Capesize vozarine su počele rasti, ovo je točka preokreta
Posts by Chuck
-
-
Ako Rusi i Ukrajinci postignu neku vrstu primirja ili trajnog dogovora u ratu ovdje slijedi raketa. Dan Pobjede u WW2 u Rusiji se slavi 09.05., te mozda dodje do nekog dogovora zaracenih strana do tada.
-
+ADPL
Dobar Risk/reward ratio
-
Capesize vozarine jedine još kaskaju za manjom braćom. Kada krenu rasti Capesize vozarine možemo očekivati značajniji porast BDI indeksa.
-
Freight futures
Capesize flat
Panamax up ~3%
-
Braemar i futuresi danas okrenuli u plus
-
China’s COVID-19 Restrictions Could Help the Dry Bulk and Container Segments, but Hurt Tankers
In its latest weekly report, shipbroker Intermodal noted that “China has announced Covid-19 related restrictions across 20 different provinces (including Shanghai the center of the country’s commercial activity) with an apparent effect on oil consumption. According to S&P global estimations, the loss in oil consumption is estimated at around 650,000 bbl/day in March and 400,000 bbl/day in April. However, restrictions could have a positive effect on the container and dry bulk freight markets, due to the upcoming port delays that could tighten the tonnage availability further. Inevitably, China’s economic performance will shape the 2022 dry bulk outlook”.
-
Lada odlučila izbaciti elektroniku iz svojih automobila.
Vodstvo najvećeg među njima, Avtovaza, koji je inače u dvotrećinskom vlasništvu Renaulta, domislilo se minimalističke ideje kako bi ubrzali i povećali proizvodnju. Vratit će se desetljeća unazad i svoja tri najpopularnija automobila, Ladu Nivu, Grantu i Vestu (Granta i Vesta su ruski „narodni“ automobili, s kombinirano 220 tisuća primjerka, dva najprodavanija modela u Rusiji), proizvodit će bez čipova, samo s nužnom elektronikom.
Objavio Novilist.hr
Lada Niva je legendaran auto i njoj ne treba elektronika da bi bila najbolja van ceste. Puno bolja od nekih novih auta nakrcanih elektronikom.
Adpl radi plasticne dijelove za Ladu?
-
Vozarine za Capesize i BDI bi uskoro mogli znacajnije porasti po FFA-ovima koji rastu vec drugi dan. Na Panamaxima i Supramaxima bi se uskoro mogao desiti novi preokret na gore, ako ce slijediti Capesize vozarine, ali vec su i sada oko 30k $ dnevno. Strani bulk brodari svi od reda imaju preporuku buy ili strong buy.
-
Zna li tko koliki je trenutni P/E od Atlantske plovidbe sa Q4 rezultatima?
-
Ukrajinci i Rusi se napokon usuglasili oko dogovora. Nafta danas pala 4%, a sve burze se zelene. Dax u plusu +2,91%
Oil tumbles 4% as Russia-Ukraine talks show promisePrices of crude oil futures declined on Tuesday after Russia's chief negotiator in the Ukraine talks, Vladimir Medinsky, described the latest round of…www.teletrader.com -
Koliko vidim na Atlantskoj plovidbi do 500 kn nema vise znacajnijeg otpora na prodaji. Vani svi brodari rastu vec tjednima.
-
Vecina brodara vani i danas u porastu
DSX na 5,35$
NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL | Stock Prices | Quote Comparison - Yahoo FinanceView and compare NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL on Yahoo Finance.finance.yahoo.com -
Stvarno smo smiješni. trenutno vani..DSX i GNK po + 9% GOGL + 6%....ATPL danas + 1,5%.
Vani zelenilo, Dsx na 5,32$
NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL | Stock Prices | Quote Comparison - Yahoo FinanceView and compare NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL on Yahoo Finance.finance.yahoo.com -
Osim što cape pada 3000.
Ali nama cape ne znači ništa. Znači Diani s kojom se uspoređujemo.
A vidi gdje je Diana - 4.88.
Nedavno sam kritizirao uspoređivanje s Dianom, a vidi me sad
Dsx vec na 5,11$
Panamax Apr 30 250$
Supramax Apr 35 375$
-
Takvi projekti se najčešće financiraju kreditom.Potrebno je cca 10ak mil eura za isfinancirati gradnju, to je oko 75 mil kn,platit ce na to kamata oko 0,5 mil kn to je oko 80 mil kn.Prihod od toga posla bi trebao biti oko 200-250 mil kn. Znači ovako u grubo ostaje čistih 100-150 mil kn zarade na ovom poslu. Matematika je jednostavna.
Daaaaa....Zarada je 15-20 mil eura
Prema mojoj računici dobit od Batale bi trebala biti oko 60M kn. Evo i detaljne specifikacije. Sve inpute kod izgradnje bih rekao da dosta dobro poznajem (to mi je struka), veća nepoznanica mi je samo cijena parcele za koju sam pretpostavio da vrijedi oko 2M €.
Išao sam na stari forum pogledati tadašnju prepisku, jedan kolega je tražio ponudu za stan, cijena je bila 4.500 €/m2 i 22.500 € za parking u garaži. Kapara se plaćala 20%, što nikako nije zanemarivo - uz pretpostavku da su točne tvrdnje da su sve stanove unaprijed prodali (što mi je teško za povjerovati), uzeli su kaparu od cca 35-40M kn, a znamo što bi značilo kada bi išli jednostrano raskidati kupoprodajni ugoovor ili mijenjati cijenu.
Također, koliko sam uspio isčitati iz medija, u zadnje dvije godine i nije došlo do povećanja cijena nekretnina u Dubrovniku, zato mislim da ni neće ići na povećanje cijene kvadrata.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Mislim da je parcela u njihovom vlasnistvu, pa se taj trosak odbija ili?
-
Zim se pokazao kao stvarno dobra dionica i firma u ovim turbulentnim vremenima. U godinu dana je porastao sa 20 na 84 $, sto je porast vise od 4x. Cestitam svima koji su na vrijeme uocili ovu priliku i imam pitanje za vas: Da li kod neke druge kompanije vidite ovakav potencijal za porast cijene u slijedecih godinu dana?
-
Cjena stanova će biti 4.500-5000e
Ako je tako onda bi se ocekivani prihod od prodaje stanova popeo na 25 - 30 milijuna €
-
za Batalu ne znam konkretno, netko je objavljivao da je sklopio ugovor, možda još na Poslovnom, a možda ovdje, ako se maglovito sjećam to je bilo oko 3500€/m2
Mislim da je prije dvije god cijena bila nesto iznad 4000 eura/metru kvadratnom.
Moguce da nije puno veca niti danas. Kazu da su u Dubrovniku cijene najmanje rasle jer su i prije bile visoke.
Meni se nekako cini da se danas napucava ono sto ne bi trebalo. To mi mirisi na balon. Naravno uz objektivne faktore kao poskupljenje materijala.
Nisam gradjevinar pa ovo pricam kao laik.
Prihod od prodaje stanova po toj cijeni bi bio od 20 - 25 milijuna € na tih nesto vise od 100 stanova na Batali. Cijena kvadrata sada moze biti samo visa nego prije dvije godine, pa bi i sveukupni prihod rastao, jer je u medjuvremenu rasla cijena rada, te ponajvise cijena materijala od skoro za duplo.
-
Vani brodari i danas u porastu
NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL | Stock Prices | Quote Comparison - Yahoo FinanceView and compare NMM,NM,SB,SBLK,SHIP,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,GOGL on Yahoo Finance.finance.yahoo.comMoguce disrupcije u Crnom moru, koje bi mogle dovesti do dodatnog povecanja vozarina.
"Ruska mornarica trenutno sprječava 200 do 300 brodova iz raznih zemalja da napuste Crno more"