1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. goldfinger

Posts by goldfinger

• Porez na kapitalnu dobit

• goldfinger
    • February 8, 2022 at 9:25 AM
    Quote from goldfinger

Prijavio sam porez preko e porezne i još uvijek čekam onaj njihov izračun/račun/bar kod. Koliko se to čeka?

Firefox mi nije otvarao porezno-knjigovodstvenu karticu, ali zato je Edge odmah.

Tu sam odabrao izvješće prema broju 20366 i dobio sam barkod za platiti.

Platio mobitelom, nadam se da je to to...

• Porez na kapitalnu dobit

• goldfinger
    • February 7, 2022 at 7:34 PM

Prijavio sam porez preko e porezne i još uvijek čekam onaj njihov izračun/račun/bar kod. Koliko se to čeka?

• Birtija

• goldfinger
    • February 4, 2022 at 8:36 AM

Ne znam što je tu skandalozno izjavio.

Ponovio je ono što je potpisano prije 27 godina, činjenicu.

To što se to pokazalo najgore po Hrvate je druga priča.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• goldfinger
    • February 2, 2022 at 7:53 PM

Zašto je paypal toliko pao danas? Ne pratim, samo vidim da se smrzava na -25?

• Što smo danas tržili

• goldfinger
    • January 25, 2022 at 12:18 PM

- PODR sve. Prinos 50%.

Probati ću danas i sutra još koju poziciju očistiti.

Nemam dobar osjećaj, ne osjećam se ugodno više.

Previše mi je negativnih informacija ovih dana i nemam dobar osjećaj za sutrašnji dan,

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• goldfinger
    • January 23, 2022 at 1:47 PM
    Quote from mitkko

Nisam znao da najavljuju da će Njemačka vjerojatno opet u recesiju. Uvod je očekivani pad u Q4 od -0,5-1,0%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

https://www.bloomberg.com/news/articles/…ng-last-quarter

Tehnički trebaju 2 negativna kvartala da budu službeno u recesiji. U svakom slučaju, rigidne mjere (posljedično porast cijene sirovina) dolaze na naplatu.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• goldfinger
    • January 22, 2022 at 11:29 AM
    Quote from Headhunter

Od objave ponude imamo rok 30 dana ili godinu dana da istu prihvatimo?

30 dana, ako ne i kraće.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• goldfinger
    • January 22, 2022 at 10:51 AM

Također treba uzeti u obzir da minimalno godinu dana neće biti bolje ponude od ove. Kome se da čekati godinu, dvije...za koliko % više. Treba dobro odvagati

• CORONA virus

• goldfinger
    • January 18, 2022 at 10:58 AM
    Quote from ZoD

Iz istog izraelskog članka:

"Međutim, s visina svoje oholosti također ste zanemarili činjenicu da je kraj istine otkriven. I ona se počinje otkrivati. Istina je da ste doveli povjerenje javnosti u vas na neviđeno nizak nivo i narušili svoj status izvora autoriteta. Istina je da ste bezuspješno spalili stotine milijardi šekela - za objavljivanje zastrašivanja, za neučinkovite testove, za destruktivna zatvaranja i za remećenje rutine života u posljednje dvije godine.

Uništili ste obrazovanje naše djece i njihovu budućnost. Natjerali ste djecu da se osjećaju krivom, uplašenim, puše, piju, postaju ovisni, odustaju i svađaju se, o čemu svjedoče ravnatelji škola diljem zemlje. Naštetili ste sredstvima za život, gospodarstvu, ljudskim pravima, mentalnom i fizičkom zdravlju."

Ovo treba poslati našoj ekipi...đikiću, čičin šainu, rudanu, kolariću, kaiću i onom nesretnom srići.

• Što smo danas tržili

• goldfinger
    • January 14, 2022 at 12:12 PM

Inače mi je pravilo da si ne kvarim prosjek, ali danas sam dokupio ATPL.

Ne vidim di je problem sa dionicom, možda je u meni...

• CORONA virus

• goldfinger
    • November 13, 2021 at 5:49 PM
    Quote from accountant

Jedan od ukućana ima većinu simptoma (glavobolja, snažno i često povraćanje, temperatura, crvenilo u licu...).

Zove se dr. opće prakse. Na pitanje odgovara se da su svi, kao dobri i poslušni građani, cijepljeni. Ipak napraviti PCR test, no preporuka je napraviti privatno (platiti!), jer se u 'sustavu' čeka 4-5 dana na termin. Susdržavati se od izlazaka i kontakata. Ode se u labos, plati danak i čeka test sa zebnjom koji bude - negativan!?

Rezultat: bezrazložan strah i 500 kn manje u budžetu.

Vama na volju je li gornja priča pandemijski realizam ili imaginacija (halucinacija) u stilu Life of Pi filma gdje zvijeri glume ljude ili obratno.

Činjenice su sljedeće:

• nakon plaćenih davanja na plaću za zdravstvo, PCR test plaćate sami (termin se čeka, ako recimo morate na put sigurno nemate vremena toliko da dočekate prvi slobodni već odete privatno i riješite sve u 5 min); ovo je recimo država Njemačka prvo ukinula pa vratila natrag radi povećanog broja slučajeva
    • ona plava gospođa neki dan se hvalila i docirala na Otvorenom kako je 'sustav' spreman i kapacitiran jer, ako je bio dobar ljeti za navalu turista, onda će biti dovoljan i sada; izgleda da nije?
    • ukućani iz priče su cijepljeni ali opet postoji opravdana sumnja na covid pa se mora poduzeti sve kao i da nisu (40 mlrd kuna koliko je pandemijski marketing stajao do sada neće stati na tome, vjerojatno će na kraju cifra biti bliže 100)
    • zdravstveni 'sustav' ove, kako predsjednik kaže, sučajne države ne funkcionira, nikada nije testiran na ovakve situacija i napravljen ozbiljniji reset i reforma
    • zadnjim popisom stanovništva uočen je ozbiljniji manjak državljana, a prema gornjim navodima i mojoj sloodnoj procjeni, još nas je jedno milju, milju i pol viška da bi 'sustav' mogao nesmetano funkcionirati; sve bi bilo dobro kad bi se iseljavali samo konobari, ali odlaze i drugi koji ne žele da ih se smatra i drži za budale!
    • za 'dodatne' zdravstvene usluge, koje morate platiti, snađite se sami, predlažem da se educirate i otvorite investicijski račun vani jer teško da ćete na hrvatskom opustošenom tržištu kapitala (manjak kvalitetnih izdanja i općenito likvidnosti) zaraditi dovoljno za to koliko ovom 'sustavu' treba

slobodno komentirajte!

Display More

Zasto niste radili jeftini test iz ljekarne? Ako nema potrebe za potvrdom sa pcr testom i taj jeftini je dobar.

• CORONA virus

• goldfinger
    • November 9, 2021 at 1:00 PM
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

U potpunosti se slažem sa napisanim.

I neka mi Svi oproste, nisam antiprotivna, ali cirkus sa ukidanjem samoizolacije cijepljenima i covid potvrde... pa to nije i neće umanjiti broj oboljelih... to nije preventivna epidemiološka mjera

Ona daje lažan osjećaj sigurnosti.

I samo se čini da se nešto čini.

Još uvijek držim da je cijepljenje mjera koja spašava živote.

Al' da se cijepljeni zaposlenici ne testiraju na ulazu u bolnički sustav... to su.... nema pristojne riječi za to

Na koncu je završni dojam da se radi na stvaranju kolektivnog imuniteta.

Sve skupa kaos, i nije čudno da ljudi nemaju povjerenja u sustav. Nadležne. Struku koja je marginalizirana i jedino čisti nered počinjen na svim razinama

Bog nam pomogao.

Display More

reci slobodno... to je svinjarija!

znaš što je još veća? u ovim zemljama gdje je procijepljenost >80%, koji je njihov rezon za uvođenje kovid potvrda (propusnica)?

što se želi time postići u svjetlu ovog što svi znamo, osim Stožera, da su propusnice niškoristi?

jučer gledam RTL Direkt i Šprajca, pa taj je totalno skrenuo, opet proziva Bakića i Lauca

možda da smanji gemište i masnoću koju unosi u sebe plus malo tjelovježbe pa se ne bi toliko bojao drugačijeg mišljenja

pluralizam mišljenja ali i činjenja, to nama nasušno fali!

Display More

Upravo tako, niti 100% procijepljenosti im ne bi bilo dovoljno jer bi opet neki x broj dnevno umirao.

A što se Šprajca tiče...dok je bio kontroliran od HRT-a mi je bio humorističan i interesantan.

Od kad se oslobodio čizme pokazao je kakav je bezveznjak.

• MDKA (Medika d.d.)

• goldfinger
    • November 9, 2021 at 11:46 AM

Kakvi psi, informatička oprema...hoće li prodavati lijekove ili tamagotchie?

• DRY BULK

• goldfinger
    • November 6, 2021 at 10:02 AM
    Quote from tin

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…ukturi-15117028

Evo i HR. verzija...

To je to, to se čekalo.

Vjetar u jarbol. Pa i pasare će imati posla sljedećih godina.

• CORONA virus

• goldfinger
    • November 4, 2021 at 2:08 PM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d

Hellou, oni razmatraju nove mjere......

Na dan kada brojimo 6300 oboljelih, iza koje se brojke krije strava od 400 oboljelih koji će unutar deset dana leći u bolnicu ako bude sreće da bude mjesta..

To me podsjeća na požar u Zagrebu, gori stambena zgrada, a vatrogasna postrojba vijeća ............. da li će ga... i kako gasiti. Pa tako vijećaju. I vijećaju. Razmatraju. A vatra gori,.

Pa mi ćemo morati održati demonstracije da ih namlimo da donesu mjere

Što me podsjeća na onu da FED neće reagirati na inflaciju dok ga američki narod izmučen inflacijom ne bude preklinjao da poduzmu mjere

Svugdje isto. Vlast je slast :/

Display More

Čini se da više neće moći izbjegavati potpunu upotrebu covid potvrda. Do Božića segregacija na vrhuncu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• goldfinger
    • November 4, 2021 at 12:22 PM
    Quote from Mrcash

ja sam jedan od onih koji imaju xxxx komada sa prosjekom ulaza 220 kuna i nije mi palo na pamet prodati. Ovo što se desilo je napravljeno namjerno, isto je radjeno i na opte u dužem periodu , ogromni prometi su bili a u knjizi dioničara nikakvih promjena. Tada sam shvatio da određeni ljudi sa par milja kuna i malo software i hardwara mogu na zse što hoće, uz uvjet da nema MM na dioni koji bi im planove pokvarili , na htu , Podravci i slično to bi bilo nemoguće napraviti.

Dodao bi i da mi smrdi da se i dogovaraju preko foruma.

Ako ne preko foruma, na tim mjestima su se i upoznali.

Nikakav dokaz nemam, čista špekulacija.

• goldfinger
    • November 3, 2021 at 4:00 PM

Da li je sudac svirao kraj? Jesu naši dobili?

• Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

• goldfinger
    • November 3, 2021 at 1:56 PM
    Quote from D_artagnan

Kako rjesavas prijavu poreza na prodaju ETH?

Nemam pojma.

još sam ispod oporezivog minimuma. ^^

• Razotkrivamo portfelje

• goldfinger
    • November 3, 2021 at 11:51 AM
    Quote from goldfinger

Adrs2

Atgr

Atpl

Ht

Opte

Podr

Vlen

Zaba

Zlato unce

Ethereum 100kn

Eurojackpot 15kn

Display More

Moram prijaviti da sam se riješio Ethereuma. Ne znam što ću sa novcima.

Ostalo sve isto, nešto podebljano.

Listić ponavljam u petak.

• goldfinger
    • November 3, 2021 at 10:12 AM

Trejderi mi krvare zadnjih dana, ne bi im bio u koži.

Nisam trejder... nemam talenta, volje ni vremena.

Kupio po prosjeku 190kn.

Nisam dokupljivao od ulaza, ni neću. Ne volim kvariti prosjek, radije čekam priliku drugdje.

Šira slika drybulka nije promijenja. ATPL je hold i dalje.

Sezonsko korigiranje je očekivano.

Tko je za startne pozicije narednog Q1 očekivao 35 000$ prosječnu vožnju, neka skoči sa prslukom sa palube.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt