1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Yieldchaser

Posts by Yieldchaser

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Yieldchaser
    • October 10, 2022 at 12:30 PM
    Quote from hugh
    Quote from Lukasenko

Tko je ovdje u pravu, ovi što prodaju po 29 ili ovi koji se trgaju da kupe po 29 :/

u pravu su oni koji su prodali visoko na vrijeme i sad im je tak svejedno za loše raspoloženje na burzama, gdje će dionica i kakva će situacija bit do novog proljetnog sunca nagodinu...... :sleeping: ......zimski san......

Što znači visoko? Od sloma TODEXa, kad je bila na vrhu, zaronila je dvadesetak kuna. RIVP je oke za trejd, a kao ulaganje? Nema šanse.. Gle.. možda jednom opet dođe zlatno doba ove dionice. Ima masa takvih priča. Možda to bude uskoro? Ne znamo budućnost. Po ovome kako sad vode kompaniju, ne vidim ovo blizu 40kn any time soon, a blizu 50kn, koliko je bila na vrhu, ne vidim ni za nekoliko godina.

Naravno, moguće je da sam potpuno u krivu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Yieldchaser
    • October 10, 2022 at 11:50 AM

ZSE doslovno zna ubiti dosadom. Popodne zna biti življe, kad se silne fond baje vrate sa svojih pauzi za kavu i ručak. Da se vidi da su nešto malo i radili. Imam osjećaj da se čak ni njima više ne da.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Yieldchaser
    • October 7, 2022 at 9:02 PM

Od kraja prošle godine da se sve rasprodalo i kupilo CVX, ne bi trebalo nikakve diverzifikacije.

Tko je od početka godine diverzificiran u QQQ, izgubio je preko 30%, a tko drži CVX zaradio je preko 30% bez dividendi. Unazad godinu dana CVX preko 50%. Hehe, LMT se danas zeleni..u ovom crvenilu.. Isto solidan rast i dividendni prinos 3% na ovu cijenu.

• Yieldchaser
    • October 7, 2022 at 7:24 PM

Brutalan je ovaj petak. Uvijek mi je zadovoljstvo gledati TSLA na -6% u jednome danu.

Što mislite o MU?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Yieldchaser
    • October 7, 2022 at 1:50 PM

To s Ankicom Tuđman mi je deplasirano. Koliku je plaću Franjo imao godinama i naslijedili su, itd... To nije bila nikakva nemoguća cifra na njezinom računu. Što bi ti novinari? Kriminalci se okolo vozikaju u svojim BMW Xn modelima i ne znam kakvim bijesnim autima, divljaju po cestama i autocestama pa strada netko nedužan, često neko dijete strada, a župani i gradonačelnici bi se valjda trebali na trickilima okolo voziti ili konjsku zapregu pa tako po cesti? A i predsjednik države i prva dama bi trebali imati 20 tisuća eura na računu i ni centa više kako bi Matiji Babiću bilo srce na mjestu. Najbolje da idu ko najveća sirotinja pa da nemaju ni to. Ubuduće trebamo nekog klošara, prosjaka s ceste izabrati za predsjenika i premijera, jel to rješenje?

Za ovu korumpuranu ekipu danas Franjo Tuđman i njegova supruga su sveci. Nedostojni nasljednici su toliko nedostojni da im ni cipele ne bi smjeli čistit da su živi.

Dobro je rekao Gordan Malić. Hrvati su prema Franji kao sin koji prigovara jer mu je otac ostavio stan u širem centru grada i auto benzinac, a ne veliku kuću u strogom centru i luksuznog dizelaša. Vidio bih ove današnje lumene da je danas 1991, 1992, 1993 itd. Ova ekipa se ne snalazi u miru, da bi u ratu... Gotovo sam uvjeren da bismo izgubili rat da je ekipa poput današnje bila tada na vlasti. I tu mislim i na Sabor i na Vladu i na predsjednika države.

• Yieldchaser
    • October 7, 2022 at 1:24 PM

Puno je lakše izgubiti na velikim marketima, a puno teže je zaraditi.

Ovdje je konkurencija daleko manja. Malo ljudi se bavi ovim poslom pa su marže dobre. Slično ko kriminal, samo što je ovo legalno. Ja ionako nikad nisam bio fan velike diverzifikacije. Ni u jednom trenutku nisam držao više od 5-6 dionica.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Yieldchaser
    • October 6, 2022 at 12:15 AM
    Quote from Marsovac

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…i-foto-20221005

I dalje amrički brodovi pristižu u Evropu. Bit će posla za Lenac.

Lenac nema kapacitet za velike nosače, koliko znam. Nekog light carriera bi doduše mogao primiti.

• Yieldchaser
    • October 3, 2022 at 11:30 PM
    Quote from Normani
    Quote from Yieldchaser

(...) ali su to niskolikvidne dionice.

Imate li možda neki konkretni limit po prometima dnevnim, mjesečnim i/ili godišnjim prema kojima na ZSE razvrstavate dionice na nisko i visokolikvidne? Gdje je granica između te dvije skupine? O kojim se konkretno prometima radi? Koje dionice spadaju u jednu, a koje u drugu skupinu? Čisto da se znam(o) orijentirati.

Pitam također zato što gledam KODT odnosno konkretno KODT2 koji je nedavno ušao u CROBEXplus, a Vi ste ga nazvali "niskolikvidnom" dionicom, pa mi nije jasno kako neka niskolikvidna dionica uopće može ući u index neke burze, makar to bila i ZSE. ^^

Nadalje, za ilustraciju, vidim kako su danas primjerice obje dionice moćnog ADRS-a zajedno imale promet od oko 130.000 kn, dok su obje dionice KODT-a s daleko manjom tržišnom kapitalizacijom imale zajedno 110.000 kn. Dakle, ja ipak ne bih svrstavao sve u isti (nelikvidni) koš.

Moram priznati da su me Vaša pitanja navela na duboku misao, kolega. Dajte mi neko vrijeme da smislim odgovore. Uvjeren sam da ću nakon jedno šest mjeseci kontlempliranja i preispitivanja samog sebe i svoje savjesti naći odgovor koji će Vas zadovoljiti. Do tada eto Mea culpa, mea culpa maxima.

• Yieldchaser
    • October 3, 2022 at 7:03 PM

Dobro, za pravo, istinsko dugoročno ulaganje je s dollar cost averagingom gotovo nebitno kako se kratkoročno i srednjoročno kreće cijena. Hvataju se i vrhovi i sredine i dna, ali cijena je konstantno u porastu, pogotovo ako su dividende u igri. Od gore prikazanih, ERNT je možda i najljepši primjer. Samo dogodi se Ukrajina pa opet neizvjesnosti.

Ali ovi prometi na 'rastućim' dionicama nemaju neko značenje jer su sitni. VLEN i KODT su solidan value play i imat će u najmanju ruku ok rezultat, ali su to niskolikvidne dionice. VLEN danas manje od 200 komada prošlo. Na ZB Traderu mi je sada minimalna provizija 75kn. Za tu količinu trejdat mi se ne da ni iz kreveta dignut, a kud palit komp...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Yieldchaser
    • October 3, 2022 at 12:21 PM
    Quote from accountant

kaže Buffett (aka financijaška gerijatrija) da kupuješ dionicu samo onda kad vjeruješ u vrijednost makar se burza sutra i zatvorila

sve ostalo je špekulacija

po njemu, svi koji ste kupovali samo zbog očekivanja divke, ste ujedno i špekulanti

ništa nije uklesano u kamenu, osobito na ZSE :(

Točno. A tu je još i onaj drugi dio o kojem čiča priča, a to je da ljudi koji se ne mogu nositi s volatilnošću ne bi trebali imati dionice.

• Yieldchaser
    • October 3, 2022 at 11:10 AM

Bah, do delistinga i squeeze outa ne mora doći ni 2024. To se naprosto nikad ne zna. Dionice su uvijek rizik da ćemo izgubiti novac, čak i ovakve najzdravije dionice.

• Yieldchaser
    • October 3, 2022 at 10:41 AM

Bid je praktički šupalj. Kako izaći se velikom količinom, a da se ne rasturi cijena?

• Yieldchaser
    • October 1, 2022 at 12:28 AM

Budu kad možebitna recesija dobro zabetonira cijenu. I mali dioničar ne može apsolutno ništa u vezi toga. Doduše, ako se ne varam, delistirat su mogli i ranije, ali nisu mogli istiskivati. Moguće istiskivanje je ono što je toksično.

• Što smo danas tržili

• Yieldchaser
    • September 29, 2022 at 8:21 PM
    Quote from D_artagnan

I ja iskoristio malo propad ATPL, jbga volim kupovat na rasprodaji ^^ , pa neka čakaju bolja vedrija vremena. Možda me i sutra poklopi još malo 8)

Samo se nadajmo da se neće narednih tjedana toliko intenzivirati te rasprodaje kao vani kako su se intenzivirale. Dobro je ući oprezno, ne previše.

• Hrvatski ETF fondovi

• Yieldchaser
    • September 29, 2022 at 8:09 PM
    Quote from plavi01

imate osjećaj da nismo blizu cilja za slo ili cro etf ili oba

slo je i više rastao od našeg etf.

po poslovanju naše sastavnice ne stoje loše za ova 3q 2022

kod slo ne znamo kako stoje kompanije

Za 7SLO. Jako je pao s vrha..Skoro 25%. Ako bude recesija, još će, a čini se da slovenska burza već na izvjestan način to anticipira.

• Yieldchaser
    • September 29, 2022 at 5:37 PM

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

Evo nas opet u 2007. godini. I tko zna gdje je kraj rasta morgidž rejtova...

Već 5,89% je onako pošteno smanjilo potražnju, a ovo će ju potpuno zatući. To će se odraziti na komercijalne banke, a onda i dalje na cijeli sustav. Brutalno.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Yieldchaser
    • September 28, 2022 at 9:42 PM

Ta priča s aneksijom Krima pa tzv. Novorusije mi je jako nalik sovjetskoj aneksiji baltičkih država prije rata s Njemačkom. Da... UK ni Francuska ni Amerika to ne priznaju i na njihovim kartama je to prikazano u drugoj boji i granice kojekakvim drugačijim crtama, ali geopolitička stvarnost je nešto drugo. Baltičke države su i faktički i kasnije pravno pedeset godina bile zarobljene u SSSRu. Ni nakon rata NATO to i dalje nije priznavao, ali nije ništa pomoglo.

Imam osjećaj kao da se Rusija na neki način ruga "kolektivnom zapadu" s tim referendumima... Perfidno ismijava demokraciju. A nemam osjećaj da će se ovo završiti any time soon.

Bit će zanimljivo promatrati cijene sirovina, čak i ako dođe do recesije.

• Hrvatski ETF fondovi

• Yieldchaser
    • September 28, 2022 at 9:29 PM

Fascinira koliko je slovenski SBITOP jače pogođen od CROBEX10. Baš je jako propao u cijeni, a imam osjećaj da nismo ni blizu cilju.

• Yieldchaser
    • September 28, 2022 at 4:03 PM
    Quote from Moller

predmnijevam da će na većini dionica braniteljI cijena biti sada na mukama, na koju se kotu postavi, krobi se nagnuo i leluja kao da će opet covid, sljedeća dva tjedna su ključna, sjećam se 10.10.2008 eeee što je taj dan bilo gadno, mislim da smo ronili 16%

Ja pak imam osjećaj da neće listopad biti najgori, nego tamo oko Božića i kasnije, u 2023. godini.

• Što smo danas tržili

• Yieldchaser
    • September 28, 2022 at 4:00 PM
    Quote from sonda

+ VLEN po 14,80.... i to sam dočekao...

Htio sam i ja, ali ste mi ga zgrabili pred nosom.

Netko pomalo prosipa po Bidu. Na prvih deset se vide te sitne promjene. Jedan prosipa, a drugi skuplja.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt