Kako li se to uklapa u veliki Orcelov plan isplate 16 milijardi eura dobiti do 2024. godine?
Posts by Yieldchaser
-
-
Sve ovo što se trenutno događa je dubinski uvjetovano povijesnim razlozima. Putin svake godine obilježava Dan pobjede, 9. svibnja. Oni su izgubili ~27 milijuna ljudi u tom ratu. Ja ne znam je li ekipa svjesna koliko veličanje Bandere smeta ne samo Putina, nego sve Ruse? Koliko to njima ide na živce?
A to je samo kap u moru problema...
-
talibani i kinezi odlično surađuju. bačena lova američkih poreznih obveznika. pola ukradeno pola bačeno. paradigma zapadih medija se je već odavno promjenila. većina muslimana je protiv zapadne šuplje priče. putin je jednom rekao da su ameri napravili stratešku grešku jer su se zavadili sa narodima bliskog istoka koji su puno pametniji od njih samih.
Surađivali su dobro i talibani i "Amerikanci"(golema većina talibana podržava političke napore njihovog vodstva, a velik broj Amerikanaca ne podržava vanjsku politiku njihove države) protiv Rusa u 1980ima dok se talibanija nije ustoličila u drugoj polovici 1990ih..onda rat 20 godina, a sada? S kojim ciljem ostavljaš desetke milijardi dolara vrijednu opremu dokazanim ubojicama žena i djece? Samo su izjavili da se povlače... kao velika je to sramota, veliki podbačaj i idemo dalje...ko da je ništa.. I nemojte postavljati nikakva pitanja..
Kako su surađivali u 1980ima protiv Rusa, tako mogu i danas protiv Kine..
A to da je Kina jako prijateljski nastrojena prema muslimanima, to prvi put čujem. Ono maltretiraju svoje vlastito muslimansko stanovništvo, vrše genocid na Tibetu već preko 70 godina... o tome nigdje ni na jednim vijestima... nema ni reportaže nikakve o Tibetu sve ove godine..
To da su narodi Bliskog istoka pametniji od Amera, sumnjam i u to... Osim Izraela, koji je tamo i njima priznam pamet... Taj cijeli svijet, uključujući i sjevernu Afriku, pred samo stotinu godina je bio preko 20% kršćanski... Koliko je samo Židova bilo diljem tih pustinja? Skoro pola stanovništva Badgada još u vrijeme izbijanja WW2 su bili Židovi... Što je to tako dobro u vezi Bliskog istoka?
-
Tko zna čija su ta vozila? Mogu biti i od ukrajinske vojske, glavnina koje je na istoku zemlje, uglavnom ukopana. Ovo je masa transportnih vozila za pješaštvo. A "Z" su Ukrajinci mogli napisati naknadno na ta vozila. Ako si mogu Srbi to napisati na aute, mogu i Ukrajinci... već je bio i "Duh Kijeva" i "izmbombardirani Babi Yar spomenik".. Ipak je Sveti Zelenskij majstor teatralnosti.
ni za ove javeline se nezna čiji su. rusi kako su smotani moglo bi to završiti u rukama raznih kartela.
To je kikiriki kolika je lepeza "zapadne" ratne tehnike ostavljena talibanima.. Netko mora vršiti pritisak na Kinu s njezine jugozapadne strane kako bi bila slabija na Pacifiku.
-
Lani je u trenutku isplate dividende od 82kn cijena dionice bila 1640kn. Dakle, točno 5%. Ne znam kakva će cijena biti do ljeta, ali sumnjam da će biti ispod trenutačnih razina. Očekujem minimalno 90kn dividende. Sve ispod toga ne bi bilo zadovoljavajuće, a 100kn i iznad bi bilo lijepo.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d
ruseki se nisu dobro proveli
Tko zna čija su ta vozila? Mogu biti i od ukrajinske vojske, glavnina koje je na istoku zemlje, uglavnom ukopana. Ovo je masa transportnih vozila za pješaštvo. A "Z" su Ukrajinci mogli napisati naknadno na ta vozila. Ako si mogu Srbi to napisati na aute, mogu i Ukrajinci... već je bio i "Duh Kijeva" i "izmbombardirani Babi Yar spomenik".. Ipak je Sveti Zelenskij majstor teatralnosti.
-
Sve je to ok i postoji golemi potencijal, ali je to opet u krajnjoj liniji vid špekulacije. Obradive površine će u budućnosti puno više vrijediti. Kako stvari sada stoje, ne i u tako dalekoj budućnosti.
Iz moje perspektive, jedina isplativa investicija je ona koja odmah i konstantno proizvodi novac. Ako ću kupiti neku parcelu, a da ju sam ne obrađujem ili ju ne dam u zakup, nemam nikakve prinose id toga. U biti kupujem to danas u očekivanju da će cijena u nekome trenutku u budućnosti porasti, ali je to dosta aleatorno jer ja ne znam ni kada će to točno biti, ni koliki će biti taj porast vrijednosti. Plus ta zlosretna inflacija... Ako to bude za osam godina i masno zaradim, onda super. A ako to bude za 23 godine? Pa ne znam hoću li tada uopće biti živ. Ne znam ni za 8, a kud za 23...
Stvar je i tko ima koliko novca. Netko tko ima deset milijuna eura, ako kupi zemlje za dvjesto tisuća eura, neće to ni osjetiti.
Druga je stvar naravno ako se ulaže na način kako Buffett ulaže, koji je tamo još 1980. kupio neku farmu, koju i danas ima. Njemu ta farma proizvodi novac od prvog dana kada ju je kupio. Nema nikakve veze s tim poslom. To vode ljudi koji to znaju, koji se time bave... Prinose koje čiča bere od sve te godine može koristiti za dodatne investicije u tu farmu, širenje njezine površine kupnjom okolnih parcela.. To onda IMO ima smisla.
Kupnja samih obradivih površina da mi samo stoje? Ne traže me jest, ali ne vidim poantu ako se neću ja ili netko za mene time baviti i da to k tome bude profitabilno. A cijene zemljišta ako će rasti, i moja farma će ih pratiti..
-
Isplati li se ovih dana trejdati ADPLom? Palo mi je na pamet kad je bio na ~85kn. Nemam osjećaj da ga čekaju neka divna vremena, ali možda bi se moglo solidno trejdati nekim razumnim količinama?
-
Zanimljivo je kako je veliki naglasak na obrani suverenosti kad treba sijati mržnju protiv svih Rusa, gdje god se oni nalazili, na planetu ili izvan njega. Valja se obraniti od te silne ruske prijetnje.
S druge strane, ne tako davne 2015., a i u kontinuitetu do danas, eto prekršena je suverenost gotovo svake europske države masovnom najezdom ilegalnih migranata. U Španjolskoj, a i na drugim mjestima, policija mora paziti kako postupa s tim svecima, čak mora paziti i kako ih oslovljava, kako ih opisuje, priča o njima...
U Francuskoj je pred samo nekoliko godina bila procjena da ima oko 750 "no go zones", gdje uopće nema suverenosti. Tamo ne samo da ne dolazi policija, nego nema ni pošte, vatrogasne usluge, čak ni dostave bilo koje vrste.. Ni pizzu se ne dostavlja tamo, nego čujem da postoje kuće na rubu tih "naselja" pa tamo ostave dostavljaču novac, a on to pokupi i ostavi pizze ili štogod..
Toga ima i u UK, Švedskoj, Belgiji, masi tih zemalja.. U Njemačkoj je stratosferski porastao broj krvnih i seksualnih delikata unazad 6 godina. Svoj simbolički početak je imao u proslavi Nove 2016. godine u Kölnu, ali i diljem drugih europskih metropola. Gotovo pa da je taj 'pothvat' bio koordiniran... kao da se testiralo vrijeme i snagu odaziva policije.
Gdje je sada ekipa 'refugees welcome' da dočeka Ukrajince? Gdje su svi ti NGOovi? Koliko je uopće muškaraca među izbjeglicama iz Ukrajine? I brojna druga pitanja koja se ovdje nameću... Gdje su borci za ljudska prava kad su u pitanju Rusi, odnosno bolje rečeno rusofono stanovništvo Ukrajine, mahom etnički Ukrajinci, ali i ljudi brojnih drugih narodnosti? Gdje su udruge pisaca koje bi mogle biti kritične prema širokim zabranama ruske literature, izbacivanju tih književnih djela iz lektire. Gdje su "antife" da sruše spomenike Svetome Banderi? Na 'zapadu' ruše i Winstonu Churchillu.. Sad ni on više ne valja..
Možda te silne europske nacije znaju i/ili predviđaju nešto drugo pa je "ruska prijetnja" i lov na (ruske) vještice samo fasada, dobar izgovor za naoružavanje zbog nekih drugih stvarnih sigurnosnih problema, koji zapravo prijete tim državama iznutra, a upitno je hoće li u budućnosti same policijske snage biti dovoljne..?
-
Dugo vremena me odvraćao taj ERNTov P/B, koji je prije bio i veći.
Stvar je upravo u ovome što kolege ističu. Kapital te kompanije je ljudski, intelektualni. Oni su, kako to kaže gđa. Kovačević, jedan od najvećih proizvođača i izvoznika znanja u Hrvatskoj. Ne treba njima pedeset nekretnina da budu profitabilni. Obrnuti(uvjetno rečeno) primjer je Adris. Golema imovina, brdo nekretnina, a ne baš učinkovit kapital.
-
Najveći sigurno nosni problem za našu zemlju je korumpiran i lažljiv HDZ i vlada A.Plenkovića. Zbog ovih stvari morali bi hitno na nove izbore?
Riječ je o kritičnoj masi njih u HDZu, koji su stranku, odnosno pokret koji je stvorio hrvatsku državu, pretvorili u alat za ostvarivanje svojih osobnih interesa. Od temeljnih ogranaka preko lokalnih i županijskih organizacija pa sve do središnjice "onoga što se sada zove HDZ"(kako to kaže Drago Krpina) sve je ispunjeno nepismenim i polupismenim pojedincima, agresivnim(pa i fizički), nametljivim, lažovima i ljenčinama koji gotovo pa redovito od baze članstva redovito rade budale, a to mogu jer je masa tih ljudi u tome iz čisto egzistencijalnih motiva, bilo za sebe, bilo za članove svojih obitelji, najčešćesvoju djecu.
U HDZu ima izuzetno obrazovanih ljudi, itekako domoljubno nastrojenih, doduše "iz različitih uglova", neki kroz klasični nacionalizam, neki više kroz kršćanski pristup, puno je centrista koji najviše od svega teže stabilnosti društva i u tome su jer ne žele da ekstremni elementi zavladaju hrvatskim društvom, kao što je to bilo u zadnjih stotinjak godina...ima liberala, dosta njih koji su i ljevičari(ljubitelja Jugoslavije nema, ali ima onih koji govore da je "prije bilo bolje" u smislu sigurnosti, reda, itd... dakle ko neka ljevica)..
Ali svi ti ljudi jako malo dolaze do izražaja. Najviše dolazi ova klika, koju onda i gledamo i oni se predstavljaju kao da su oni HDZ ili još gore - Hrvatska. Oni su svrha sami sebi, a to nije bila misao vodilja dr. Franje Tuđmana kad je stvarao HDZ. Stvarao je to kako bi stvorio Hrvatsku, i to ne bilo kakvu nego demokratsku sa zajamčenim ljudskim pravima. Taj cilj je postignut, ali je korupcija i dalje na vrlo visokoj razini.
Mene fascinira Ukrajina(što god to značilo, jer su u njihovom društvu podjele goleme i duboke...od zabranjivanja političkih stranaka prijateljskih prema Rusiji, veličanja Bandere i njegove Slave Ukrajine koju su doslovno uspjeli ubaciti u njihov mainstream, za razliku od ZDS kod nas, koji ni uz najagresivnije pokušaje nije prošao i najvjerojatnije nikada neće; preko spomenika tom istom Banderi koji ko gljive niču po zapadu te države, jakog naoružavanja i beligerentne retorike - do mjere da sada gotovo pa da inzistiraju da se WW3 vodi zbog "njih"; manjih zabrana jezika pa do potpunog praktički kriminaliziranja ruskog jezika u javnome prostoru, a barem pola ljudi tamo govori ruski doma i niz drugih ludorija...
fascinira me kako "oni" smatraju da bi korupcija kod njih bila manja ako bi ušli u EU... tako su mislili i da će se zaštititi od Rusije ako izraze ambicije za ulazak u NATO. Evo, vidimo kako su se 'zaštitili'...
Jako 'mudra' politika, 'korisna', pogotovo za narod Ukrajine..
Prepoznat ćete ih po plodovima njihovim..
-
FCF mi je glavni pokazatelj, i to FCF kroz pet i više godina. ROCE također, za koji volim da je dvoznamenkast.
FCF je izuzetno teško izmanipulirati, a i lako je primjetiti inkonzistentnosti kroz neko duže razdoblje. ROCE mi je bolji od tipičnog Return on Investment jer uzima u obzir i dug pa je objektivniji. Kompanija koja kroz duži niz godina može održavati dvoznamenkasti ROCE često daje 100% i veći rast u budućnosti.
PODR sam imao duže vrijeme i baš je sazrela kompanija, ali nisam entuzijast oko gđe. Dalić. Ne pratim toliko Podravku, ali sam vidio da su bile one smjene po upravi i to može biti uvertira u neke, ne baš lijepe stvari. A i ne mora... Intimno znam kako funkcioniraju kadroviranja u javnome sektoru.. Ono što se vidi po medijima je tek vrh sante leda, a i to je jako puno. Nije to kompanija tipa Procter&Gamble, 3M ili JNJ da nitko ni ne zna tko im je u upravama, niti ih zanima...
Kod ATGR me smeta što sam prekršio svoje vlastito pravilo, pribavljao ga po 1700kn+ prije izvješća i time ispucao dosta casha. Strpljenje u cashu mi je jedna stvar s kojom se teško nosim. A imao sam ga brdo prije ukrajinske krize. Bilo je naravno i dobrih odluka i sve je to ok srednjoročno i dugoročno, ali me pere samokritičnost jer znam da sam mogao odigrati i puno bolje. Nije da prilika nije iskorištena, nego nije iskorištena kako je trebalo...
-
Hvala, kolega Roki, odličan post.
ATGR je ludo jeftin, s obzirom na količinu casha koju generira. Meni ko value investoru je trenutno muka biti u poziciji, tj. bolje rečeno - osjećam se pomalo zarobljen u dionici, ali ju očekujem ponovno u smjeru 1900kn. Iskazali su manju dobit u Q4 i ukrajinska kriza je dosta negativno utjecala, ali FCF im je 520 milijuna kuna! Ne znam da je ikad dosad bio ni blizu toliki... Zadnjih šest godina ni 400, a kud 500 milijuna kuna...
To se naprosto mora prije ili kasnije osjetiti na cijeni.
-
od pregovora nitko ništa nije ni očekivao. ukrainska vojska kao organizaciona cjelina više ne postoji. lokalni zapovjednici rade po svom nahođenju. jedni se predaju, drugi prelaze na rusku stranu (bit će veća plaća) treći bježe jer znaju šta ih čeka u sibiru. zato su ostavljeni ovi koridori da i ekstremi pokušaju pobjeći i smanje civilne žrtve. rusi su već pred krivim rogom u pozadini dnjepropetrovska koji je najvažniji industrijski grad u cijeloj ovoj priči i koji nikada više neće biti ukrainski. kad se ovo malo raščisti i kad krenu na zapad tamo neće više imati toliko milosti. rusi ne smatraju galicijane svojima. interesantno da su oni bili najglasniji i sad na jednom masovni bijeg u poljsku. samo što ih ni poljaci ne vole pa će oni produžiti dalje. poljaci su svojima već podjelili državljanstva kao i mađari svojima. sve u svemu sa vojničkog stanovišta ratovati više nema smisla. regularna vojska ipak ima i neka prava po konvencijama dok ovi drugi ne.
Zanimljivo zapažanje, kolega.
Zapad Ukrajine je u biti izvor najjačeg njihovog nacionalizma i svih tih stremnji ka emancipaciji od Rusije, a nejasno je što se tamo događa. Neki dan je Ante Kotromanović rekao za RTL da su tamo milijuni ljudi, ali da se ne vidi da se organiziraju neke trupe koje bi otišle u pomoć istočnome dijelu države. Stvarnost je da se u biti jako malo zna o situaciji na terenu. Za očekivati je da je barem nekoliko tisuća ukrajinskih vojnika prešlo na rusku stranu, vjerojatno stari časnički kadrovi koji dijele slične sentimente o SSSRu s Vladimirom Vladimirovičem. Rusi očito imaju veće gubitke od očekivanih, a to se vidi po svim tim snimkama uništenih vozila, iako je pitanje koliko je i to realno, a koliko zapadna propaganda jer je sasvim moguće da je to uništena ukrajinska ratna tehnika ili ako je ruska, moguće je da su to stare sovjetske zalihe koje su prve poslali...
Može se samo nagađati..
-
Ovo i inače ovako napišu ili?
Za 2022. godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende u iznosu od minimalno 6 kuna po dionici.
Uprava će pratiti učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te
predložiti konačni iznos.Da.. To je minimum dobiti za koju u ovome trenutku smatraju da će moći isplatiti iduće godine, a za ovu godinu. I prošle godine su najavljivali na isti način.
-
Prodaje netko kome brzo treba cash, a ZABA solidno drži cijenu pa smatra da će bolje proći na nekim drugim izdanjima. I sâm sam mislio prodati malo pa dokupiti ERNT dosta nisko, ali me prošla volja jer ionako imam dovoljno nakon što sam ga skratio za valjda 30% prije ukrajinske krize.. kasnije pojačavao tu ZABU i HT kupio ATGRa i malčice se vratio u ERNT. ZABA je dugoročna igra, a sad i siguran dohodak u svibnju, ako se opet nešto ne sjete toj našoj HNB.
-
Stigoh, da. Hvala Vam na toplim riječima dobrodošlice.
Gledajte, za share buyback, akvizicije, reinvesitranje u vlastite projekte, otplatu duga i isplatu dividendi bitan je free cash flow jer sve iz njega ide, a kod HTa je nenormalno jak, daleko iznad mojih očekivanja. Naplata im je sigurno jako dobra, a imali su očito jako male kapitalne izdatke. Sami EPS kao takav je manje bitan, a kako znamo, da ga se i namjestiti. Po mojim nekim dosadašnjim valuacijama, a koje radim upravo kroz prosječni FCF unazad pet godina(ovdje i sedam), kad ga se pomnoži s 20 dođemo na tržišnu kapitalizaciju od oko 16 milijardi kuna za HT. Znači neka intrinzična vrijednost dionice bi trenutno bila 200, tj. 200 i kusur kuna. U pravu ste da je podcijenjena i da je potez dobar.
ERNT isto radi otkup, ali neće povlačiti vlastite, barem nisu najavili. Oni ako bi u budućnosti krenuli u to, onda bolje prvo neki stock split pa onda share buyback jer je malo ERNT dionica.
-
Ma kakva prodaja.. Nakon najnovijih podataka Q42021 i vidljivog trenda, HT je za buy&hold.
EPS je neloš, ali je FCF per share ogroman. Daleko iznad svih očekivanja. Dobro je kad postoji konzistentnost P/E omjera i P/FCF omjera, ali kad nije konzistentno, onda je daleko bolje da je FCF (značajno) veći od neto dobiti. Da je obrnuto, to bi već bio jedan 'red flag' i razlog za dobro razmisliti šro dalje. Ovi rezultati su potpuni no brainer. Cijena će vrlo vjerojatno u smjeru 200kn..
-
Zar nisu rekli najava u četvrtak, skupa s godišnjim izvješćem? Otkupili su goleme količine vlastitih dionica u vrlo kratkome vremenu. Daleko intenzivnije nego prošle godine u ovo vrijeme. Povlače ih tamo u srpnju, ali na dividendi se to osjeti čim otkupe. Ne očekujem manje od 8 kuna. I 9 je moguće, s obzirom na brutalan FCF.
-
Trebalo je potpuno drukčije voditi politiku. Trajna, naoružana, neutralnost zajamčena od glavnih svjetskih sila, o uzoru na Švicarsku. Također i federalizacija zemlje po sličnome modelu, ustupanje Krima Rusiji, tj. priznanje njihove suverenosti tamo, reintegracija odmetnutih pokrajina u Ukrajinu, po uzoru na našu mirnu reintegraciju. Razmatranje da Ukrajina bude članica EFTA, a ne EU. Time bi bila u Europskom gospodarskom prostoru, a ne bi bila u EU. Rusiji je trebalo dati neke koncesije i druge prerogative, jamstva na uporabu ruskog jezika... 2/3 ih doma priča ruski i to s nametanjem ukrajinskog kao jedinog službenog jezika je bila nasilna politika, na koju su čak i Mađari pred par godina neugodno reagirali. Puno toga se moglo izvesti kroz diplomaciju. Čuda... A išlo se obrnutim smjerom, s punom sviješću kakvog agresivnog susjeda imaju. Svatko tko išta zna o povijesti, pogotovo diplomatskoj, međunarodnome pravu i geopolitici, znao je da će takva politika rezultirati u najmanju ruku diplomatskom krizom. Čak i kad su Rusi doveli oružane snage na granicu i počeli s 'vježbama', ignoriralo se i dalje.. Očito je da su Zelenskij i ekipa dobivali, a čini se da i dalje dobivaju - podršku od nekog moćnog pa su se i sami osjećali jačima. Ne možeš na stijenu bez opreme... Ako su se odlučili na takvu tvrdu politiku prema Rusiji, trebali su jako poraditi prvenstveno na protuzračnoj obrani... Bilo je vremena. Naivan je onaj tko je mislio da će se NATO uključiti u taj sukob. Puno se sada i zauzimaju za njih, kad se prisjetimo kakav smo mi tretman imali 1991. pa i kasnije, prepušteni doslovno sâmi sebi.
Sad je kasno, eskaliralo je u brutalan rat, divljačku agresiju i bit će gore prije nego što postane bolje. Sukobi velikih sila se lome preko leđa te jadne Ukrajine i njezinih ljudi. Od Zelenskog zapadni mediji rade nekog heroja, iako ja ne vidim puno toga herojskog u njemu, ako išta. Zanimljivo kako svi ti vođe po istočnoeuropskim državama imaju jednu dosljednu boljševičku obiteljsku pozadinu. Pogotovo je zanimljiv on, koji među milijunima Ukrajinaca, među tisućama izuzetno sposobnih i pametnih ljudi koje ta zemlja ima, biva izabran kao da ne postoji nitko tko bi bolje obnašao tu dužnost. Američki pukovnik MacGregor je izjavio da smatra da je Zelensky puppet i da nije heroj i sklon sam njegovom mišljenju. Kao i stavovima Henrjya Kissingera koje je još pred 8 godina iznio o Ukrajini. Ja sam bio aktivan u politici na lokalnom nivou i znam koliko je teško postati kandidat za išta pa i neku unutarstranačku dužnost... Pobili bi se svi između sebe za glupost.. A kud od svih koji pušu na vlast, postati kandidat i još biti izabran za predsjednika države od kojih 45+ milijuna stanovnika?!
Kakav će biti ishod ove krize, koliko će rat uopće trajati? To nitko ne zna. Ovisi o puno čimbenika. Ono u što sam siguran je da Rusi neće popustiti oko Ukrajine..Ako i popuste vojno( što je malo moguće, jer nemaju razloga za to, s obzirom da imaju potpuni air superiority nad Ukrajinom...sve što leti tamo je njihovo...skinu nešto Ukrajinci tu i tamo Stingerom i Javelinom, ali ništa što bi u ovome trenutku moglo promijeniti tijek rata), neće popustiti diplomatski.
Neki mogući ishod je vjerojatno neki ruski 'Mandžukuo' tamo... Postavit će etničkog Ukrajinca, proruski orijentiranog. I tim kadrovima napuniti vojsku(u kojoj ih i sad ima dosta..starih tipova koji isto pate za sovjetskim vremenima) i policiju, sigurnosne službe..sve po već uhodanom KGB modelu..
Ove silne sankcije će biti aktualne još neko izvjesno vrijeme, ali će vrlo vjerojatno popuštati pod pritiscima Njemačke već krajem ovoga ljeta, kako se jesen bude bližila. Nažalost, mali ljudi stradavaju i prolaze agoniju, ali svijet neće zato stati... Baš je bilo briga ekipu u susjednoj Italiji pa i Sloveniji, kako je nama bilo '93.
Valja se fokusirati na kompanije koje nisu jako izložene na Rusiju, s jakim bilancama, malim dugom, dobrim cash flowom... Ne samo radi ovog rata, nego i drugih potencijalnih kriza. Kome je išlo dobro do sada, ići će mu još bolje, a kome nije, mogao bi izgoriti... Potreban je oprez uvijek, a pogotovo u ovakvim vremenima.