1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. JosefBeuys

Posts by JosefBeuys

• SPAN (SPAN d.d.)

• JosefBeuys
    • January 20, 2022 at 10:02 AM

Znači Span omogući svim koji žele izać da do danas ujutro dostave ponude s cijenom u rasponu 210-250 (dakle, moguće većom od tržišne) i ekipa se protrese po bidu do 220 kn!?

Quote from diokidina

Klizi i dalje. Jeli se zna do koliko ce?!

Fibo je tu na 220 kn, probije li tu ide ispod 210 kn (naravno, dionica se prekratko trguje za ozbiljniju TA).

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• JosefBeuys
    • January 19, 2022 at 2:03 PM
    Quote from accountant

kako će vas fondovi natrpati dionicama, da nije istina

taman kad uhvatite treći put vrh iliti triple top, kreće potop i vani

a onda će se mirovinci jednostavno izmaknuti s bida

tako to bude sa ZSE

uvijek maćeha, nikad majka koja te privije na grudi

zapitajte se zašto jedan Activision Blizzard vrijedi (zaista vrijedi, jer je Microsoft spreman toliko platiti) kao hrvatski BDP uvećan za cca 20%?

jedna kompanija s igricama...

možda je rizik zemlje? možda su SDP i HDZ na vlasti? možda je krnja porezna reforma kako se zove stručno ono kad digneš porez ili proširiš bazu ovaca bez ikakve logike i smisla?

a možda jednostavno nema dovoljno dobrih dionica?

Display More

Kolega, vi out, pa je teško gledat sa strane? ;)

• JosefBeuys
    • January 19, 2022 at 10:32 AM
    Quote from Moller
    Quote from komot

Je li moguće da su ovi povečani prometi znak da su stranci krenuli ulagat na zse?

ja mislim da je to upravo dio mješavine, stranci, domaći fondovi, novac iz banaka, mislim da oni što imaju značajnu količinu novca u bankama nisu baš trube, tako da u bankama konstantno nagovaranje osobnih bankara na ulaganje danas očito ima odjeka,

a ovakvi naslovi samo dolijevaju ulje na vatru i potiču na razmišljanje,

valjda

https://epodravina.hr/podravkina-dio…-milijuna-kuna/

FOMO je gadna stvar, udara direktno u ljudski ego. Susedova dijonica "divlja", a meni pare u čarapi;)

• SPAN (SPAN d.d.)

• JosefBeuys
    • January 14, 2022 at 2:15 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/SPAN/COI-SPAN-0dd3b7f79395f17f206c5f54357f6f15.pdf

Ide otkup. Najviše 30 000 kom, odnosno 9.000.000,00 kn. Dakle, oni bi i 300 kn dali po dionici. 8)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• JosefBeuys
    • January 14, 2022 at 2:10 PM
    Quote from Mladen Milicic
    Quote from Zlatek

Dokapitalizacija nije išla. Točka. Još, a možda ni neće. Točka.

Ali je išlo moji 100 dionica u 1 dionicu.

Točka ;)

• PODR (Podravka d.d.)

• JosefBeuys
    • January 14, 2022 at 9:32 AM

Pivci gube živci ;) Odmah skoro milja za dobro jutro

• JosefBeuys
    • January 12, 2022 at 1:37 PM
    Quote from Hrx84

A šta su toliko strašno napravili?

Držali ersteove obveznice i imali 6% umjesto 4% koliko bi imali na banci u to doba. "Znali su" za razliku od ostale raje da Erste banka neće propasti te 2012.

Možda su neki okrenuli par postotaka godišnje na Zabi i uhvatili koju dividendu.

Upravo to, potpuno suluda optužba. Tom logikom nitko od njih ne bi smio držati oročen novac u hrvatskim bankama.

• SPAN (SPAN d.d.)

• JosefBeuys
    • January 12, 2022 at 10:38 AM

Treba prvo prožvakat ovog sa skrivenim nalogom na 230 kn, omogućit mu da izađe, a onda pravac gore.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• JosefBeuys
    • January 11, 2022 at 1:13 PM

Stigli na prag 68 kn, a najbolje još nije ni počelo.

• JosefBeuys
    • January 11, 2022 at 11:08 AM
    Quote from Roki

Šta se ovdje desilo???

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Očito se netko prosipao dok je MM maknuo naloge.

• SPAN (SPAN d.d.)

• JosefBeuys
    • January 7, 2022 at 12:45 PM

Span se ovako na oko čini dobra prilika. Tko je mislio izać izašao je, podebljala se kupnja, okrenuo vjetar i puše drito u jedra.

• Porez na kapitalnu dobit

• JosefBeuys
    • January 5, 2022 at 2:10 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Roki

Jel ima tko iskustva sa neprijavljivanjem poreza na kapitalnu dobiti. Imam 200 kn kapitalne dobiti i neda mi se s tim zezat. Jel porezna češlja sve redom ili neće ni skužiti ako nisam prijavio dobit? Šta se dogodi ako me skuže? Može info i u inbox ako ne želite javno :D

Ideš u zatvor gdje ti je i mjesto jer imaš prijevarnu namjeru da ne platiš porez...

:-))

Tako je, za 200 kn budeš sigurno nadrapao, ali da je 200 mil. u igri to možeš komotno ne platit.

• JosefBeuys
    • January 4, 2022 at 1:13 PM
    Quote from dionicar

je li nesto procurilo da se samo skida da ASKa?

Očekuje se višegodišnja dividenda. Da naplatimo čekanje.

• JosefBeuys
    • December 29, 2021 at 1:30 PM

Prodaja se povukla, jača kupnja. Polako ali sigurno krenusmo do 1. stanice - 68 kn.

• JosefBeuys
    • December 27, 2021 at 2:30 PM

Ne razumijem zašto bi netko kupio KODT-r po 2200, a ne KODT-p po 2100!?

• JosefBeuys
    • December 16, 2021 at 10:36 PM
    Quote from dionicar

nadajmo se dividendi hehe ali službene vijesti nema

https://www.novilist.hr/novosti/gospod…i-cak-11-posto/

Iduća godina bi mogla defimitivno trebala biti jako zanimljiva za banke. Puno se dobiti skupilo, a ništa se nije isplatilo. Vlasnici logično imaju velika očekivanja

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• JosefBeuys
    • December 8, 2021 at 1:50 AM

KOEI

Simple as that.

Target >850 kn

Files

Screenshot_20211208-014822.jpg 95.63 kB – 0 Downloads
  • Funderbeam

• JosefBeuys
    • December 6, 2021 at 9:40 AM
    Quote from plateia
    Quote from JosefBeuys

Škicam malo Funderbeam i Mrvošev Include. Čini mi se ok prilika obzirom na sav taj hype oko "zelenog", međutim nikad nisam trgovao preko Funderbeama.

Ima li tko iskustva, kolika je likvidnost tamo i kako se kreće cijena prva dva Includea?

Mislim na ovo:

https://lider.media/poslovna-scena…slovanja-140020

Evo malo info o Funderbeamu... Tamo pomalo ulažem i trgujem od prve Includeove kampanje 2017.

Likvidnost je na Funderbeamu ipak nešto niža nego na ZSE :)

Npr. u zadnji 30 dana je ukupni promet bio malo veći od 1,1 mil. € (sve firme listane tamo, ne samo Include; ima ih preko 50).

Include je u zadnje vrijeme slabije likvidan: "Include 1" je protrgovan u vrijednosti 7,5k €, a "Include 2" 480€. Trenutne cijene su:

• "Include 1" 1,36€ (+36% u odnosu na početnu vrijednost od 1€)
    • "Include 2" 1,68€ (-51% u odnosu na početnu vrijednost od 3,45€)

Najtrgovanije "dionice", tj. udjeli firmi (Silen, Ampler Bikes, HUUM, Bikeep) su imale ozbiljnije promete u rasponu 50k-270k €.

Trenutno, osim Includea, još 3 firme imaju aktivne crowd investing kampanje, uključujući i naš MIRET (eko tenisice).

P.S. na forumu postoji topic Funderbeam, ali je nelogično smješten (mislim pod "Tržišta kapitala - USA") pa je slabo aktivan, iako je u zadnje vrijeme povećan broj kampanja i naših firmi i generalno.

Display More

Znači ne isplati se još ulagat. Čini mi se ok priča to oko Mrvoša, ali mi se ne isplati zapet u nekoj nelikviduši dok divlja inflacija i kruži covid. Vele da je Funderbeam, među ostalim, i kao nekakva priprema za izlazak na ZSE. Pa možda tek onda neke novce gurnut unutra, za sad odustajem.

Ali hvala kolega za info:thumbup:

• Funderbeam

• JosefBeuys
    • December 5, 2021 at 12:17 PM

Škicam malo Funderbeam i Mrvošev Include. Čini mi se ok prilika obzirom na sav taj hype oko "zelenog", međutim nikad nisam trgovao preko Funderbeama.

Ima li tko iskustva, kolika je likvidnost tamo i kako se kreće cijena prva dva Includea?

Mislim na ovo:

Include na Funderbeam SEE prikuplja novi kapital za daljnje skaliranje poslovanja
    Solinska tvrtka Include, proizvođač smart city rješenja koja se koriste u 59 zemalja i više od 500 gradova diljem svijeta, osnivača Ivana Mrvoša, danas je pred…
    lider.media

• JosefBeuys
    • November 9, 2021 at 10:57 AM
    Quote from darac11
    Quote from Ivan1902

Kakav protuprijedlog? Pa ne može se na skupštini raspravljati o nečemu što nije bilo u pozivu na skupštinu...

Znači da bi prije skupštine trebalo dostavit dopunu dnevnog reda pod novom točkom "isplata dividende" ili "upotreba dobiti" i prijedlog iznosa dividende?

Dali sam u pravu?

Dnevni red se može dopuniti i na Skupštini ukoliko je većina za.

Kako se trenutno graf razvija, mogli bi mi uskoro ponovno na 68 kn...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt