Opet netko danas iskipao 2.500 dionica po 396.
Samo je to ovaj put 2.500, a ne 1.000 kom. Ako mu je još malo ostalo može cijena početi rasti.
Opet netko danas iskipao 2.500 dionica po 396.
Samo je to ovaj put 2.500, a ne 1.000 kom. Ako mu je još malo ostalo može cijena početi rasti.
Ako može neka me netko ispravi, ali jeli tako da je točno da FI za treći kvartal će biti u potpunosti primjenjeni i rezultati Dalekovoda, budući da je u 100% vlasništvu Končara?
Unaprijed se zahvaljujem!
Napredna energetska rješenja su od nedavno u 100% vlasništvu KOEI. A kako je i napisano NER imaju nešto preko 75% u Dalekovodu.
Display MoreNažalost ovom luđaku po 226e 22kom. nisam htio parirati.
Htio sam pokupiti 3kom na 238 + 1 na 240 ukupno 4 kom.ebiga imao sam dobru namjeru ali premalo kesa
Ugodan vikend svima
Kolega, ova zadnja transakcija mi nije jasna ili je sve dogovoreno.
Bio je nalog na 234€ 17 kom. Moj nalog na 232€ 20 kom. Prikazuje da je u 1603 kupljeno 22 kom po 232€ .
Sad gdje je onaj nalog ispred mene od 234€ nije mi jasno. Nema veze ja sam podebljao za još slijedećih 20 kom.
Ugodan vikend
Slični način samo u obrnutom smjeru je bio u petak i sa SPAN dionicama. Za vrijeme aukcije je postavljen nalog za kupnju po 50,6 € iako je bilo dionica i po 50,4 €. Nakon aukcije su sve dionice kupljene po 50,6 s time da su dionice po nižoj cijeni (50,4) stavljene kao zadnje kupljene. Prvo je upisano da je kupljeno po 50,6, a onda po 50,4, sveukupno u količini naloga na kupnji. Pa bi pretpostavio da je u ovom HPB slučaju za aukcije netko stavio da prodaje po 232€. Tako da su i one po 234€ na kupnji kupljene po 232€. A moguće da je netko u zadnji čas i smanjio kupnju po 234€ na manji broj dionica.
Potop ingre... zastoooo
Ono što je bilo sasvim jasno da cijenu spušta onaj što je nekoliko dana stavljao po 10.000 dionica na prodaju, a skoro nitko mu nije kupovao samo je prodavao. Možda mu je trebalo za DLKV pa slijedi rast cijene.
Spominje se redoslijed provođenja NIS2.
28. kolovoz 2024. Naime, nakon što je Hrvatska u veljači ove godine dobila novi Zakon o kibernetičkoj sigurnosti kojim se implementira NIS2 direktiva Europske unije, trenutno se razrađuju podzakonski akti koji će definirati konkretne zahtjeve jačanja kibernetičke sigurnosti za privatni i javni sektor…
…Drugi veliki posao jest priprema podzakonskih akata koji bi trebali biti podneseni do 17. listopada. Nakon toga slijedi proces kategorizacije ključnih i važnih subjekata, državnih i privatnih. Proces mora završiti u travnju 2025. godine jer tada moramo imati inicijalni popis za Europsku komisiju. Inicijalna kategorizacija bit će provedena najkasnije do ožujka do 2025., do tada ćete primiti obavijest o kategorizaciji i tada kreću obveze za poduzetnike. Nakon travnja 2025. slijedi implementacija mjera u subjektima u roku od godinu dana.
…Međutim, velik je problem u svijetu, pa tako i u hrvatskoj, nedostatak stručnjaka za kibernetičku sigurnost. Na svjetskoj razini procjenjuje se da ih nedostaje čak četiri milijuna
U pozivu za Glavnu skupštinu je navedeno:
- preostali iznos ostvarene neto dobiti ostvarene u 2023. u iznosu 79.306.323,81 raspoređuje se u zadržanu dobit. Pritom se ističe:
1) da iznos od 24.194.268,75 eura neće biti uključen u izračun redovnog osnovnog kapitala, uvažavajući članak 60. Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2024. godinu, čime je isti - ukoliko isto bude određeno posebnom odlukom Vlade Republike Hrvatske i odlukom Glavne skupštine - raspoloživ za isplatu dividende bez ograničenja iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama.
2) da će preostali dio zadržane dobiti u iznosu 55.112.055,06 eura biti uključen u izračun redovnog osnovnog kapitala, pri čemu u slučaju odluke o isplati dividende predmetnog iznosa odnosno njegovih dijelova, isto podliježe ograničenjima iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama.
+Kodt 2 1630€
Razmišljao da dignem na 1650€ al me poklopilo...
+KODT2 1600 € i što sad. KODT kupnja na 1650 €, a trži se po 1670 €.
Po nekom pravilu tko je bliže informacijama više zna, a g. Dunatov po do sada poznatom, samo u ovom mjesecu +1202 kom i g. Grubišić +250 kom. i nastavili s kupnjom nakon objave o mogućem povećaju TK. Poduzeće dobro posluje, a dionica je silno podcijenjena. U ovom slučaju nema spajanja dionica kao DLKV.
Povratnici SPAN I DLKV od kojih se očekuje sve viša dobit su imali brzinski rast cijene dionice. E, sada da li je i ADPL na redu. Otprilike 10 % plusa za početak.
Berkopić plaća po 1550 € 20 kom. I nedavno je kupio 55 dionica. Nešto je u pitanju. Možda neka nova investicija.
Promjene dioničara - MojeDionice
Malo jučer i danas RIVP. Rastu druge dionice poslije ex div. pa i RIVP.
Q1 2024 s lijepim rastom prihoda i dobiti https://eho.zse.hr//fileadmin/iss…d33b9a26244.pdf
A cijena kao da nije bilo izvješće.
Podravka i dalje ruši rekorde, ogroman rast prodaje i dobiti, Dalić: Hvala radnicima na velikom doprinosu!
Podravkina neto dobit u prva tri mjeseca ove godine bila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura više nego lani u isto vrijeme. U postotcima to je gotovo 50 posto! Možda i mnogo važnije, činjenica jest da je rasla prodaja Grupe Podravka i to za 15,9 milijuna eura u odnosu na isto vrijeme 2023.
Ukupna prodaja u prvom kvartalu bila je 191,8 milijuna eura. Kompanija može biti zadovoljna i prihodima od segmenta Prehrane koji su rasli čak 11,3 posto. Prodaja tu iznosi 146,5 milijuna eura. Kako navode, rast Prehrane zabilježen je u gotovo svim regijama.
Nije zanemariv DLKV neto od 1.149.843 €. Barem nije 6 mil. minus kao u Q4.
Informacija vrijedna spomena na forumu da je jedan dan manje sa pravom na dividendu radi izbora.
...izmijenjen datum od kojega će se trgovati dionicom ZABA-R-A bez prava na isplatu dividende, na način da je taj datum u donesenoj odluci 16. travnja 2024., umjesto 17. travnja 2024., koji je u međuvremenu postao neradnim danom, slijedom Odluke o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor
U petogodišnjem planu poslovanja Mon Perin zacrtao si je za razvoj kamperskog resorta investicijski ciklus od ukupno 40 milijuna eura i to povećanjem broja luksuznih mobilnih kućica, razvojem infrastrukture te generalnim dizanjem kvalitete ponuđenih usluga. Prvi ciklus investicije, u visini od 7,5 milijuna eura, pokrenut je i završen za sezonu 2022…. Drugi ciklus, od 14 milijuna eura, u sklopu kojega je i wellnes-centar, pokrenut je uoči prošlogodišnje turističke sezone….
Pa onda ako zbrojim da su do sada uložili 21,5 mil. ostalo im je još 18,5 mil za uložiti.
Zna li tko kada je GS. Prošle godine je bila 12.4. a prekprošle 30.4. s tim da su prije GS bile sjednice nadzornoga odbora na kojima se raspravljalo o dividendi, a na GS potvrdila?
Navaljuje kupnja al' navaljuje i prodaja.
Kakav tek Q1 očekuju u Eriksonu dok predlažu ovoliku dividendu.
Čini mi se da se potkrala greška u dobiti u ad 3. Dali se tu misli samo na fin dobit ili ukupnu dobit Ukupna dobit Nije 8 mil (to je bilo 2022 ) nego 12 mil .
Dali neko može pojasniti
Obratno su napisali godine. Prvo 2023 pa onda 2022.
8 eura dividende
Ili 57,7 % dobiti.