Trenutno velik pritisak na prodaji
??
Možda su naši ulagači vidjeli kako dionice Tesle padaju pa su "povezali" da je vrijeme da i sin erika malo roni...
Trenutno velik pritisak na prodaji
??
Možda su naši ulagači vidjeli kako dionice Tesle padaju pa su "povezali" da je vrijeme da i sin erika malo roni...
Da li je itko računao dobit za ovaj kvartal?
Mislim da ti to rade u računovodstvu i financijama...
Prodaja dionica unutar dvije godine a prodajom je ostvaren minus dali se plaća porez
Porez se plaća smao na dobit. Ali ako si negdje ostvario dobit (prodajom unutar 2 godine) a te iste godine si nešto prodao sa minusom, te dvije stavke možeš zbrojiti i vidjeti da li na kraju godine imaš dobiti ili gubitak.
Ukoliko porez na dobit iznosi manjeod 120ak kn (nisam točno siguran u taj podatak) onda se porez ne mora platiti.
Lijepo, lijepo. Šteta što je pad, ali 17 komada
Možete li iznijeti detalje za nas ne-hita-korisnike?
Kineske vozarine apdejt...
cape -9%
pmax i smax +3%
Možda cijene ATPL-a ali tvrditi da smo dotakli dno u studenom kada znamo kakva je cikličnost vozarina meni baš nema smisla...
+ATPL
Ono prodano na 405 i 406 krenuo vraćati... očito prerano
današnja kupnja završila na 350, čekamo dalje...
Ugrubo, vani su brodari cca 20% od ovogodišnjih pickova.
ATPL bi analogno tome trebala biti na cca 480 kn.
Ugrubo gledano, hrvatski investitor ne zna kada kupiti nego gleda amere da li su rasli ili ne...
Pošto su njihovi brodari ostvarili debelo bolje prosječne vozarine za Q3 trebamo li to uzeti u jednadžbu "trebala bi bit na xxx"?
Sto je ovo glavna skupstina bez odluke o divki?? Ah
A ništa... izgleda da ću si malo spustit ulaznu cijenu
Za kontenjerase...
Jos se indeksi dze, ideje do kad ce tako?
Display MoreJa sam ponovo in od 44, ZIM mi nikako nije out. Pokusat cu se sjetit ovog posta i nasladjivat nakon Q3
tako je kolega!
sjećate se kad sam pisao ima nedugo da je u 'ljetnom padu' ZIM završio u rasponu $42-$44
tu se moglo fino upecati dostatna količina
pa je otišao do $51.50, pa oped pad i ispod $48
eno ga jučer opet završio iznad $49
tko ga želi trejdati ima dnevi raspon na njemu oko $1.50
tko ga želi držati, samo nek kupuje dip
pitat ću vas za komentare kad dobijemo FI
Ja sam još u ZIM uletio prije Q2 i divke od 2$ i nažalost ispratio pad od 60 do 43 ali još nisam prodao...čekam divku od 30% dobiti u 2022. pa ćemo bit pametniji. Jedino me strah što se nešto priča da će im ugovori za sve ove brodove isteći na kraju 2021 pa je pitanje pod kojim će uvjetima iznajmit nove brodove te kakve će vozarine tada biti.
Rekao je Mintzmyer ako ovakve vozarine potraju do kineske nove gdoine (u što sumnjam) onda nas čeka još pozitivnog ludila.
Sve u svemu Q3 bi trebao biti brutala tako da se još ne vidim skoro vani.
Ispod 500kn,tko bi to pomislio prije 10 dana kad je cilj bio proći 600kn,panika pred sutrašnji dan.
A što se to sutra točno očekuje?
Nitko nije vidio izvješće prije drugih pa prodao nego ljude gledaju sve moguće gluposti pa prodaju; pradaju futuresi-prodaj!, pada iron ore-prodaj, pada ugljen-prodaj, DSX je jeftiniji od ATPL-prodaj, sutra će kiša-prodaj!
Znači dobit za 2021. će bit preko 1,5 mlrd kuna, ilitiga oko 7 kn po dionici...
Dobit ili ( – ) gubitak tekuće godine (30. + 31.; 35. + 36.) | 034 | 1.101.252.667 | 326.358.308 | 1.279.093.571 | 461.296.008 |
Kaj Capeovi rone i danas?!
Today: 64,417 -5,764
MTD avg 78,380
YTD avg 32,970 vs 2020 YTD 12,791
FFA Q4 50,000
Oct FFA 66,500
Are we seeing a bottom today? The going is not especially tought quite yet, despite the hard drop.
Rumors of a C3 floor at least.
BCI 5TC 70181 -4359
samo čekam kolegu Nea da se javi i prekine ovaj zločudni crn niz...
Evo i potvrde da smo upali u 7cro...
IKBA daje 4,44% divke...ajde Zaba može to bolje!
BCI 5 T/C routes 180000 86953 83
BPI 5 T/C routes 82500 34953 -177
BSI 10 T/C routes 58328 37445 176
BHSI 7 T/C routes 38200 36166 207
BDI INDEX 5650 +3
...danas manja braća spašavaju
takoder, da se nadovezem na brodove u dugorocnom najmu. 2 im se nalaze u firmi sa sjedistem u Hamburgu:
https://www.hbc-hamburg.com/index.php?id=185&language=4
AP Ston i AP Slano....
tako da u biti znamo di su im svi brodovi u dugorocnom najmu
Aha, 4 u ATLCB i 2 u HBC.
To bi značilo 6 brodova a u izvješću kažu da ih je 5 u dugoročnom.
Znači netko nije update-ao svoje stranice ccccccc
Mi bi trebali izvjesnom Gospodinu dići spomenik koliko nam je već "brana" razbio...