Najjače mi je kad se jave žene sa onim srpskim naglaskom "iz Londona". Ne kužim tko uopće nasjeda na te gluposti... Nikad u životu ništa ne ulažu putem tuzemnih brokera i onda pošalju 83.000 ili koliko kuna nekom društvenom otpadu o kojem ništa ne znaju, nikad ga vidjeli i nikad prije čuli za njega...
Posts by Yieldchaser
-
-
Ako je to onaj što je jučer i danas na aukciji prije 9:30 stavljao otprilike 17000 kom možda je i rasprodao.
Čini se da ste u pravu, izgleda da smo sve pokupovali ili to ide prevelikom brzinom pa se ne stigne puniti ask?
Svi koji kupuju, kupuju po cijeni na Asku. Mene više zanima tko kupuje, nego tko prodaje. I koliko namjerava kupiti?
-
Ja sam mislio da termin hype ide kad je ath. Kad padne je prevara. Bice si i za pocetak interneta mislio da je prolazna tehnologija.
Pitaj me kak stojim za godinu dana u ovo vrijeme. Evo oklada, jedan od nas napušta forum. Ako btc padne i 1$ u ovaj datum nagodinu bezim i posipam se pepelom. Ako se udupla, ti bezis, pa jel posteno?
Da si pošten, rekao bi koliki ti je prosjek i koliko si do sada izgubio.
Previše emocija ubacuješ u sve ovo i ideš u krivome smjeru, a to se vidi i iz ovih infantilnih prijedloga koje ovdje daješ. Ja bih trebao otić sa foruma kad ti vratiš novac koji si izgubio? Mogu ja otići i sada, ako će te to usrećiti, ali neće to vratiti izgubljeni novac.
-
Dobit se cijelo vrijeme gomila. Kad tad će se osjetiti na cijeni. Bitno mi je samo da be ulazim baš preduboko, ali mi je ok..
-
Nisam tržio danas, ali sam zadnjih nekoliko dana (pa i tjedana) lagano kupovao VLEN u rasponu od 15,20 do 15,60 kn.
Sviđa mi se smjer u kojem ta firma trenutno ide, a čini se i da su puno posla sudeći po informacijama koje su neki forumaši dijelili.
Lijep prosjek cijene. I dobar value play.
-
Možda uskoro društvo toliko sazrije, a i zakonodavac to prepozna da će se u Zakon o obveznim odnosima unijeti i tzv. kripto klauzula, kao "zaštita" od inflacije.
Onda će opet niknuti nove udruge i imat ćemo veoma duge, skupe i neizvjesne sudske postupke i svi će tvrditi da nisu znali u što se upuštaju, da im nije objašnjeno, nije se o kripto kaluzuli 'posebno pregovaralo', činidba nije odrediva jer se kripto mijenja u cijeni iz sekunde u sekundu. A cijena mu je izražena u valutama pojedinih država? I sve je to 'ništetno'?
...
ovo vam nije trebalo, kolega
i znate to jako dobro...
mogu vam na private pojasniti kako je išlo dizanje kredita za stan s dvije netprosječne plaće u ZABA-i i kako je završilo (na sudu, naravno)
da nije bilo Udruge Franak bilo bi: 'pojeo vuk magare'
danas govore u regiji da je Udruga Franak u RH najdalje poodmakla u borbi s bankama za (barem) poštene ugovorne odredbe u potrošačkim kreditima
Slobodno dajte, kolega, dapače. Ja sam uvijek otvoren za sugestije i nove spoznaje. Dam si reći... idem skromno, sa spoznajom da ne znam ja sve i nisam nikakav stručnjak.
U tzv. kriptoimovini, kad se sve stavi na papir, plusevi i minusevi, vidim daleko više toga lošeg. Mislim da je veliki "hype" oko toga. A da sam pomalo i napastan kad pametosoleća ekipa na tome gubi novac, neću lagati - jesam. Stvarni novac gube.
-
Možda uskoro društvo toliko sazrije, a i zakonodavac to prepozna da će se u Zakon o obveznim odnosima unijeti i tzv. kripto klauzula, kao "zaštita" od inflacije.
Onda će opet niknuti nove udruge i imat ćemo veoma duge, skupe i neizvjesne sudske postupke i svi će tvrditi da nisu znali u što se upuštaju, da im nije objašnjeno, nije se o kripto kaluzuli 'posebno pregovaralo', činidba nije odrediva jer se kripto mijenja u cijeni iz sekunde u sekundu. A cijena mu je izražena u valutama pojedinih država? I sve je to 'ništetno'?
Kolega Sheriff koliko ste izgubili do sada na kriptu, ako nije tajna? I koja su Vam očekivanja?
-
što se događa na AAPL? neka vijest?
u 5 min je roknuo za 5 dolara ($145.50 na $140.50)
Nemam pojma. Uvijek je prije izvješća dosta neizvjesno i nije preporučljivo ni trejdanje. To sam se naučio(iako sam već znao ranije) na ATGR kojeg sam kupio prije godišnjeg izvješća, umjesto da sam bio strpljiv. Žuljao me cash. Teorija je jedno, a praksa nešto drugo.
Kod Applea mi je simpatična ta njihova dividenda, iako mislim da bi bilo bolje da ili isplaćuju veću(barem 2% yield) ili da i taj novac koriste za share buyback. Ne vidim neku poantu tako mizerne divke.
-
Ah, već sam više puta spominjao da kad klinje puno pričaju o TK, kao i drugi 'civili', to je suptilan znak da je bubble. Naravno, ne kod nas jer je tržište znamo već kakvo, ali vani da. A pogotovo klinje eksperti za kripto. Pa što se dogodilo s kriptom ove godine? BTC na malo preko 19 tisuća USD, a sve ostalo je porinulo, gubici su nadrealni. Tko je kupovao i taj BTC po 60 tisuća, ima strašne gubitke koje najvjerojatnije nikad neće vratiti.
U Americi je još gori P/S indikator tržišta nego što je bio uoči dot-com balona. A NASDAQ je već pao jako od vrha. To je ono što je u cijeloj priči zastrašujuće.
da, kod nas nije bubble, al to ne znači da i nas neće pogoditi baš zato šta su fondovi previše izloženi vani, a u nekom trenutku će se portfolia morati "izravnati" 🤷
Jasna stvar. Kad naši fondovi krenu u rasprodaju, sve će dolje. Na nama je da procijenimo što ćemo i kako u takvim okolnostima.
-
Ah, već sam više puta spominjao da kad klinje puno pričaju o TK, kao i drugi 'civili', to je suptilan znak da je bubble. Naravno, ne kod nas jer je tržište znamo već kakvo, ali vani da. A pogotovo klinje eksperti za kripto. Pa što se dogodilo s kriptom ove godine? BTC na malo preko 19 tisuća USD, a sve ostalo je porinulo, gubici su nadrealni. Tko je kupovao i taj BTC po 60 tisuća, ima strašne gubitke koje najvjerojatnije nikad neće vratiti.
U Americi je još gori P/S indikator tržišta nego što je bio uoči dot-com balona. A NASDAQ je već pao jako od vrha. To je ono što je u cijeloj priči zastrašujuće.
-
Slabo se radi u obrazovnom sustavu ja sam završio ekonomski fakultet čak i moji kolege su slabo kužile dionice mozda njih deset posto
Sjećam se 2000-ih. Dipl. ekonomisti u razgovorima, osim vrlo rijetkih, nisu imali blage veze o dionicama. Niti osnove nisu znali.
Inače, današnji klinci igraju internetske igre i neće ništa znati o životu pa tako ni o dionicama.Kod nas ljudi kuže ako netko ima svoj obrt i/ili d.o.o., a ovo drugo što je vezano uz društva osoba i kapitala uglavnom nemaju blage. Koje je rješenje? Možda bi na ekonomiji trebalo dosta postrožiti program u tome dijelu? Ali sumnjam da bi i to moglo. Na pravu su društva teško maltretiranje..u prvom redu je nenormalno opsežno i tako teško pamtljivo, pogotovo nekome tko je mlad. Sad da netko od 22 ili 24 godine sve to razumije i razvije interes, a jako malo zna o životu generalno.. nit je negdje neš radio, nit pozna nekoga s kim o tome može razgovarati. Čak i kad pokušam nešto mlađima reći..da..saslušaju, tko je pametniji, ali naprosto nisu poduzetni.
-
ZSE je ekstremno plitko tržište. Kako reče naša draga Ivana na drugome forumu - nema više amatera ovdje. No, nažalost je i sve manji interes većih igrača, a to vidimo kroz sve te delistinge. Bilo je i ima nekih ideja da se napravi neka SEE burza gdje bismo svi mogli ulagati, ali teško da će do toga doći dok Srbija i Sjeverna Makedonija ne uđu u EU. Za Srbiju nisam siguran da to uopće žele, iako vjerojatno hoće jer su takve međunarodne okolnosti i prilike.
I mene čudi koliko mslo ekonomista ima znanje i uopće interesa u vezi financijskih tržišta. S pravnicima je još gore. Tu i tamo koji endem..
-
Ima povijesna zanimljivost u vezi Hitlera i njegovog rata protiv SSSRa. Tip je u više navrata nudio Sovjetima separatni mir ako bi mu ustupili - pazite ovo - jug Ukrajine, Donbas i Kavkaz.
Zanimalo je to Hiću, zanima Vlada, a i Joe je bacio oko. A najmanje se pita tamošnje stanovništvo. Licemjeri već bacaju oko i na zapad Ukrajine. Onaj bivši rumunjski ministar vanjskih poslova ili tako nešto je nedavno imao nekakve skandalozne izjave, nemam sad link. Orban odavno ima razne karte po svojim uredima i baca oko na Zakarpatiju. Poljska je najjači zagovornik rata u Ukrajini, u biti jedina u NATOu, osim SADa i UK koja je zainteresirana za rat s Rusijom. Ne znam jel baš sve to tolika solidarnost i slabo pamćenje ere Bandere i njegovog milovanja Poljaka ili su i oni bacili oko na Galiciju?
-
Vrhunska poznavateljica Rusije: Ovo je kraj postojećeg svjetskog poretka
09:12, 18. listopada 2022.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ezane_vijesti_d
Navalni: Ovo će dovesti do ogromne tragedije
Zanimljivo da je to rekla jer pukovnik Douglas MacGregor kojeg često poslušam, a kojeg nerado intervjuiraju njihovi veliki mediji postavlja ista pitanja, samo Bidenovoj administraciji. Ima li Amerika točno ideju kakav bi trebao biti ishod tog oružanog sukoba?
Ova vrsna poznavateljica bi trebala napraviti malo časti novinarskoj profesiji i posjetiti malo tamo liniju fronta, a i zdravstvene ustanove ako joj SBU dozvoli da ih posjeti. Stvarnost je da su razmjeri stradanja enormni na ukrajinskoj strani. A sada pati i patit će i civilno stanovništvo zbog infrastrukturnih napada. Ovo je do pred desetak dana bio međunarodni oružani sukob, a sada se pretvara u pravi rat. Ako Zelensky kaže da im je 30% elektrana uništeno, mogu samo misliti koja je prava brojka.
-
A definitivno se ide u tom smjeru jedna svjetska digitalna kripto valuta… mozda i vezu dolar,euro, chf i funtu i tako su sad tu negdje sve
to već sve slično imaš kod XDR-a, za koji se špekulira da će postati nova svjetska valuta
How Much Debt Is the US In?
As of September 2022, the US national debt stands at $33.88 billion dollars.
Over the past 10 years alone, the U.S. federal debt has increased by more than a third. It went from $20.73 B in 2021 to $33.88 B in 2022.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. neka njih.
ja čekam da mi "tržište" koje se nada nekom čudesnom oporavku još spusti dollar da mogu sav cash tu isprebacivati
Kako pričate, kolega, ja mislio da ste najmanje 80% izloženi na 💰💵.
Ja ih imam.. Imao sam ih i više, ali otišlo na sve te svadbe... Volim biti originalan pa uvijek nosim dollarose kad odlučim ići.. Vidit ću te iste kojima sam odnio sve te dollarose što će oni meni nositi ako se slučajno budem ženio.
-
Kad nafta i plin pojeftinjuju, to je znak smanjene potražnje, a ona je znak usporavanja. Pojednostavljeno rečeno.
-
Nešto mi šteka Trader. Je li problem ZSE? Prometi su jako skromni, iako to nije za čuđenje u zadnje vrijeme.
Zaba treder?
Da.
-
Nešto mi šteka Trader. Je li problem ZSE? Prometi su jako skromni, iako to nije za čuđenje u zadnje vrijeme.
-
Kina ima i daleko najviše rare earth minerala, ako se ne varam. To je već sad dosta jaka stvar, a budućnosti će biti još jače.
-
Dennis Prager je desničar, ali onako hardcore. Ima dobra rasprava između njega i Patricka Beta Davida na PBDovom kanalu. Od pred par godina..gledao sam dio toga, ne sve.
Ne mora ni jedan ni drugi biti u pravu. Obojica su, dakako, kapitalisti 💯.
U ovom videu je posebno zanimljivo koliko je 'adjusted for inflation' Ameriku koštalo brdo toga prije zadnjih par godina. To me najviše šokiralo. Uvijek sam mislio da je program Apllo bio nevjerojatno skup. U tom uvjerenju nas propaganda želi držati. Stvar je u tome da Mjesec ima toliko He³ da bi bilo dovoljno besplatne energije za sve na Zemlji, a to nije u interesu ni Americi ni Rusiji... Umjesto da prosperiramo i napravimo planetarnu civilizaciju i cijeli Sunčev sustav koloniziramo, da fokus bude na tome, oni se prijete nuklearnim ratovima i provode teror.