1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Filjur

Posts by Filjur

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Filjur
    • August 13, 2020 at 3:15 PM
    Quote from tollway

vidi da nitko ne spominje admiral markets. kakva su iskustva? moj pajdo je nešto čeprkao na forexu i nafti, veli da su ok. vidim da u ponudi imaju i masu dionica ETF i CDF. moram ga priupitati.

u ponudi imaju više vrsta računa ovisno o načinu i karakteru ulagača što mi se sviđa, uspoređivao sam ih sa ostalim brokerima i mislim da što se tiče naknada su među najnižima. može se koristiti web sučelje, program na kompjuteru ili aplikacija na mobitelu. Ponuda dionica (američkih) je ogromna i to je glavni okidač zbog kojeg sam i krenuo sa njima. Dobro je što imaju poslovnicu u ZG-u. Moju preporuku bi imali.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Filjur
    • August 13, 2020 at 3:03 PM
    Quote from Roki
    Quote from calypso

Ajd da se i ja malo javim... Dakle, proteklih mjesec dana sam proveo na moru - Korcula i Pakostane...

Sredinom 7. mjeseca, kada smo dosli na Korculu u grad Korculu - rekao bih da je pred-predsezona kolisno je ljudi bilo... Skoro pa zive duse nije bilo... Trajekt Ploce-Trpanj jedva napunjen do kraja, trajekt Orebic-Korcula ako je bilo 30 auta stavljam ruku u vatru (na trajekt stane valjda 120)... Pola hotela u Korculi zatvoreno, nocna setnja - zalosno kako to izgleda... Mislim, iz moje perspektive, nama je bilo genijalno tamo jer se nismo sa nikim guzvali, a imali smo privatnu plazu tjedan dana... :) Nezaboravno iskustvo... Sto se cijena tice - tamo nitko nije snizavao cijene sto me totalno cudi, al dobro... Nakon tjedan dana se navodno pocelo popunjavati i malo je mjesto zazivjelo...

Nakon tjedan dana Korcule smo otisli u Pakostane... To je kamp-destinacija i kampovi su dobro popunjeni (nisu puni kao prijasnjih godina)... Navecer je totalna guzva u mjestu, lokali i restorani su pristojno popunjeni... Ali ono sto me ugodno iznenadilo je da su cijene prilagodjene prilikama, cak jeftinije nego u Zagrebu... Kafic pored plaze - gazirani sok 16kn, 0.5L toceno pivo 18kn, porcija przenih lignji sa pommesom 42kn (?!!!!!! obicno su na moru lignje 70-80kn), cheeseburger 27kn (WTF?!!!!!!), limunada je mislim 12kn ili tako nekako... Kuglica sladoleda 9-10kn, ovisno o slasticarni... Dosta se rentaju gliseri i brodice, ona semi-sumbarine stalno zuji okolo... Dakle, filing je kao da se nista ne desava u svijetu...

Biograd n/m - navecer sve puno ljudi, ko da nema korone... Cijene hrane/pica skroz normalne...

Zadar - osjetilo se da je puno manje ljudi tamo... Kalelarga je poluprazna (obicno je u ovo doba godine bio covjek na covjeku), na rivi isto nije velika guzva... Kod morskih orgulja ima dosta ljudi, ali tamo bi ionako svi dosli poslusat/pogledat tako da to ne brojim... Lokali i restorani nisu bili ni blizu puni... Kuglica sladoleda 8-10kn, ovisno o mjestu... I sto je najbolje, u onoj glavnoj slasticarni (ne znam kako se zove), dobio kuglicu sladoleda tolko veliku da bi u nekoj drugoj slasticarni to bile 3 kuglice... I naplate mi 8kn... :D Nemos vjerovat...

E, da, danas smo bili na putu i ima poprilicno prometa na A1 u smjeru sjevera...

Display More

Nisam siguran vidim li ikakvu svrhu ovog vašeg osvrta. Ali hajde, tamo gdje sam ja bio komad pizze je 12 kn, kugla sladoleda 10, pivo je 18 kn, večera za dvoje 250 kn,,,

Display More

osvrt smo zato čitali u široj slici, ovo je samo prva karika u lancu, i te informacije sigurno govore nešto više osim toga da sladoled košta x kn. Vjerujem da je to pisac u konačnici htio istaknuti, a ne se samo pohvaliti da je jeo lignje za bagatelu :)

• Filjur
    • August 12, 2020 at 2:05 PM
    Quote from Roki

Možda će vam ovo pomoći. Od prvog slučaja korone do danas u sporedbi s istim razdobljem prošle godine, ove godine je u turizmu fiskaliziran iznos taman 50% u odnosu na prošlu godinu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad se pogleda zadnji tjedan u odnosu na isti iz 2019. turizam (djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane) je dosegao 74%. E sad šta je s ostalim djelatnostima koje su usko povezane uz turizam to ne znam. Pitanje je je li uopće moguće napraviti takvu točnu analizu ili samo grubu procjenu jer je spektar tih usluga velik.

Poštovani,

hvala na ovim informacijama, evo recimo ovdje vidim zanimljivost koja demantira moju misao iz prijašnjeg posta, a to je da manji volumen ljudi (računa) ipak nije generirao u većoj mjeri manji iznos, već da je proporcionalno i to gotovo identično (isto naplaćeno). Dok recimo znamo svi da su cijene smještaja puno niže nego prijašnjih godina, ugostiteljstvo je vjerujem također određeni diskont morao napraviti, raznorazne popratne stvari isto tako. Ako se dotaknemo spomenutog Dubrovnika, cijene privatnog smještaja su sigurno pa i prepolovljene, hoteli možda malo manje (naravno nije Dubrovnik cijeli turizam RH) ali ne daje argument da bi na drugim lokacijama bile cijene i smještaja i ugostiteljstva kao prijašnjih godina. Vjerojatno je prava istina onda negdje između, što je tu je, sada vidjeti kako će ići jesen i do sljedeće godine nadat se boljem, vjerujem da gore ne može jer smo ipak prošli sve to i imamo iskustvo i prilagodbu. lp

• Filjur
    • August 12, 2020 at 1:08 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Filjur

Poštovani,

da li ste bili prijašnjih godina u Dubrovniku tokom vrhunca sezone kako bi valjano mogli usporediti količinu turista? Za prethodne godine se može reći da se radilo punom parom, svakako ne i za ovu godinu. Taksisti na Pilama- jednosmjerna ulica u kojoj 10-ak auta napravi kolonu te se na temelju toga ne može reći da je navala. S druge strane računajte na 2/3 manje aviona, 0 kruzera i pitanje da li ikoji bus dođe.

S poštovanjem,

bio sam preklani, i istina nije tolika gužva kao što je bila tada, ali nije ni pustopoljina kako su portali izvještavali.

ljudi koji ovdje žive od turizma su jedini relevantni faktor nekakve realne procjene.

ja sam čisto naveo svoj dojam, obzirom da je curina sestra bila tjedan prije kad je bilo ljudi, ali nije bilo nikakvih gužvi.

nema mjesta euforiji, ali nije ni tolika katastrofa koliko se u medijima želi prikazati.

Display More

slažem se, mediji vole krajnosti, pa prikazuju ili npr. Vir gdje ne možeš hodat a da ne gaziš po čovjeku, ili pustinju gdje nema psa. Problem je i to što često ljudi zanemaruju da osim ipak znatno manjeg volumena ljudi, taj volumen se ne može računati po cijenama od prijašnjih godina, kada znamo da je sve na diskontu. tako da i neka je pola manje ljudi, ali neće uprihoditi kao pola prošle godine. Mislim da su tu privatni smještaji bili fleksibilniji i bolje se punili nego hoteli, doduše nisam išao u analiziranje to je samo moja misao, volio bi da netko ukratko sumira dosadašnju statistiku.

• Filjur
    • August 12, 2020 at 12:14 PM
    Quote from st-brajo

update iz Dubrovnika.

Stradun sinoć krcat turista.

sve radi punom parom.

kolone taksista na Pilama.

gužve po autobusima, socijalna distanca 0 bodova, al bar svi nose maske.

nisam bio do Babina Kuka da vidim kakva je situacija u Valamaru, al ako me put nanese, javim.

Display More

Poštovani,

da li ste bili prijašnjih godina u Dubrovniku tokom vrhunca sezone kako bi valjano mogli usporediti količinu turista? Za prethodne godine se može reći da se radilo punom parom, svakako ne i za ovu godinu. Taksisti na Pilama- jednosmjerna ulica u kojoj 10-ak auta napravi kolonu te se na temelju toga ne može reći da je navala. S druge strane računajte na 2/3 manje aviona, 0 kruzera i pitanje da li ikoji bus dođe.

S poštovanjem,

• Filjur
    • March 30, 2020 at 4:22 PM
    Quote from hugh
    Quote from greenhorn

Hjah, ljudima već pomalo ide na jetra ova karantena, a valjda i ostavlja posljedice po psihu, htjeli to ne htjeli. Trgovanje je mlitavo i to bi mogao biti dobar znak - da je dno postignuto. Kako se ono kaže slaba likvidnost to znači upravo to. Pogledajte samo HT. Nitko ne želi prodati više, a s obzirom na nesigurnu situaciju ne trgaju se ni mirovnici s kupovinom - očito ni oni ne znaju jel bi... ili bi....

Mislim da je, dakle, dno tu, sad se samo čeka neki driver, bilo pozitivan ili negativan. Vjerojatno se čekaju podatci kvartalnog BDP-a i financijska izvješća pa će onda lupiti po bidu ili asku ovisno i o kretanju DAX-a ^^

kako mislite da je dno tu a i sami kažete kako je moguć driver koji će pokrenuti negativu?

U tom slučaju konsolidacija trenutno poznatih činjenica i očekivanja, dno bi sugeriralo da samo dobre prognoze mogu doci, što ovdje jos nije slučaj, ponajvise zbog usa.

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• Filjur
    • March 28, 2020 at 11:22 AM
    Quote from greenhorn

A stvarno ga dramiš... ideš iz jedne krajnosti u drugu. Prvo si vikao kako je ovo "obična prehlada" i da kakve to veze ima s ičim, a sada si doomsday prepper no1. Razumijem da je to normalno ljudsko ponašanje ali brate, za tvoje dobro, ne idi u takve krajnosti. Nije dobro ni za živce, ni za portfelj.

Ili ćemo se izvući ili nećemo. Capitalism goes on.

Slozio bi se. Ljuljanje u emocijama je u nekima prenaglaseno i bolje bi bilo da se fokusiraju na nešto drugo u ovom periodu. I da su rezultati minorniji od prehlade to vise nije bitno. Bitno je kako se društvo u tom trenutku bori. A bori se pauziranjem svega i to je glavni problem koji će doc. Vidim da mnogi i toga nisu svjesni.

• Filjur
    • March 27, 2020 at 1:39 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from zigass

investitori na wall streetu su uglavnom znanstveno nepismeni rasli su ko ludi dok je Kina bila u karanteni, uopće nisu anticipirali golemi rizik da se to proširi po svijetu, sada rastu jer valjda očekuju da će se ekonomija otvoriti, iako sve znanstvene spoznaje govore drukčije, pokušali su nešto slično u UK ,ali su ljudi spontano išli u izolaciju, nitko nije lud riskirat nije sama stopa smrtnosti problem koja i nije velika, nego ostaješ bez 20% funcije pluća to je pravi problem, tko to želi, ovaj broj nezaposlenih ne samo da nije privremen nego će se još i povećavati vrlo je izvjesna kriza na hipotekarnom tržištu, puknut će i mjehur credit card dept, po meni Dow ide ispod 15.000 do kraja godine mozda i puno niže .

Ja tvrdim da je konacno dno Dow oko 5-6k. Nakon sto korona ozbiljno prohuja i zarazi milijune Amerikanaca, a to hoce, zakasnili su s reakcijom, sad je gotovo sto god napravili.

Cak i tehnicka analiza tu igra ponesto. Mora se ispuhati to sve sto se nadulo. Spojite dva zadnja jaka dna, dotcom burst i 2008 te produljite pravac do 2020-2021. Djeluje zastrasujuce, ali okolnosti i cista fizika govore tome u prilog. Sto vise letis nize padas. I to vrijedi. Svaki novi visi major long term high je zavrsio novim nizim major long term low-om.

Ovo je po meni nerealno ocekivati bez obzira na okolnosti. Cak iako bi islo ispod razina 12500-15000 sljedeca razina je na 7500-8000 za čije su sanse minimalne, gotovo nemoguce rekao bi.

• Filjur
    • March 26, 2020 at 9:57 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Filjur

Trgujem jedino americkim dionicama i u 99 posto slucajeva je sve u redu, transakcije se mogu napraviti kada je burza otvorena. Imao sam 2 puta da stop loss nije radio, posaljem mail i naprave prakticki kroz 1 dan bez kompliciranja. Nisam jos nijednom trazio isplatu ali smatram da tu isto ne bi trebalo biti nekih problema. Dobro mi je sto imaju podruznicu tu u zgu, bio sam jednom i na predavanju tako da nije da su onako nepostojeći.

i koje su im naknade? Ako netko može biti jeftiniji od Interactive brokera onda ima smisla trgovati putem ovih.. ali sumnjam da je itko jeftiniji od IB-a...

ja trgujem cfd jer idem sa polugom, naknada po nalogu minimalno 1 dolar, i prekonocni swap koji je bitno pogledati, to je trosak koji je mnogima 'skriven' jer na dnevnoj razini nije toliko velik ali se naplacuje svaki dan ako se ostane u poziciji. Dividenda mi sjeda na ex dividend day i ugrubo mi ona nadomjesti taj trosak swapa (nisam detaljno racunao taj dio). Ja sam njih odabrao zbog niske minimalne uplate i ok cijena naknada. Imaju i druge vrste racuna tako da si covjek moze izabrati sto mu najvise odgovara. Ovo je mozda bolje prebaciti u drugu temu, ako admin tako odredi..

• Filjur
    • March 26, 2020 at 8:48 AM
    Quote from -Jura-
    Quote from Filjur

Ja koristim, zadovoljan i ponudom mogucih računa i ponudom instrumenata.

Hvala. Vidim da imaju stvarno puno mogućnosti odabira instrumenata.

Da li si imao problema sa zadavanjem naloga kao kolega u prethodnom postu?

Jesu ok kada tražiš isplatu?

Trgujem jedino americkim dionicama i u 99 posto slucajeva je sve u redu, transakcije se mogu napraviti kada je burza otvorena. Imao sam 2 puta da stop loss nije radio, posaljem mail i naprave prakticki kroz 1 dan bez kompliciranja. Nisam jos nijednom trazio isplatu ali smatram da tu isto ne bi trebalo biti nekih problema. Dobro mi je sto imaju podruznicu tu u zgu, bio sam jednom i na predavanju tako da nije da su onako nepostojeći.

• Filjur
    • March 25, 2020 at 6:18 PM
    Quote from -Jura-

Da li je tko ulagao preko Admiral Markets, stalno se reklamiraju? Kakvi su?

Platforma MT5.

Ja koristim, zadovoljan i ponudom mogucih računa i ponudom instrumenata.

• Filjur
    • March 13, 2020 at 4:25 PM

jedna lasta ne čini proljeće

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Filjur
    • February 21, 2020 at 12:23 PM
    Quote from Lulu1

Evo malo nade za utopljenike.

Pozdrav, mozete li povući donji trend support line,screenshot je taman odrezao donji dio a mislim da se moze povući.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt