Nama porez na ekstra dobit jer smo nemoralni kapitalisti, a oni privatnim avionom u Katar našim novcem. Nas prozivaju da budemo solidarni.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…o-kvar-15286616
Zakon o ekstraprofitu prošao je u Saboru sa 96 glasova i 37 protiv, skoro pa 2/3 većina.
pa mogli su ga odmah i ugraditi u Ustav, čisto ako opet zafali, da se ne moraju opet "mučiti" s glasovanjem, a usput bi bili i ekološki osviješteni i uštedili hrpu papira
Bilo je jasno kao dan od prvog dana da će glatko proći. HDZ je lijevo, a SDP i Možemo su radikalno lijevo. Oni su za poreze.
Kako onda pored navodno toliko radikalno desne populacije, kako me neki ovdje uvjeravaju, uvijek dolazi ta marksistička 'progresivna' ekipa na vlast? Izađe tipa 44% građana s pravom glasa, što je skoro tri puta preko ustavnog minimuma od 1/8 građana s pravom glasa...ovih 56% ostane doma, a 44% im uvijek izglasa neku sličnu vlast. Kako objasniti taj fenomen? To je na onoj liniji "ne može se", ovo, ono.. naravno..kad su na vlasti, malo toga se može.. ali na izbore se itekako može izaći... Problem je kaj mi ni nemamo neku inteligentnu i kadrovski adekvatnu ekipu koja bi vodila državu. Ima nekih s lokalnim i regionalnim potencijalom, ali za vodit hrvatsku državu, ruku na srce, većina njih nema sposobnosti. Uvijek se sjetim tog Mosta 2015. godine. Oni su dobili 19 zastupnika u Hrvatskom saboru i nudila im se vlast..pa oni nisu imali kadrova ni za resorne ministre, a kud cijelu stranačku infrastrukturu, kakvu primjerice jedan HSS ili HNS ima... Ne znam koliko du evoluirali do danas, ali iskreno sumnjam u njihove sposobnosti, a i namjere.
Vjerojatno se ljudi kod nas vode onom "better to deal with the devil you know..."