Lijepo piše 9 ponuda na prodaju.
Samo je tih 9 ponuda vjerojatno od istog dioničara. Možete navesti kome pripada tih 9 ponuda?
Lijepo piše 9 ponuda na prodaju.
Samo je tih 9 ponuda vjerojatno od istog dioničara. Možete navesti kome pripada tih 9 ponuda?
Ogroman nalog na prodaji, teško se to bude pregazilo! Jel to puno malih naloga ili je ntko od "velikana" baš prek burze to odlučio prodati?
Prilično mi je sigurno da je jedan nalog (dioničar) jer se postavlja neka dva tjedna prije početka trgovanja pa miče. Prije je to bila otprilike peta pozicija, a sada je dogurao na prvu. Ne može se više naloga tako skladno postavljati i makivati.
Imam pitanje. Jeli pad cijene dionice za iznos dividende nakon ex-dividenda dana normalna stvar i na drugim likvidnijim burzama?
Ne znam ali inače logika nalaže da da jer bi u suprotnom svi htjeli kupiti dionicu da ostvare pravo na dividendu i odma nakon ex-div day-a bi ju prodavali za iste novce i tako pokupili "besplatnu" dividendu.
U nekim slučajevima nije ni blizu normalne stvari. Dionica Podravke je prije dividende jedva bila oko 102 €. A sada nekoliko dana nakon dana za dividendu 108 €. Pa si razmislite.
Ovi danas zaračunali pad poslije dana za dividendu. Priprema za ponedjeljak.
Evo objava i na ZG burzi o tramvajima.
Pa nije baš isto kao Podravka. Tamo država NIJE većinski dioničar, samo je imala neprimjeren nesrazmjeran neformalni utjecaj koji je nadajmo se ostao stvar prošlosti. I tamo se radi o puno boljoj industriji. Banke su pomalo zeznuta stvar.
No, ovo je osjetljiva visoko regulirana i međunarodno/EU uklopljena industrija pa je istina da tu više nisu realne stare muljaže i lopovluci, nego banka mora poslovati tržišno u okviru pravne stečevine i običaja EU. Država je loš gospodar, ali ovdje više nema puno šanse puno smetati.
Glavna teza mi je ovdje bila valuacijska. Ovo je već dugo na cijenama “balkanskog” običajnog prava, i red je da se s vremenom ovdje dočeka neki re-rating, plus kao manja banka ima mjesta za još neki solidni rast biznisa i njegove profitabilnosti. Ta dva/tri efekta su moćna kombinacija. Zato sam ovdje dioničar. Možda mrvicu slično kao PODR, ali ne previše.
Nitko ne spominje mogućnost dividende (kada dođe na red). Ako se nastave prihodi kao u prvom kvartalu trebala bi i dividenda uskoro, a to je onda itekako veća cijena dionice.
+KODT2 Konačno se odlučio na toliko mi sumnjičav KODT. E, pa sad na koju će stranu.
+KTJV. Ovo mi izgleda dobra kupnja. Čekam na dokup.
Barem KTJV ne treba čekati za dokup, imate 10.000 komada do 6.2 EUR i onda NEXE koji će vam tu rado dati još 65.000 komada. Tu prodaje ne fali.
Nezgodno je davati prognoze ali pratim taj KTJV mjesecima što se sa dionicom događa i čekam.
+KODT2 Konačno se odlučio na toliko mi sumnjičav KODT. E, pa sad na koju će stranu.
+KTJV. Ovo mi izgleda dobra kupnja. Čekam na dokup.
A u slučaju da se imaju ADRS dionice te su im za taj put dostavljeni podaci, a dionice poslije dana za dividendu budu prodane te kupljene ponovo za dividende slijedeće, neke godine? Vode li podatke u sustavu i dalje (neki broje godina) ili ih brišu čim se više nemaju njihove dionice?
To ćete ipak trebati pitati neku tetu u odjelu odnosa s dioničarima Adrisa. Sumnjam da će itko od dioničara znat kako oni interno upravljaju bazom podataka. Moj savjet, ako niste sigurni pošaljite podatke opet. Ukoliko na vrijeme ne pošaljete podatke neće vam dividenda propasti, isplatit će vam kad pošaljete ispravne podatke.
Slao sam naknadno za IKBA i nije bilo problema.
Poslije sam ih pitao (e-mailom na istu adresu) moram li im poslati podatke za ovu godinu jer je bilo za prošlu dividendu pa jedno vrijeme nisam imao dionice IKBA samo nisam dobio odgovor.
Samo je prvi put potrebno poslati. Poslije ste u njihovom sustavu kako ste i sami naveli.
A u slučaju da se imaju ADRS dionice te su im za taj put dostavljeni podaci, a dionice poslije dana za dividendu budu prodane te kupljene ponovo za dividende slijedeće, neke godine? Vode li podatke u sustavu i dalje (neki broje godina) ili ih brišu čim se više nemaju njihove dionice?
Netko je ovoliku količinu 500 kom kupio.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Netko i kontru daje. Ide bome prema dolje dosta brzo!
Baš se kupuje. Izgleda da je netko tko bolje poznaje stanje u tvrtki već uračunao sve negativno u cijenu dionice dok smo se ostali pitali zašto dionica pada. Tako da je sada sve jasno. Još da prođe nekoliko prodaja dioničara kojima situacija izgleda loše.
Skupština 14.6. Nigdje ništa o protuprijedlogu Erste fonda na iznos dividende.
Netko je ovoliku količinu 500 kom kupio.
Bilo mi draže da naprave nešto u vezi ove pušione od dionice. Makar je delistirali. Nego li da se opijaju na Festivalu. Ne volim kad drugi piju dok ja ne mogu.
Baš, kao da spuštaju prosjek da posljednja 3 mjeseca bude što manji.
Display MoreSamo NEXE želi za svoje 400.000-420.000 EUR. Toliko ih je vrednovao do sada.
Za ostale sigurno još 400-500k.
Oko 200k da se malo pogura cijena. Ispadne barem milijun EUR.
I to onih milijun EUR koje vam neće trebati dugo vremena jer će te ostati zaključani u dionici. Drugih kupaca nema, dividende nema. Ispada da se vraćaju politici neisplate dividende. Pojma nemam zašto. Jer novca imaju.
Vjerujem da postoje mnogo bolje prilike za uložiti te novce od KTJV.
I dalje mislim da je dobra firma ali dionica je stvarno... bol i patnja trenutno 😅
Štoviše, osobno mi je u ovoj godini najveći gubitak upravo ovdje.
Meni nije gubitak jer sam kidnuo na vrijeme ali malo sam pokušao sada.
Obzirom da je prvih 10, 96,32% dionica. Na te izvan otpada vrlo malo. Pretpostavljam da bi se tih nekoliko što prodaju moglo riješiti sa otprilike 140.000 Eura. Ako ne i manje.
Kod KTJV cijena dionice nema veze sa poslovanjem firme.
Firma ok, dionica neprivlačna investitorima dok uvidom u knjigu dioničara postoje nekolicina sa 3-7k dionica koji svaki tjedan skraćuju poziciju. A ako nekim čudom otiđe iznad 6 EUR, onda se uključuje i NEXE u prodaju.
Kako netko nema 2-3 mil EUR kapitala da otkupi sve to, mislim da je pad i dalje vjerojatan. Mnogi od njih imaju i na ove razine dobit > 50%.
Mislim da je Obradović danas kupio oko 400 dionica.
Pa ne bi trebali ako firma dobro posluje baš toliko rasprodavati.
To mi izgleda da se nešto preusmjerava jer imamo i kupca koji izgleda misli drugačije.
Nešto su u bilanci prošli kvartal knjižili pod Goodwill. Jel' su to nešto kupili pa će se znati u slijedećem izvješću.
Dionica tržišne vrijednosti kao da je veliki gubitaš, a skuplja milijone (€).
Baš me zanima koliko je od ovoga danas kupio gosp. Obradović.
KTJV-R-A: Promjene dioničara - MojeDionice
Iz Kutjeva d.d. u bilješkama u posljednjem izvješću su napisali;
Da nije taj plan predobar da bi štimao za male dioničare. Ima li smisla da možda nekoliko dioničara iz prvih 10 kupuju za Ingru.
U pozivu za GS:
"Ovlašćuje se Uprava Društva da, ovisno o financijskom stanju Društva, stječe vlastite dionice Društva..."
ne shvaćam, može pojašnjenje?
Da Ingra otkupi dionice od poznata dva dioničara iz prvih 10 koji stalno kupuju. Po asku pogotovo što mi je neobično.
Display MoreOvaj dio poziva na Glavnu skupštinu mi je nedorečen, tj. po kojoj cijeni bi Uprava obračunavala dionice onima koji unose svoj kapital u zamjenu za te dionice i time povećavaju temeljni kapital za polovicu sadašnjeg.
Da tu nema nešto na štetu ostalih nas malih dioničara.
„Ovlašćuje se Uprava Društva da, uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora jednokratno ili u više navrata izdavanjem novih dionica poveća temeljni kapital Društva, ali najviše s iznosa od 17.977.569.85 EUR….. za iznos 8.988.784,92 EUR…..na iznos od 26.966.354.77 EUR…..Uprava je ovlaštena odlučiti izdavati dionice za uloge u stvarima i pravima.
Ovlasti Upravi iz prethodnog stavka ovog članka daje se na razdoblje do najviše pet godina od dana upisa u sudski registar izmjene statuta kojim je dana ovlast.
Uprava može izdavati nove dionice uz isključenje prava prvenstva upisa novih dionica dioničarima Društva.“
To se ne trebaš bojati, imaš presudu, neki hoteli...uglavnom, lik je radio dokap po 20kn a tržišna je bila 400 ili nekaj slično, poništio mu trgovački sud dokap zbog povrede čl. 211 ZTDa...komu se da neka to detaljnije istraži, ali stojim kod svoje tvrdnje (osim za točnu cijenu) pod punom krivično i materijalnom odgovornošću, za slučaj da hanfa čita
...inače ove druge odredbe koje spominješ su tipizirane i uobičajene.
Da nije taj plan predobar da bi štimao za male dioničare. Ima li smisla da možda nekoliko dioničara iz prvih 10 kupuju za Ingru.
U pozivu za GS:
"Ovlašćuje se Uprava Društva da, ovisno o financijskom stanju Društva, stječe vlastite dionice Društva..."