To kod Ingre mi je interesantno da u rasponu od 3.1.'22. do 10.5.'23. nije najviše povećao broj dionica ni gosp. Šestan ni gosp. Sedlar već gosp. Deban.

• SOUR
    • May 10, 2023 at 10:58 AM

Nešto se ipak pokrenulo. Baš nije sitnica.

• Što smo danas tržili

• SOUR
    • May 9, 2023 at 3:55 PM

Dodao još VLEN. Pokušavam dokupiti ADPL ali kupci su zainteresirani pa nitko da proda nešto jeftinije.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• SOUR
    • May 9, 2023 at 9:14 AM

Možda nešto zna.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• SOUR
    • May 8, 2023 at 12:11 PM
    Quote from Lukasenko

Danas popodne slijedi objava isplate izvanredne dividende od 25 eura ili određeni gospodin izlazi s ponudom za preuzimanje?

Da nije to isti kupac koji je neki dan pokupovao na sličan način dionice Luke Ploče. (?)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• SOUR
    • May 8, 2023 at 11:47 AM
    Quote from Robbie

Bez razloga je pala cijena dionice, a samo su veći dio prihoda iz Q1 prebacili u Q2, koji će imati i puno višu dobit. Ovo je bila i još uvijek je jako dobra prilika za kupnju po ovim diskontnim cijenama.

Pa kada netko prodaje veći broj dionica, a nije iz prvih 10. Dok se čak i gosp. Vukadinu ne žuri, a možda i odustane od daljnje prodaje. Tko je tu pametniji, ti koji na više prodaju ili gđa. Branka koja kupuje?

• SPAN (SPAN d.d.)

• SOUR
    • May 4, 2023 at 7:24 PM
    Quote from Backdraft

Ima li kakvih informacija za dan, da li su Pivci kupovali?

Najvjerojatnije je netko prodao njima.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• SOUR
    • May 4, 2023 at 5:48 PM
    Quote from sonda
    Quote from Dr.Kalica

Nećete je gledati po 09.

Godinama pratim trgovinu CKML i vidi kako se vucara na ovim razinama. Možda kratkotrajno zaroni par centi ispod 10 ali vratit će se opet iznad 10.

Izuzev ovih par dana, riječ je o jednoj od najdosadnijih dionica u povijesti.

I dalje ostajem pri svome da je onaj članak plaćen kako bi netko izašao. Naposljetku, riječ je o nikakvom i trećerazrednom mediju.

HODL

Slažem se u potpunosti.

Jedino, kao što sam rekao ranije, sada je puno ljudi špekulativno ušlo unutra, što je u redu, ali kad vide da se dionica ponaša ko prebijena mačka, i da ništa od te priče o nekakvom preuzimanju, poželjet će izić van i mogli bi srušit cijenu.

Jedini spas je ipak dividenda, pa trgovina opet malo zaživi i vidimo nove vrhove.

Display More

Ako se usporedi prošli kvartal (Q1 2022) Izvješće je bilo jedno od boljih. A tako je da kada netko na veliko izlazi, prodaje kada bi cijena trebala rasti. Kada prestanu prodavati može cijena gdje je stala.

U jednom dijelu Izvješća piše ovako;

"U 2023. godini menadžment Grupe nastavit će se fokusirati na upravljanje poslovanjem u uvjetima relativno visoke

inflacije, na daljnju provedbu strateških smjernica te na potencijalna spajanja i preuzimanja."

• Što smo danas tržili

• SOUR
    • May 4, 2023 at 4:35 PM
    Quote from Philidor

- ADPL

+HPB

Kažu plastičari u izvješću da im je 2023. projektna godina. Nadam se da se stignem vratiti u plastiku prije početka prinosne godine po istoj cijeni.

Interesantan mi je ovaj ADPL graf. Pa neka prosudi kako tko misli.

• SOUR
    • May 4, 2023 at 9:59 AM
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from xdado

https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2460373.aspx

Nema puno utjecaja na trenutno poslovanje, ali bitno je da je zalizanom frizura još uvijek i nakon 10 godina suđenja postojana :)

Da si ti pokrao kao on, imao bi i ti svaki dan za galon gela :D

Imala je HPB (naizgled) dobro izvješće. U ovom zatišju trgovanja i neimanju nekih posebno dobrih izvješća (a da već nisu uračunata u trgovanju) mogla bi i HPB ako ne kao jučer LKPC ali barem 10% da krene u plus. Ili joj netko toliko koči rast cijene.

• Što smo danas tržili

• SOUR
    • May 3, 2023 at 4:25 PM
    Quote from zlocesti

Dokupila danas Ikba, pa sad mogu EPP :)

Baš sam čitao izvješće IKBA i odlučim podiči cijenu sa 350 € (kupnja 326 €), a "zločesti" (-a?) mi pokupila. Nije bitno ima drugih prilika. :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt