1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. tenchi0110

Posts by tenchi0110

• Što smo danas tržili

• tenchi0110
    • February 22, 2022 at 10:08 AM
    Quote from Meri
    Quote from Moller

+podr, oni izvoze dosta za Rusiju, a kada krene rat nema se vremena kuhati juhe

+zb malo, rekao sam ja da već udaraju po zgradi

Hhhh. Juhe i grah u rovovima. Kako će prodavati u Rusiju ako pukne rat? Ispaljivati iz topova?

Bude im atlantska dostavila

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tenchi0110
    • February 22, 2022 at 9:49 AM

Čekaj da vide amerikance danas...mi se nešto volimo voditi zapadom, biti moderni. Bit će materijala za nas

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• tenchi0110
    • February 22, 2022 at 9:33 AM

Prodaju jer očekuju da će padat i da će kupit jeftinije i tako ruše cijenu. Začarani krug...sve već viđeno.

Čekamo sa lovom pa u kupnju za par dana kad se istitraju

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• tenchi0110
    • February 18, 2022 at 6:25 PM
    Quote from karlo
    Quote from tenchi0110

A daj mi reci koji je to profil ljudi skupljenih oko Tomaševića da ne znaju što je to dividenda? Špiljski ljudi, ili?

Komuni... ovaj, socijalisti

Raspitaj se koja je ekipa uvela porez na kapitalnu dobit...rekao bi se da možda ipak znaju što je TK i dividenda...

• tenchi0110
    • February 18, 2022 at 6:07 PM
    Quote from KultLicnosti
    Quote from Zvjezdani

Stvarno ne razumijem ovu žurbu sa prodajom dionice prije očekivane izdašne dividende.

Ili prodavatelj nešto zna što mi neznamo ili možda kupac zna što svi mi mislimo da znamo?

https://www.poslovni.hr/burze/nedovrse…e-banke-4325496

Gradu trebaju pare koliko čujem ovdje dole na jugu?

A inače čudio bi se da ekipa oko Tomaševića zna što je to dividenda.

A daj mi reci koji je to profil ljudi skupljenih oko Tomaševića da ne znaju što je to dividenda? Špiljski ljudi, ili?

• DRY BULK

• tenchi0110
    • February 18, 2022 at 4:06 PM

stari moj ovo tvoje već graniči sa voajerizmom. kužimo da vani rastu dionice

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tenchi0110
    • February 16, 2022 at 1:48 PM
    Quote from mitkko
    Quote from hugh

gledam malo onaj vaš bdry graf i ovaj atpl......bdry je izašao iz donjeg dijela kanala ali se vrlo brzo vratio u taj donji range a današnji futuresi nagovještavaju i potvrdu ponovnog ulaska u taj donji dio kanala........atpl je slično reagirala izlaskom iz kanala i vrlo se brzo vratila u njega i trenutno se bez prometa bori da opet ne "zapadne" u njega?.......

Je, i BDRY se bori sa tom zonom otpora, bilo je za očekivati ovdje zastoj, ta zona otpora je dosta značajna, pogledaj samo koliko je puta cijena u prošloj godini reagirala na tu zonu. Tu liniju ne treba gledati skroz egzaktno, već više kao zonu - cijena može malo vrludati u toj zoni, važno je samo da se dugo ne zadržava na "krivoj" strani.

Zanimljiva mi je trenutna situacija na ATPL. Tehnički gledano je ATPL na ovoj razini dobra kupnja, cijena testira dosta solidnu liniju podrške, stop loss zona je jasna i dosta blizu (dakle, reward/risk obećavajući), uz cijenu napokon opet iznad 200MA. Svi se kunu kako je dionica odlična, svima je bila super zanimljiva na 450 kn i kota 500 kn se već smatrala riješenom (do petka), hvatali smo korak za GOGL, pa DSX pa EGLE... pa opet malo pratiili futurese, pa BDI, pa Capeove, pa Supre... kako je kome u tom trenutku što odgovaralo i taj dan raslo, mene su sprdali da sam zakasnio za vlakom :D, ali sada na 400-420 kn je nitko neće :D. Evo danas jadnih 17.000 kn prometa.

Eto šta je psihologija, stvarno zanimljivo, uvijek ista priča - dionice i vremena se mijenjaju, ali ljudsko ponašanje je uvijek isto.

ATPL

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

BDRY

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Možda se čeka izvješće pa ćemo znat u kojem smjeru mogu ići očekivanja...

Istina je da nitko ne želi udarat po asku al bome se ni ne guraju da prodaju.

Ne mora sve bit nabrzaka...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• tenchi0110
    • February 11, 2022 at 6:31 PM

Ja vjerojatno necu prodati po 5.36. Mlad sam, imam vremena. Valjda :|

• Tankerasi strani i domaci

• tenchi0110
    • February 11, 2022 at 6:26 PM

Vidi vidi BCTI na 645....da se barem malo zadrzi na tim razinama

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• tenchi0110
    • February 9, 2022 at 9:59 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from fond300

Nisu tehničari napisali kada probije 420 leti do 480????

onaj tehničar od jučer propušta 20 kn po dijonici... znam da ima mnogo komada pa je iskoristio likvidnost ali svejedno uz ovakav rast vozarina i brodara vani i sentiment on to malo pre olako prodaje.

Tehničar shorta BTC i bilda prsa...

Izgleda da smo izbjegli triple top i da bi mogli nastaviti rast...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• tenchi0110
    • February 8, 2022 at 2:08 PM
    Quote from Marin83
    Quote from tenchi0110

Zadnji kvartal nebi trebao biti odličan, bit će dobro ako bude pozitivan.

Ne pričajte napamet, da nije bilo pojačane amortizacije od 5 miljuna kuna i 3Q bi završio u plusu, a kamoli neće 4Q.

Nitko sretniji od mene...al samo se ne zanosim. Tu sam dugorocno, al svojom odlukom :P

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• tenchi0110
    • February 8, 2022 at 1:56 PM

Zadnji kvartal nebi trebao biti odličan, bit će dobro ako bude pozitivan. A rezultatima u 2022. se veselim...

• Tankerasi strani i domaci

• tenchi0110
    • February 6, 2022 at 8:39 AM
    Quote from brajakica
    Quote from brajakica

...

Nafta i tankerasi su odlican izbor za 2022.

Za naplatiti u 2022. a za kupiti sada, sto prije jer...

Kada me vec prozivaju i tjeraju neki vodeci zse strucnjaci shippinga bez vlastite prognoze za 2022. za bilo koju dionicu ili bilo kakve prognoze pa makar i opisne ako vec ne brojcane, da vidimo sto se dogodilo u ovih mjesec dana 2022.

Iako ispod pojasa je i nekorektno ne ponuditi bilokakvu vlastitu prognozu ali tudu prognozu za 12 mjeseci secirati vec nakon mjesec dana i traziti dlaku u jajetu koje nema :

Nafta u 2022. +27%

Stng u 2022. >+10%

Tpng u 2022.?

Za sada nelikvidno i tesko dokucivo i zato je fer uzeti prosjecnu cijenu sijecnja za izracun.

tpng u 2022. -3%

Moja prognoza za tpng 50 nije se jos ostvarila, omikron i ostalo.

Na zse sve ide sporije i prodaje se kada je vrijeme za kupovinu.

Pojedini vodeci zse strucnjaci shippinga pokusajte pokazati malo strpljivosti jer nebi bili vodeci da vi to niste u stanju.

Doci ce dan za podvuci crtu ispod prognoza.

Pogledajmo prognoze cleavesa i ostalih I postavimo si jednostavno pitanje dali je ovo vrijeme za prodaju ili kupnju.

Idemo dalje promatrati... :)

Display More

Daj mi objasni kak je stng ove godine u plusu? Jel to mene google laze ili netko njega?

Takođery nedavno sam gledao Mintzmayera kako kaze da veca cijena nafte nema veze o demandu i da ju ne treba gledat kao indikator rasta tankerskih vozarina vec je to samo produkt geopoliticke igre...

Files

Screenshot_20220206-083636_Samsung Internet.jpg 156.47 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• tenchi0110
    • January 28, 2022 at 5:33 PM
    Quote from Infinity

downside ce se vidjeti tek u Q1.

mitkko ne bih se ni tu previše zaletia ako govorimo o ATPL i načinu ugovaranja.

Pošto je potražnja bila jaka mislim da su brodovlasnici bili u puno boljoj poziciji za pregovore i kalkulacije te prilagodili svojim interesima završetak ugovora i tajming za dokovanje nego prijašnjih godina.

Ne bi me previše iznenadilo kad bi bila bolja zarada za Q1 2022. u odnosu na Q4 2021.

Cek, cek, ti mislis da ce DOBIT atpl biti veca u q1 22 nego q4 21 ili mislis na neku drugu zaradu??

• tenchi0110
    • January 28, 2022 at 1:16 PM
    Quote from Kadisibil91
    Quote from tenchi0110

Niš se ti za njega ne brini...izašao je on na kraju u finom plusu. I u koki i atpl

Ne binem se uopće. Mislite Vi ste izašli? ^^

Heheh ma ja sam presitna riba za prozvanog gospodina ali ga osobno poznajem pa znam :)

• tenchi0110
    • January 28, 2022 at 12:53 PM
    Quote from Kadisibil91
    Quote from dionicar

dok se to isplati ja vec kupio mediku po 20k iako opte prodao s maliim minusom i sad ec u plusu sa medikom koja ce jerojatno dat i dividendu... ovo je sve u iscekivanju godota......

di su one puste price o min 10+ kn ukljucujucii mene koji sam to pisao......

Lako je pisati kad dobro ispadne. Sumnjam da bi spominjali da ste te novce u nešto uložili a da je suprotno završilo. Mogli ste proći čini mi se poput onog no.2 u Koki koji je sve riješio i izgleda ulazio u Atpl po 550 tih dana.Za koji dan je to vrijedilo 350. U svakom slučaju bravo za Vas.

Niš se ti za njega ne brini...izašao je on na kraju u finom plusu. I u koki i atpl

• tenchi0110
    • January 27, 2022 at 9:21 PM
    Grad Zagreb odlučio prodati dionice Zagrebačke banke
    ZAGREB - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su prihvatili prijedlog zaključka gradonačelnika o prodaji dionica Zagrebačke banke koje su u…
    www.seebiz.eu

Neda im se čekat dividendu?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• tenchi0110
    • January 27, 2022 at 10:48 AM
    Quote from jurazeleni

Promjena u top 10, ispala Zagrebačka banka tj. Croatia osiguranje

https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRATPLRA0008&tab=stock_info

Ne samo oni...Skrbnicki pri ZB je prodao barem 2150kom a OTP 733...

Files

IMG-20220127-WA0000.jpg 105.01 kB – 0 Downloads IMG-20220127-WA0001.jpg 202.56 kB – 0 Downloads
  • Što smo danas tržili

• tenchi0110
    • January 24, 2022 at 3:18 PM

Još jedna senilna kupovina...ostao nalog na TPNG na 39,6... ;(

• DRY BULK

• tenchi0110
    • January 20, 2022 at 2:53 PM

380 sada kao u ovo vrijeme prije godinu dana na 180... nadam se

1. Privacy Policy
  2. Kontakt