Pozdrav ekipa...Evo i ja se pridružio danas imateljima dionice...nadam se dividendi od bar 1€ ...moguće ??
Nemoguće.
Slažem se, u eurima teško da će isplatit😉
Pozdrav ekipa...Evo i ja se pridružio danas imateljima dionice...nadam se dividendi od bar 1€ ...moguće ??
Nemoguće.
Slažem se, u eurima teško da će isplatit😉
TA bi sad dobro sjela ali protjerase nam tehnicara pa lutamo ko guske u magli. Mozda kolegica zlo?
zlocesti imas volje malo sarati?
Tenks!
Koliko se ja sjecam imamo stari otpor na 490 kuna. Potpora na 450 kuna bi trebala biti jaka da predje 500 kuna.
Trebalo bi popunit gap na 480 kn, pa lagano hlađenje i uzimanje zaleta za nastavak.
Uletit u petak, dok je Dax -2%, a futuresi USA crveni... Hrabro kolega, hrabro...
Kolega, molio bih vaše tumačenje utjecaja indexa DAX, na bulk vozarine i cijene dionica bulkera.
Primjetili ste crvenilo na burzi ovih dana na svim dionicama, nevezano za sektor. Da se ne ponavljam, imate objašnjenja na nekoliko tema.
Uletit u petak, dok je Dax -2%, a futuresi USA crveni... Hrabro kolega, hrabro...
Po vama, kolega, kada bi trebalo ući?
Kad tržište pokaže smjer, ostalo je kocka nije ulaganje.
Vidim da se opet BDI ignorira (ne mislim na vas konkretno), ista situacija kao i pred FI za 3Q pa onda zaron nakon objave istoga.
Pogledaj futurese, krenulo je prije vremena. BDI je na dnu. Što i koga čekati?
Kolege kada se ovdje obično donosi odluka o dividendi ? Preletio sam na brzinu prošlu godinu nisam našao . Ako netko zna iz glave .?
Na skupštini ide prijedlog Auctora. Ne ide prije jer dividenda ne ide ruku pod ruku s narativom - država mi je dužna milijarde, obustavljamo isporuku lijekova
NHF
Nelikvidnost je nesposobnost plaćanja dospjelih obveza, ovisi o stanju novaca na računu i "unovčivosti" kratkoročne imovine.
Nesolventnost je vrijednost imovine minus vrijednost obveza, što daje kapital. Ako je vrijednost imovine manja od obveza, kapital je negativan - to je nesolventnost. Nema veze koliko novaca u tom trenutku firma ima na računu. Banke 2008-e nisu bile nelikvidne. Kad su se otpisali subprime krediti, bile su nesolventne. Nelikvidne su (neke) postale zbog bank-runa, tj. bihevioralnog ponašanja vjerovnika koji su povlačili novac i spremali ga u madrace. Zbog toga je prvo FED a kasnije i druge centralne banke počeo sa QE da bi nadoknadio taj novac u cirkulaciji.
Bihevioralno ponašanje? Šta je pjesnik htio reći?
Pa kolega znate onaj vic o bračnom paru biheviorista, kada poslije seksa žena mužu kaže - "Ja sam tebi bilo dobra, a ti meni?" (P.S. priznajem, glup je i štreberski )
A sto nije Dujmović ovom kupovinom dionica ušao u obvezu javne ponude?
Ne. Po kojoj bi to osnovi bilo? On ima skoro 36%.
Baš gledam popis dioničara. Onu kupovinu dionica su obavili Raiffeisen i Span, a istresla se uprava.
Treba pustiti da se istresu danas svi koji imaju i lagano pripremat shopping.
Šoping ste već trebali obaviti. Bude 3-4 sata jednom u 3 miseca i to vam je to...zadni put je bilo kad je ona kineska građevinska firma trebala u bankrot.
Usa futuresi okrenuli u crveno, bojim se da je još rano za shopping.
Oko podne se sunce probija i kreće rast na vitminu D
Amerika futuresi su zeleni. Potegnu li oni danas okrenut će vjetar i kod nas. Treba pustiti da se istresu danas svi koji imaju i lagano pripremat shopping.
naravno sve je moguće... iako do 340 jaka potpora.. paše mi sve.
Ja lovim to bliže 340 kn...
https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m
Kad nesto uskoro da prođe, mislim na koronu, dođe nesto drugo i ruši stabilnost.
Rekao bih da Index mozda i nije najbolji portal za poslovne vijesti...
Ma kakav rat. Pitanje je inflacije, dizanja kamatnih stopa i izvjesca kompanija. Vani se sve crveni. Ključ je koliko mora novac poskupit da obuzda inflaciju i hoće li nas to odvest u recesiju.
U kaj onda najbolje ulagat ?
Zbunjujuće je, ciklusi su poremećeni. Bojim se da trenutno nitko ne zna kud s lovom. Keš jede inflacija, dionice napuhane, kripto napuhan, nekretnine napuhane, a pitanje hoće li obveznice/kamate na oročenje bit dovoljne da nadiđu inflaciju. Jedino što nisu sve dionice jednako rasle, pa mislim da je tu ključ. Past će tehnološke kompanije sigurno, a mogao bi potegnut turizam, transport, banke i industrija koja može poskupljenje sirovina i energije jednostavnije prebaciti na potrošaće.
Strah od rata je velik..i to ima najveci utjecaj, boj se da bi ovaj put moglo eskalirati
Ma kakav rat. Pitanje je inflacije, dizanja kamatnih stopa i izvjesca kompanija. Vani se sve crveni. Ključ je koliko mora novac poskupit da obuzda inflaciju i hoće li nas to odvest u recesiju.
- podr
Sinoć sam malo gledao grafove, već dugo nisam. Ne mislim samo na Podravku. A ne znam, možda smo se malo opustili, meni to izgleda kao da su neke dionice zrele za duboki zamrzivač.
Da budem otvoren, PODR sam prodao isključivo zbog grafa, jer mi baca na double top. Čini mi se da je proboj 710 kn za sada prevelik zalogaj.
Osim ako Pivci ne odgrizu
I ja si sve tak nekak računam, sve ispod 350 je dobra kupovina.
Ako svi cekaju 350kn...onda znaci da treba kupovat po 370kn...
Ako svi čekaju tko će kupit😉
Atpl ocekujem do kraja mjeseca oko 350-355kn za all in...a i crobex treba malo hlađenja..
Čini se da je već odlučeno da je cijena za ulaz 350 kn.. A lomio se bid na 550...
Budem i ja kupio ako padne na 350 kn
I ja si sve tak nekak računam, sve ispod 350 je dobra kupovina.
Bit će zanimljivo vidjeti top 10 kad se ovo proknjiži...
prošlo po 212
Sad bi u teoriji trebali napokon prema gore bez prepreka, ali ZSE je čudno mjesto...